- 27 Haziran 2016
- 626
- 1.676
- 113
- 32
- Konu Sahibi Pink_Women
-
1.Kadınların kendilerini erkekler üzerinden tanımlamaya mecbur kaldıkları toplumsal yapı (ki bu çarpık düzenin ateşine odun taşıyan erkeklerden çok kadınlardır ülkemizde.)Şu kısacık bayram tatilinde
İnanır mısınız
3 tane böyle örnekle karşılaştım
Midem bulanıyor
Konuları duyunca sanki kanım çekiliyor
İki-üç çocuklu erkeklerin kendilerinden yaşça çok küçük bayanlarla ilişki yaşamasının sebebi ne?
Veyahut ta daha lise çağında ki kızların 30-35 yaşında kaç çocuklu adamlarda buldukları ne?
İnanın çok yakın çevremde ki insanlar bunlar
Kadınlarin meslekleri yok
Çocuklarını almış gelmişler küçük bir şehir
Bir işe girmişler çabalıyorlar ayakta kalmaya
Ama hem aileleri hem etrafları o kadar baskı kuruyorlar ki
Evine geri dön diye
Pes edecekler eminim çünkü tek bir destekleri yok
Neden insanların gözü dışarda?
Neden 16 yaşında ki kız kendi dengi ile değilde 2 çocuklu adamla...
Kıza evine dön deniliyor yok diyor ben halimden memnunum diyor
Ben hayatın bu yüzüne hiç alışamıyorum
Böyle bir sınavda olan arkadaşların Rabbim yardımcısı olsun
Bu hatayı yapanı ıslah eylesin
Bizleri de bu çarpık ilişkilerden uzak eylesin inşallah..
Ben konumun hiç bir yerindeSiz nerede yaşıyorsunuz? Benim çevremde ben hiç gençlerin öyle evli barkli adamla gezdigini görmedim. Genelde erkekler eşleri yanında olsa dahi gözleri ile bütün genç kızları taciz ediyorlar. Eşleri de kızların eşine kur yaptığını sanıyor.
Yapan kızlar illaki vardır ama azınlık. Suçu kadınlara atmaya gerek yok. Sokak başı erkeklerin tacizine uğruyor tüm kadınlar.Önce erkekler bir kendini düzeltsin.Sonra kadınlar kadınları yargılamaya başlayabilir.
Bizzat birinin evli kadınla birlikte olan arkadaşım için söylediği şuÇünkü kadın sindirilmiş artık, bir erkeğe bağımlı yaşamak normal olmuş,
O yüzden evli bir çok kadın çike çekiyor, çekip gitdemiyor çoğu, çekip gidenler de böyle bağımlı tayfa tatafından yıldırılıyor yapamazsın diyerek.
O yüzden gencecik kızlar işi gücü elinde adamları tavlama derdinde, bakmayın namus mamus laflarına, böyle kişileri destekleyen çoook.
Kadınlar kendilerini bu kadar değersiz görürken erkeklerin kadına tavrını eleştirmek gelmiyor içimden.
O yüzden kadın önce kendisi var olmalı, sonra birinin eşi, sevgilisi vs si olsun
Evet evet hepsi de zorla evlendirilmisAl birini vur otekine.. bu akilsiz kizlarda erkeklerde ayni.. midem kaldirmiyor artik.. lisedeyken boyle bi kiz vardi.. evli cocuklu bir adamla sevgili olmus.. cevaplarida hazir ama o esini sevmemiski hic, ailesi zorlamis.. bizi ayirdilar vsvs.. dunyanin sonu geliyor.. oyuncak olmus hersey..
Konuyu tam olarak nasıl anladınız bilmiyorum ama şöyle bir açıklama yapayımİşte adı üstünde 16-20 yaşında kızlar değil daha çocuk bunlar yahu... Cinsiyetinin daha yeni farkına varan, beğenilme meraklısı çocuklar. Ki bana göre 25 yaşına kadar kız da olsa erkek de gelişimleri karakterleri tamamlanmıyor. 35-40 yaşına gelmiş sübyancı kuduruk kocalarınıza toz kondurmamak için karşı tarafa abanıyorsunuz. Ne işin var senin el kadar çocukla diyemiyorsunuz ? Benim abime karısının yanında gözünü diken kıza öyle bir laf söyledi ki abim ömrü billah bir daha bekara bile kafasını kaldırıp öyle bakamaz o kız... Önce erkekler kendini bilecek... Siz hemcinslerinizi suçlamaya, eşlerinizi affetmeye devam ettiğiniz sürece bu böyle olacak. Kimse kusura bakmasın...
Münferit olaylar illa ki var... Ama çoğunlukla kandırılmış taraftalar...
