• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli arkadaşlarım kendimce çok önemli bi sorum var size.

Zıt kutuplar birbirini çeker tatlım... Bir elin 5 parmağı bile aynı olmazken sizin aynı olmanızı beklemen yanlış...
Önemli olan sevdiğin kişinin ve kendi mutluluğun için ilgi alanlarına ve ortak noktalarına dahil olmak oda senden görerek sana hitap eder , paylaştıkça ortak bir nokta bulunur sonuçta :34:

evlilikte senin kadar tecrübem olduğunu söyleyemem 4 ay dolmak üzere ama ben eşimi 5 senedir tanıyorum.yıllardır ben ondan kaçtım asla bu adamla olmaz iki cihan bir araya gelse ben bunla evlenmem diyordum.bıktırma derecesinde koştu peşimden eşim o evcimen çok ağır efendi biriydi dörtdörtlük erkek sınıfının başını çeken tiplerden.banada tam tersi eğlenceli çok konuşan erkekler daha çekici gelirdi.evlenmeye karar verdiğimde ise oturup düşündüm...çevremdeki evlilikleri değerlendirdim.daha çok seven taraf benmi olmalıyım karşı tarafmı olmalı diye.aşkta denge yoktur bitaraf hep daha fazla sever çünkü.beni bıkmadan usanmadan bekleyen adamı yok saymadım ve ona evet dedim.kendisi ne beni ne ailemi nede çevremi pişman etmedi.hep eşimden yana övgü alıyorum bu beni çok gururlandırıyor. evimde sonsuz huzurum ve mutluluğum var.bir okadarda zıt fikirlerimiz.ben kızdığımda o susar beni sakinleştirir o kızdığındada ben.beni incitmemek için elinden geleni yapan eşim için elimden gelen fedakarlığı gösteririm.çok fazla huyumdan alışkalnlığımdan hobilerimden vs vs çoktan vazgeçtim.ona değer hiç değişmemesini ve hep böyle melek kocam olarak kalmasını dilerim allahtan.:16:

Sadece bu konuda mı mutsuzsunuz. genel olarak evliliğinizde?

sadece bu değil tabii, ortak hiç bir nokta olmadığı gibi benimle birşeyler yapmakda istemez sırf ben istiyorum diye birşeyi yapmaz mesela.evin herşeyi benim üzerimde.alkolu dışarı çıkması gezmesi var kahvesi altılısı iddaası ne ararsan küfür hakaret.

en son sağlam bir boşanma konuşması yaptım şimdi biraz düzeldi ama yeni konu açtım bakarsanız şimdide başka bir sorun var.arkadaşımın konusunu işgal etmek istemem ama,evlilikte ortak zevkler hobiler çok önemliymiş.ben bunu çok net söyleyebilirm.

Böyle olumsuz düşünme..
Olumsuz düşünceler daha kötü şeyleri beraberinde getirir..

Ben ilk aylarda eşimle çok tartışmalar yaşadım.
Tartışma yaşadığımı biliyorum ama sorsan sebebini hatırlamıyorum...
O kadar ki saçma şeyler :)
Sen gördüğün kadarıyla hamilesin, belki hormonların seni alıngan yapmış olabilir..
Bu sebepten de tartışmalar yaşıyor olabilirsiniz..

Evliliğe bitmeli gözüyle yaklaşma, eşinin olumlu taraflarını gör..
Seni aldatmadıkça, dövmedikçe asla ayrılığı düşünme...
Çünkü bunlar dışındaki şeyler çözülür..
Mesela kayınvalide kayınpeder karışmaları yaşanır..
Bunları görmeyeceksin duymayacaksın..

Zaten evli insanların bir gözü ve bir kulağı kapalı olmalı.
Yoksa yürümez..
Kolay değil aynı evde iki farklı kişinin yaşaması..
Ben kardeşimle bile tartışırdım yahu :)

Eskiden bir akbank reklamı vardı ya koca sever klasik müzik karısıysa pop rock acid biri ister akşam çıkmak öbürü evde oturmak bayılır hamburgerle kolaya öbürü enginara zeytin yağlı dolmaya.....:9: işte bu kadar ayrı sayılırız eşimle. Hoş evlenmeden öncede hiç anlaşamazdık:1: ama ben çok mutluyum. Çok seviyorum kendisini. Orta yolu buluyoruz kendimizce yaa zıtlaşmıyoruz artık. Ama ilk sene çok zorlanmıştık doğrusu özellikle ailesine olan düşkünlüğü filan beni çok bunaltıyordu. Zamanla onunda üstesinden geldik. Üzülme yani bir şekilde uzlaşırsınız her zaman. Ka:16:rı koca araşında olur böyle

