Evli barkli kuzenim 10 senedir tüm bayramlarda annanemim evinin demirbaşı olması.

Şimdi ben onu bunu hisseyi falan bilmem. Düz mantık bakıyorum. O ev anneannenizin değil mi? Anneannenizin, o yaşıyor orada. Kadın istediği kişiyi misafir etme hakkına sahip mi? Evet. İsterse sizi buyur edebilir mi torun morun sallamadan? Edebilir, ne olacak yani en fazla bir yatak daha açacak.

Kuzeninizin suçu yok ki, siz istenmiyorsunuz orada. Muhtemelen bu hisse misse miras olaylarını çaktırdığınız için istenmediğinizi düşünüyorum. Alt metinlerden anneanneye ölecek gözüyle baktığınızı çıkardım, belki bunu yüz yüzeyken de belli ediyorsunuzdur. Belki kuzeniniz anneannenizin gönlünü hoşnut tutuyor, işini gücünü yaptığı için seviliyordur. Ayak bağı olan, sevilmeyen insanı kimse evinde misafir etmez günlerce. Demek ki seviliyor ve misafir olarak kalması isteniyor.

ben anladım sizi çünkü benzeri bizde de oluyor. ben anneanneme gitmiştim burda bir gün kalırsın sonra babaannene gidersin dedi. geniş oda ve geniş yatakta dayım yattı tek başına ben yanımda çocuğumla ufak yatakta fareli odada sıkıştım. çok severim köyü aslında ama daha da gitmedim. asıl ironik olansa dediğiniz gibi ataerkil sistemle kız ve kızdan torunları yok sayıyorlar ama kış vakti gelince de ne erkek oğlu eve sığdırıyor ne gelini nede erkekten olan torunları. gelip kızlarında kalıyorlar üzülüp duruyorlar. ama dirayetli olup eşit davranmayı yine de beceremiyorlar. ben anneme takma diyorum artık. herkes ektiğini biçiyor. annem çok üzülüyor anneanneme. ama anneannem de oğullarım da oğullarım demekten vazgeçmiyor. evlerine gidemeyince de üzülüp duruyor. kızlarında kalıyor kışın genelde.

ya arsız olup kim ne demiş takmadan ziyaretinizi de kalmanızı da yapacaksınız. hatta biri bişi derse annemin anneannemin evi diyip bastıracaksınız yada ziyaret de etmeyip kafaya da takmıcaksınız. bence 1. sini yapmak lazım. tavşan dağa küsüyor dağın umrunda olmuyor diğer türlü

Çok istiyorsanız siz de gidip yatın. Kızın size kalmayın diyecek hali yok. Kendiniz kıskançlığa, triplere girmişsiniz. Sizin anneannenizse onun da babaannesi. Babam evin ilk damadı filan demeniz de garip. İlk olunca ne oluyor? Son olunca ne oluyor? Hayretsiniz..

Bir ben mi rahatsız oldum anneanneye bi ayağı çukurda demesinden? Göya değer veriyor ziyarete gidiyor kalmak istiyor ama lafa bak! Ayrıca sanki tüm kardeşlerin anneni dışlamasında da eksik anlattığın bişeyler var gibi... Kardeşleri durduk yere niye dışlasın anneni. Şimdiye kadar neden çözülmedi bu konu?

Değil mi yani belki gerek si bir lafla anlatmış olabilirim babanem öldü benim bu yıl amcam öldü kuzenim öldü en yaşlı annanem oda her ölecek gibi geliyor. Sadece bunu kasdettim.

Hiç bir sebeb yok diğerleri uyanık benim annem iyi niyetli tüm sebeb bu dislanmasindaki. Annemin o aileye hiç bir yanlısı olmadı.

