evli bır kadın dısarda nasıl olmalı nelere dıkkat etmelıdır... buyrun

Demiyosunuz Ima ediyorsunuz. Ayrica sizle polemige girmicem Ne denilmek istendigini gayet iyi anladiniz. Tartismak icin cabalamayin

konunun dınle ne alakası var neyse su an gıdıyorum gelnce cevap verırım tabı konu kapatılmassa sevgıler

ben bu zihin yapısını anlayamam ben ne ailemde ne çevremde bu tarz ilişkiler anlayışlar görmedim bize gelen misafir karma oturur şakalar yapılır fıkralar anlatılır okey falan oynanır çocuklar bi köşede oynar iş sıkıntıları ev sıkıntıları paylaşılır düğünü cenazesi acısı mutluluğu olanın derdi/mutluluğu paylaşılır tabiki ülke gündeminden dem vurulur kalkarkende annem ikramlardan bi tabak hazırlar evdede yensin diye el sıkışılır ayrılınır, kendi evimdede aynısını yapıyorum arkadaş dediğim herkes benim dünya ahiret kardeşimdir zaten bize uymayan insanları ne evime alırım ne evlerine giderim, evime gelen insandanda kendimi sakınmam kocamın sadakatinede kendi iffetimede güvenim tam, evime gelen erkek dostlarımızında en ufak bi yanlışını görmedim şimdiye kadar, Allah gönlünüze göre eş dost versin yerinize yakıştırsın.

Siz dini boyutunu öğrenmek istiyorsanız, oraya açacaktınız o halde başlığı.
Forum kuralları gereği dini içerikli konular tartışmalara neden olduğu için,
açılması yasak.

Kokudan dolayı peşime düşecek, küçük beyinli erkeğin ahlaksızlığı yüzünden
neden ben gayet normal olan bir davranışımdan vazgeçeyim. Üzerime afrodizyak
sıkıp, kimseyi peşime takmıyorum. Bütün gün iş stresiyle terlerken, temiz kokmak
için sıkıyorum. niyetim belli. Niyeti kötü olan dikkat etsin davranışına. Ben iyi
niyetimden mesul olamam sadece kadın olduğum için.

Mune ve Elmayra, sizlerden çok özür dileyerek yapıyorum bu yorum

Yazdığınız ayette, Peygamber efendimizin hanımları için geçiyor o yorum. Nedeni
de belli. Önemli insanların eşi olmak zordur ki o eşler gerçekten herhangi bir
lider eşi gibi de değiller. Dünya varoldukça insanlara önderlik değil örnek teşkil edecek
bir insanın eşi olmak, öyle anılmak bizlerin şimdiki hayatları gibi olmayacaktır.

Eğer bir dini anlamak istiyorsanız, önce okuyun, içerdiği maneviyatı anlayın. Sonra
tekrar okuyun. Ne denli derin olduğunu, buraya yazdığınız ayetlerin sözde tercümeleri
kadar basit olmadığını böylece farkedeceksiniz.

Bu paylaşımlarla erkeklerle sohbet eden, parfüm kullanan, aynı odada oturan, aynı
ofiste çalışan bizleri de töhmet altında bırakmış oluyorsunuz. Tanınmayan biri
hakkında, böyle şeyleri akıldan geçirmek bile hakkına girmektir.

Ben dini bilgisi hat safhada olan biri değilim. O yüzden hepinizden özür dilerim...

Arkadaşım bir yere eşle gidiliyorsa doğrusu birlikte oturmaktır,bir zahmet özel erkek muhabbetlerini yapmayıversinler.. bu kadınlar içinde geçerli...

He illa kadın kadına oturalım çekiştirelim, dedikodu yapalım, özelimizi anlatalım diyorlarsa o zaman eşli davet yapmazlar olur biter..

Evet maalesef bu yapılıyor ama yapanlar inan içi çok fesat,herkesin dedikodusunu yapan insanlar! çok müslümanız ya ayrı ayrı oturup "dedikodu" yapıyoruz.. Komşu çağırdı bizi,eve bir girdik erkekler salonda kadınlar başka odada sinir oldum.. gittim kadınların yanına boş boş tanımadığım bir sürü insanın dedikodusu..arkasından çekiştirmeler..çirkin muhabbetler

hadisin senedini mi araştırdınız? ravi zincirini mi kontrol ettiniz? tüm ravilerin hayatlarını okuyup, rivayetin sıhhat şartlarını yerine getirip getirmediklerine mi baktınız? cevabınızı ve araştırma sonucunuzu bekliyorum. buhari de dahil olmak üzere bir çok sahih olmayan hadis tespit edilmişken siz nasıl bu hadisin sıhhatine karar verdiniz merak içindeyim.