ortak zevkimiz hobimiz akşamları oğlumuzu mıncıklamak :) o maç sever ben hiç sevmem ben kitap aşığıyım o okumaz bak çok güzel ama derim sen bana anlatırsın ben seni kitap okuyosun diye aldım o bana anlatır dedim der:) ben tiyatro diye tuttururum o tiyatro da uyur ehh işte sinema için pek lafı çıkmaz gideriz bide hadi dersem iyi havalarda gezmeye gideriz başka bişey yok şimdi bebiş olduğu için hiçbişey yapamıyoruz zaten en son dişarı bayram da çıktık sahile gittim çay içtik yürüdük oğlumuz bebek arabasında uyudu

ortak zevk için maç izlemeyi öğrenmem lazım ancak ozaman olur ortak zevkimiz:52:

Bizim de eşimle ortak noktalarımız olduğunu söyleyemem açıkçası
Bir tek birlikte film seyretmeyi severiz
Ama eşim mesela evde oturmaktan canım sıkıldı dediğimde akşamları dışarı çıkarır
Gittiğimiz belli bir yer yoktur
Bazen arabayı deniz kenarına çeker bir şeyler alır yeriz denize bakarak, ya da akşam yemeği yer geliriz, ya da sinemaya gideriz
Sağolsun işten gelip o yorgunlukla bile götürüyor bazen ben acıyorum yorgun olduğu gözlerinden bile okunurken hadi gidelim dediğinde gidesim gelmiyor daha sonra dışarı çıkarız diyorum
Eşim ben izlediğim için Muhteşem yüzyılı izler
Aşırı fanatiktir önceden takımının maçları dışında bile hep maç izlermiş ama şimdi yani evlendiğimizden beri ayda 2 yada 3 kere önemli maçları seyrediyor çünkü ben sıkılıyorum onları da evde izler dışarı çıkmaz bensiz akşamları
Pazar günleri de avm yada bazı yerlerde dolaşırız
Yani aslında çok ortak noktamız yokken uyumlu değilken bile birlikte vakit geçirmek için çabalıyoruz
Tabi insan bu şekilde mutlu olabiliyor, eşinle tamamen aynı zevklere sahip olmak zorunda değilsiniz ortak noktalarda birleşebilir vakit geçirebilirsiniz. Bu bence ayrılık sebebi değil belki zamanla evliliğiniz oturur yani. Flört döneminde nasıldınız?

Son düzenleme:
Evlilik böyle birşey.. Uyumsuzluk olmak zorunda o çünkü başka bir insan. Ama ne olursa olsun ortak karar olmalı. Kurs a neden tek göndermiyor onu da anlamış değilim.
Ben 2 aylık evliyim daha yeni ama baştan birşeyleri elde etmem epoze etmem gerek. Genelde ortak kararlardır hatta %60 benim kararlarımı eşim uygulamayı sever güvenir bana, ha bunlar şuanlık sonrası ne olur bilemem tabi :6:
Bende senin gibiyim severim özgürlüğü evliliğin birşeylere engel olmasını istemem benim de eşimde tek sorun ettiğim çok yorgun oluyor gelince ve 10 gibi sızıyor. sebebi 5:30 da kalkıyor ve ayakta çalışıyor hak veriyorum bende tabi ama hafta içi hiç birşey yapamıyoruz.
Gördüğün gibi evlilikte farklı farklı sorunlar illa ki var. :31:

sadece bu değil tabii, ortak hiç bir nokta olmadığı gibi benimle birşeyler yapmakda istemez sırf ben istiyorum diye birşeyi yapmaz mesela.evin herşeyi benim üzerimde.alkolu dışarı çıkması gezmesi var kahvesi altılısı iddaası ne ararsan küfür hakaret.

en son sağlam bir boşanma konuşması yaptım şimdi biraz düzeldi ama yeni konu açtım bakarsanız şimdide başka bir sorun var.arkadaşımın konusunu işgal etmek istemem ama,evlilikte ortak zevkler hobiler çok önemliymiş.ben bunu çok net söyleyebilirm.

Altında yatan dğer sorunları görmüşüm de sormuşum sanki =/
Sizin adınıza üzüldüm hakkınızda neyin iyi olacağına inanıyorsanız öyle olsun inşallah.

