evli bayanlar bi bakarmisiniz?

Çalışmıyorum bi oğlum var ve hamileyim
ev temizliğini haftada 2 gün eşim işteyken yapıyorum oğlum evde olsa bile sorun olmuyo
temizlik yapacağım gün pratik yemekler yaparım yada o gün akşam yemeğe gideceksek o gün temizlik yaparım
diğer günleri kendime ayrırım dışarıya çıkarım arkadaşlarıma giderim misafir ağırlarım
bakımlı olmaya gelince eşim makyaj sevmez saçlarımı bile boyamıyorum dolayısıyla vaktimi almıyor
evde eşofmanla gezerim gelmeden üstümü değiştirip saçlarımı tararım parfüm sıkıp gelmesini beklerim
ayda 2 kez evde kimse yokken epilasyon yapıyorum vakit sorun olmuyor

valla bende korkuyorum nişanlım pek işe yanaşacak biri değil bende çalışıyorum bakalım ne olacak nasıl alıştıracam

Bebigin olmadan bir yere kadar başarabilinir ama bebek oldumu İMKÂNSIZ

aayy düşünemiyorumm :26: ben bunu baştan söyledim eşime..

eşim gezmeyi çok sever, bende bakımı da çok sever.
teee flört dönemizide belirttim.. benim şuan ki gibi bakımlı olmamı, rahatça gezebilmemizi istersen bana destek olman gerek, diğer türlü sana vakit ayıramam dedim.. aynen öyle yapıyor...tabi yapı meselesi. adamın içinde yoksa ne kadar söylesen boş işte..

Benim de eşim yardımcı olmasa ben de kalkamazdım altından ama çocuk hariç bahsettiklerinin hepsi yetişiyor.
Bi de ben c.tesi günleri de full çalışıyorum ve evim ile işim arasında boğaz köprüsü var (eşittir köprü trafiği)

Akşam 8,30 da evde oluyorum.Pazar gününden yemeğim hazır oluyor zaten, eşim üzerini değiştirip sofrayı kurar ben de yemeği hazırlarım.
Sofrayı eşim kaldırırsa ben de üzerimi değiştirip bi elimi yüzümü yıkarım.
O tv izlerken ben etraftaki dağınıklığı toparlarım.
Sonra çay faslına geçer, yatarız zaten.

Temizliği mecburen pazar günleri birlikte yapıyoruz.
Bütün evi havaya kaldırıyoruz :)
ayaklı süpürge aldım,şarjlının ayaklı olanı.onunla hafta içi çok detaylı olmasa da yerleri süpürüp, yine üzerinden toz alıyoruz.
Eşim de ben de etrafta kıyafet, çorap ya da benzer bi dağınıklık kesinlikle bırakmıyoruz.
Neyi nerden aldıysak işimiz bitince yerine koyuyoruz.

Bakım konusuna gelince zaten makyajsız işe gitmem,
Ablam kuaför olduğu için ve üst katımda oturduğu için saç boyama, kaş bıyık, manikür gibi şeyleri birlikte hallediyoruz :)
Evde öyle kıyafetle oturan bi tip değilimdir zaten, çekerim polar eşofmanlarımı ki eşim de bunu ister, pofuduk terliklerimi giyip eşimle ilgilenirim.

Eğer durumum olursa çocuk olduğunda çalışmayı düşünmüyorum,
Bi çocuğu anne şefkatiyle yetiştirmenin, ona alınan en pahalı kıyafetten, en ilginç oyuncaktan, en süper kişisel eğitimlerden daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Çocuğum gelecekte ona sunduğum imkanlarla değil, verdiğim sevgiyle, oluşturduğum kişilik temeliyle övünsün istiyorum.

İnşallah

Çok basit. Evliyim çalışıyorum fakat çocuğum yok.
Ben işlerimi hafta içine dağıtıyorum. Önreğin, Cuma akşamları banyomu temizlerim, ki haftasonuna kalmasın, dışarı çıkabileyim :)
haftasonu sadece süpürge, silme olur. Toz almayı zaten hafta içi bir gün yapıyorum. Sorun olmuyor. Çamaşırları hafta içi bir gün yıkar asarım. Hatta bir sonraki çamaşır
yıkamalarımda, kurutma askılığında öyle kalır. Güzel bir koku siniyor eve, o yüzden uzun bırakırım. Ütüyü her zaman aksatırım ne yalan söyleyim. Biraz biriktirmek amaçlıda tabi.
Yani biraz da eşini yemekler yendikten sonra, biraz kendiyle bırakmak gerekiyor. Oda istediği gibi evde takılsın, her zaman yanında olmamakta fayda var.
Bu arada ufak ufak temizliğinizi yaparsınız, eşiniz salondayken. Ardından güzel güzel giyinip, süslenip yanına oturursunuz. Tabi ozaman eşiniz sizi rahat bırakırsa
anlarsınız ya =)

