- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Öyle demiyor ki sen arkadasina güvenebilirsin ama eslerine güven olmaz diyor.Belki anneniz şöyle düşünüyordur, evli arkadaşlarınız hanımlar sizin varlığınızı huzursuzluk sebebi olarak görebilir ve kalbinizi kırabilir. Mesela ben mesai arkadaşlarım ya da komsularimla selamlasirken kendi eşimden değil karşıdaki adamların eşlerinden çekiniyorum.
Sizi manipüle edeceklerini bildikleri için bunu yapıyorlar, o yüzden kmlerce öteden hayatınıza karışma hakkini kendilerinde buluyorlar. Evli arkadaşınızın evine gidiyosunuz diye hasta olmaz anneniz merak etmeyin. Ama siz baştan kararlarınızın arkasında durmamayi böyle kabullendiyseniz yapacak bişey yok, bugün evli arkadaşına gitme olur konu yarın başka bi yere gitme olur, siz de liseli ergenler gibi gizli saklı hayatınıza devam etmek zorunda kalırsınız.Psikolojik baski yapiyorlar takmayinca ya da dediklerini yapmayinca.Annem hasta bak daha kötü oluyorum falan diyor. O yüzden dogrularimin arkasinda duramiyorum malesef
Eve davet eden arkadaşınız böyle düşünmemiş ki davet etmiş.Herkese merhaba, bes sene önce esimden bosandim, yurtdisinda yalniz yasiyorum. Farkli milletlerden cok yakin arkadaslarim var. Dün bir arkadasin evine gittim, kendisi evli o sirada annemlerle yazisiyordum, nerdesin yazdilar Ben de bir arkadasimdayim yazdim, sonra ki yazisma su sekilde
-kimmis bu arkadas?
-Adi ..., tanimazsiniz
-Evli mi?
-Evet evli
Daha sonra mesaj gelmedi.
Biraz önce annem telefonla aradi, seni bir konu da uyaricam evli arkadaslarinin evine gitme, sen iyi niyetlisinin ama kocalarinin ne niyette olacagi belli olmaz dedi. O kadar sinirlendim ki, kan beynime sicradi, kocaman insanim ona Ben karar veriym birakin da dedim. Yok gidemezsin, öyle sey olmaz diyorlar. Burda ne var ki? Ben mi yanlis düsünüyorum
Bizler öyle düsünmüyoruz, saygi duymalari gerek dicem ama pek mümkün görünmüyor.Eskilerde oyle bir dusunce varmiş. Kadinin kocasi evdeyken gidilmez vs. Yaşlı insanlarin cogu boyle dusunuyor.
Bizler öyle düsünmüyoruz, saygi duymalari gerek dicem ama pek mümkün görünmüyor.
Ben biraz sasirdim bu kadarini beklemiyordum, kiz arkadaslarla görüsmek bile sorun oluyor, bu zihniyeti asla anlayamayacagim.Hic sasirmadim. Tam bizimkilerin kafasi iste.
Kiskansa cagirmaz zaten, ben rahat ediyorum sahsen, etmesem gitmem zatenÇok yakınım değilse ben gitmem mesela eşi evdeyken
Rahat edemiyorum
Gerek de yok
Neme lazım kocasından kıskanır falan
Var yani böyle tipler
Bak cnmKiskansa cagirmaz zaten, ben rahat ediyorum sahsen, etmesem gitmem zaten
Ben hiç tecrübe etmedim mesela böyle bir şeyi. Çevrenizdeki insanlarla alakalıdır muhtemelen sorun.Bak cnm
Şimdi kıskanmaz ama yarın ne olucağı belli olmaz
Anneni dinle bence
Ev ortamında bulunma
Eşi evde yokken görüş
Yarın başın ağırır
Yapmaz dediğin arkadaşından bile böyle bir ima görürsen şaşırma
Bunları hep yaşadık tecrübe ettik
Kulağa çağdışı gibi gelebilir ama böyle maalesef
Gerçi ben Türk kadınından bahşediyorum
Yabancıysa farklı olabilir durum
Benim oldu maalesefBen hiç tecrübe etmedim mesela böyle bir şeyi. Çevrenizdeki insanlarla alakalıdır muhtemelen sorun.
Eğitimle alakası yok aslında mevzunun. Burada ne eğitimli kadınların kıskançlık krizine girdiğini gördük. Mesele çevrenizde sizinle aynı görüşü paylaşan, aynı yaşam tarzına sahip insanların olması.Benim oldu maalesef
Gayet eğitimli modern görüşlü bir arkadaşımdı cahil bir tip değildi yani
Herkes aynı değil tabi
Ama o günden beri ben artık güvenmiyorum kimseye
Beni çok kırdı çünkü
1 çift arkadasım var sadece onların evinde kalırım o kadar
Onun dışında yok yani
Anneniz taş devrinde mi yaşıyor?Ne desem bilemedim ya, anne diyorum ben gidince kocalari evde bile durmuyor, rahat konusalim diye yalniz birakiyorlar bizi. Öyle sacmalik olmaz, evlilerin evine gidilmez diyor.
Evet tabiEğitimle alakası yok aslında mevzunun. Burada ne eğitimli kadınların kıskançlık krizine girdiğini gördük. Mesele çevrenizde sizinle aynı görüşü paylaşan, aynı yaşam tarzına sahip insanların olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?