Bizim ortak noktalarımız yok değil, benimle gezmeyi eğlenmeyi çok sever. Arkadaşlarıyla tek paylaşımı maç izlemektir oda ayda yılda bikez benden onay çıkarsa. Eğlence mekanlarına asla bensiz gitmez teklif bile edemeyeceğini bilir zaten. Sigara dışında kötü bi alışkanlığı yok arada bir alkol alırdı geçen günlerde biraz abartınca veto yedi benden şimdi ben izin verirsem içebiliyo :)

Ama mesela 40 kez şu arkadaşımıza oturmaya gidelim dedim hep bahane buldu, hala gitmedik. Tamam çok çalışıyo ama istese fırsat yaratabilir. Değişik bişeyler yapalım diyorum benden öneri bekliyo illa. Bowlinge gidelim dedim tamam dedi gidecektikte hatta ama başka program çıktı gidemedik. Benim demek istediğim hep ben bişeyler isticem oda yapıcak bazn isteyerek bazen beni kırmamak için. Oysaki o benden önce söylese bende uça uça gisem daha iyi olmaz mı.

Altında yatan dğer sorunları görmüşüm de sormuşum sanki =/
Sizin adınıza üzüldüm hakkınızda neyin iyi olacağına inanıyorsanız öyle olsun inşallah.

Bizim ortak noktalarımız yok değil, benimle gezmeyi eğlenmeyi çok sever. Arkadaşlarıyla tek paylaşımı maç izlemektir oda ayda yılda bikez benden onay çıkarsa. Eğlence mekanlarına asla bensiz gitmez teklif bile edemeyeceğini bilir zaten. Sigara dışında kötü bi alışkanlığı yok arada bir alkol alırdı geçen günlerde biraz abartınca veto yedi benden şimdi ben izin verirsem içebiliyo :)

Ama mesela 40 kez şu arkadaşımıza oturmaya gidelim dedim hep bahane buldu, hala gitmedik. Tamam çok çalışıyo ama istese fırsat yaratabilir. Değişik bişeyler yapalım diyorum benden öneri bekliyo illa. Bowlinge gidelim dedim tamam dedi gidecektikte hatta ama başka program çıktı gidemedik. Benim demek istediğim hep ben bişeyler isticem oda yapıcak bazn isteyerek bazen beni kırmamak için. Oysaki o benden önce söylese bende uça uça gisem daha iyi olmaz mı.

biz iki yıldır bırak arkadaş gezmesini babamlara bile bir ya da iki kez gittik gelmiyor ben hep yalnız gidiyorum.

Bizim de eşimle ortak noktalarımız olduğunu söyleyemem açıkçası
Bir tek birlikte film seyretmeyi severiz
Ama eşim mesela evde oturmaktan canım sıkıldı dediğimde akşamları dışarı çıkarır
Gittiğimiz belli bir yer yoktur
Bazen arabayı deniz kenarına çeker bir şeyler alır yeriz denize bakarak, ya da akşam yemeği yer geliriz, ya da sinemaya gideriz
Sağolsun işten gelip o yorgunlukla bile götürüyor bazen ben acıyorum yorgun olduğu gözlerinden bile okunurken hadi gidelim dediğinde gidesim gelmiyor daha sonra dışarı çıkarız diyorum
Eşim ben izlediğim için Muhteşem yüzyılı izler
Aşırı fanatiktir önceden takımının maçları dışında bile hep maç izlermiş ama şimdi yani evlendiğimizden beri ayda 2 yada 3 kere önemli maçları seyrediyor çünkü ben sıkılıyorum onları da evde izler dışarı çıkmaz bensiz akşamları
Pazar günleri de avm yada bazı yerlerde dolaşırız
Yani aslında çok ortak noktamız yokken uyumlu değilken bile birlikte vakit geçirmek için çabalıyoruz
Tabi insan bu şekilde mutlu olabiliyor, eşinle tamamen aynı zevklere sahip olmak zorunda değilsiniz ortak noktalarda birleşebilir vakit geçirebilirsiniz. Bu bence ayrılık sebebi değil belki zamanla evliliğiniz oturur yani. Flört döneminde nasıldınız?

Bizim eşimle birlikte film seyrettiğimiz sayılıdır. Ama bu sevmediğinden değil, vaktimiz olmadığından. Hafta içi 11 de falan geliyor gelir gelmezde uyuyoruz malesef. Pazar günleri tv izleriz ama beraber. Bazen o istediği için maç izleriz ben sıkıldım değiştir diyince değiştirir :)
Eşime haksızlık ettiğimi farkettim şimdi :( Zaten burada konu açmayı bu yüzden seviyorum.
Ne bileyim ben romantik komedi filmlerindeki gibi evliliklerinde olabileceğini düşündüm sanki :) Ben şuraya gidelim diyince aaa süper desin kalksın gidelim hemen, bazı şeyleri ben söylemeden yapsın mesela :) Aslında merak ettiğimde buydu. Ben fazlaca şeymi bekliyorum yoksa herkes bizim gibi mi.

