evli bayanlar bi bakarmisiniz?

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
slm arkafaslar ben 7aylik evleyim ve bilginize ihtiyacim var evli olup calisan evi tertemiz duzenli olan her aksam guze yemekler yapan esine zaman ayiran en onemlisi kendisi bakimli olan bakimini hic aksatmayan makyajli olan bayanlar bunu nasil basariyosunyz zamaninizi nasil ayiriyosunuz bi yardimci olurmusunuz bide usteluk bebegi olanlar bunu nasil basariyorsunuz ?

bence herşeyi aksamdan yap mesela aksam evini temizle diğer güne yapcagın yemeklerin malzemelerini hazırla koy kenara yat.işten geldikten sonrada bi güzel süslen hazrldğn mlzemerle yemegnş yap arada makyjını tazele masanı hazırla ve kocişini bekle.evli değilim ama olursam böyle yapcam:)

Bebeğim yok, olsa nasıl zor olur tahmin bile edemiyorum :)

biz temizliği cumartesi yapıyoruz, pazar da geziyoruz.

ama eşim yardım etmese gerçekten zor olur.. ben mutfağı temizlerken, eşimde diğer tarafları süpürüyor siliyor. şahsen bana eşim yardım etmese yetiştiremem :26:

hafta içi genelde bir gün önceden yapıyorum yemeklerimi..

eşin yardım etmiyor mu canım..

ben yemeğimi bir gün önceden yapıyorum hep o yüzden akşam eve gittiğimde hazır oluyor sadece pilav yapıyorum , işyerinden çıkarken de yüzümü, gözümü,saçımı bi düzeltiyorum çok makyaj yapmasam da bazen renk atıyorum yüzüme , evimi haftada bir temizleyebiliyorum eşim çok titiz olduğu için evim hep düzenlidir yani temizlik olduğu kadar şimdilik yetebildiğimi düşünüyorum ama bebek olunca nasıl olur bilemiyorum tabi

valla canım ben bu dediklerini yapamıyorum bile hem çalışıyorum hem eve yetişmeye çalışıyorum ama bazen evi aksatıyorum yemek yapamyırum kendime zaman ayıramyorum saatin nasıl geçtiğini bile analayamıyorum vaal benim bu kanoda sana yardımım dokunmaz aalesef bilen varsa banada anlatsın lütfenn...

esim yardim ediyor saolsun ama camasir utu temek bulasik kendime vakit ayiramiyirum yani bakimima esimede tabi bide bebis dusunuyoruz o zamn nolck bilemiyirum bazi tanidiklarimi giruyorumda evi tertemiz her aksm yemek hafta ici misagirinide agirlar cocunada bakar ve full bakim makyaj bunu yapabilenlerden taktik istiyorum :)

bende yeni çalışmaya başladım babam hep derdiki çalışma şu sınavlara kazanma işe girme ilerde hayatın hep koşuşturmayla geçecek evinle eşinle çocuğunla ilgilenemiceksin derdi. hakkaten simdi evli değilim ama izlenimlerime bakarak çok zor Allah yardımcımız olsun. en önemli şey bence anlayışlı bir eş. eğer karşındaki seni anlar sana yardımcı olursa daha kolay olabilir. haa kro ben erkeğim temizlik mi yapıcam diyen bi odunla evlenirsekte artık kazamız mübarek olsun

evli diilim ama evli arkdaslarımdan gördüğüm kadar:)

arkdasım yeni evlendi 2,5 ay oldu :) ufak şarjlı elektrk süprgeleri varya:) 2 günde 1 akşamları onunla şöleee bi yerleri felan alır :) cumartesi günleri evi full temisler o gün tmslk günüdür:) misifrde kabl etmes:) pasar gesme tozma günleridir:) yemek konusunda genelde buzluğunda bi çok şey bulundurur.. pratik yemekleri akşamdan yapar dolaba atar ( yemeklerini yerken onları ocağa koyar ) diğer çeşidinide eve glnce hemen ellerini yıkar ocağa koyar masayı hazrlar :) sonra bi duŞ alır hafif makyjnı yapar. oldu bitti işte:) eğer çok yorgunsa hemen buzluktan börek çörek yemek ne varsa çıkar onları ısıtır hemen :) bebiş olunca bakalm ne yapıcak görüces :)

evet başka açıklaması yok bence de.. anlayışlı ve yardım eden bir eş olduktan sonra herşey kolay..

bencede herşeye yetişmen zor heleki çocuk olunca daha zor.sürekli temzlik yapmayacaksın akşam yatmadan evini toparlarsın ertesi günün yemeğini hazırlarsın birde 2 günlük yemek yap eşin sorun etmiyorsa çok çeşit olsun diyede çabalama.işden gelincede eşin salatayı yapsın sen sofrayı kur baştan nasıl alıştırırsan öyle gider herşeyi kendin yapmak için uğraşma.bakımlı bir bayan isteniyorsa eşin sana yardım etmek zorunda

evet başka açıklaması yok bence de.. anlayışlı ve yardım eden bir eş olduktan sonra herşey kolay..

