• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli arkadaşlarım kendimce çok önemli bi sorum var size.

eşinin annesi yakınında mı? aranız nasıl? kendi eşimden biliyorum bazı eşler biraz fazla korumacı ve kıskanç oluyor.benimki de öyle. ama annenle çıkıcam dedim mi tamam diyiveriyor.ben de kadını peşimden sürüklüyordum her yere. gerçi şimdi çoluk çocuktan çıkamıyoruz..:1: eşin işten yorgun geldiği için de gezmek istemiyor olabilir.
Ve evliliğin asıl olayı anlayıştır.Sabretmek ve anlayış.Hiç birimiz anamızın evinde ki kadar rahat olamıyoruz ki. Sonuçta bambaşka bir insanla bir ev kuruyorsun.Zıtlık olması o kadar doğal ki. Biz kadınlar yapımız itibariyle anlayışlı olmaya daha yatkınız.Belki anacıl doğamızdan kaynaklı..Ama lütfen lütfen iş şiddete dönüşmedikçe, psikolojik baskı olmadıkça ve eşler birbirine bağlı oldukça yuvalar yıkılmasın..
Şimdi bakıyorum da en ufak şeyde aman boşanıcam aman şöyle aman böyle..insanlar yalnızlığa alışıyor.

kk da öğrendiğim en güzel şey evlilikte fazla beklentiye girmemek oldu size de tavsiye ediyorum çünkü kadın ve erkekler çok farklı kişilklere sahip bizim önem verdiğimize onlar önem vermez onların önem verdiğine de biz önem vermeyiz bu senelerdir hep böyle olmuş oluyor ve olacak size tavsiye güzel hobiler edinin anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz eşinizle evde kaliteli vakit geçirmeye çalışın 1 senelik evlisiniz uyum problemini çoktan çözmüş olmanız gerekiyor ben eşimin yeni huylarını görüyorum şaşırıyorum ve alışıyorum bizde bu evredeyiz henüz
çoğu yazdığınız şeyleri bizde yaşıyoruz mesela yanlış anlaşılmalar eşim daha çok yanlış anlıyor beni aramızdaki gerginlik biter bitmez güzel bir dille asıl söylemek istediğim şeyi anlatıyorum bir iki gündür bizde tartışıyorduk ama dün ve bugün aramız gayet iyi hatta dün pasta almış bana doğum günümde istemiştim oysa bunu idrak etmesi 4 ayını aldı:9::9:

uyum meselesine gelince eşim spor hastası bütün ligleri izler futbol basketbol voleybol tenis hentbol fark etmez hafta içi pzt ve salı ortak programımız var çarşamba perşembe cuma maç yoksa herhangi bir diziyi ya da eğlence programını izleriz cmtsi yine maç yoksa sinema günümüz pazar günü benim dizim var onu izliyoruz. bizim akşam programımız bu eğer misafirliğe gitmeyecek ya da misafir ağırlamayacaksak bu programa harfiyen uyarız. gündüz ikimizde işteyiz sıkılmaya vaktimiz olmuyor akşamlarımızı dolu dolu geçiriyoruz...

Biz cikarken cok uuumuyduk, ama evlenince uyumsusuz, ana ben kocami coooook seviyorum, onunda beni sevdigini biliyorum. Bensiz biyere gitmek istemez, aslinda pek gezmek istemez:-) ) kuzularimiz olduktan sonra biraz daha acildi kocam.
Neyse zamanla gordum tecrube ettim. Sen onunla gemeyi eylenmeyi talep etmezsen zamanla roller degisilior, tabi bayaaaa bi zaman sonra.
Tabi ben yorulmusum simdide benim canim pek gezmek istemiyo:-) o beni zorluyo yaslandimmi ne:-)
Onceden ozel gunleri unutsun kahrolurdum, simdi amaaaaan sagligim huzurum olsun, bir gun sivazlamayla nolcakki diyorum, hatta bende unuttum ozel gunleri:)))))

uyumsuz oldugumuzu dusunuyorum bunda yasadigimiz yerden bana daral gelmesi ve benim kisiligimi cok etkilemesi de var tabii.off alakasiz olaak ama artik burdan kurtulup planlarimizi hayata gecirmeyi bekliyorum umudum o

bizde eşimle bi çok konuda uyumluyuz düşündümde
tabiki arkadaş cevresi bulaşmazsa sözünü yerine getirir
bazende damarı tutar içinden gelmez yapmaz
ama bendede oluyor öyle
velhasıl bence kimse tam tamına uyumlu değil

