• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli bayanlar bi bakar mısınız?

EŞİNİZ EV İŞLERİNİN KAÇTA KAÇINA YARDIM EDER?

• Ankete Katılan
    96
  • Anket Kapalı .
Bizimki biz evlenene kadar kendi yemeğini,ütüsünü temizliği yapardı ama şimdi anca balık et türü şeyleri yapıyor,temizlipi ütü hiç yapmaz. Genelde ben hallediyorum çoraplarını bile kirli sepetine atmayan bir adam oldu.Anca ben ütü yaparken saat geç olduysa yemeği sen yap diyorum öyle yapıyor. Çalışıyorum bu arada

3\0ına yardimci:-)
Hastalanmazsam hiç bişey yapmaz.
Zaten hastaykende temizlik falan yapmaz.ac kalmayalım diye yemek yapar.
Cocuklarin temizliği onda banyo larini yaptirir.
Evdeki tamir içlerini yapar.
Öyle belli bir görevi yok sunu sunu mutlaka yapar diyebileceğim.
İçinden gelirse:-)
Sahurda sofra toplamama yardim etti gozlerim yasardi aglıycaktim nerdeyse:D:D:D

Benim çalışmıyorum evdeyim ondanmidir bilmem eşim hiçbi ise elini sürmez bide herşeyi bana buyurur sağolsun başlarda sitem ettim ettim baktım değişen bisey yok bıraktım artık yapıyorum herşeyi

Adamı daha nasıl geliştireceksin canım ? Maşallah ne güzel bi çok işine yardımcı oluyor. Başkaları ile eşini kıyaslama istersen... mesela benim eşim çok az işe yardımcı oluyor ama ağır sanayide 8/5çalıssa da çok yorgun oluyor olmasa da yaptırmam belli başlı zor işlere el attığı surece gerisi bende. Bütün gün evdeyim elime yapışmaz yapıyorum :)

Ben beceriksizin önde gideni olduğum için 7 aylık evliliğimizde sağolsun eşim yemek yapar, bulaşıkları dizer, kaldırır, evi süpürür, ütüsünü kendi yapar, çamaşırları asar, toplar. Ama tabiki hepsini her zaman o yapar demiyorum. %50-%50 diyebilirim. Bi de işin tuhafı ben atama beklediğim için evdeyim, o çalışıyor ama ona rağmen ben hiç bir şeye yetişemiyorum. :110:
Ben mesela bu ara yüksek lisans tezimi yapıyorum baya stresli gergin ve yoğunum, %50-%50 olan oran %80-%20'ye döndü. Ama eşimin de temmuzun sonunda sınavı var, bu sefer de ben ona iş yaptırmam mesela.
Ben zaten eşimi en başta uyarmıştım. Bak ben hiç bir şey bilmiyorum, beceriksizim vs diye. O da "olsun ben yaparım, birlikte yaparız" derdi hep. O yüzden sanırım yapmama gibi bi lüksü yok artık:-)

Hiçbir işe yardım etmez, hatta yardım etmez az oldu elini bile sürmez.. :-) Taşır, getirir götürür 2 kilo yoğurt sana ağır olur deyip onu bile kendi getirir ama iş yok. :-) Kirlisini sepete atar, beyaz sepetimle renkli sepetim ayrıdır aşkımmm bunu buna atıyoduk dimi diye her defasında beni çamaşırhaneye çağırsada kendi yapıyor :-) Bakım ürünlerini tertip eder, koleksiyonlarının düzeniyle ilgilenir ki bunlar da iş değil kişisel durumları yapması lazımdı zaten:-) Onun dısında 1 bardak su dahi almaz, sahurda bana su dökmüş bahçede son sigaramı icerken, aşkım sana su döktüm hadi ic diye seslendi valla mı gerçekten mi aşkım diye diye koştum sonrada güldük halime :-)

Çalışmıyorum. Eşim her istediğimi söylediğimi ikiletmeden yapar
Misafir gelir benden önce kalkar çay hazırlamaya
Hamileyim hizmeti kendisi yapar
Ütüsünü kendisi yapar benimkileri de ütüler
Temizliği bana yaptırmaz Ya kadın tutarız ya kendi temizler yatak çarşafımızı da birlikte yaparız
Bazen duşa girdiğimde kıyafetlerimi bile hazırlar bornozumu getirir

ilk zamanlar tribünlere oynuyormuş benim odun, sadece kahvaltı hazırlar haftada 1-2 akşam da akşam yemeği o kadar, temizlik ütü çamaşır bulaşık dokunmaz az söylenirsen hani ne iş yaptın ki olur, kirlilerini banyo hariç her yerde bulmak mümkün bu arada çalışıyorum, çocuğum var ve de hamileyim:sopa:

Ben dersem yapmaya çalışır ama ben söylemeden hayatta akıl etmez. Bazı pazar sabahları ben uyurken sürpriz kahvaltı hazırlar. Temizlik günlerimde çok yorulduysam paspası ona bırakırım, gelince yapar. Markete beraber gideriz, taşıma ona aittir. Bazen kendi yemeğini, çayını yapar...