yanii. ben yorgunum deyip totosunu devirip yatarsa üstüne üstelik yaptığın yemeği de beğenmez ev çok pis temizliği ihmal ediyosun derse ve sen o koşuşturmacada illaki kendini ihmal edeceksin bunun üstünede sen neden süslenmiyosun kendine bakmıyosun diye söylenirse haa bak yarında arkadaşları çağırdım akşam iş çıkışı bişeyler hazırlarsın diyen bi koca düşünsene

evli olup küçük çocuğu olan aynı zamanda çalışan ve tertemiz,her akşam güzel çeşit çeşit yemekler yapan aynı zamanda bakımını hiç aksatmayıp eşine de zaman ayıran bir kadın varsa ki ben ona kadın demem süper insan derim,tanışıp elini öpmek isterim vallahi

yemeğimi akşamdan yapıyorum,temizliği haftanın iki gününe ayırdım,pazar ve çarşambaları full temizlik arada bir günde de sadece süpürme yapıyorum.çalıştığım için çocuklarıma bakıcı ablamız bakıyor.o yüzden evim hep toplu olmak ve yemeğim olmak zorunda bu biraz yorucu oluyor..

bakım kısmına hiç değinmeyelim hele evde makyaj olayına hiç girmeyelim eve gider gitmez benim maraton başlıyor çünkü..

cok sukur kocam ole biri deil yardimini hic esirgwmez ama erkek iste yaptinda bide bn geciyorum ustunden :)

ben evlendğim ilk zamanlar oturur ağlardım bile işlerimi yetiştiremiyorum olmyuor diye
zamanla düzene girer merak etme tecrübe konuşuyor
ama eşim en büyük yardımcım
ilk zamanlar iki günde bir ev süpürüyordum- halılarım yeni olunca toz yapıyordu sürekli evi- her şeyin her yerin dört dörtlük olmasını istiyordum aman yerde en ufak bir toz olmasın aman da aman amannnn... bu böyle sürer gider
şimdi:
1. haftada bir ev süpürüp temizlik yapıyroum o da eşimle tabi çabuk bitiyor hem :)
2. işten eve gelince kıyafetleri serip atmak ve hepsini haftasonu düzenlemek yerine şimdi hemen çıkarttığımı biraz havalansın diye yatağımın üzerine sererim sonra gerekenleri katlar yerine koyarım
3. gözüm artık tozları görmüyor bakıp çeviriyorum gözlerimi
4. yemeklerimi akşamdan hiç yapamam eşimle oturmak keyif çayı içmek varken mutfağa tıkılı kalamam.. yemeklerimi biraz fazla yapıp 2 günlük yaparım böylelikle 2 günde bir yemek yapmış olurum
5. canım yemek pişirmek istemedği zaman haftada bir kahvaltı tarzı yaparız, eğer çok yorgun ve hastaysam onu bile yapamıyorsam eşimin önüne bi çorba bi turşu tamam o da sorun etmez çok anlayışlıdır sağolsun
6. eşimle vakit geçirmek çin haftasonunu iple çekeriz haftaiçi bir yerlere miasfirliğe gitmedğimz için haftasonu full gezeriz
7. haftasonu sabah uykularımızı çok uzun tutmaz birbirimize özel vakit harcamayı tercih ederiz
8. yemek kahvaltı yetiştiremiyorum diye üzülme sen de çalışıyorsun sonuçta eşine güzel hazırlan eşin eve geldiğinde masa hazırlama yemek ısıtma gibi son işlemleri eşinle beraber yap böylelikle daha çok vakit geçirmiş olursun
9. akşamları falan her şeye sen kalkma canım çayı demlemiştim kaynamıştır bi bakarmısın de birak o getirsin çayları koysun azıcık da sen keyfine bak
biz de bebek düşünüyoruz artık bu yüzden daha rahatım önceden bu kadar işe yetişemezken nasıl çocuk yapacağım ben derdim :)

cok sukur kocam ole biri deil yardimini hic esirgwmez ama erkek iste yaptinda bide bn geciyorum ustunden :)
bide sen geçmiceksin işte üstünden biraz salıcaksın temizlikten önemli olan şey sensin ve eşinle vakit geçirmen. ev tertemiz olsun sen eşine vakit ayırma? Neye yarar ? boşver kuzum titizlik hastalıgına yakalanma sakın

herseyı yapıyorum ,
hafta ıcı ıse makyajlı gıttıysem aksam oyle gorur makyajsız gıttıysem oyle gorur
vucut bakımımı ıhmal etmem

evde temızdır
3 yasındada bır cocugumuz var dusun :)
yemeksızde ben ıstemedıgım surece kalmayız
4 aydır evlıyız

cumartesı temızlık yaparım
yemeklerıde bır gun onceden yapamadıysam bıle 8 kadar yolu var 6da evde oluyorum :)