Aslında problem şöyle benim 2 teyzem var ikiside akrabayla evli onlar istedikleri gibi kaldı o evde her zaman hala öyle. Benim babam aynı köyden başka bir aileden o yüzden bizi hiç istemediler o evde ne annem kalabildik gönül rahatlığı ile ne biz. Babam zaten 1 gece yatmamistir o evde.
Kuzenimle asla bir problemim yok aslında bu el ogullugu bir tek benim babama mi işliyordu. Kuzenim bir ablası var o boşandı boşanmadan önce o da gidiyordu. Biz de bayramlarda gidince mecburen geri dönüyoruz kalacak yer olmuyor. Her yer insan kaynıyor. Annanem olmasa gitmeyince zaten.
Işte annanem.orda numaradan kusuyor belki memnun bile.olmusdur geri döndük diye. Ölüme gelmeyim sutumu helal etmem bilmem ne. Biz zaten kalmaya gitmedim açıkçası kuzen yoksa kalırız dedik dedim o da bizden önce bugün gitmiş. Kocasına bi enteresan bir insan o yüzden kalmak istemedik bizim kalmamız problem oldu Dayim teyzem annanem birbirlerine girdi gercekden bende çok dolmusum da normalde konu açmam konu açmam istedim.

Bide benim ablam yeni evliydi bir bayram bizimle o da geld teyzelerim sen niye geldin kocanin koyune gitseydin ya dediler.
Benim canımı sıkan lanet olası ataerkilligin sadece benim anneme işlemesi.
Tamam benim babam yabancı ailedendi bunca yıl yaptılar bu muameleyi.
Bu kizinkızın kocası başka şehirden anlatabildim mi buna neden kimsenin sesi çıkmıyor.
Aylime Aylime

Çok istiyorsanız siz de gidip yatın. Kızın size kalmayın diyecek hali yok. Kendiniz kıskançlığa, triplere girmişsiniz. Sizin anneannenizse onun da babaannesi. Babam evin ilk damadı filan demeniz de garip. İlk olunca ne oluyor? Son olunca ne oluyor? Hayretsiniz..
30 senelik damadi 1 gece kalmamış. Normal mi?

Statü olarak bir farkiniz yokta millete hizmet eden o galiba .O da kolay bir is değil .
O da misafir gibi davransa herkese annaneniz mi hizmet edecek

30 senelik damadi 1 gece kalmamış. Normal mi?

İyi de neden kalmıyorsunuz? Bakın sorun burada başlıyor. Onlar surat yapıyor, annenizi dışlıyor diye siz neden geriye çekiliyorsunuz? Anneanne size gidin dememiş. Yere bir yatak atıp yatsaydınız. Onlar rahatsız olsaydı madem öyle. Herkes haddini bilirdi.

E ben yine anlamadım ama kalabalık diye mi kalamıyorsunuz? Kimsenin bir lafı sözü tavrı var mı kalmanız üzerine onu anlayamıyorum. Siz istiyorsunuz ki bir bayram da onlar kalmasın boşaltsınlar evi biz kalalım öyle mi? Beraber kalmak istemiyorsunuz sanırım. Kaç saatlik köy, çok mu uzak?
Hem tavır var ortada hemde arifesine beri oradalar hepsinin arabası var onların evi köye daha yakın bizim evimiz uzak evi bosaltmiyorlar. Bir sürü erkek var sırf kuzenim kocası değil yani 3 4 tane genç bekar kuzen var aynibyaslardayiz kalmak ostemdik açıkçası onlar olmasa kalacakdik.
Belki donmuslerdir diye bir umut gittik hepsi orda.
Tatillerini bayramlarını beleşe getiriyorlar annanemim sırtından aslında baska da amaçları yok kafayoda dinliyorlar oh mis.

