önemli olan konunun kapanması değilki size böyle bir yakıştırmada bulunmasıÇünkü turkiyeye döndüğümden beri o mesele kapandi.
Sen içinden gelmeyen bişeyi yapmakla hata etmişsin, bir de adamın başına kakıyorsan bu yaptığın İYİLİĞİ hiç yapmasan daha iyiymiş. Evli olan sizsiniz aileleriniz değil, ailelerinizle iyi geçinmek için baskı kurdukça daha da açılır aranız ailelerle.
Ayrı yatması çocukça olmuş ama ortada kesinlikle boşanacak bir durum , çözülemeyecek bir mevzu yok.
Anneni karıştırmasan adam düzelmiş ne güzel. Geçmişte yaptığı şeyleri geçmişte kabul edip bugün kabul etmeme hakkın yok 2 sene senden ayrı yattığında yada seni dinlemeye aldığında boşanmalıymışsın ama boşanmayıp kabullenmişsin o zaman açma artık o mevzuları.
Yanlış anlama eşinin geçmişteki davranışları yenilir yutulur şeyler değil ama sen yemiş yutmuş ve devam kararı almışsın, şanslıymışsın ki adam düzelmiş. Onca saçma şeyi atlatıp şimdi annemle görüşmüyor diye boşanmaya kalkman garip
Kadın mutsuz olduğunu söylüyor...mutsuzluk bile boşanmak için yeterli...mutsuz anne mutsuz çocuktur...mutsuz anne umutsuz geleceği olmayan demektir...niye hergün hergün çeksin bu adamı...
Esinize muhtaç da değilsiniz bi işiniz var işte neden hala bu adamı çekiyosunuz öyle evlilik olmaz ki iletişim yoksa sadece yatakta olmaz ki evlilik çocuk mutsuz bi ailede büyüyeceğine annesinin yanında mutlu büyüsün daha iyi siz mutsuz olursaniz cocugunuza ne verebilirsiniz
benim takildigim esinizin annenize kusme sebebi. evet bazi cocuklar anneleri ile dost gibidir her seyini paylasir ama bazi cocuklarin hicbir haltini anneleri bilmez.
bu perspektifte anneniz belki de sizin hic sevgiliniz olmadi saniyordu, yalan soylemedi? bu adam bunu dusunemiyor mu? bu kadar mi hayat tecrubesinden kit?
aybeniz15
Oncelikle, evet belki kizimi bahane ediyorum dur zaten bu ihtimali de yazdim konuyu yazarken. Ama su bir gercek ki kızım olmasaydi bosanmak daha basit olurdu. O oldugu icin zorlasiyor. ..........esime soyledim . dedim ki annemin haberi yoktu dedim sevgilim oldugundan. (annemin haberi vardi) Ama umursamadi...........esimle 1 bucuk senedir ayri yatmiyorduk. Hic degilse bayramda 1 gun de olsa memleketime geldi.kaldi. kardesiyle geldi. Akrabalarimi ziyaret ettik falan. Bunlar iyi gelismelerdi ve gitgide duzeliyor diye mutluydum. Ama ablamin dogumunda hersey sanki başa döndü..ayni ortamda selam vermemesi beni mahvetti..haketmedim. Hic degilse benim hatrim olmaliydi.............eşimi karsima alip cok konustum. Olmuyor. Asiri inatci ve asiri kindar. Sanırım hayata gozlerini yumarken bile annemden nefret edecek..ona hep diyorum. Bu kininle oleceksin diye. Annemin kelimesi gecince suratı 30 karış oluyor. Kizim ananesinden bahsedince yüzündeki nur sönüyor. Kini oyle büyük.............mutsuzlugun dibini yasiyorum. Sanirim bosansam bundan mutsuz olmicam....kendime bir ev tutsam kızimin kresi 2+1 tokide. Ben de tokide ev tutup kizimla orda yasasam. Cok mu acır insanlar bana. En nefret ettigim sey insanlarin bana acimasi...Neden senin aldattığından şüphe etti
Bi sebep yoksa psikolojik sorunları var bence
Annene küsmesinden de belli
Tesekkur ederim. Beni tanimasanda beni dusunup boyle dusunceli bi cevap yazdin. Esimle cok kez konuştum. Konusmaak bize cozum olmadi. Susmayi tercih ettik artik. Susuyoruz ikimiz de. Zaten kadının susmuşundan korkmali bir erkek. Kadin gideceginde susarmis...evet galiba bu dogru. Sustum..susuyorum. Ve susacagim..hazir hissettigim gün gidicem. Az kaldi.keşke annemin zaten haberi yoktu eski sevgilimden kadın bilmiyodu deseydin de saçma saçma triplere girmeseydi. tamam kızabilir ama bu kindarlık ne. bulunduğun şehirde ondan başka kimse yok diye neden korkuyosun ki? en azından iş arkadaşların vardır. ya da alır kızını taşınırsın bi yere komşu edinirsin. 3 yılın dolunca da ailenin olduğu şehre dönersin.
böyle evlilik olmaz arkadaşım ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin bu şekilde sürmez. senin bu ruh halini eşinin ruhu duymuyodur eminim ama kendi içinde eşine bi şans ver, ciddi ciddi ''senle önemli bişey konuşmam gerek gel şöyle'' de oturt. sonra da de ki ''sözümü kesmeden ben lafımı bitirene kadar dinle lütfen''
sonra da dök içini. her mutsuzluğunu söyle.