şöyle söyliyim ben eşimle tanıştığım ilk gün dedim ki bu nasıl biri böyle ya bırak sevgili olabilmeyi arkadaşlık dahi edemem fikirleri o kadar ters o kadar yabancı ki bana inanamazsın.ama gel gör ki ben bu insanla tanıştıktan yaklaşık 8-9 ay sonra evlendim hem de ne maceralarla neleri göze alarak..
yani uyum diye bişeyden söz etmek imkansız diyebilirim birlikte inanılmaz eğleniriz,güleriz ama ayrı ayrı hayatlarımız var..
o arada sırada arkadaşlarıyla buluşur dışarda,ben ayrı..ha çift olarak görüştüğümüz kişilerde var ama genelde onun ailesinden birileri..
mesela o ev gezmelerinden hayatta hoşlanmaz ben ailemi görmeye yanlız giderim çok canı isterse gelir gelmezse zorlamam bile yapısı bu çünkü zorladığım takdirde tartışma çıkıcak canımız sıkılıcak biliyorum..
bence sende bu konuda eşini zorlama gelmek istemiyorsa,gezmek istemiyorsa zorlama..
uyum güzel yapaılabilirse ne ala ama uyum yoksa da yoktur olduğu kadarını yaşayabilmek de güzel..

uyumlu bir çift oldugumuzu soyleyebılırım herseyı beraber yapmayı severız bırbırımızın olmadıgı yerde olmayız gıbı bııs ozek arkadaslarımız vardır evlı beraber gezer dolasır eglenırız cocugumuzla beraber kımı evde kımı dısarda vakıt gecırırız cokta eglenırız... evlenmeden oncede dahada neselı bır cıfttık yagmurda ıslanmayı seven gecenın 4unde kar yagdıgını gorup hadı kar oynamaya dıyıp kuzenlerın kapısına o saatte dayanan eglencelı bır cıftız su ara cıddı problemlerımız var ama duzelecegını dusunuyorum her evlılıkte ınısler cıkıslar olur ortak seyler olmasa bıle anlasan ınsanları bılıyorum hersey bu degıl demekkı... bızde cok seyımız ortak ama sorunlarımız baska ...Insan mutlu olmayı karsılıklı basarabılmelı...fedakarlık tek taraflı oldumu mutsuzluk kapıyı calıyo

Böyle olumsuz düşünme..
Olumsuz düşünceler daha kötü şeyleri beraberinde getirir..

Ben ilk aylarda eşimle çok tartışmalar yaşadım.
Tartışma yaşadığımı biliyorum ama sorsan sebebini hatırlamıyorum...
O kadar ki saçma şeyler :)
Sen gördüğün kadarıyla hamilesin, belki hormonların seni alıngan yapmış olabilir..
Bu sebepten de tartışmalar yaşıyor olabilirsiniz..

Evliliğe bitmeli gözüyle yaklaşma, eşinin olumlu taraflarını gör..
Seni aldatmadıkça, dövmedikçe asla ayrılığı düşünme...
Çünkü bunlar dışındaki şeyler çözülür..
Mesela kayınvalide kayınpeder karışmaları yaşanır..
Bunları görmeyeceksin duymayacaksın..

Zaten evli insanların bir gözü ve bir kulağı kapalı olmalı.
Yoksa yürümez..
Kolay değil aynı evde iki farklı kişinin yaşaması..
Ben kardeşimle bile tartışırdım yahu :)

Artık hamile değilim malesef düşük yaptım. Takvimi kaldırmayı unutmuşum :/
Bizi etkileyen dış etkenler yok çok şükür.
Merak ettiğim herkes bizim gibi mi yoksa birebir kafaları uyuşanlar mı asıl mutlu aileler?

bençe çok uyumlu bi çiftiz. hatta biraz sorunlu olan taraf benim yani kolay kolay memnun olmam pimpirikliyimdir ama eşim beni idare eder. ama genel olarak her konuda uyumluyuz, düşüncelerimiz aynı. bu yüzden mutluluğu beraberinde getiriyo. tamamen zıt kafada biriyle hiç denemedim bilmiyorum, bazı konularda zıt olduğum biriyle bile yapamadım çok mutsuz oldum. senin işin zor görünüyo, ortak paydada buluşmaya çalışın.

Back
X