Hem tavır var ortada hemde arifesine beri oradalar hepsinin arabası var onların evi köye daha yakın bizim evimiz uzak evi bosaltmiyorlar. Bir sürü erkek var sırf kuzenim kocası değil yani 3 4 tane genç bekar kuzen var aynibyaslardayiz kalmak ostemdik açıkçası onlar olmasa kalacakdik.
Belki donmuslerdir diye bir umut gittik hepsi orda.
Tatillerini bayramlarını beleşe getiriyorlar annanemim sırtından aslında baska da amaçları yok kafayoda dinliyorlar oh mis.
Siz baya dolmuşsunuz , ordan yiyorlar içiyorlar falan diye ..

Bakın babaanne rahatsız olmuyorsa sorun yok , yediren içiren besleyen o ..

Genç bekar “kuzen”lerinizden mi rahatsız oluyorsunuz ?

Meselenin kuzenle alakası Yok aslında.
Anne ile diğer kardeşler arasında olanın bir sonraki nesile sadece sizin tarafınızdan aktarılması var...
şimdi rahmetli babaannecimin evine en sık giden torunları bizdik.
Zira babam iki elimiz kanda olsa haftada bir mutlaka ziyaret etmemiz gerektiğini söylerdi.
Babaaannem 1.5 yıl kadar yatakta kaldı, yanında gece kalan tek torunu bendim. Bakıcıya alışana kadar 2 ay kadar kaldım. Ağırlaştığı zamanlar bir iki ay kadar daha. Evde geçirdiği son gecesinde yanında ben vardım.
Vefatından sonra da Dedem bakıcı ile kalmak istemedi, onunla da ben ve kardeşim ara ara kaldık...
13 torun var bu arada.
Ama erkek kardeşim ve ben o evin sizin tabiriniz ile demirbaşları idik.
Evlendiğimizde de bu böyle devam etti.
Çünkü biz o evde buyuduk, yaşlı insanlar, bize alışık.
Diğer torunları (diğer kardeşlerim dahil) gelse kalsa rahatsız olurlardı bence... hele eşleri ile kalsalar dedeme kesin batardı.
Bayramdan bayrama gördükleri torunlarına yakınlık beslemediler malum...

şimdi annenizin kardeşleri ile derdi ataerkil zihniyet, farklı köyden olma vs olabilir.

kuzen dayılardan dolayı o evde hep olmuş, olmaya devam ediyor.
Kocası vs değil mesele... o kız evin kızı.
Siz annenize davranışları yüzünden olamamışsanız. Olmak istiyorsanız, anneannenize bayram harici gidip kalın.
Gönlünü yapın, evini çekip çevirin.
Mutfağında İki kap yemek yapın.
Yaşlı insan, muhabbet edin, Cuma’ları arayın hal hatır sorun...
sonra hala size uzak ve size eşit davranmıyorsa tekrar konuşalım.

Annemin evine gittigimde kardesim surat yapip oda degistirse onu daha cok rahatsiz ederim. Kimi kimin evinden kovuyor diye. Hee annem istemez surat yapar o ayri cunku onun evi. Ama kardesimin yada esinin yaptigi surat beni etkilemez. Siz meydani onlara birakmissiniz herdefasinda kacarak. Geri donmeyin, kalin bir gecede olsa. Cok rahatsiz oluyorlarsa onlar gitsinler. Ayrica teyzenize niye cevap verememis ablaniz. Istedigim yere giderim diyememis mi? Tepenize cikartmissiniz iyice.