Her akşam da yemek yapılacak diye birşey yok. Zahmetli bir yemekse, dünden hazırla senin gelmenede kolay olur.
Veya Çorba + salata, veya Salata (julien kesimli tavuk göğsülü). Çok birşey eşinizde bekleyemez zaten.

Hayat müşterektir, eğer hanımlar da çalışıyorsa, mecburen erkeklerde fedakarlık gösterip, işin ucundan tutmak zorundalar. Fakat hanım çalışmıyorsa, ozaman tabi erkeklerden fazla birşey beklememek gerek.

Yani herşey yoluna oturur, sende evliliğe tam anlamıyla alışırsan, çok kolaymış dersin ve herşey rutin hale alır alışırsın. Kendine alışkanlık edin, örneğin cuma akşamları temizlik günün olsun ki hafta sonuna kalmasın ve güzelcene haftasonunu değerlendir. :) benden bir tavsiye.

cok sukur kocam ole biri deil yardimini hic esirgwmez ama erkek iste yaptinda bide bn geciyorum ustunden :)

bence öyle yapmayın, bırakın kötü de olsa yapsın eşiniz bişeyler, tabi ki bayanın yaptığının yerini tutmaz ama zamanla pekişmiş olur

annem zamnında babamın yaptığı şeyleri beğenmezmiş ve yeniden yaparmış.. babam bunu farkettikten sonra bi daha elini hiiç bişeye sürmemiş..

çocuk omadan herşeyi yetiştiriyorsun ama çocuk olunca hele birde huysuz bir çocuksa işin çok zor.mutlaka birşeyler aksıyor.bu aksayan da genelde sen oluyorsun.eski bakımlı halinden eser kalmıyor yerine kendin bırakmış 35-40 yaşında bir kadın geliyor. mesela ben dün ev işleriydi yemekti çocuklardı derken saat 18:30 olmuş üzerimi değiştirdim güzel bir makyaj yaptım her şey güzel ama gel gör ki yemeğin altını kapatmamışım ye dibini tutturdum :)) işin özü mutlaka birşeyler aksıyor

Konu güzel gerçekten takip edip taktik almakta fayda var.....
Ben de çalışmıyorum şu an kızım 2 buçuk yaşında ama çalışmayı düşünüyorum artık....
Ama beni asıl korkutan şey ev işinden çok kızım....Çünkü o bensiz duramaz ben de ne yapacağımı bilmiyorum.....
Ama eve bakıcı gelse , ev işlerine de yardım etse çok iyi olur gerçekten..

evliyim, cocugum yok ama 4 aylık hamileyim. Hamilelik oncesinde biraz da benim de etkim var boyle olmasinda evde her isi ben yaptim.
Calisiyorum 6.30 gibi evde oluyorum, hemen mutfaga girer cok ugrastirmayan yemekleri yaparim tavuk, et, balık, pilav, makarna, salata, bazen sebze (esim sebze pek yemez) 8 gibi masayı kaldırır, varsa camasır atarım (Allahtan kurutma makinem var), ortalıgı toplarım. Esim de derli topludur, daginikligi sevmez ve asiri titizlik ikimizde de yok. O yuzden hafta ici mutfagim hep temiz olur,banyo gerekirse yikarim. Haftasonu tum evi supurur, siler (vileda tabi) ve usenmezsem utu yaparım (genelde birikiyor 2 haftada bir yapıyorum). Surekli makyajlıyım, bakımım da eksik değil. Geri kalan masa kurma, toplama, toz alma yok camasır katlama gibi evde ne is varsa ben yaparım. Esim acikcasi elini surmez, cok soylenirsem masa toplar. Haftasonu da isten arta kalan zamanlarda gezeriz ya da evde film vs zaman gecirriz.