Yok ya Allah bu kizlarada erkeklerede akil fikir versin.. aileleri tarafindan nasil egitim goruyorlar anlamis degilim.. kicini basini acip facelere resim atanlarimi istersin, kizlarla facede seks konusanlarimi istersin, kendini bekar gibi tanitan erkeklermi istersin.. ohoooo neler var.. kiyametin alametleri .. pis igrenc insanlar toplulugu.. bide yaptiklariyla ovunur hale gelmisler..Evet evet hepsi de zorla evlendirilmis
Hiçte sevmemiştir ama yıllardır evlidir
Ha bide zaten bosanacagiz yalanı var
Tabi tabi o hiç suçlu gibi değilBizzat birinin evli kadınla birlikte olan arkadaşım için söylediği şu
Ee kızım ne yapacan bu kız şimdi kendi yaşıtı 25 'lerinde bir adamla evlense ömür boyu sıkıntı cekecek
Evim arabam olsun diye çalışacak bu arada çocuklarına bakacak önceden yipranip belki aldatilacak ama kırk yaşında adamın evi arabası bir miktar parası var
Çalışmak zorunda kalmaz evde oturur adam kendinden önce çöker
Aynen bunlari söyledi
Aslına bakarsan sadece sosyal medya da kaliyor eşini aldatan adamlara ve evli erkekle beraber olan kadinlara
Adamın anası babası feda olsun oğluma diyor
Akrabalar niye biz bilmem x abiyle biz niye kuselim merhaba yeni gelin diyor
Kolay kolay kimse tepki göstermiyor adama
Ama ayni anda kadına bosanmamasi icin dünyanın baskisi yapiliyor
Evli adamla beraber olan kadında baskı falan görmüyor yeter ki o adamla kendisi evlenmeyi basarsin bütün suçları siliniyor
Ve çok üzücü1.Kadınların kendilerini erkekler üzerinden tanımlamaya mecbur kaldıkları toplumsal yapı (ki bu çarpık düzenin ateşine odun taşıyan erkeklerden çok kadınlardır ülkemizde.)
2. Zekaları, yetenekleri hor görülürken vücut ölçüleri, makyajları, saçları övülen; dişilikten başka bi meziyetleri olmaması gerektigi empoze edilerek büyüyen, yine bunun üzerinden rekabete zorlanan genç yığınlar
3.Ülkemizdeki baba-kız ve anne-kız iliskilerinin icler acısı durumu
4. Ergenlikteki özgüven düsüsünü dogru destekleyemeyen aile, o özgüveni ve gücü 40 yaşında bi aç kurdun ilgisinde arayan zavallılar
Daha uzar gider. Sebep çok sonuç her ne kadar can sıkıcı olsa da olağan yani.
Hayır size hitaben yazmadım ben... Çoğul konuştum " kocalarınıza " dedim... Alınganlık yapmanızı gerektirecek bir şey yok mesajımda. Ama aldatma hikayelerinde herkes öteki kadın, evli erkekle ilişki yaşayan kadın suçlamasına giriyor. Kocaların suçu yok mu ? Bende aldatıldığım için boşanmış bir kadınım... Diğer kadın değil eşimdi muhatabım... Kadının kim olduğunu da ahlakını da sorgulamadım. Adam bu yola çıktıysa "evli barklı adamsın utanmıyor musun" diyen kadında olmuştur. " Bana ne karısı düşünsün diyen de "... Kendine de uçkuruna da sahip çıkamayan bir adamla ne yaparsanız yapın aile olamıyorsunuz.... Kendi ayaklarımın üzerinde durabileceğim bir işim bile yoktu boşanma kararını aldığım zaman üstelik...Konuyu tam olarak nasıl anladınız bilmiyorum ama şöyle bir açıklama yapayım
Ben iki tarafı da suçluyorum zaten
Yalnızca 16 yaşında ki kızın geri dönmeyisi ağrıma gittigi için onu açıkça ifade ettim
Bide bu anlattıklarımdan hiç biri benim eşim değil çok şükür
Bana hitaben yazmışsınızda
Benim kocama da cok bakıyorlarYa şu gerçekte var ki
Bizzat kendi hayatımdan örnek vereyim
Hamileyim doğum için hastaneye gittik eşimle akşamı doğum yaptım zaten
Muhasebede ki kız konuşurken beni kaale almadı resmen
Eşimin gözlerinin içine bakıyor
Gözleri gülüyor resmen ya
Kekeledi heyecandan konuşurken
Kur yapıyor
Kaçamakta bakmıyor bizzat benim gözümün içine baka baka
Lan kocam benim elini tutmuşum doğuma gelmişim ney kızım derdin
Evli olduğunu anlına yazmalı mıyım
Anlaşılmıyor mu hareketlerimizden
Yolda gidiyoruz mal gibi bakmalar
Konu ile alakalı değil biliyorum ama
Bazı kadınlara evli erkekler çekici geliyor galiba
Allah erkeğinde kadınında arlısıyla karşılaştırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?