Evli barkli kuzenim 10 senedir tüm bayramlarda annanemim evinin demirbaşı olması.

Kuzen bugün gitmiş bizden önce.
Teyzemler dayımlar arifeden beri orda.
Dayim olmasa kuzen de gitmezdi sanırım aslında kızında suçu yok babasi erkek evlat ya bayramın son gününe kadar orda olmak zorunda. Babası orda olmasolmasa belki gelmezdi. O da haklı kendince.
Ben ışte benim Annemi dislamalarina çocukluğumdan beri içerlerim bu konu sanırım patlama noktası oldu açtım.
O zaman inada gidip kalacaksınız.

Ama tamamen dediğiniz gibi bir durumsa gitmeyin. Ben anneannemi sevmem de gitmem de görüşmem de annem bile görüşmez. Ama babannemden çıkmam, iki güne bir telefonlaşırız vs. Beni saymayan, annemi saymayan insanla görüşmem olur biter.

Merhaba,
Dert değil aslında ama yapılan haksızlığa sinir olur paylaşmak istedim
Bir kuzenim var 10 yıllık evli dayi kızı olur. Her bayram annanemde. Onun yuzunden annanemlerde kalamadık onca yolu teptik gittik geri döndük. Kız bu bayram gitmemisti sırf o gitmedi diye gittik bide baktık orda.
Gitsin kalsın sorun değil de sorun şu. Benim babam bile evin ilk damadi olduğu halde 1 gece yatmamistir orada. Ve ben evli olsam eşimle gidip kalamam. Öyle bir dünya yok misafir muamelesi yaparlar.
O kız sırf erkek evladın kızı diye 10 senedir her bayram orada kalıyor haksızlık degil mi?
Kocası yabancı tanımayız etmeyiz git kendi kocanın memleketine ama yok oranın demirbaşı oldu.
Not: 85 yaşında annanem olmasa o eve gitmeyiz sırf onu görmek için gittik bu sefer onları görünce geri dönmek zorunda kaldık annanem küstü dönüyoruz diye. Ev dedemin dedem öldü evin 1 hissedarida annem. Ama ne hikmetse elin oğlu kendi eviymis gibi kaliyo gocunmadan.
Ataerkillik benim anneme işliyor dayı kızına işlemiyor.
Basit bir şey ama gercekden artık böyle haksizliklardan insanların yüzsüzlugünden gına geldi.
Sizde mi öylesiniz kendi babasının evi olsa neyse ama her bayram tek torun o kizmis gibi alıp gidiyor kocasını. Biz gidince de surat yapıyor moralleri bozuluyor.
Çok mu güzel bi yerde ev ? Tatil beldesi gibi vs

Ne güzel gidip kalıyormuş sizi niye rahatsız ediyor ki? siz samimi olmayabilirsiniz kuzeniniz ve eşiyle eşine yabancı diyebilirsiniz ama onun için değil demek ki bayramdan bayrama kalınca ne oluyor? niye onlar varken evden gidiyorsunuz bu kin öfke neden kıskançlık yani yaşlı kadını da küstürüyorsunuz.

İsteyen gider kalır sizde kalın o zaman değilse başka zaman gidin.Hele 85 yaşında bir ayağı çukurda annemin de mirasta hakkı var diye şimdiden bunu düşünmeniz anneannenizi çok da sevmedğiniz anlamına geliyor miras düşünüyorsunuz sanki evi onlar orada kalıyor bayramdan bayrama diye onlara verecek bu telaş yahu
Yaşşaaaa

Sanırım konu sahibi atlayarak yazmış bazı konuları ondan buralar biraz yanmış konu kuzenin orda kalması da değil bir nebze konu sahibi oraya gittiğinde kuzenin veya ailesinin onlara karşı misafir muamelesi yapması sanırım..

Eğer öyle bir durum varsa kuzum biz misafir miyiz der lafımı söyler kalırdım sizde kalın ne olacak size açıkca kalmayın diyen yok Kı

Bu kıskançlık niye anlayamadım,siz gittiniz de niye geldiniz diye kavga mı çıkardılar? Bayram günü huzursuzluk yaratarak,anneannenizi üzerek asıl yanlış yapan sizsiniz?
Ayrıca babanız niye kalmamış?kendi mi istememiş yoksa kalmak istemiş de kapı dışarı eden mi olmuş?bence dayı kızıyla uğraşmak yerine kendi ailenizi sorgulayın

Hayır gitsinde biz kırk yılın başı bir gitmişiz sırf o yok diye benim annem kalamıyor sinirlendiği nokta orada. Misafir muamelesi yapılıyor. Biz kalmışız kuzen kalmış sıkıntı değil. Benim babam o evin kaç senelik damadi 1 gece misafir etmediler. Ataerkillik anneme işledi. Ben kocamı alıp gidip o evde kalamam.annemde hisse sahibi olmasına rağmen. Mantık bu o erkek evladın kızı çünkü.
Benim ablam yeni evliydi bir keresinde bizimle beraber köye geldi ki kalmadık sen neden geldim denildi kocanın köyüne gitseydin ya ama o kıza ve anlaşma kimse birşey diyemiyor.
Kuzenle sorunum yok kesinlikle yapılan haksızlık bunca yıldır zoruma giden.
Ve o kadar dolmusum ki böyle saçma sapan bu konu acmisim
Benim annemi hiç bir sebeb yokken dislamalari sorun.
Valla bizde hiç böyle sorunlar olmadığı için bilemem.çok garip bi düşünce tarzı bana göre yok o erkek çocuğun kızı olduğu içinmişte bilmem ne.hala annemde hisse sahibi filan deyip daha ölmemiş insanların malları üzerinden hak iddia etmeye kalkıyorsunuz.bence sizin düşünce yapınızda bi sorun var.

Kiz evladin kizi oldugun icin niye anneannenin evinde kalamiyorsun? Öyle bir yasa yada töre mi var? Allah askina yapmayin böyle. Onun babaanesiyse seninde anneannen sende istedigin gibi kalabilirsin o evde. Baban da istedigi gibi kalabilir.

Back
X