Ama hamilelikten sonra bana yardımcı olması gerektigini, bunun bi de cocuk donemi oldugunu, tek basima hepsinin altindan kalkamayacagımı anlattım.
Simdi yavas yavas yatak toplama, yemek sırasında salata yapma, ekmek kesme gibi ufak asistanlıklar, masa kurma ve toplama, arada toz alma gibi islerde yardımcı olmaya basladi.
Hamileligimin ilerleyen donemlerinde haftada 1 kere kadın alıp ona da 1-2cesit zeytinyaglı yemek yaptırmayı dusunuyorum. Esim de cocuk konusunda destek olacagini soyluyor bakalim nasilolcak.

Evde küçük çocuk varken toplu durmak zor oluyor.
Eşinizde dağınıksa biraz işiniz iyice zor.
Oğlum salonu odası gibi kullanır.
Sabahları okula gidince ben odaları toplarım.
Ev düzenli kalır hep.
Ayda iki kere yardımcı geliyor
Ütüyü , ağır işi yapıyor.
Çok zorlanıyorum temiz düzenli tutmakta ama yardımcı gelmese halim duman.

sadece başlığını ve ilk yazdığın soruyu okudum,diğer ark ların neler yazdıklarını okumadım ama nacizane fikirlerimi paylaşmak isterim ben 6 aydır çalışmıyorum.. 1,5 yıllık evliyim.. öncesinde de çalıştım hep.. evli bi bayanın tüm bu saydıklarına aynı anda yetişmesi,zaman ayırması çok zor bence.. işyerindeki yorgunluklarında cabsı yani.. kesinlikle eşlerle beraber yardımlaşa yapılmalı (buna yemek ve temizlikte dahil) hem böylelikle birbirine de,kendinede zaman ayırmış özen göstermiş olursun.. biz böyle yapıyorduk ben çalışırken..

benımde dertli olduğum konu bu :))
9 aydır evlyıım evimde 1 kedi ve 1 köpek var :) çalışıyorum..eşim işlere pek yardımetmez.
açıkcası bende cok kasmıyorum kendimi yetişcem die..
genel olarak topluyumdur ama eşim biraz dağınıktır.
sabah 6 da kalıyorum köepğimizi gezdiriyorum eve gelip ona yemek yediriyorum bu esnada eşim köpekle ılgıelnrıken ben hazırlanıyorum kopegı tekrar cıkartıp 8 de evden cıkıp işe gıdıyorum.
eve dönmem 7:30 oluyor (özel sektör ve ıstanbul saolsun) gelrıgelmez ilk işim köpeği cıkartmak oluyor mınık bır yürüyüşün ardından ona yemegını verıp ben masayı hazırlıyorum. yemeğimi akşamdan yapar atarım buzdolabına haftada 1-2 gun yemek yapmam eşim kahvaltı ister benimde işime gelıyr :) eşim geldiğinde yemegımızı yerız yemekten sonra o köpeği çıkartır ikisi cıkınca bende hemen ertesı günün yemeğini koyarım ocağa..hergun evı süpürürm (kedi ile köpek gunboyu korıdor ve bır odada kaldıkları ıcın evin o bölgesi hergun temzılenır) süprüüp silerim..diğer işleride haftaiçi yaparım mesela bugun süpürgeden sonra toz aldıysam,yarın banyoyu ovarım,ertesi gun çamaşır atarım,sonaki gün ütü yaparım..her işimi haftaiçi yaparım boylece haftasonunda sadece üstün körü bir süpürüp silmek ve boll boll evdeki 3 lü ile (eşim +kedi+köpek) vakit geçirmek kalır..
kahvaltıyı evde yapmayız akşamdan sandviç hazılrarım ıkımıze sabah işyerınde onları yerız..
bakım olayı ise bencede bakımlı olmak illaa mayajlı olmak değilki..temizliğime özen gösterırım onun dışıdna günlük haytatada pek makyaj yapmam buyüzden eşim alışkındır doğal halıme zaten o eve geldıgınde ben kopekle bır haylı boğuşmuş oldugum için gayet dagınık oluyorum:) bu sorun değil bizim aramzıda hatta bırbırmızle dalga bıle gecerız..ben hergun kocasını süper makyajla,giyimle karşılayan kadınları anlayamıyorum gereksız gelyıor :)
biraz zor oluyor yorucu oluyor ama kasmamak lazım temzılıgı sık sık yaparsan daha az vakıt alıyor ev pıslenmeden temizlemiş oluyorsun.heleki ikik kişiysen bizimkki gibi 4 ayaklılar yoksa ev hıc pıslenmez kı

okurken ben yoruldum vallahi aaaaay allahım :96: bravo valla
hem kedi hem köpek bide çalışıyosun vay canına...ayrıca her gün makyajla falan karşılama konusunda söylediklerine bende katılıyorum.. gereksiz

