evli bayanlara soruyorum?

Bursa İnegölde yaşıyoruz biz.Bursa o kadar da pahalı bir şehir değil.Merkezde tabi kiralar fazla olabilir ama bizim bulunduğumuz ilçede 250 tlye bile ev bulmak mümkün.
Sizde çalışacaksanız rahat geçinirsiniz bence.

canım erkek arkadşım inegöllü zaten. annesi orda, fakat kendisi bursada çalışıyor. mecbur bursa. bizimki fazla rahata alışmış sürekli nasıl yaparız deyip benim aklımıda karıştırıyor. bilmiyorum biraz bekleyip kendi düzenimi kurayım ondan sonrası allah kerim

canım arkadaşım öncelikle ilk atamalarda sende biyerlere atanırsın inşallah.ben istanbulda oturuyorum.2.000 liraya burada lüx olmasada mütevazi bir şekillde geçiniliyor.500-600 kiraya versen 400-500 mutfak masrafın olsa kalanı da sizi idare eder diye düşünüyorum.ama borcun olurs yani evlenirken eşyaları falan borçla alırsan zor olur taksit ödemek.düğün yaparsan düğünden gelenle borçlarını ödersin.2000 tl ile de bence geçinirsin ama bursa pahalı mıdır istanbul'dan bilmiyorum.

ben memur çocuguyum geçinirim diyorum ama benimki zengin bebe büyümüş. yapamayız edemeyiz dedikçe sinirim bozuluyor. kara kara düşünüyorum. sağol canım iyi dileklerin için

canım erkek arkadşım inegöllü zaten. annesi orda, fakat kendisi bursada çalışıyor. mecbur bursa. bizimki fazla rahata alışmış sürekli nasıl yaparız deyip benim aklımıda karıştırıyor. bilmiyorum biraz bekleyip kendi düzenimi kurayım ondan sonrası allah kerim

rahat bir hayat sürmek istemesi hakkı, o yüden temkinli davranıyor olabilir.
Allah yardımcınız olsun.

bir öğretmen olarak ilk temenni en kısa sürede iyi bir yere atanmandır meslektaşım :) umarım her şey istediğin gibi olur

eğer taksit masrafınız olmazsa ve çok harcama yapmazsanız geçinebilirsiniz altınlar güvenceniz olur ama biraz lüks yaşamaya alışmışsanız geçinmek zor

ilk yıl biraz sıkıntı yaşasanız da sonrasında inşallah düzlüğe çıkarsınız.

eğer paranın yetişmeyeceği konusunda sıkıntınız varsa belki ilk önce senin işe başlayıp maddi durumunuza bakıp karar vermeniz daha uygun olmaz mı? yanlış anlamadıysam iş

görüşmeleri yapıyorsun her dershaneye cv bırak derim kısmetin en güzel yer olur inşallah kısmetin nereden geleceği belli olmaz daha sonrasında da kafanız biraz daha rahat

adım atarsınız çünkü bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor önünüzü görmek istiyorsanız ışığı tutun

ama ne olursa olsun gönlünün istediği olsun

inş. atanırımda düşündüğümle kalırım canım. dediğin gibi ilk önce işe başlamam ondan sonra düşünmem daha mantıklı olacak. bu sıkıntılardan çokça kavga etmeye başladık.. zamana bırakıyorum artık ne yapayım

Kira 550 Bursa dikkaldırım

Doğalgaz 200- 250 (sakın 1. kat altı boş daire tutmayun 360 larda doğalgaz ödeyip üşümüştük)

Su 28

Elektrik 70

Telefon 2 cep 50 sabit 16 internet 55

Aidat 40

Mutfak 500

Kıyafet aylık ortalama 50x 2

Yol 100x2

Öğlen yemek 100x2

TOPLAM 1759

Hamile kalırsan herşey tepe taklak olur. Bu hesap sadece sen çalıştığın sürece işler. Bebeğin olursa (kayınvaliedelere asla katlanılmaz ) 2 yaşından sonra verirsin kreş 600 aylık giyimi en az 50-100 ( her gün dışarı çıkıcak )

Bu koşullarda çalışmayıp arabasına atlayıp gezen , ev için kenara para koyabilen , tek işi ev işi olan ondan da şikayet eden , 3 yılda bir hamile kalmak konusunda aşırı istekli olan arkadaşlarını gördükçe çektiğin çileye acırsın. Ev iş çocuk ve sıkıntını anlamayan eş arasında günden güne tükenirsin. 24 saat mesayin olur. Eve gelince temizlik yemek , gece ağlayan çocuk (kreşe giden çocuk herzaman daha çok ağlar anne yoksunluğu yaşar doyamaz ) ...