2 Cocugumuz var 8,5 yillik evliyim ve calisiyorum

Temizligi haftada 2 defa yapariz
Esim supurur ben silerim , esim toz alir, balkonlari yikar , ben tuvaleti banyoyu yikarim :)

Hafta sonu da cumartesi mutlaka gezeriz, pazar da hava guzelse esim cocuklari alir gezdirir ben temizlik yaparim
soguksa yukardaki gibi olur

yemegimi her gun isten gelince yaparim Fazla yapar ertesi gune de birakirim cunku gunduz kayinvalidemler kizima bakiyorlar biz de oluyorlar ,.
bazen kayinvalidem de yemek yapmis olur

Yemek yaparken de genelde esim de salata vs yapar masayi hazirlar
Bazen yemegi esim yapar :)

Sabah da ise gitmeden esim kahvaltiyi hazirlar, cocuklarla kahvalti yaparken, ben hazirlanirim sonra ben de otururum yanlarina
haftasonu da kahvaltiyi ben hazirlarim

Boyle iste :)

Eger esim boyle olmasa 2. cocugu asla yapmazdim yuzune de soylerim :)

Allah ondan bin kere razi olsun

Kimisi 5 dk cocuga bak da banyo yapicam der bakamam der, ben derim esim sen isini hallet der :)

Son düzenleme:
Ben her şeyi dört dörtlük yapmak konusunda kendime yüklenmedim hiç, yüklenmeyeceğim de
En az eşim kadar çalışıyorum bende sonuçta..

Hafta içi 18:00 e kadar Cumartesi 13:00 kadar çalışıyoruz, İstanbul trafiği sağolsun bir buçuk saat sonra evde oluyoruz
Bi sebze yemeği zaten 2-3 gün gidiyor iki kişi olduğumuz için, yanına da hemencik bi pilav yapıyorum.. Turşu, yoğurt ne varsa artık onları da çıkarıyoruz..

2 tabak 2 çatal zaten, onlarıda hemen akıtıp bulaşık makinesine dizip
Cipsimi alıp ( eşim pek sevmez ) tv karşısına geçiyoruz

Bakım ve makyaj konusu sorulmuş bana göre bunlar ayrı ayrı konular.. Makyajlı olmak bakımlı olmak değil..
Ben bakım ve temizliğimi yaparım ama makyaj bi alışkanlık ben bekarkende sevmediğim için hala daha yapmam ne evde ne dışarıda.. Rimel dışında.. Bu soğukta da bildiğiniz polar takım eşofmanlardan giyinirim , pembe pembe

Sabahları da evde kahvaltı hazırlama derdine düşmem, bana göre uyku daha önemli
Bir iki kere denedim ilk zamanlar, eşimde benim gibi kalkar kalkmaz birşey yiyemiyo diye devam ettirmedik
İşyerinde simit, poğaça ve çay ile kahvaltı yapıyoruz ikimizde

Temizlik konusuna gelince her gün süpürge açan, toz bezi ile dolaşan bir tip değilim zaten
Hafta sonu Cumartesi veya Pazar hangi gün müsait olursa o gün silip süpürüyoruz her yeri, mutfak ve banyonun da temizliğini yapıyoruz.. Bu kadarı yetiyo.. İki kişiyiz, akşamdan akşama eve geliyoruz çocuk ta olmadığından öyle çok dağılan veya kirlenen bi evimiz yok çok şükür.. Diğer gün de geziyoruz..

Hem hayat kısa, ben evimde rahat olamayacaksam her yer bal dök yala olsa ama diken üstünde otursam rahatıma bakamasam veya eşime de onu öyle yeme dökülür bunu buraya koyma dersem zaten yeterince iş ve trafik stresi varken hayat daha bi çekilmez olu diye düşünüyorum..

Destan yazdım mübarek Ama böyle işte, tüm sorulan cevabı..

Son düzenleme:
eğer her iki eş de çalışıyorsa erkekler de yardım etmek zorunda.aynı anda işten eve gelip biri çalışırken diğeri ayaklarını uzatıp yatarsa olmaz bu iş :)

mesela ben yemek yaparken eşim de çocuklara bakmak zorunda,elimizde sihirli değnek yok sonuçta.

ama yine de hem dışarda hem evde çalışıp hem de süper bakımlı olmak çok zor.

hafta içi her gün 1 1,5 saatini ev işine ayır.yemeklerini çeşit çeşit ama azar azar yap,haftasonları büyük temizlik yap,hafta içi ufak ufak ev temizle,çamaşırlarını eve gelir gelmez yıka as,ertesi gün toparla tv seyrederken ütüle..yatarken sağını solunu topla ki akşama evin dağınık olmasın.
arada bi eşini dürtükle kalk hadi şu işin ucundan tut diye..
elimizde çıt çıt çekirdek tv karşısında,yok hürrem yok cemile dersek işler bitmez bacım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…