Evli hanımlara sorum..

Ekmek kızartma makinası, yoğurt makinası, büyük tezgah üstü robotlar, katı meyve sıkacağı, büyük tost makinası, yumurta, ekmek yapma makinası, kettle almayın.
Alırsanız da benim gibi kolilerde atacak yer ararsınız evin içinde.
Size mutfakta her gün kullandığım ve hayatımı kolaylaştıran 3-4 üründen bahsedeyim.
İlki actifry, hiçbir yer batmadan 20 25 dk da kızartmalarım oluyor hem de yağ çekmeden, koku olmadan.
Kızartma hariç yemek, sote de yapıyorum ve çok memnunum.
Tezgah üstü kahve makinaları yer kaplıyor, cezve tipini tercih edin.
Rende aletim var, 5 uçlu yanılmıyorsam, 2 dk da 1 kilo kadar sebzeyi istediğim şekilde dilimliyorum, tefalin ürünü.
Küçücük olduğundan yer de kaplamıyor, sadece kullanacağınız zaman çekmeceden çıkarıyorsunuz.
Zaten eşyalarımın çoğu tefal ütüm dahil, ve çok memnunum her şeyinden.
El robotu ve blenderı orta küçük boylarda tercih edin, emin olun her şeyinize yetecek.
Kettle almayın diye belirttim, çünkü bir çay makinası alırsınız, onun yanında ya da altında olan hazneyi kettle olarak kullanın.

Tabak çanak işlerinde de bernardo, jumbo, hisar, paşabahçe ve esseyi tavsiye ederim.
Evimde çok daha kaliteli yabancı markalardan da aldığım ürünler mevcut ama en memnun kaldıklarım bu markalar.
Bir kere her parçası makinada yıkanabilen alın, kadehler dahil ki, kaldırıp bir köşeye atmayın onca heves aldığınız şeyleri.

Beyaz eşyaya gelirsek, mutfağımdaki siemensler elimde patladı.
Fırınım ortasını pişirmiyor, kenarlarını yakıyor, bulaşık makinam uzun program hariç iyi yıkamıyor, buzdolabım gardrop tipi olduğundan litre olarak en büyüklerden olsa da hiç kullanışlı değil, mikrodalgam da aynı şekilde ya ısıtmıyor ya yakıyor.
Bu arada diğer eşyalar gibi bulaşık makinam tam entegre ankastre ve kimse bana demedi ki tam entegre bulaşık makinası küçük olur, 6-8 kişiliktir diye.
Bir misafir gelmesinden sonra en az 5 kere makina çalıştırıyorum, 2 kişilik bir ailede her gün çifter çifter çalışıyor.
Ocağım cam indüksiyon ocaklardan ve Allah bulanı bildiği gibi yapsın!
Ne lekesi doğru düzgün çıkıyor, ne temizlik gösteriyor ne de doğalgaz gibi güzel pişiriyor.
Hele sıcakken üzerine bir şey mi döküldü, yemek mi taştı yandınız!
Soğuyana kadar silinmediğinden, o lekeler siyah cam üzerinde garip şekiller oluşturup, hiçbir şekilde çıkmıyorlar.
Kısaca benden hassas bu ocaklar!

Salon konusunda da diğer arkadaşlara katılıyorum, vitrin falan gereksiz ve demode artık.
Bir konsol alıyorsunuz yetiyor.
Benim de salonumda tv yok ama kalabalık misafirde sıkıntısını çekmeye başladım.
Çünkü bir anda evin içinde insanlar yayılmaya başlıyor, erkekler tv izlemek için oturma odasına, sigara içenler mutfak balkona, geri kalan salonda.
Yani evin her alanı talan oluyor, bu gidişle istemeyerek almaya mecbur kalacağım gibi.

Nevresim, örtü yorgan gibi tekstil ürünlerini eşyalarınız belirlendikten sonra alın derim.
Benim daha önce aldığım hiçbir şey ölçülerime uymadı ve elimde patladı.

