- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Bende on senelik evliyim. Sınır koymak aslında biraz da egemenlik arzusu yüzünden. Artk takmıyorum. Evlilik bı tarafın üstün olmasını gerektirmiyor. Paylaşmak gerekiyor. Zamanla bazı şeyler oturuyor zaten. Sütçü den kiskanmis demekAyy ilk yıllar öyle oluyor. Düşünün ben on yıllık evliyim. İlk zaman sütçüden süt alma demişti gecen konuştuk sebebini itiraf etti gülmekten çatladım. Ya ben niyeti bozsam sğtçüye mi bakarım demek beni kıskandın dedim dedim güldüm. Şimdi sütçü ile Whats app ten yazısıyorızdemem o ki evliliğin basında erkeklerde bir sınır koyayım modu oluyor o zamanla azalacak. Benim eşim şakacıktan Bike olsa danışılınca memnun oluyor ben de danısıyorum.
Bir de beni gün içinde arasın isterdim hiç aramazdı. Ben her gün aradım. Özledim naber vs. Şimdi alıştı aramasam o arar sesin çıkmadı diye.
hem kurtulmak istiyorsunuz hem de eşinizin yeğenlerini sevmesini kıskanıp bir de görümcenize anne babası harçlık veriyor diye kıskanıyordunuz değil mi? ben yanlış hatırlamıyorum değil mi?Rahatsız ediyorlardı tatlım artık etmiyorlar huzursuz ediyorlardı yani. Annesi aramaz çünkü eşim arar zaten. Rahatsız etmezi annesi için söylemedim önceden çok rahatsızlık veriyorlardı ne yemek yaptınız kaç paranız var bugün kaç para harcadınız gibi...
Maalesef , sadakat sorunu değil bizimki eşimin öncelikleri ile ilgiliya neden hep evlilikten soğumaya yatkın olan ve devamlı gönlü hoş edilmeye çalışılan taraf erkekler oluyor?
mesela eşiniz sizin için aynısını düşünüyor mudur? acaba karım beni nasıl daha çok sever,nasıl daha mutlu oluruz vb diye?
sanki zorla evleniyorlar da bu erkekler,devamlı bi teşvik istiyorlar .
bence evliliğe herkes eşit özveriyle yaklaşmalı. siz de verin o da versin. sürekli kadınların uğraşması çok rahatsız ediyor beni.
mayasında varsa zaten sadık kalmaz size, ancak imza atıyorsa sadakat yemini ediyor demektir. bu yüzden güzel bir evlilik yaşamak için hem kadın hem erkek eşit olarak uğraşmalıdır diye düşünüyorum.
böyle konular görünce üzülüyorum...
Hemen hemen aynı konuları açtığınız için cevaplar da aynı minvalde olacaktır aslında ama siz bilirsiniz.Yaradı sayılır, eşimle barıştık bir ablanın tavsiyelerini dinledim , yaşı büyük biriydi çok mantıklı yazmıştı resmen çercevelikti
Farketmez ki, siz o kadar aileci olsanız eşiniz sizi ipleri koparmadan kendime döndüreyim diye uğraşmaz bile.Maalesef , sadakat sorunu değil bizimki eşimin öncelikleri ile ilgili
Yaaaa bence kimse vazgeçilmez olmamalı değilde zatenEşinize nasıl davranıyorsunuz , yani bir erkeğin karısına bağlanması, evine bağlı olması , vazgeçilmez olmak biz kadınların elinde mi?
Bu konuda önerileriniz var mı, şimdiden teşekkür ederim
Uğraşmaz direk kavga ederFarketmez ki, siz o kadar aileci olsanız eşiniz sizi ipleri koparmadan kendime döndüreyim diye uğraşmaz bile.
Siz neden kılı kırk yarıyorsunuz? Canınız bu kadar mı kıymetsiz?Uğraşmaz direk kavga eder
Siz neden kılı kırk yarıyorsunuz? Canınız bu kadar mı kıymetsiz?
Siz kendi kıymetinizi bilmedikçe kimse bilmeyecek. Boşa kürek çekiyorsunuz.
Evcil hayvan gibi görse yine iyi. Cansız nesne muamelesi yapıyor, adamı kendine bağlamanın tüyolarını arıyor.şu erkekleri evcil hayvan gibi gormekten ne zaman vazgeçilecek acaba
Şöyle en kalınından bir buçuk metre halat alıyorsun ,eşinin belinden kendi beline doğru iki tur döndürdükten sonra kör düğüm atıyorsunEşinize nasıl davranıyorsunuz , yani bir erkeğin karısına bağlanması, evine bağlı olması , vazgeçilmez olmak biz kadınların elinde mi?
Bu konuda önerileriniz var mı, şimdiden teşekkür ederim
Şöyle en kalınından bir buçuk metre halat alıyorsun ,eşinin belinden kendi beline doğru iki tur döndürdükten sonra kör düğüm atıyorsunİşlem tmmdir.Benin bağlamaktan anladığım bu kadar
Hakkaten yani..Oyle erkegi eve baglamak paşazademizin bir dedigini iki etmemek gibi bi cabam olmadi olamaz. Kimsenin kimseyi bi yere baglamasi imkansizdir. Evlilik karsilikli bir hayat paylasimi, ortak degerler bazen fikir ayriliklari buna ragmen bir paydada bulusabilmek ve saygidan olusur. Eslerin birbirine saygisi varsa gönül bagiyla kurulmustur o evlilik zaten. Haliyle sizin baglama diye tabir ettiginiz sey kendiliginden gerceklesir.
Lutfen sevgili kadinlar kendinizi erkekleri memnun etme zorunlulugu olan degersiz bir esya gibi gormeyin.
Türk filmlerinden ateşin üstünden donsuz falam atlatiyorlardı bi denesin benceEvcil hayvan gibi görse yine iyi. Cansız nesne muamelesi yapıyor, adamı kendine bağlamanın tüyolarını arıyor.
Bir gun erkeklere kadini eve bagla elinde tut dendigini duymazsak bu algi hic degismeyecek. Ve korkarim daha da kotuye giden "erkegim" algisi olacakHakkaten yani..
Her kelimesine katılıyorum.... bu zihniyeti bigün birakiriz inşallah. Erkeği elinde tutan tutmaya calisan hep neden kadın? Elinde tutmak ne cirkin bi tabir zaten.. dediginiz gibi ortak bi paydada bulusup yaşayıp gitmek varken neden kadin kocasini kendine bağlamaya calissin.
Umarim bigün bunlarin hepsi kadinlara yüklenen aman kizim kocani elinde tut öğütleri(!) son bulur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?