Evli hanimlar bi akil verin..

Hamsi alip gelmisler,aynen dedigim gibi yaptim butun kilciklarini temizledim unladim yagli kagida serdim yan yana,hic guzel olmadi yine
Borek aciyorum su baligu beceremiyirum.

Kilciklarini bile temizlediysen unlayip kizarticaktin. Çıtır çıtır ayy bu şekilde çocukluğumdan beri yemedim. Hep kilcigiyla yedim sonra. Annem küçükken öyle pisiriyordu bize.

Bak 30 küsür yaşındayım çok severim ama yapmıyorum neden 2 kilo hamsi böyle ayıklanir mı mı? Kolay mı? Annem de yapmıyo artık kısmet olursa bende sadece çocuklarıma yaparım.

Kv ayrı kaprisli, kp ondan beter. Bu ne ya. Hiç karışma, hatta balık yaparken öğür, midem kalktı diye ihale sana kalmasın. Eşinde gidip annesiyle babasının kaprisleriyle uğraşsın.

Bir balik pişirme için bu kadar laf bu kadar tantana bu kadar sıkıntı çekmeye degermi eşinin hatırı için hiç lafını etmeden pisirseydin neyin eksilecekti
yok anladım ben bazı insanlar huzursuzluktan besleniyor

senin koca çatıda yapılmasını istemez, kv kendi evinde yapılmasını istemez, kp ille de balık ister .....
işin zor kardeş Allah sabır versin.

Hay Allah razi olsun ne guzel ozetlemisdin durumu,bide dun aksam aramis kizina anlatiyo olanlari,asagidan duyuyorum yuksek sesle konusuyir,hep broplem hep problem diye anlatiyo,yemedi icmedi kizina yetistirdi hmn sabahta kalti ona gitti,telde yetmedi yuzyuze anlatcak,Allahim deli olmamak icin zor tutuyorum kendimi bunlarin arasinda.

Kv ayrı kaprisli, kp ondan beter. Bu ne ya. Hiç karışma, hatta balık yaparken öğür, midem kalktı diye ihale sana kalmasın. Eşinde gidip annesiyle babasının kaprisleriyle uğraşsın.

Bir dahakine balik lafi duydugumda kimin cani istiyors balikci surda parasini ben vericem gitsin yedin diycem artik,bu ne ya dun geceden beri olmayan huzurum iyicce bozuldu artik.

Zaten ileriyi gorebilseydik yapardik bunlarida cekmezdik ama goremiyoruz malesef

Haftada mutlaka bir kez balık yaparım. Balik kızarirken ocağın bi gözüne limon koyarim kokuyu biraz kesiyor çünkü. Bulaşık yikarken domestoslu su yapar yag çözücü ile de fırını silerim ne koku kalıyor ne yağ. Mutfak müze gibi kalacak diye balığın vitaminini almamak bana komik geliyor.
Keşke bi defaya mahsus balığı yapip eşinizi ailesine mahçup etmeseydiniz

Bence abartmışsın.ben olsam bunun için eşimi kırmazdım,babasına da mahçup olmuş.hem yaşlı adam canı istemiş.ben ne olursa olsun pişirirdim,yanlış yapmışsın bence

Aynen katılıyorum fikirlerinize yoladevam bende öyle yapardım.
incitmeye değmez

bizimkilere benziyor ama azcık.
benim kv de evde pişirmeyi istemez. ki 9 aydır bir kere aldı pişirdi. balık sevmiyorlar herhalde. bende hamileyim diye her hafta alıyorum. pşirip onlarada veriyoruz. ama bayadır yani eşimde diyor uğraşma, dışardan pişmiş alıp getiriyor her hafta yiyoruz. bizde onlarda.
sanırım sayemde bu sene bu kadar balık yemişlerdir.