Perde olarak da, modern bir eve sahibim.
Bu sebeple fondu tüldü işlerine girmedim, sevmem zaten ama evimin çoğu yerinde mekanizmalı dikey perde mevcut.
Valla yılda 1 kere yıkanıyor, ütüsü bir şeyi yok, atıyorsunuz makinaya hop çıkınca astırıyorsunuz gidiyor.

Giriş, koridor ve yatak odası halınızı asla ama asla açık renklerde tercih etmeyin.
Evin en çok halısı kirlenen yerleri koridorda çay kelekeri, girişte ayakkabı izleri, yatak odasında da makyaj malzemelerinin tozlarının izleri oluyor.
Mutfağı söylememe gerek yok herhalde, hatta mutfağa makinada yıkanabilen halılardan alırsanız çok da iyi olur.

Ne dertliymişim, roman yazdım, kusura bakmayın.:KK16:

Son düzenleme:
Köşe Takımı almıştım pişman oldum sinra kurtuldum ondan neyseki
Ve dünya para verip misafir tabak bardak çatal takımı aldım 10 kere kullandiysam iyi. (5 yilda) ama bu benden kaynaklı kullanacak olan alsın
Ve su ilk gece için sermeye süslü puslu yatak örtüsü takımı aldım ondan nefret ediyorum kullanilmiyor ve birde pike takımı diktirdim beyaz is onu da kullanmadim doğum da sereyim bari dedim
Aman ne berbat bir şey o verdiğim paralara aciyorum ne kadar ziyan etmişim herşeyi

bişey sorucam süpürge ihtiyacım var lg ve samsung toz torbasız 4 yılda 2 süpürge çöp oldu şimdi torbalı olsun istiyorum bana ne önerirsiniz tecrübelisiniz de :KK70:

Benim 3.süpürgem birde halı yıkamam var oda süpürge olarak kullanılıyor fakirin ama süpürge için çok hantal.Benim çocuklarım var devamlı kullanıyorum ve pratik olmalı .

Benimki philips performer pro toz torbalı.çok memnunum.aslında bende toz torbasız alacaktım ama zamanla motora minik toz kaçıyor performansı düşüyor dediler vazgeçtim.

Köşe Takımı ve yemek masasinda beyaz sandalye gibi hatalarım oldu salonumdaki koltuklarda açılmıyor beğendim die aldım ama pişman olmamak için zor tutuyorum kendimi :)

Keşke köşe takımımın yada koltuk takımımın altı sandıklı olsaydı, hiç değilse yastık yorgan yada yazlık kışlık içine koyardım.
Yada keşke ev kira olmasaydı da yüklük tarzı bir dolap yaptırsaydım.
Bir de oturduğumuz odaya keşke çekmeceli bir dolap alsaydım.
Kısaca benim derdim kalabalığı koyacak yer bulamamak:KK23:

İyi ki kısmını sormamışsın ama ondan da bahsedeyim, iyimi mobilyalara dünyanın parasını dökmemişim, iyiki beyaz eşyayı en uygunundan seçmişim. Tayinci olunca eşyalar 3 senede çarpma ve sökme montajlama sırasında pert oldu.
İyiki köşe takımı almışım işten geldiğimde yatak odasına gitmeden yastıklara gömülüp yatak keyfi yapabiliyorum.
Yine iyi ki saçma sapan küçük ev aletleri ile doldurmamışım mutfağı (ekmek makinesi, yoğurt makinası , çorba makinası vs) çünkü primer kullanılacak şeylerle bile dolaplar full dolu. Baktıkça bunalıyorum.

