evli bır kadın dısarda nasıl olmalı nelere dıkkat etmelıdır... buyrun

canım olurmu bak, ev gezmelerinde bile kadın erkek aynı yerde oturmalı mı oturmamalımı diye sorulurken, sen kalkmış müdürün erkek olmasından bahsediyorsun. ilahi

ahhh canım türkiyem.

Bu konu bana tevbemi bozduracak
Ceza puanım demiş coni moni
Artık bdv ye tevbekarım

Bu konulara hiçgelemiyorum, çok atarlanıyorum
Herkes kendini bilse yeter, erkek egemenliği altına girmeye ne gerek var.
Evlenince karakterin silinmemeli, sen yine sensin.
İyi akşamlar herkese

Böyle bir düşüncem olsaydı kırardım dizimi evimde oturur mısır patlatır eşimle yerdik başka misafire ne hacet var..

Böyle bir düşünceyi mantığım bile almıyor kadın erkek ayrı odalarda pehh..

canım olurmu bak, ev gezmelerinde bile kadın erkek aynı yerde oturmalı mı oturmamalımı diye sorulurken, sen kalkmış müdürün erkek olmasından bahsediyorsun. ilahi

ahhh canım türkiyem.

Araya perde çekelim o vakit
Sade sesimi duysa bişey olmaz herhalde erkek müdür
Olmadı sms atarım , tabi kısa ve öz.

bi konu vardı ''kocalı kadın'' diye yazılmıştı..
kendini evlenince kocalı kadın olarak görenler konu sahibi gibi düşünüyo heralde..

Ben kapıda beklerim,
Olur da beyim bişey isterse duymam falan
Hanımlarıda tabi başka odaya alıyorum,
Ben hizmet ederken beyimin gözünün içine bakarak konu açarlarsa diye
Parçalarım valla

eşiğe oturmanı tavsiye ederim bacım
daha bi hürmet görürsün alçakgönüllüğünden sebep
hem göz seviyesinde olursun o kadınlar kocişine bakarken

Son düzenleme:
Kocaları salona kapatın, siz de sürekli konu açan, gözü oynak evli bayan arkadaşlarınızla mutfakta muhabbet edin. Evli bayan arkadaşlarınızdan biri lavaboya kalkacağı zaman düdük çalın ki ( uyarı manasında ), eşinle holde karşılaşmasınlar yanlışlıkla. Böyle bir çözüm yolu olabilir bak

bazı şeylerin yasaklanmasına hiç şaşırmıyorum, biz istiyoruz bunu çünkü...

Ahh güzel ülkem ah,ileriye gideceğimize geriye gidiyoruz artık,ne hallere düştük ..

bi de bunu yapan kadınlar..yani bu konuyu açan bir erkek olsa hadi derdim neyse ama bir kadın başka evli kadınlar için açmış bunu..

kk daki hatunlar toplaşıp evli kadınların davranış adabı diye bir kitap mı yazsak napsak,kafamda deli sorular

Kadının tek rakibi yine kadındır kadişim kıskançlık varsa güvensizlik varsa bunun devamı gelir nasılsa..

Önce kendisine güvenecek kadın,bunu yapıyorsa bunun gibi sabit işlerle kafayı yormamalı bence..

eclenince daha hanım hanımcık olmak gerekiyo heralde gerek giyim tarzıyla gereksede hareketlerle

kesınlıkle ne zıhnıyetle baktıgı onemlıdır ama erkekle bu konuda bız bayanlar kadar ıradelı degıller malesef dogal olarakta acıkta bısı gorunce bakıyolar bız bayanlar bıle bakıyoz bazen onlara bısı dememek lasım
benım esımde gıydırmez evınde arzu ettıgın gıbı gıyın der bencede gerek yok huzurlu ortam varken hoslanmıosa yapmamak en guselı bu bı kısıtlama degıldır bence

muslumanmısın arkadaşım şayet oyleyse sagdan soldan bılgılerle gelmıycem sana yapamıyorum sımdı yasadıgımız donem malesef bızı engellıyor demek daha dogru ama mantıgın almıyosa kuran-ı kerımden bır ayet allahın kelamı hasa muslumansak ınkar etmemelıyız dınımız bayan erkek ayrı oturmayı emretmıstır... bununla ılgılı cok fazla ayet ve hadıs bulman mumkun bıseyı solerken dusunmelıyız bende acık bır hatunum belkı kendımde yasamıyorum ama bılıyor ınkar etmıyorum mantıgım almıyo vs...dıe gerek yok cunku

AHZAP SURESI 32.VE 33.AYETLERI MEALİ
32. Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.

