- Konu Sahibi Gulgonca86
-
Hamsi alip gelmisler,aynen dedigim gibi yaptim butun kilciklarini temizledim unladim yagli kagida serdim yan yana,hic guzel olmadi yine
Borek aciyorum su baligu beceremiyirum.
Soyledim cnm az ilerde kiloyla aliyosun 5 lira fazla verip kizartiriyosun,ama yok verirlermi cok paraymis,ne geregi varmis.
Cok uzun yazdim ozur dilerim kizlar..
Kv kp lere aram bozuk,dun kandil diye ciktim insanlik bende kalsin diye,oturduk gel konusmadim ben,bugunde esimin babasi israrla balik alip pisirelim demis,oda tmm demis,catidada kuzinede yapalim demis kp,esimde yok onu bekliyemem gec olur firinda pisiririz demis,geldi eve 2 kilo tutusturdu elime bune dedim balik dedi bende buraya niye getirdin dedim hani disarda yapicaktiniz ne oldu dedim.
Evde yapcaz sen yap dedi,dedimki senden balik istiyen olmadi baban istiyosa gotur annene ver o yapsin dedim,benim yaptigimi kp begenmiyo bu arada gecen yspmistim esim 1 tabak goturmustu cok kizarmis demis,esimde cok kizarmis seviyo,bende defimki zaten baban begenmiyo benim yaptigimi esimde kizdi aldi goturdu baliklari yukari annesine birakmis.
Oda duymus konustuklarimizi kp solemis,aticam cope istemiyorum demis,esimde onada kizmis indi asaga bana bagirdi.
Ciktim yukari ne oldu dedim kp ere dedim yapiyorum sen ole sevmiyomussun,beceremiyorim balik yapmasini dedim atiyim firina pisiriyim dedim tmm dedi istemiye istemiye,yaptim herseyi hazirladim gelmedi,burda k.evimde yiycm demis esim goturdu kapidan verdi..
(Kv eve balik sokmuyo mutvagi yaglanirmis kokusu cikmiyomus evden onun icin ihale bana kaliyo)bende yeni mutvak yaptirdim baligida sevmem cok nadir yaparim simdi ben mi haksizim ya esim bana kiziyo senin yuzunden diye bi akil verin gozunuzu seviyim
senin koca çatıda yapılmasını istemez, kv kendi evinde yapılmasını istemez, kp ille de balık ister .....
işin zor kardeş Allah sabır versin.
Kv ayrı kaprisli, kp ondan beter. Bu ne ya. Hiç karışma, hatta balık yaparken öğür, midem kalktı diye ihale sana kalmasın. Eşinde gidip annesiyle babasının kaprisleriyle uğraşsın.
Bir balik pişirme için bu kadar laf bu kadar tantana bu kadar sıkıntı çekmeye degermi eşinin hatırı için hiç lafını etmeden pisirseydin neyin eksilecekti
yok anladım ben bazı insanlar huzursuzluktan besleniyor
Bence abartmışsın.ben olsam bunun için eşimi kırmazdım,babasına da mahçup olmuş.hem yaşlı adam canı istemiş.ben ne olursa olsun pişirirdim,yanlış yapmışsın bence
Mutfagim batıyor diye kendilerini ve çocuklarını balik gibi sağlıklı bir nimetten eksik birakanlara üzülüyorumCok uzun yazdim ozur dilerim kizlar..
Kv kp lere aram bozuk,dun kandil diye ciktim insanlik bende kalsin diye,oturduk gel konusmadim ben,bugunde esimin babasi israrla balik alip pisirelim demis,oda tmm demis,catidada kuzinede yapalim demis kp,esimde yok onu bekliyemem gec olur firinda pisiririz demis,geldi eve 2 kilo tutusturdu elime bune dedim balik dedi bende buraya niye getirdin dedim hani disarda yapicaktiniz ne oldu dedim.
Evde yapcaz sen yap dedi,dedimki senden balik istiyen olmadi baban istiyosa gotur annene ver o yapsin dedim,benim yaptigimi kp begenmiyo bu arada gecen yspmistim esim 1 tabak goturmustu cok kizarmis demis,esimde cok kizarmis seviyo,bende defimki zaten baban begenmiyo benim yaptigimi esimde kizdi aldi goturdu baliklari yukari annesine birakmis.
Oda duymus konustuklarimizi kp solemis,aticam cope istemiyorum demis,esimde onada kizmis indi asaga bana bagirdi.
Ciktim yukari ne oldu dedim kp ere dedim yapiyorum sen ole sevmiyomussun,beceremiyorim balik yapmasini dedim atiyim firina pisiriyim dedim tmm dedi istemiye istemiye,yaptim herseyi hazirladim gelmedi,burda k.evimde yiycm demis esim goturdu kapidan verdi..
(Kv eve balik sokmuyo mutvagi yaglanirmis kokusu cikmiyomus evden onun icin ihale bana kaliyo)bende yeni mutvak yaptirdim baligida sevmem cok nadir yaparim simdi ben mi haksizim ya esim bana kiziyo senin yuzunden diye bi akil verin gozunuzu seviyim
Ben somon tercih ediyorum canım tadı aynı bildiğin beyaz et.Hem kılçığı da birkaç tane büyük var çıkarınca göğüs eti gibi oluyor.Hamsi pişirme tavasında çok güzel oluyor.Hamsi fırına girmez erir kupkuru kalır.Kürdan yemiş gibi olursun.Ama illa fırında olacaksa buğlama olur.unlamasa da yağlı kağıtta ızgara hamsi olmaz ki, olur mu ?
ben bu aralar kafayı balıkla bozdum da
kızıma balık yedirmeye çalışıyorum, denemediğim yol kalmadı
Kayınpederiniz çatıda yapalım demiş, eşiniz ise evde. Öyleyse suçu eşinizde arayın. Adamcağız ne size nede eşine külfet olmasını istememiş. İkinizede minnet etmemiş. Ama eşiniz balığı size getirmiş. Keşke söyleneceğinize yapıverseydiniz. Bir balık yüzünden evde problem çıkarmaya, huzursuzluk yaratmaya gönül kırmaya değer miydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?