Mutfagim batıyor diye kendilerini ve çocuklarını balik gibi sağlıklı bir nimetten eksik birakanlara üzülüyorum

balıktan madem şikayetçi artık çocğu balıkçı 3 4 lira gibi az bir farkla balığı pişirip getiriyor eve. öyle yapsın o zaman. cidden balığın kokusu da çıkmıyor yani ne fırın ne kızartma kaç gün kokuyor ev. onunki kokmasın sizinki niye koksun? anlayışsızlık tamamen. eşinize de güzel bir dille sonradan anlatın bence gerginlik olmasın.

Burda benim zoruma giden,kp hamsi istiyor kv eve sokmuyo ay ben sevmiyorum ay kokuyo bilmem ne,esimin pedine dusmus balik yapalim balik tapalim alnislar 2 kilo hamsi kp catida kuzinede pisirecekmis,esimde cok gec olur bizde yapalim demis almis getirdi elime tutusturdu bizde yapicaz diye,banane ya dedim baligi ben istemedim isteyen pisirsin dedim,annen mutvagim batmasin diye pisirmiyo,bu evin enayisi benmiyim dedim esimde kizdi aldi annesine birakmid babasida kendi evinde baligi gordugu icin istemiyirum kimse yapmasin cope aticam demis,gittim ben yanina benim yaptigimi begenmiyosunuz beceremiyirum dedim atiyim firina yiyin dedim siz yiyin al dedi,yok sen yemessen oglun yemez dedim tmm yap bi kac tane yerim dedi,yaptim cagirdik gelmedi,kendu evinde yiycekmis.
Burda sucum ne yaahu,ne balik istemidim emrivakilerden hoslanmiyorum,birde balik..
Kadin kocasina yapmiyo ben yapiyorum bide trip cekiyoruz.

Kayınpederiniz çatıda yapalım demiş, eşiniz ise evde. Öyleyse suçu eşinizde arayın. Adamcağız ne size nede eşine külfet olmasını istememiş. İkinizede minnet etmemiş. Ama eşiniz balığı size getirmiş. Keşke söyleneceğinize yapıverseydiniz. Bir balık yüzünden evde problem çıkarmaya, huzursuzluk yaratmaya gönül kırmaya değer miydi?

unlamasa da yağlı kağıtta ızgara hamsi olmaz ki, olur mu ?
ben bu aralar kafayı balıkla bozdum da
kızıma balık yedirmeye çalışıyorum, denemediğim yol kalmadı
Ben somon tercih ediyorum canım tadı aynı bildiğin beyaz et.Hem kılçığı da birkaç tane büyük var çıkarınca göğüs eti gibi oluyor.Hamsi pişirme tavasında çok güzel oluyor.Hamsi fırına girmez erir kupkuru kalır.Kürdan yemiş gibi olursun.Ama illa fırında olacaksa buğlama olur.

eşiniz haksız
evet altı üstü balık pişirmek ama
1 sormadan senin yapacağın işe tamam demiş
2 sizin onlarla muhattap pek olmak istemediğinizi bile bile emrivakiyle gelmemeliydi
3 sen haksızsın o zaten götürmüş yukarı niye gönüllerini almaya çıkıyorsunuz, zaten kavga edeceksiniz öyle de böyle de
ayrıca niye bu kadar dırdır balık dışarıda 5 TL pişirmesi
biz kokusundan almıyoruz içeriye dışarıda pişiriyoruz

ben aram bozuk olan insanlara yapacağım zahmet için adıma tamam denmesine sinir olurdum aynı tepkiyi verirdim hele bir pişirdiğime laf edeceğini biliyorsam
ama geri adım atmazdım, yüz bulup tekrarlamasın diye

madem sen de kayınvaliden de mutfağınızda balık istemiyorsunuz o zaman canı balık çeken lokantada yesin ya da lokantada pişirtip eve getirsin

sana sorsa daha iyi olurdu ama orda yapman gereken balıkları alıp pişirip güleryüzle servis yapmak sonra misafirler gidince eşine uygun bir şekilde duygularını düşüncelerini aktarman gerekirdi..

bence senin canın huzursuzluk çekmiş kardeş...

kimse istemez evi balık koksun yağlansın ama hatır için çiğ tavuk yenir derler..

Benim gonlum ne kadar kirik biliyormusunuz siz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…