Çok değil bikaç gün önce eşimle yaşadığımız sorunlara dair bi konu açmıştım. Bikaç arkadaşım sağolsun destek olmaya çalıştıklar, ilk yılın sancılı sürecinden bahsettiler birazda olsa beni rahatlattılar. Ancak biz hala bitmek tükenmek bilmeyen tartışmalarımıza bi çözüm bulamadık karşılıklı oturup konuşsakta. Ve benim anksiyetelerim aldı başını gidiyor artık...

Bu tartışmaların beni evliliğimle ilgili, yaptığım seçimle ilgili şüpheye düşürdüğünden bahsetmiştim.
Mesela çoğu zaman tartışamıyoruz bile. Ben A diyosam o B anlıyo bide açıklama yapmak zorunda kalıyorum; ben gezmek için araba şart değil diyorum mesela şuraya gidelim diyorum, ık mık ediyo neticede gitmiyoruz.
Ben hayatı ıskalamak istemiyorum evliliği bişeylere engel olarak görmek istemiorum, şu kursa gidelim veya gideyim dediğimde onun vakti yok benide tek göndermiyor. Konuşurken oda çok istiyor bnim istediğim şeyleri yapmayı ama ya paramız yok ya vaktimiz yok anlayacağınız bahanesi çok. ...gibi şeyler...Eşim bana çok düşkündür hayatının merkezinde hep ben varım, evine ailesine çok bağlı bi adamdır bunuda esgeçmiyorum.

Zaten ortada bellli bi gerginlik var, tartışmalar var bu sefer ben yanlış bir adamla mı evlenmişim diyorum. Ortak hiçbşeyimiz yok diyorum - yada ben mi öyle görüyorum-

Şimdi size sorum, eşinizle nekadar uyumlusunuz nekadar ortak zevke sahipsiniz ve mutlu bi evlilik için bu şart mı?

Bu durum erkeklerin genel halimidir, erkeklerle kadınların apayrı varlıklar olduğunu herzaman kabul etmişimdir, ama evliliklerde bu durum nasıl olduğunda mutluluk yakalanıyor? Siz çokmu uyumlusunuz, yoksa değilsiniz de bu durmu kabullendiniz mi.

Bende 17 aylık evliyim ve bizde de çok ama çok fazla tartışma oluyor. Artık sıkıldım ciddi anlamda ama diğer yandan da eşimi seviyorum. Bazen düşüncelere dalıyorum. Demek benim kaderim böyle böyle, demek benim hayatım böyle geçecek.
Hep derler ya zıt kutuplar birbirini çeker diye, doğru bir yorum bu ama kesinlikle evlilik için geçerli değil. Evlilik eşittir huzur olmalı, anlayış olmalı, ortak zevk olmalı, yuva olmalı, sıcacık olmalı.
Sürekli yaşanan tartışmalar artık kabak tadı veriyor ve artık olağanmış gibi algılanıyor. Sizin tartışmalarınız nasıl bilemiyorum ama mesela bizim konuşmamamız için ufacık bir söz yeterli oluyor ve eşimle ciddi ciddi o akşam tek kelime daha konuşmuyporuz ve hatta ertesi günde konuşmuyoruz am yani tek laf bile düşün. Bu nedir ya? Bu olur mu?
Ben kadın olduğum için sessiz kalan ve alttan alan taraf olmuyorum. Sana burada sayfalarca şey yazabilirdim inan bana. Bu senin tercihin. Eşini çok seviyorsan yapacak bişi yok. Allah yardımcın olsun. Evlilikte tartışmalar insanı çok yoruyor :(

Back
X