Merhaba,
Dert değil aslında ama yapılan haksızlığa sinir olur paylaşmak istedim
Bir kuzenim var 10 yıllık evli dayi kızı olur. Her bayram annanemde. Onun yuzunden annanemlerde kalamadık onca yolu teptik gittik geri döndük. Kız bu bayram gitmemisti sırf o gitmedi diye gittik bide baktık orda.
Gitsin kalsın sorun değil de sorun şu. Benim babam bile evin ilk damadi olduğu halde 1 gece yatmamistir orada. Ve ben evli olsam eşimle gidip kalamam. Öyle bir dünya yok misafir muamelesi yaparlar.
O kız sırf erkek evladın kızı diye 10 senedir her bayram orada kalıyor haksızlık degil mi?
Kocası yabancı tanımayız etmeyiz git kendi kocanın memleketine ama yok oranın demirbaşı oldu.
Not: 85 yaşında bir ayağı çukurda annanem olmasa o eve gitmeyiz sırf onu görmek için gittik bu sefer onları görünce geri dönmek zorunda kaldık annanem küstü dönüyoruz diye. Ev dedemin dedem öldü evin 1 hissedarida annem. Ama ne hikmetse elin oğlu kendi eviymis gibi kaliyo gocunmadan.
Ataerkillik benim anneme işliyor dayı kızına işlemiyor.
Basit bir şey ama gercekden artık böyle haksizliklardan insanların yüzsüzlugünden gına geldi.
Sizde mi öylesiniz kendi babasının evi olsa neyse ama her bayram tek torun o kizmis gibi alıp gidiyor kocasını. Biz gidince de surat yapıyor moralleri bozuluyor.
Sizde kalin. Valla ananemin 10 tane falan torunu var. Biz her bayram gider kaliriz annemler teyzemler dayimlar gider kalir. Herkes orda toplanir. Ananemin neşesine dicek bulamazsin. Babanemler icinde oyle halamlar amcamlar kuzenlerim hep babanemde toplaniriz. Sadece bayram degil yani tatillerde orda toplanilir

Annanem değil annemin kardeşleri annemi bile sigdirmiyorlar o eve ki ben gidip eşimle kalcam.
Annanemde rahatsız aslında dayı kızlarının her bayram kocalariyla gitmesinden. Gitmeleri dert değilse neden kimse anlamıyor beni bilmiyorum. Altlarında araba arife gününden beri oradalar. Bayramın kaçıncı günü Allah gecinden versin annem annesini dünya gözüyle görsun diye gittik. Donmuyorlar evlerine.
Biz otobüslerle sürünce üstüne gitmişiz kapıdan girdik oda değiştirdiler resmen nerden çıktı bunlar der gibi. Mecburen döndük annanemde anladı nedenini küstü.

Sorun benim anneme kardeşleri tarafından üvey kardeş muamelesi yapılması. Bu hep böyleydi benim babam bir gece kalmadı orda hep onlar kaldı çünkü bize kalacak olmadı.
Anneniz dünya gözüyle görsün diye gitmişsiniz.

Kışları bizde kalıyor dediniz önceki mesajınızda hangisi?

Anneniz dünya gözüyle görsün diye gitmişsiniz.

Kışları bizde kalıyor dediniz önceki mesajınızda hangisi?

Yeni babanem öldü her an annanemde ölecek gibi bir psikolojideyiz. O yüzden normalde gitmeyiz bayramlarda sırf annemi kardeşleri yüzünden.
Kısın kalıyor bizde
Her ikiside

Yeni babanem öldü her an annanemde ölecek gibi bir psikolojideyiz. O yüzden normalde gitmeyiz bayramlarda sırf annemi kardeşleri yüzünden.
Kısın kalıyor bizde
Her ikiside
Kuzen dünden mi gelmiş peki?
Bir mesajda dünden gelmiş deniyor diğer mesajda arefeden gelmiş demişsiniz?

Kuzen dünden mi gelmiş peki?
Bir mesajda dünden gelmiş deniyor diğer mesajda arefeden gelmiş demişsiniz?
Kuzen bugün gitmiş bizden önce.
Teyzemler dayımlar arifeden beri orda.
Dayim olmasa kuzen de gitmezdi sanırım aslında kızında suçu yok babasi erkek evlat ya bayramın son gününe kadar orda olmak zorunda. Babası orda olmasolmasa belki gelmezdi. O da haklı kendince.
Ben ışte benim Annemi dislamalarina çocukluğumdan beri içerlerim bu konu sanırım patlama noktası oldu açtım.

Back
X