'' sen beni aldatmakla suçladın çok ağır iftira attın, sineye çektim, annemle konuşmuyosun bile ve buna çok üzülüyorum, bi hata yapmış olabilir ama anne sonuçta nereye kadar böyle gidecek? , üstelik benle 2 sene yatmadın onu da sineye çektim, şimdi de ısrarla benimle yatmıyorsun, sen evliliğin ne demek olduğunu bile bilmiyorsun, evlilik aynı yastığa baş koymak değil mi? evlilik iyi gün kötü gün demeden destek olmak beraber olmak değil mi? evlilik hayatı paylaşmak değil mi? biz böyle sence evli gibi miyiz söyle? ben seninle normal karı-kocalar gibi oturup sarmaş dolaş film izlemek istiyorum, ben seninle konuşup gülerek kahvaltı yapmak istiyorum, ben seninle ve çocuğumuzla beraber dışarı çıkıp gezmek güzel vakit geçirmek istiyorum, ben seninle sıkıntı yaşamak değil, olan sıkıntılarımı seninle konuşarak dertleşerek unutmak istiyorum, ben senin bana sevgiyle bakmanı istiyorum, her şeyden önemlisi ben uyurken yanımda varlığını hissetmek istiyorum, tek başıma uyuyacaksam bekarlığımdan ne farkım var? ben bu evlilikte çok mutsuzum ve artık bu hallerine katlanamıyorum, sana iki gün süre veriyorum, ya kendini düzeltmeyi seç gerçek bi evlilik yaşayalım, huzurlu mutlu bi şekilde çocuğumuzu büyütelim, ya da boşanmayı seç, ben çocuğumu da alıp gideyim, emin ol zorluk çekmem, varken de yok gibisin nasılsa, yatağa tek girmekte de zorlanmam, çocuğumla yaşar giderim, çok ciddiyim, vs vs vs''
aynen bunları söyle, konuş, ama gözlerine bakarak ona yakın oturarak konuş, ve tabi bide en bakımlı en güzel halinle geç karşısına, her yönden şöyle bi sars onu. ve gerçekten de iki gün süre ver, sonra onun tutumuna göre ya devam edersiniz, ya da boşanırsınız. evliliği kurtarmaya çalışmak sadece kadının işi değildir, karşı taraf fedakarlık yapmıyorsa, yapmayı düşünmüyorsa, senin fedakarlıklarını görmezden geliyorsa, inceldiği yerden kopsun, terket gitsin işte o zaman.
gerçekten sana yardımcı olmak istedim, o yüzden bu kadar uzun yazdım, umarım ve umarım bu dediklerimi ciddiye alıp uygularsın..
Aynen öyle. Sana soran mi oldu . aklinca benim kizim pürüpak . kimseyle flört etmedi ayaklari yapıyor. Annemden soğudum zaten . kocamdan da sogudum. Kendimden bile soğudum. Oyle igrenc bir ruh hali içindeyimAnnen de isguzarlik etmiş .Kızımın sevgilisi olmadı ne demek.Çok yanlış. BİR yanlış birsürü yanlış doğurmus
Ne yapım ne edin bir şekilde eşinizi tedavi olması için ikna edin
Annenizle konuşmamak ne demek ! Bu ne saygısızlık ortada küfür mü var saygısızlık mı var !
Kendisinin de kızı var yarın birgün evleneceği insana konuştuğu olsa da var mı diyecek ?
Şuursuzca düşünmüş canım kendini ezdirme, saygılı olsun sana karşı
Okumuş etmiş bir insansın karşısında kimin olduğunu bilsin, tabi ki eşindir saygısızlık et demem ama kafasına göre işi için yanına geliyor kafasına gelmeyince oralarda yatıyor
ben biyerde takıldım anneniz bunu söylediğinden beri eşiniz konuşmuyormuşya yani başta söyleseymiş evlenmezmiymiş sizinleki bu kadar kin tutuyor,demekki evlenmeyecekti eşiniz sizinle.size değer veren bir insan olsa bu itiraftan sonra geçmiş geçmişte kaldı der daha bir bağlanırdı size.yani bu tavırlar keşke önceden bilseydim hiç evlenmezdim tavrı.
Daha yeni evliyken ayrı yatıp sadece cinsellik için yanıma gelen kocayı çocuk yapmadan önce boşardım net!
Bilse evlenmezdi evet....keske bilseydi ve evlenmeseydi.....annemin yüzünden. Benim soylememe de izin vermedi.. Ben de tahammül edemiyorum. Birtek çalıştığım okulda mutluyum. Onun disindaki her yerde mutsuzum .neden ölüyorsun ki?
artık bebeğin var ve hayatına bakmak zorundasın. ve sizin çok ciddi problemlerniz var özellikle problem olan eşin.
bu adamla hergünün cehennem olacağına ayrıl..
ileride kızında travma oluşturur eşinin bu kinli halleri.
eğer ailen arkandaysa, ayaklarının üzrinde durabileceksen 1 dakika bile durmana gerek yok..
benim de 2 yaşında oğlum var. Allah bağışlar inş.. ama eşim bunları yapsa tahammül edemezdim onu düşünerek yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?