Keske beyaz esyami adi ustunde beyaz alsaydim temizlik takintim var titizim ve el izi bırakmıyor falan hikaye coooook pismanim eskinin gozunu seveyim :mad:

bişey sorucam süpürge ihtiyacım var lg ve samsung toz torbasız 4 yılda 2 süpürge çöp oldu şimdi torbalı olsun istiyorum bana ne önerirsiniz tecrübelisiniz de :KK70:

Benim 3.süpürgem birde halı yıkamam var oda süpürge olarak kullanılıyor fakirin ama süpürge için çok hantal.Benim çocuklarım var devamlı kullanıyorum ve pratik olmalı .

Benimki philips performer pro toz torbalı.çok memnunum.aslında bende toz torbasız alacaktım ama zamanla motora minik toz kaçıyor performansı düşüyor dediler vazgeçtim.

Süpürgemden aşırı memnun olduğum için belirtmeden geçemedim. Dyson total animal diyorum. Biraz pahalı ama sonuna kadar değdi. Bir kuruşuna acımadım. 2 senede 2 tane toz torbalı (biri fakir biri arzum) parçalandı. Dyson alalı henüz bir yıl oldu ama şahane toz topluyor. Süpürdükten sonra toz almadığım bile oluyor.

kesinlike en iyisini yapmışsınız philips maratonda bile aynı şikayet evet ve filtreleri pahalı çekim gücü azalıyor ömrü en fazla 2 yıl ama diğer pahalı markalar bişey diyemem

Süpürgemden aşırı memnun olduğum için belirtmeden geçemedim. Dyson total animal diyorum. Biraz pahalı ama sonuna kadar değdi. Bir kuruşuna acımadım. 2 senede 2 tane toz torbalı (biri fakir biri arzum) parçalandı. Dyson alalı henüz bir yıl oldu ama şahane toz topluyor. Süpürdükten sonra toz almadığım bile oluyor.
Fakirin süpürgesini kullanmadım ama halı yıkamanın süpürge fonksiyonu iyiydi.Dediğim gibi büyük bende öyle süne süne kaldırıp indiremem süpürgeyle heryere girmem lazım:)
Bir daha değişirsem dyson düşünebilirim bakmıştım ama philipse karar vermiştim.hepa13 filtresi,11 mt kablo,5lt toz torbası ve markaya güvenim vardı.
Kullanmaya başlar başlamaz diğer kullandıklarımın gırgır olduğuna kanaat getirdim.
Arzum küçük ev aleti yapmalı sadece tost mak. Blender vs. Ütüye süpürgeye girmemeli.
Güle güle kullanın.
kesinlike en iyisini yapmışsınız philips maratonda bile aynı şikayet evet ve filtreleri pahalı çekim gücü azalıyor ömrü en fazla 2 yıl ama diğer pahalı markalar bişey diyemem
Evet filtre bayağı pahalı birde ben kendimi biliyorum o hazneyi bozana dek yıkardım :(

İyi akşamlar,evlenecek bir genç kız adayıyım,kendimi ilginç bi şekilde tanıttıktan sonra soruma geleyim :) Hanımlar evlendikten sonra keşke evin şurasında şu malzemeyi kullanmasaydık keşke şu marka beyaz eşya nevresim tabak çanak fayans aklınıza her ne geliyosa evle ilgili keşke şu olmasaydıda şu olsaydı dediğiniz neler var,yeni evlenecek arkadaşlar için yardımcı olur bu konu diye düşündüm,koca bir ev kurmak çok zor ve insan herşeyin en iyisini istiyor