Dershanelerde de 7 ye kadar çalışılıyor :(

Senin gibi Öğretmen olan , sabit bir geliri ve işi olan , Bildiğim kadarıyla öğretmenler 1500- 2000 arası alıyor biri olsaydı daha iyi olurdu :( Atanır 1800 le geçinir 1200 ü ev için kenara atardınız. Araba da artık ihtiyaç ...

bu sorunun cevabını vermek imkansız gibi bir şey...sen her şeyin hesabını yaparsın,ama bir yerden beklenmeyen bir eksik çıkar,maaşın yarısını oraya yatırırsın,malesef:18:

eşim de ben de öğretmeniz.3 yıllık evliyiz.evlendik evleneli borç ödüyoruz,o yüzden benim yorumum ne kadar geçerli olur bilmiyorum.evlendik düğün borçları,öğrenim kredileri.onlar bitti araba aldık,almak zorundaydık,onun borcu.sonra borçlar bitti ve hamile kaldım planladığım şekilde,bebeğim oldu ve ücretsiz izne ayrıldım uzuun süre,tek maaşla idare etsek de son 1-2 ay resmen battık.geçen ay işe başladım ama yine kredi çekmek zorunda kaldık.yani ne kadar parayla geçiniliyor hiç bilemiyorum,borçtan başımızı kaldıramıyoruz.
üstüme başıma dikkat ederim,mutfağımı kısmam,haftada bir çıkar dışarda yemek yerim,arada sinemaya vs giderim,üstüne bir de kira öderim diyorsanız zor gibi görünüyor.(tabi ben bunu borçlu hayatıma bakarak söylüyorum.aslında başka açıdan bakınca,sadece kira borcu ile 2000 lira ile geçinilebilir belki de)

kendi iç sesimin sayıklamalarıyla dolu karışık bir mesaj oldu gece gece,umarım anlaşılır:32:

bence burda sorgulaman gereken sey 1000 tl ile geçinebilirim geçinemem mevzusu olmamalı.isterseniz tabikide geçinebilirsiniz.bursanın yıldırım ilçesinde teleferik kurtbasan semtlerinde 300 liraya bile ev bulursunuz üstelik merkezede 10dk mesafede.bu ülkede insanlar asgari ücretle çocuk okutup kira ödüyor ve karınlarını doyuruyorlar.eğer sen eğitimli bir insan olmasan derdim ki evlen tabiki geçinirsin ama onca yıl emek vermişsin bi üniversite bitirmişsin,ailenin onca emeği var.ama sen diyosunki nasılsa atanamıcam.kusura bakma ama yanlış düşünüyosun arkadasım,bence 1000 tl bize yetermi diye kafa yoracağına,dershanecilerin sana üç kuruş verip sırtından para kazanmalarına yıllarca göz yumacağına otur kpss çalış.emin ol cok daha basit.en azından yıllarca üniversite bitirmek için verdiğin çabanın karşılığını almıs olursun.
şimdi dershaneyle başlayım bi evlenelimde tekrar başlarım kpss ye dersen dahada yanılırsın,ne sınava çalışabilirsin nede hadi diyelim çalıştın iyi puan aldın,sanki bursayamı atanacaksın??muhtemelen kocam var belki çocuğum var deyip uzaklara gitmeyi göze alamayacaksın.evlenmeden önce kendini sağlama al,atan maximum 2 sene uzakta kalır es durumundan geri gelirsin ve ondan sonra adamakıllı bi düzen kurarsın kendine.biliyorum kpss ye çalışmak zor, hatta cok zor,çok fazla emek istiyor ama imkansız değil !!garanti bir iş için rahat bir yasam için değmezmi arkadasım???tabi bu benim nacizane kendi fikrim ama yine söylüyorum emeklerine yazık etme meslektasım...hakkında hayırlısını diliyorum

Bursa gibi büyük şehirde sadece eşimin maaşı(1000)ile geçiniyoruz üstelik ben çalışmıyorum vede bi kızımız var.Elhamdürillah geçiniyoruz tek avantajımız evimiz kendimizin:nazar:

sevgili arkadaşlar, malesef bende atanamayan öğretmenler arasındayım. ve bu iş sıkıntısı yüzünden evlilik planını geçtim hayalini bile kuramıyoruz. erkek arkadaşım 1000tl maaşla çalışıyor. bende bir dersanede çalışsam bi okadarda ben alsam bursa gibi büyük bir şehirde geçinebilir miyiz? yorumlarınızı bekliyorum

canım bence zor da olsa geçinirsiniz ama dershanecilik zor iştir. 6 sene yaptım sonunda vazgeçip devlete geçtim. eğer akşam çıkış saatlerin geç değilse bence sorun olmaz. eviniz kira olmazsa hiç sıkıntı olmaz.

2000 liraya ucu ucuna geçinirsiniz diye düşünüyorum. Arkadaşlarında dediği gibi ekstra bir şey çıkması durumunda altüst olabilir her şey.
Maalesef ben de atanamayan öğretmenlerdendim. 2 yıl denedim, 10 yıldır girmiyorum sınava vazgeçtim. Özel bir okulda çalışıyorum, dershane yerine kolej araştır derim. Hem daha az çalışırsın hem de maaşları çok daha iyi.

parasızlıktan şimdiden kavgalar başladı, en güzeli biraz daha beklemek sanırım..

teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için.

Back
X