Yıl 2013 kafa taaa nerelerde kalmış
İş hayatı denen bişey var, sen müdürünle konuşurken başka bi taraf bak ta ne oluyo bakalım
İşinden mi emin değil, kafası başka yerde mi, safsak safsak mı çalışıyo ne çıkarımlar olur ne çıkarımlar
Nereye baktığın değil, nasıl baktığın önemlidir bence
bu konu bıraz tepkı yarattı fakat suna acıklık getıreyım gözunun ıcıne bakıyor derken o anlamda demedım yıyecek gıbı gozunun ıcıne anlamında bakıs vardır bakıs vardır yanıı.... benım basıma gelmedı fakat bır baskasında gordum neyse... pekı eşli oturmalara ıllakı gıderız sızce kadın erkek berabermı oturmalı yoksa kadınlar ayrı odada erkekler ayrı odadamı oturmalı sızce yoksa aynı mı oturulmalı
canım olurmu bak, ev gezmelerinde bile kadın erkek aynı yerde oturmalı mı oturmamalımı diye sorulurken, sen kalkmış müdürün erkek olmasından bahsediyorsun. ilahi
ahhh canım türkiyem.
Ben kapıda beklerim,
Olur da beyim bişey isterse duymam falan
Hanımlarıda tabi başka odaya alıyorum,
Ben hizmet ederken beyimin gözünün içine bakarak konu açarlarsa diye
Parçalarım valla
ya zaten bu nemesis bi garip bişi
sürekli bi isyanlar özgürlükler eşitlikler falan fişman
kırsın dizini otursun
ama erkeklerle mi otursun kadınlarla mı:44::44:
dur şimdi konu açıklık getirir duruma
Ahh güzel ülkem ah,ileriye gideceğimize geriye gidiyoruz artık,ne hallere düştük ..
ben düşüncelere daldım şu anda :44:
bi de bunu yapan kadınlar..yani bu konuyu açan bir erkek olsa hadi derdim neyse ama bir kadın başka evli kadınlar için açmış bunu..
kk daki hatunlar toplaşıp evli kadınların davranış adabı diye bir kitap mı yazsak napsak,kafamda deli sorular
kesınlıkle ne zıhnıyetle baktıgı onemlıdır ama erkekle bu konuda bız bayanlar kadar ıradelı degıller malesef dogal olarakta acıkta bısı gorunce bakıyolar bız bayanlar bıle bakıyoz bazen onlara bısı dememek lasımYıl 2013 kafa taaa nerelerde kalmış
İş hayatı denen bişey var, sen müdürünle konuşurken başka bi taraf bak ta ne oluyo bakalım
İşinden mi emin değil, kafası başka yerde mi, safsak safsak mı çalışıyo ne çıkarımlar olur ne çıkarımlar
Nereye baktığın değil, nasıl baktığın önemlidir bence
benım esımde gıydırmez evınde arzu ettıgın gıbı gıyın der bencede gerek yok huzurlu ortam varken hoslanmıosa yapmamak en guselı bu bı kısıtlama degıldır benceben evlenmeden önce mini etekler,askılı bluzler eldiseler giyerdim fakat evlendikten sonra eşim giydirmedi.giyeceksende ben yanındayken giy der kendisi.bende kavga etmektense o ne isterse onu yaptım.benim için o kadarda önemli değil.kavga etmemek huzurlu olmak daha önemli benim için.
Böyle bir düşüncem olsaydı kırardım dizimi evimde oturur mısır patlatır eşimle yerdikbaşka misafire ne hacet var..
Böyle bir düşünceyi mantığım bile almıyor kadın erkek ayrı odalarda pehh..
kesınlıkle ne zıhnıyetle baktıgı onemlıdır ama erkekle bu konuda bız bayanlar kadar ıradelı degıller malesef dogal olarakta acıkta bısı gorunce bakıyolar bız bayanlar bıle bakıyoz bazen onlara bısı dememek lasım
benım esımde gıydırmez evınde arzu ettıgın gıbı gıyın der bencede gerek yok huzurlu ortam varken hoslanmıosa yapmamak en guselı bu bı kısıtlama degıldır bence
muslumanmısın arkadaşım şayet oyleyse sagdan soldan bılgılerle gelmıycem sana yapamıyorum sımdı yasadıgımız donem malesef bızı engellıyor demek daha dogru ama mantıgın almıyosa kuran-ı kerımden bır ayet allahın kelamı hasa muslumansak ınkar etmemelıyız dınımız bayan erkek ayrı oturmayı emretmıstır... bununla ılgılı cok fazla ayet ve hadıs bulman mumkun bıseyı solerken dusunmelıyız bende acık bır hatunum belkı kendımde yasamıyorum ama bılıyor ınkar etmıyorum mantıgım almıyo vs...dıe gerek yok cunku
AHZAP SURESI 32.VE 33.AYETLERI MEALİ
32. Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.
Âyette geçen emir, her ne kadar Resûlullah (s.a.)ın hanımları için buyurulmuş ve onların özel durumları vurgulanmış ise de, hüküm, bütün müslüman hanımlara şamildir.
33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)
Bu ayetin bize anlattığı hüküm ve emir, kadınlarla karışmamak (bir arada bulunmamak) ve onlarla konuşma adabındaki ölçüdür.
kesınlıkle ne zıhnıyetle baktıgı onemlıdır ama erkekle bu konuda bız bayanlar kadar ıradelı degıller malesef dogal olarakta acıkta bısı gorunce bakıyolar bız bayanlar bıle bakıyoz bazen onlara bısı dememek lasım
benım esımde gıydırmez evınde arzu ettıgın gıbı gıyın der bencede gerek yok huzurlu ortam varken hoslanmıosa yapmamak en guselı bu bı kısıtlama degıldır bence
muslumanmısın arkadaşım şayet oyleyse sagdan soldan bılgılerle gelmıycem sana yapamıyorum sımdı yasadıgımız donem malesef bızı engellıyor demek daha dogru ama mantıgın almıyosa kuran-ı kerımden bır ayet allahın kelamı hasa muslumansak ınkar etmemelıyız dınımız bayan erkek ayrı oturmayı emretmıstır... bununla ılgılı cok fazla ayet ve hadıs bulman mumkun bıseyı solerken dusunmelıyız bende acık bır hatunum belkı kendımde yasamıyorum ama bılıyor ınkar etmıyorum mantıgım almıyo vs...dıe gerek yok cunku
AHZAP SURESI 32.VE 33.AYETLERI MEALİ
32. Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.
Âyette geçen emir, her ne kadar Resûlullah (s.a.)ın hanımları için buyurulmuş ve onların özel durumları vurgulanmış ise de, hüküm, bütün müslüman hanımlara şamildir.
33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)
Bu ayetin bize anlattığı hüküm ve emir, kadınlarla karışmamak (bir arada bulunmamak) ve onlarla konuşma adabındaki ölçüdür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?