Evli bayanlara ufak bir sorum olacak

Ben her Genç kızın ilk adetle birlikte kadın doğum uzmanına girmesinden yanayım . Biz o kadar bilinçli değildik tabi ama yetişkinler olarak evlenmeden önce ve evlilikten sonra da kesinlikle gidilip muayene olunmalı smear testi vs verilmeli. Bir yıldır olmadıysa zaten kesinlikle doktora gitmelisiniz. Ayrıca çok önemli olmasına rağmen es geçilen en temel unsur da beslenme.
Çünkü yediğimiz sağlıksız gıdalar yumurta ve spermin de kalitesini bozuyor. Çok fazla koruyucu var her şeyde bunlar bizi çok etkiliyo ve sonuç olarak sebepsiz infertilite denilen bir şey türedi. Uzmana gitmeyi ihmal etmeyin. Eşiniz de gitsin. Muhakkak. Sonra siz hastane hastane doktor doktor tedavi ararken eşinizden kaynaklı bir sağlık sorunu da olabilir. Sperm testi verir olur biter .

Beslenme kesinlikle önemli. Gıdadaki artış ve GDO'lu ürünleri istemesekte tükettiğimiz ortada. Organik beslenme cep yakıyor maalesef

Doktora gitmen en sağlıklı olanı. Biz de yaşadık, korunmamaya rağmen olmadı. 1 sene sonrasında doktora gittik. Hormon testlerinde sıkıntı yoktu benim. Ama eşimin spermlerde sıkıntı vardı. İlaç kullandı ve 3 ay sonrasında hamile kaldım. Eğer bu da olmasaydı benim tüplere bakılacaktı ve aşılama denenecekti. Nasıl bir yol izleneceğine doktor karar verir en kısa sürede gidip muayene ol. Eşin de tabi.

Boşalmıyor musun? Boşalamazsan ağrı olur.

Benim de ilişkiden sonra deli gibi kasık ağrım olurdu. Böyle gaz sancısı gibi. Birinde çok ağlamıştım ve 1 ay korkmuştum ilişkiden. Ama ben vajinusmustum, çok kasıyordum. Gittikçe kasmalarım azaldı, o kasık sancılarım da bitti. Sizde kasıyor olabilir misiniz?

Yok hayır. Ayıp olucak belki ama içime boşalmadığı sürece ağrım olmuyor. Sperm mi ağrı yapıyor acaba diye düşünüyorum

Yok hayır. Ayıp olucak belki ama içime boşalmadığı sürece ağrım olmuyor. Sperm mi ağrı yapıyor acaba diye düşünüyorum
Olabilir. Ama o ağrıyı biliyorum, çok feci. Ama o ağrıdan hamilelik konusunda korkmayın. Ben de o ağrıyı çok çektim ama şu an hamileyim. Yani kist vs olmayabilir.

Folik asit kullanmanızı öneririm. Hamilelikte zaten kullanılıyor ama planlı şekilde bebek isteyenlerin bir kaç ay öncesinden başlaması gerekiyormuş. Benim bir arkadaşım 2 sene denedi olmadı bebeği sonra folik asite başladı bir ay sonra hamile kaldı. Bende aynı şekilde erken kullanmaya başladım hemen hamile kaldım. Yanlız ilişkiden sonra bi 15 dk kadar ayaklarımızı belimizden itibaren havaya kaldırdık ve duş almayı sabaha bıraktık. Denemek isterseniz bir düşünün isterseniz. İnşallah faydasını görürsünüz

1 yil korunmamaniza ve yumurta takibi yapmaniza rağmen olmadiysa ikimizde de bir sorun yok diyemezsiniz. Doktora gidin. Evli KADINLARIN tek onerisi bu olur.

Ben de düşünürken yapamayanlardanım

6 ay denedik, ovülasyon testleri falan gırla... Olmadı. Doktora gittik, 8 9 cm kist var olmaz zaten direkt tüp bebek yapalım dedi.

O saatten sonra bebek fikrini akıldan çıkardık benim derdime düştük. Can daha tatlı tabi. Hiç adet gecikmesi bile yaşamamıştım ama nur topu gibi kistim varmış.

Doktor 3 ay sonra bakalım daha büyüyecek mi dedi, ilaç bile kullanmadım. Sonraki ay regl olmayınca aaa dedim kistten regl olmuyorum ben. Meğer hamileymişim. İlk kontrolde kist yarı yarıya küçülmüştü, sonraki kontrolde yok olmuştu.

Hatta geriye dönük kontrol ettiğimizde ovülasyon tarihinde ilişkimiz bile yok.

Yani bu umursama diyenlere çok kızardım, ama bende haklı çıktılar.

10 yıllık evliyim, öyle bi ağrı yaşamadım. Kist vs olabilir, bunun için zaten gitmelisiniz doktora.

Ama ağrı vs olmasa da gebelik düşünüp korunmayı bırakmadan önce de yine bi kontrole gitmek gerekiyor. Folik asit falan veriyor doktor.

Jinekolojik muayene oldunuz mu? Vajinal ultrason ve smear testi yaptırmalısınız. Polip,miyom,kist olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…