Benim ruh halime göre değişiyo

Bazen hızlı gonzales gibi nerde ne dağınıklık var hemen toplarım, bulaşık makinesini ve çamaşır makinesini çalıştırırım. Eşim bi sofra kurana kadar hepsini bitirmiş olurum bir oh çekerek sofraya otururum

Bazen de metrobüs sağolsun itiş tepiş sıra kapmacadan sonra pilim biter ve hava soğuktur ( kansız olduğumdan daha çok etkileniyorum ), eve kendimi zor atarım. En pratik şeylerden yapar yemekten sonra hemen battaniye alır uzanırım

Bir de ben sinirlendiğim zaman çok güzel temizlik yaparım hıncımı lavabolardan alırım, kazır gibi silerim. Temel reis gibi oluyorum sinirlenince odanın şeklini değiştiririm kocaman eşyaları hop diye kaldırır öteki tarafa koyarım, biraz hızlı bi şekilde

Ben bunlarin hicbirini ayni anda yetistiremiyorum. :) Calismadigim halde :) Henüz hala ögrenci grubundayim. Fakat yine de bütün gün ders calismak, projeler ile geciyor. Bir nevi calismak diyebiliriz.

Bir kere ev cok asiri kirlenmezse genelde cumartesi günleri esimle birlikte evi temizleriz :) Hafta ici ben mutfagi temizlerim hemen hemen günlük bazen ocak tasmis ve öyle kalmis kurumus halleri de basimiza gelebiliyor. :) Bakim konusunda da cok makyaj yapan biri degilim zaten ama temizlik konusunda da genelde temiz olmaya özen gösteriririm. Ama öyle yogun zamanlar gelir ki, saclarimin haline bak diye kendi halime kendim gülerim.

Yemek konusunda da kütüphaneden 6 da geldigim zamanlarda, en basit ne yemek varsa onu yaparim. Düdüklüde fasülye mesela. Ya da tavuk sote gibi. Bazen yumurta kirip yedigimiz de olur bazen makarna salata :) Ben yemek yaparken esim evi düzenler mesela.

Hersey dört dörtlük olmak zorunda da degil zaten, ki öyle isteyen bir esin de yardim etmesi gerekir o zaman zaman yaratilabilir.

bu saydıklarının hepsini tam tekmil yapmak için robot olmak lazım güzelim...
bişeylerden feragat etmeden hepsini yapamazsın....hem kocana süslen hem yemeğin eksiksiz hem evin pırıl pırıl hele bide çocuk varsa imkansız bence...
belki bi hırsa yapıp bunları yapabilirsin ama emin ol kısa süre sonra yılacaksın bırakacaksın...
bunların hepsi olur..olur da eksikleriyle olur ancak..yemeğine çok özen gösterip güzel şeyler pişirmek için evin o gün pırıl pırıl olması zor....çocuk da varsa yetişmez zaten...yok evin tertemiz yapacaksan yemeğin biraz basit yemek olacak...kocana süslenip güzel görünmek için yine eksik şeylerin olacak evle ilgili...zaten emin ol çocuğun olunca bunların hepsi yarım kalıyor..yemeğin yetişmez oluyor, üstünü başını bile değiştirmeye vaktin olmuyor...evde çocuk olması demek dağınıklık demektir...
sen bunlara kafanı fazla takıp takıntı haline getirme...gücün yettiğince yetişmeye çalış ama kendini hırplama..kaldı ki karısından süslü püslü bir güzellik bekleyen koca bir zahmet ev işlerine yardımcı olacak....aksi halde yıpranırsın...

okurken ben yoruldum vallahi aaaaay allahım :96: bravo valla
hem kedi hem köpek bide çalışıyosun vay canına...ayrıca her gün makyajla falan karşılama konusunda söylediklerine bende katılıyorum.. gereksiz

hakkaten yaa dönüp baktım okurken ben bıle yoruldum bıde içindeyken düşün
yorucu oluyor ama idare edıyorum artık köpek bebekliğini atsa rahatlıcam ondan sonra :) umutla o günleri bekliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…