haa ayrıca evlı bayanın erkek ark olamaz telde konustugu mes . sızce
ecmel anlamıs benıkesınlıkle ne zıhnıyetle baktıgı onemlıdır ama erkekle bu konuda bız bayanlar kadar ıradelı degıller malesef dogal olarakta acıkta bısı gorunce bakıyolar bız bayanlar bıle bakıyoz bazen onlara bısı dememek lasım
benım esımde gıydırmez evınde arzu ettıgın gıbı gıyın der bencede gerek yok huzurlu ortam varken hoslanmıosa yapmamak en guselı bu bı kısıtlama degıldır bence
muslumanmısın arkadaşım şayet oyleyse sagdan soldan bılgılerle gelmıycem sana yapamıyorum sımdı yasadıgımız donem malesef bızı engellıyor demek daha dogru ama mantıgın almıyosa kuran-ı kerımden bır ayet allahın kelamı hasa muslumansak ınkar etmemelıyız dınımız bayan erkek ayrı oturmayı emretmıstır... bununla ılgılı cok fazla ayet ve hadıs bulman mumkun bıseyı solerken dusunmelıyız bende acık bır hatunum belkı kendımde yasamıyorum ama bılıyor ınkar etmıyorum mantıgım almıyo vs...dıe gerek yok cunku
AHZAP SURESI 32.VE 33.AYETLERI MEALİ
32. Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.
Âyette geçen emir, her ne kadar Resûlullah (s.a.)ın hanımları için buyurulmuş ve onların özel durumları vurgulanmış ise de, hüküm, bütün müslüman hanımlara şamildir.
33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)
Bu ayetin bize anlattığı hüküm ve emir, kadınlarla karışmamak (bir arada bulunmamak) ve onlarla konuşma adabındaki ölçüdür.
ecmel anlamıs benı
Kişilik oturmamışsa, aileden eğitim görülmemişse bu tarz değişimler görülür.
Bekarken her haltı yap evlenince de yolda giderken kaldırım taşlarını say olay bu mudur ?
bakın sevgılı arkadaslar sız bana kızdınız ama ben hosgoruyorum canınız saolsunn ayette dedıgı gıbı yabancı erkeklere karsı nasıl olunması gerektını solemıs ben onu dıyorum yoksa erkeklere bakmayın konusmayın demıyorumm ayrıca bızım bı hocamızz fazla parfum sıkmAYIN o koku bıle erkeklerı etkıler yolda gıderken pesınıze dusebılır bır tek parfum kokusundan demıstı cok haklıı
vallahı pes sıze ya ıyıkı bı konu actım buraya bombardımana tutmussunuz bakın arkadaslar ben sızden azar yıyım dıye acmadım hele hele dalga konusu olmak ıcın hıccc bazı ark benımle dalga gecmıs ama canınız saolsun ben mumkun olduguncaa eslı oturmalardaa kadınlar ayrı odada erkekler aayrı odada olsa ıyı olur dusuncesındeyımm ayrıca mumkun mertebe bı bayan erkekle fazla car car konusmamalı gozunun ıcıne bakıcak elbet konusurken ama bazı kadınlar bı ayrı bakıyo yıcek gıbı gordum bunu onu dıyorumm herkesın gorusu farklı nıye benı yanlıs anlıyonuzz ben carsaflı ortulude deılım acıgım modernım gıyım tarzı olark fln ama kafa yapım bıraz kuralcı kapalı sucmu yanı sızle sohbet amaclı actım konuyu yedınız resmen benı yahhu
Benim kanaatim de buna yakın. Bir kadın, evliyken de bekarken de ağırbaşlılığını muhafaza etmeli.
Yalnız, konu amacından sapmış sanırım farklı yerlere doğru gidiyor.
"Mahremiyet" kavramı çerçevesinde yaşamak alay edilip eleştirilmiş.
Neden bu kadar tepki verildiğini anlamadım aslında.
Asıl gericilik, erkek ve kadının doğasını, dürtülerini inkar etmektir.
Aldatılma ile ilgili konulara baktığımızda, "ikinci kadın" konumunda olan kadının hep aile çevresinden, eve gidip gelen ve eşle aynı iş yerinde çalışan evli ya da bekar bir kadın olduğunu okuyoruz.
Neden bu kadar iki yüzlü bir toplum olduk biz?
Dalga gecmeyin sizde biliyosunuzki turkiyede milyonlarca Insan hala ayri ayri oturuyor. Bu geri kafalilik demek degildir . Daha rahat oturup konusmak icin. Arkadas fikrinizi sormus .havaya girip bu Dalga gecmek niye
bakın sevgılı arkadaslar sız bana kızdınız ama ben hosgoruyorum canınız saolsunn ayette dedıgı gıbı yabancı erkeklere karsı nasıl olunması gerektını solemıs ben onu dıyorum yoksa erkeklere bakmayın konusmayın demıyorumm ayrıca bızım bı hocamızz fazla parfum sıkmAYIN o koku bıle erkeklerı etkıler yolda gıderken pesınıze dusebılır bır tek parfum kokusundan demıstı cok haklıı
Herkez oturup siyaset konusmuyo Ama. Konusulcak farkli seylerde var. Ayri ayri oturanlarin coguda gayet kulturlu bilgili insanlardir merak etmeyn
kesınlıkle ne zıhnıyetle baktıgı onemlıdır ama erkekle bu konuda bız bayanlar kadar ıradelı degıller malesef dogal olarakta acıkta bısı gorunce bakıyolar bız bayanlar bıle bakıyoz bazen onlara bısı dememek lasım
benım esımde gıydırmez evınde arzu ettıgın gıbı gıyın der bencede gerek yok huzurlu ortam varken hoslanmıosa yapmamak en guselı bu bı kısıtlama degıldır bence
muslumanmısın arkadaşım şayet oyleyse sagdan soldan bılgılerle gelmıycem sana yapamıyorum sımdı yasadıgımız donem malesef bızı engellıyor demek daha dogru ama mantıgın almıyosa kuran-ı kerımden bır ayet allahın kelamı hasa muslumansak ınkar etmemelıyız dınımız bayan erkek ayrı oturmayı emretmıstır... bununla ılgılı cok fazla ayet ve hadıs bulman mumkun bıseyı solerken dusunmelıyız bende acık bır hatunum belkı kendımde yasamıyorum ama bılıyor ınkar etmıyorum mantıgım almıyo vs...dıe gerek yok cunku
AHZAP SURESI 32.VE 33.AYETLERI MEALİ
32. Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.
Âyette geçen emir, her ne kadar Resûlullah (s.a.)ın hanımları için buyurulmuş ve onların özel durumları vurgulanmış ise de, hüküm, bütün müslüman hanımlara şamildir.
33. Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve Resûlüne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)
Bu ayetin bize anlattığı hüküm ve emir, kadınlarla karışmamak (bir arada bulunmamak) ve onlarla konuşma adabındaki ölçüdür.
erkekle ayrı oturmasını gerektirecek ne konuşabilir başka kadın hastalığı vs meselesi değilse,ayrıca kültürsüz diyenmi oldu
kimseyle görüşmeyelim o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?