Benimki de çok savruk ve pasaklıydı ama kavga ede ede öğrettim. Şimdi en azından kirlilerini sepete atıyor :D
Kirlin olunca sepete atmazsan ben de yıkamam, o en sevdiğin t-shirt aylarca durur pis pis gardropta dedim. Son oldu :D

Ses güldüm :KK66:
8 yıllık evliyim, ilk 6 yıl çokta yoğun çalıştım üstelik.. henüz bir defa bile o düğmelere basmadı. İlk yılımız, çok ateşliyim ve yatıyorum. Kurutma makinamız yok o zaman, beyazlar yıkanmış, saatlerce bekledi makinada.. hadi aşkım canım bitanem.. kalktı çıkardı, geldi bi iki atlet astı, ben uğraşamayacağım bunlarla bıdık bıdık dedi ve bıraktı. :)
İş asla yapmaz, çalıştığım süre boyunca yemek hep yaptı, şimdi de eti balığı yapar. Tamir işlerimizi yapar, eve hiç usta girmedi. Ama yapmadığı hiçbişey için üzmüyorum artık kendimi, sevmiyor napsın.. ben de sevmediğim şeyi yapamam zorla.. yardım alıyoruz. Alamazsan da bırak kirli kalsın camdı dolaptı. Ev zaten bi şekilde süpürülüp siliniyor. Aşkınızı yaşamaya bakın, üzme kendini de onu da iş güç için... :KK66:

ne güzel bi bakış açısı:KK66::KK66::KK66:

sadece misafir geleceği zaman ev alışverişini yapar, misafitin yanında misafirlere çay koyar, herkes oo maşallah çeker:)) sonra da elini hiçbir şeye sürmediği gibi geçtiği heryerde izini bırakır. İçtiği bardak, giydği çorap, kullandığı şarj aleti, ıslak yerler...
Brr:KK43:(

ah canımmmm

Ben çalışmadığım için ona iş bırakmıyorm :) ama kendi yapmaya çalışır özellikle kendi işlerini çamaşır ütü hariç yapar. Evliliğin başlarında çalışıyordum o zaman aşırı yardım ederdi. Hiç unutmuyorum bigün misafir gelecekti 8-8 çalışıyorum masa başı ama yine yoruluyorum geliyorm eve yemek yapıyodum yemek yiyorum yatıyodum. O günlerden birinde evi dahi toplayamadan ikram yaptım sadece gelince evi toparlarım dedm eşim erken geliyordu sonra gelip beni alıyodu ben yolda söylenirken napçam şmdi yemek yemesem mi diye oda bilmem.artık napçan ev çok kötü falan dedi toz alınması süpürülmesi bulaşıkların toplanması lazımdı. Eve bir geldim ev bal dök yala sanki temzlkçi gelmiş gibiydi bulaşıklar yıkanmış ev süpürlmüş toz alınmş hatta ve hatta kendi iş eşyalarını yıkayıp asmış ben eve geldim şok oldumm vee o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Bi masa hazırlasaydı belki bu kadar mutlu olmazdım yani.

negüzel içinden gelmesi lazım işte

eşim bulaşık makinasını boşaltmama . bazen çamaşır toplanmasına. ev süpürmeye , çocukların oyuncaklarını ve eşyalarını toplamaya yardım eder.

Bu konuda eşimle hiç sıkıntı yaşamadım. Titiz, düzenli ve uzun süre yalnız yaşamış bir adam olduğu için kendi işini kendi görmeyi öğrenmiş. Bazen titizliği beni yorsa ve bunaltsa da ses çıkarmıyorum pek.

Haftada bir yarım gün yardımcı abla geliyor. Rutin temizliği falan yapıyor. Onun dışında pek temizlik yapmıyorum ufak tefek şeyler haricinde. Çamaşırı ben yıkarım o asar, sofrayı o kurar ben toplarım, bulaşık makinası boşaltmak onun işi. Kıyafetlerini oraya buraya atmaz, yatarken salonu toplayıp yatar. Ütüyü genelde ben yaparım ama her yaptığımda teşekkür eder, yapmazsam sorun etmez kendi yapar. Haftasonu kahvaltılarını hazırlar yemekleri o yapar. Böyle işte.

çok iyiymiş bana tavs,iye var mı nasıl yaptırabilceme dair

çalıştığım için yardım eder. ama çalışmasam bebeklik döneminde yine yardım eder. uykusuz kaldığım için. ama çocuklar 2 yaşına 3 yaşına geldiğinde yarımı bırakır. şimdi 3 oldu çocuk sayısı evde. o nedenle en küçük büyüse de yardım eder sanırım. yetişemem belki

ilk zamanlar tribünlere oynuyormuş benim odun, sadece kahvaltı hazırlar haftada 1-2 akşam da akşam yemeği o kadar, temizlik ütü çamaşır bulaşık dokunmaz az söylenirsen hani ne iş yaptın ki olur, kirlilerini banyo hariç her yerde bulmak mümkün bu arada çalışıyorum, çocuğum var ve de hamileyim:sopa:

şimdi yapmıo mu yemek fln

Can'ım öyle bi şık yoktu işaretleyemedim. Üçte hiç ine yardım eder :KK70:
Hatta bi mutfağa girse bana on iş çıkarır :KK4:
Bende aman sen dur ben yaparım modundayım :confused:
Öyle yani:KK35:

Back
X