Evin tamamı duvar kağıdı, iyiki de öyle, daha modern ve güzel göründüğünü düşünüyorum, ama zevk meselesi
Bir arada söylemiş, köşe koltuktan bende memnun değilim, yatıya misafir bazen şehir dışından arkadaş vs gelebiliyor aile hesaba katılmasın sadece.
Az ve öz eşya al, aldıklarını iyisinden al, kalabalık eşya hiç sevmedim ve almadim.
Eğer yaptırma Yada değiştirme Şansın varsa mutfak dolaplarini ve oda kapılarını beyaz yaptir, cok ferah duruyor.
Eğer balkonundan varsa kapattır, ve güzel bir balkon dekorasyonu yap hem kullanışlı hem sık.
Eğer evin musaitse bir oda soyunma odası olabilir, yada yerin varsa fazladan dolap yaptir, ivir zivir kaldırmak için çok kullanışlı oluyor.
Benim çamaşır askılığı, süpürge, ütü masası vs dolabın içinde yer yapılı ve ortada durmuyor mesela.
Eğer imkanın ve yerin varsa çamaşır kurutma makinası al, evde çamaşır ortada görmeyi seven biri değilim, özellikle nevresim, havlu, bornoz, iç çamaşırı vs için çok kullanışlı oluyor.
Annenin vermek çalışacagi ve hayatın boyunca kullanmayacak olduğun hiç bir şeyi alma. Bazanın altında yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyor :)
Biblo, aksesuar vs alma, ev bakmaya gelenler hediye getiriyor getirdikce değiştirip beğendiğini Aliesin
Ayni şekilde yığınla borcam ve servis tabağı ve fincan takımı hediye geldi, onlari da çok az al.
Ben tüm odanın hali kaplanmasını sevmem mesela, halıları doğru boyutta al. Orta sehpa vs önce evi kullan sonra hala almayi istiyorsan al
Bazen boğucu oluyor o eşya kalabalığı.
En büyük pismanligim düzgün gönlüme göre bir kitaplık yaptırmamis olmak, hala ertelemekteyim 3 yıl oldu :)
Eger banyo da küvet varsa mutlaka etrafını kabin mi ne diyorlar onunla kapattir, artık her evde kapalı gerçi de bilemedim :)
Ayakkabılık, portmanto eğer evin kendisinde yoksa ve yaptiracaksan iyi düşün, niye ne kadar yer ayiracagini. Aynı şey kıyafet dolabın içinde geçerli.
Nevresim takımı çok alma, benimkiler dolapta duruyor, kendime 2 takım lastikli çarşaf-yastık kılıfı-nevresim takımı yaptım English Home dan hem sık hem kullanışlı, onlari kullanıyorum. Kimine dandik gelebilir saygı duyarım ama kolay. Önce çalışıyordum şimdi bebeğim var, her sabah çarşaf düzeltmekle uğraşmadim
Herneyse.
Perdeler böyle aman güzel dursun moda falan diye sakin yerlerde biriktirilen döküntülü bir şey alma. Çok sık duruyor ama o perde Etekleri güzel desin diye her süpürge silme de düzeltmek 10 15 dk. Yada ben beceriksizim :)
Şimdilik bunlar :)

Yatagimi alirken bazali alirdim pisman oldmm altina elimin altindaki fazlaliklari koyardim,,bide halilari alirken ipli aldim simdi arasindakileri hergün süpürsem yinede temiz olmuyo tavsiye etmem yani,,ben evimi sade dösedim memmunum buarada en önemlisini unutmusum koltuklari beyaz aldim bu en büyük hatam simdi yüz gecirtmeyi düsünüyorum acayip batti ve temizlenmiyor bunlar benim önerim..

Bu arada beyaz eşya ve küçük ev aletleri gelince, blender ve Rondo, bir de tekli mikser gibi bir ucu olan braun aldım, cok kullanışlı, hafif ve küçük parçalar yer kaplamiyor çok memnunum.
Tefal tost makinası evlendikten sonra edindik, eşimin olmazsa olmazı oldu. Memnunum ondan da. Kettle da tefal in, tek şikayet eşimden, dışı metal olduğu için şu kaynayınca ısınıyor ve yakıyor ama niye dışına dokunur onu da bilmem :)
Elektrik süpürgesi kesinlikle Dyson, sağlam ve hafif, haznesi kolay boşaltılıyor, çekim gücü cok iyi, fiyat yüksek ama değiyor.
Mutfak ankastre arçelik benim, bir şikayetim yok, ama harika uçuyor kaciyor bir durum da yok, doğru çalışıyor ve is görüyorlar.
Buzdolabı Siemens buzluk altta olandan, memnun değilim, çünkü çekmeceli buzluk bir sur yer kaybı ki dondurucu ne kadar büyük o kadar iyidi benim için. Nasıl bunu seçtim hala aklım almiyor.
Çamaşır ve kurutma samsung. Problemsiz.