Son düzenleme:
Hemen bir etiketleme vs. İnsanlar nasil isterse öyle oturur.. çok modern geniş bakış açısı olan bir takim insanlar maalesef etrafındaki insanların secim şansı olduğunu ona göre inancı gereği ayri oturma isteğiyle dalga geçiyorlar. . Ama sonra benim bedenim benim kararim kampanyaları.. eee sen daha benim evimde nasıl oturacagima bile laf ederken nasil olacak bu is???? Aslinda biraz saygi duymayi becerebilsek bir sorun kalmayacak da.. neyse...

Kadın erkek ayrı da oturabilir bir arada da; kimse kimseyi yaşam tarzından dolayı yargılayamaz.
Bizde beraber oturulur; eğer çok kalabalık olur ve oda herkesi almazsa kadınlar yada erkekler başka bir odaya geçebilir; bu neden bu kadar sorun oluyor anlamıyorum.

Bir konuya da yalan yanlış zanlarınızla yorumladığınız islamı ve ayetleri karıştırmayın yahu. Sanki hepiniz Allahın -tövbe haşa- elçilerisiniz. Pes!!

Ayrıca da konuya bak beri gel.

Evli kadın kapalı girmeli bir topluma, bekar kadın bikiniyle girebilir.

Yorum dahi yapamıyorum, öyle saçma bir soru sorulmuş çünkü.

Herkez oturup siyaset konusmuyo Ama. Konusulcak farkli seylerde var. Ayri ayri oturanlarin coguda gayet kulturlu bilgili insanlardir merak etmeyn

kadın adamın gözüne bakarak konuşunca veya sohbet ederlerken konu açınca nerdeyse kötü kadın ilan edilecek
olay ayrı veya kucak kucağa oturmak değil..
konu sahibi evlendikten sonra kocasının izin verdiği ölçüde hareket ediyo
evlenmek birinin kuklası olmak değildir
kendini bilen insan evliykende bekarkende nasıl davranacağını bilir..

sorun şu. herkes kendi hayatını anlatır ama çıkıp da kimse "sen müslümansan böyle yapacaksın, ayet böyle diyor." diyemez. bu diğerlerinin yanlış yaptığını ima edip, tek doğrunun kendi yaptıklarını sanmaları anlamına gelir ki bu da hoş değil. herkes özgürdür. olayı hemen dine ve ayetlere bağlamaları beni rahatsız etti. üstelik de yanlış anlaşılmış ayetlerin anlatılmaya çalışılması çok daha vahim bir durum. dini karıştırmadan yorum yapsa herkes sorun yok. ben de tutamıyorum kendimi, cevap yazıyorum işte. banlanmadan kaçayım en iyisi bu başlıktan.

ben sadece kendı dusunceerımı soyledım burda kavga amaclı acmadım konuyu herkes fıkrını solesın dıye ama baktımda o ona laf sokuyo o ona benle bı dalga gecmelr falan.... ben kımseye soyle yapın bole yapın demıyorumm işin dını boyutundada deılım ben fakatt sadece kendı dusuncemı soyledım ne varkı bunda öldurseydınız bıdee surda guzelce muhabbet edelım fıkır paylasımında bulunalım dedık nee carsaflara burunmedıgımz kaldı ne gerı kafalılıgımızz nedee dincılık bılmem ne bısey demıyoruma artık buraya ne zman bı konu acılsa mutlalka konu sahıbının uzerıne gelıınıyorr once bı anlayın ne demek ıstedıgımıı küçümsemeden yargılamadan once ısteyen parıs hayatı yasar ısteyen koy hayatı kımse karısabılırmı bende karısmam ama fıkır gorusler vr demıı

bir derdim var bölümüne konu açıp sohbet edemezsin...
ayrıca bu konunun neyiyle sohbet edilir onuda anlamadım
sen birinin gözüne bakarak konuşmazsın ben konuşurum
nasıl bi sohbet bekliyosun ..

bir derdim var bölümüne konu açıp sohbet edemezsin...
ayrıca bu konunun neyiyle sohbet edilir onuda anlamadım
sen birinin gözüne bakarak konuşmazsın ben konuşurum
nasıl bi sohbet bekliyosun ..

daha baskasının gozunden bahsedıyon sen daha ordamısın senden yorum ıstemıyorum gule gulee

Kesinlikle katılıyorum.ben de böyle büyütüldüm.ama evlendikden sonra bikere kaynım bize gelmişti,ben de sofrada oturdum diye kaynanam ,kaynım laf etmişlerdi.tabiki dinimiz de böyle buyuruyor.ama dediğin gibi kendine güvendikten +kapını açan insan kim bildikten sonra sorun nedir ki.tabiki akrabalar ve arkadaslar için geçerli

Arkadaşım sana köy hayatı yaşıyorsun diyen mi oldu?
Kadınlara güvenmediğin için ayrı oturuyormuşsunuz ya hani,biz oraya takıldık.
Söylediklerinle sen başkalarını yargılıyorsun,bizde senin söylemlerini.
Sana bir tavsiye etrafındaki evli kadınlara değil,kocana güvenmeyi öğren.
Ha eğer güvenemiyorsanda suçu kadınlarda arama,kocana bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…