Âyette geçen emir, her ne kadar Resûlullah (s.a.)ın hanımları için buyurulmuş ve onların özel durumları vurgulanmış ise de, hüküm, bütün müslüman hanımlara şamildir.
33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)

Bu ayetin bize anlattığı hüküm ve emir, kadınlarla karışmamak (bir arada bulunmamak) ve onlarla konuşma adabındaki ölçüdür.

Son düzenleme:
vallahı pes sıze ya ıyıkı bı konu actım buraya bombardımana tutmussunuz bakın arkadaslar ben sızden azar yıyım dıye acmadım hele hele dalga konusu olmak ıcın hıccc bazı ark benımle dalga gecmıs ama canınız saolsun ben mumkun olduguncaa eslı oturmalardaa kadınlar ayrı odada erkekler aayrı odada olsa ıyı olur dusuncesındeyımm ayrıca mumkun mertebe bı bayan erkekle fazla car car konusmamalı gozunun ıcıne bakıcak elbet konusurken ama bazı kadınlar bı ayrı bakıyo yıcek gıbı gordum bunu onu dıyorumm herkesın gorusu farklı nıye benı yanlıs anlıyonuzz ben carsaflı ortulude deılım acıgım modernım gıyım tarzı olark fln ama kafa yapım bıraz kuralcı kapalı sucmu yanı sızle sohbet amaclı actım konuyu yedınız resmen benı yahhu

ne demek açıkta bişey??
evimle işim arası 5 dk o yolda bile öküz öküz bakan şarkı türkü mırıldanmaya başlayanın haddi hesabı yok, saçımı falan düzeltiyorum yüzüğümü görsünler diye, açıkta olan tek şey benim, kendim açıktayım napayım görünmez mi olayım evemi kapanayyım?

yazmayım yazmayım diyorum yine banlanıcam.

islamı yabanileşmek sananlar bir de ayet yazmıyorlar mı deli oluyorum.
zamanla yabanileşen insanlar, bari islamla bağdaştırmayın bu durumu. ne kadar kaçar, sakınırsanız o kadar da sapık zihniyetler oluşturuyorsunuz. çocuğu küçüklükten itibaren kadınlardan uzak tuta tuta sapıklaştırıyorsunuz. bir kızın karşısına geçip konuşamıyor. ya da kendine selam veren herkesi kendine aşık sanıyor, altında sapık amaçlar arıyor.

bunun tek açıklaması var. baskıcı erkekler kendi kadınlarını (sahipleniyorlar mal gibi) eve hapsetmek istiyorlar ve islamı kullanıyorlar bu kadar basit. şu konuda bile dinden, ayetlerden bahsetmeseniz olmuyor.

ayrıca sen müslüman mısın değil misin diye de kimsenin kimseye soru sormaya hakkı yok. insanlar başka dine mensup olabilir, inanmayabilir de.

size ne insanların dininden! her dinden insanı da içine alacak toplumsal ahlak kuralları çerçevesinde konuyu tartışsanız ya! illa ayet istiyorsanız buyrun: bir arada ayrı ayrı yemenizde sakınca yok diyor. ek olarak hz. ömer de dahil arkadaşları ile yemek yerken eşini de çağırıyor.

nur suresi 61. ayet:

Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya da güçlük yoktur. Kendi evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya anahtarlarına sahip olduğunuz evlerde ya da dostlarınızın evlerinde yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Bir arada veya ayrı ayrı olarak yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selâm verin. İşte Allah, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar.

....mune beni banlama bak valla zorla yazdırıyorlar....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…