İyi akşamlar,evlenecek bir genç kız adayıyım,kendimi ilginç bi şekilde tanıttıktan sonra soruma geleyim :) Hanımlar evlendikten sonra keşke evin şurasında şu malzemeyi kullanmasaydık keşke şu marka beyaz eşya nevresim tabak çanak fayans aklınıza her ne geliyosa evle ilgili keşke şu olmasaydıda şu olsaydı dediğiniz neler var,yeni evlenecek arkadaşlar için yardımcı olur bu konu diye düşündüm,koca bir ev kurmak çok zor ve insan herşeyin en iyisini istiyor

Aynen canim bi evi bastan kurmak zordur ama bana hic zor gelmemisti.tasinmak daha zor emin ol:)en basta sana tavsiyem halilarini olabildigince koyu al.ozellikle mutfak halini.beyaz esyalarini beyaz al sakin gri alma kmse memnun diil.perdelerini normal al kisa olsun uzun perde bi halta yaramiyo bnce.ben saatlerce makinanin basini bekliyorum uzun oldugu icin.bitanesi anca sigiyor cunki.sakin ola salona witrin falan alma.ev kendininse tvleri duvara monte ettir..yasam unitesi oymus buymus hepsi kalabalik is isteyen seyler..benden bukadar:)

Gumusluk yemek masasi konsol fon perde misafir takimlari vitrin bardak canagi bunlar asla yapmicam diyip memnun olduklarim.beyaz koltuk mutfagin acik renk halisi fritoz banyo halisindaki adet sayisi bunlarda pisman olduklarim :)

Keşke leke olur diye mobilyaları çok koyu almasaydım. Doğumdan önce değiştiricem mobilyalarımı baştan aşağı..

Kaba eşyalar alma oturma gruplarının altı muhakkak açık olsun silmek süpürmek çok rahat oluyor öyle.

Benim tek pişmanlığım yatağın altı sandıklı olmaması oldu. Bir de kenarına süs olsun diye 4-5 parmak ahşap çıkıntı yapmışlar, gelip gidip bacağımızı çarpıyoruz eşimle :) o çıkıntının tozunu almak da cabası...

Bir de mutfak halısını girintili çıkıntılı almışım, dökülenleri süpürmek zor oluyordu. onu zaten birkaç ay kullanıp hemen değiştirdim..

İyi ki dediklerim ise; tüm beyaz eşyalar kısa programlı olanlardan. Zaten 2 kişiyiz yarım saatlik ya da 40 dk lık ayar yetiyor da artıyor bile. Ayrıca kurutucu da hayat kurtarıyor, özellikle çalışan kadınlar fuzuli görmesin alsın derim.. bir de şarjlı süpürge benim çok işime yaradı. Her dakika süpürge açmaya üşeniyor insan ama onunla kenardaki köşedeki tozları kırıntıları aliveriyorsun (halılar yeni olunca en az 1 sene devamlı etrafta tüyleri uçuşacak...) mutfak robotunu da içinde herşeyi olandan aldım, ayriyetten blender ve mikser almadım. Bu şekilde yerden tasarruf ettim :P

Bir de evlendikten sonra alınacak şeyler bırakın. Mesela biz tost makinasını eşimle almıştık. Neden bilmiyorum ama o gün benim için unutulmaz oldu :) bir de ayakkabılık almıştık hani şu evde senin monte ettiğinden. Birlikte monte etmiştik o da benim için özeldir :)

Back
X