Evli hanımlara sorum..

Tv yi nerede kullanacaksınız, salonda mı oturma odasında mı? Nerde kullanacağınıza karar verin öncelikle.
Ben salona tv koymadım oturma odasına koydum. Zaten salon günlük kullandığım bir yer değil. Tv ünitesini şu geniş ve yan kısmı raflı olanlardan almıştım duvara sığmayınca raflı kısmını ayırıp diğer duvara koydum kitaplık gibi kullanıyorum. Tv ünitesi ni küçük alın alacaksanız da sadece tv sıgacak kadar olsun. Çok hantal oluyorlar çünkü.
Salonumda sadece oturma grubu konsol, yemek masası ve zigon sehpa var.Orta sehpa da almadım evin ortasında koskocaman bir şey gibi duruyor hem ağır hem de halıya iz yapıyor pek de bir işlevi yok bence. Alan arkadaşlarım bana iyi ki almamışsın diyorlar.
Evet oturma odasına koyacağız salona istemiyorum bizim evimiz sizinkiyle aynı olacak galiba :)

Tv ünitesini düşünücem evet haklısın digiturk falan aklıma bile gelmedi :) kolay yıkanabilir perde derken mekanizmalı olmayan bildiğimiz tül perdelerimi kastediyoruz

yoo, mekanizmalı da olabilir ama dikkatli seçmek lazım
mesela benim bir önceki perdelerim mekanizmalı olduğu halde söküp takmak çok kolaydı ve kumaşı yıkanabilir cinsti
şu anda normal tül ama kenarları pano perde, bunlar da gayet güzel yıkanıyor
fakat mesela arkadaşımınki mekanizmalı, sökmek bi dert takmak bi dert her seferinde yaptırdığı firmadan eleman çağırıyor
diğer arkadaşımın da kolay sökülüp takılıyordu ama bir yıkadı perdeler enden çekti, beyaz çubukları kenardan görünmeye başladı, çirkin oldu

Evet oturma odasına koyacağız salona istemiyorum bizim evimiz sizinkiyle aynı olacak galiba :)

:) :)
Perdeleri de mutlaka yıkanıp hemen asılabilen cinsten alın ütü mütü istemesin, alırken insan perdenin tülün güzelliğine aldanıp hiç aklına gelmiyor böyle ayrıntılar.
Oturma odama köşe takımı aldım ayrı bir oturma grubu almadım çünkü tıkış tıkış sığmıyor.
Köşe takımı da ayrılıp kullanılabilenlerden aldım ayrı kullanıyorum karşılıklı olarak. Artık odanın şekli nasıl müsaitse :)

Abimlerinde arçelik memnunlar gayet fakir markasıda iyi değilmi
Benim camasir makinem bozulmustu simdi arcelik aldim 5 kilo luk ama ben cok memnunum supurgemde yoktu gecen yil esim para biriktirdi pesin aldik hem hali yikama ozellgi hem supurge ozelligi var 1 yildir kullaniyorum cok memnunum kucuk ev aletlerim tost makinem blenderim ve kettle m arzum ben cok seviyorum onlari 2 senedir kullaniyorum

Hamur yoğurma makinesi katı meyve sıkacağı ve büyük fazla ıvır zıvırlı mutfak robotları ekmek kızartma makinesi bunlar alınınca pişman olunan gereksiz şeyler.
Mutfak robotunu braun dan alın derim ütüyü de phsilips ten çokkkkk memnunum.

Ne 200 ü ne 500 ü arkadaşım takımlar 2 bin falan bi arkadaşta keşke almasaydım gereksiz demiş kafam karıştı..yemek odası takımından iki parça şey almaya karar verdim herkes şikayetçi olmuş

aynen 2 tane sık 24lu yemek takımı alırsın en guzelı...kardesım yenı evlendı oyle yaptırdım...yemek takımına dünyanın parasını verıyorsun bı suru greksız seyler var ıcınde.....

Schafer tencerelerinden hic memnun degilim bence baska bir marka alabilirsin bide cekmeceli tabak catal seti aldim tamamen luzumsuz cekmecesini bile acmiyorum kalabalik ediyor kullanmaya baslayinca cekmeceler direk cope gidecek cok gereksizmis ocagini cocuk kilidi olanlardan alabilirsin firinin mutlaka turbolu olsun 2 tepsi ayni anda pisebiliyor elektrik supurgesi sulu olanlari her seferinde yikaman gerek ve zahmetli ayrica motora su kacma riskide var salonda orta sehpa gereksiz heleki cocuk oldugunda yemek masani katlanip acilanlardan alirsan yer tasarrufun olur mutfaga raf yaptirip baharatliklarini dizebilirsin bide yatak ortusune dunya para verdim ortmuyorum bile gunluk pikeler isimi görüyor sen okadar para verme lutfen simdilik aklima gelenler bunlar umarim bir yardimi olur :KK66:

Yemek masasınıdamı verdiniz odamı gereksiz ya :KK43: hepsini değilde iki parça şey alayım diyodum bunlardan biride yemek masasıydı,yemek çatal kahvaltı takımı ilerde eminim bazılarını gereksiz bulucam ama adet yerini bulsun diye olcak malesef

Hep adetten dediğimiz için gereksiz bir sürü şeyle dolduruyoruz evleri.
Ayda yılda bir misafir ağırlayabiliyorum çalıştığım için. Senede bir kaç kere kullanıyorum o yemek takımlarımı ve çatal kaşığı.
Yemek masam salonum küçük olduğu için sığmadı ben de arka odaya koydum. Mutfağımda küçük açılabilen masa vardı onu kullanıyorduk. Annemin de masaya ihtiyacı olunca direk onu vermek istedim.
Şimdi küçük masayla gayet iyi idare ediyoruz.

Vallahi dediğim gibi TV ye varana kadar hepsi samsung, TV güzel çamaşır makinası eco bublelli güzel yıkıyor, buzdolabida gayet iyi, yanlız o bulaşık makinası beni öldürdü uzun yıkıyor en iyi yıkayan programı o diye onu kullanıyorum ıslak çıkarıyor ustelik bozuk ta değil servis cagirdim yani, tablet kapsul sevmeyen bi makina JEL kullanıyorum az miktarda ancak o şekil iyi yıkıyor, aman canım ben yandım sen yanma bi kere aliyorsun git Bosch al en iyisi o :KK51:
Evet bende memnun değilim sadece 2:40 süresi olan programı iyi diğerleri berbat

Mutfak tezgahini ahsap yaptirirdim.
Yaptirmak yerine hazir mutfak alirdim. Genel olarak ahsap kullanirdim. Temizlemesi kolay cünkü ve rahatlatiyor insani. Ahsabin antibakteriel özelligi de var. Yatak odasi takimim güzel ama tizlemesi zor. Alirkan bunu nasil silerim diye alin. :D Salonum bembeyaz memnunum ama. Ben fazla esya almadim. Ev büyük esya az ferah. Vitrinle biblo miblo hic yok ( sil -toz al derdi olmasin diye ) :D cok tembelim yavf

bekarım bende çeyiz alışverişlerindeyim süpürge philips maratonu çok önerdiler. vitrin vs bencede çok gereksiz. Ekmek kızartma fritöz bunlarıda almaya gerek duymadm. ama misafir yemek takımı şart bence

Çok fazla nevresim takımı almaya gerek yok. Ben nedense abartmisım. Etraftakiler çalışan bayansın lazım olur dediler. Bende en az 15 takım var. En fazla 4 tane kullanıyorsun. Hiç kullanmadan dolapta duruyorlar yazık yani.

fritöz boşa almışım ,yatak örtüsünü sakın güzel diye kalın alma makinnede yıkayamassın,sade şık olsun ,bazı şeyler hediyede geliyor ben genelde sade tuttum kiradayım diye, mutfak masasının sandelyelerini sakın açık rennk alma alanlar pişman,birde yatak başın kumaş olsun hatta beyaz krem olmasın deriler leke oluyor ve çıkmıyor neyse sildiysem çıkaramadım:( ,yatağına sıvı geçirmez alez al,hatta şimdi bende alıcam fermuarlı pedli yataklar çıkmış ,üst pedi makinede yıkanan şimdilik bunlar :D

Günlük yemek takımım yuvarlak misafir kare. Kare yemek takımı memnun degilim önermem kimseye çünkü çok derin oluyorlar tabağa göre yemek koysan misafir yicem diye catliyo yada xiyan oluyo misafire göre koysan tabağın dibinde çocuk yemeği kadar kaliyo. Beyaz seviyorum halılarim beyaz ama çok pismanim sürekli yıkamaya veriyorum daha kahve tonlarında öneririm.

Ben eşyaları yeni değiştirdiğim için uzun uzun bir kaç şey söylemek isterim.

Eski eşyalarım eskitme tarzı gümüşlük ıvır zıvırdı.Taşındığım eve sığmayınca vermiştim.sonra masaya çok ihtiyacım oldu tekrar masa aldım.

Koltuklarımı değiştirdim çünkü çok gelen olur bana. yatılı maxi takım aldım hepsi açılıyordu ama sevemedim.mondiydi yay seslerinden gına geldi her oturan kabahat etmiş gibi gözümüze bakıyordu ve hiç rahat değildi.kaç defa servis geldi yaylara kadar açıldı bakıldı şeritleri söküldü 2 sene dolmadan verdik.kendi evimiz ,istediğimiz köşe takımı yaptırdık.karşısına da bir tv ünitesi .ünitem büyük biraz.yemek takımlarımı, masa örtülerimi ,hobby malzemelerimi çekmece ve kapaklı göze koyuyorum.raflara mumluk çerçeve minik fener ıvır zıvır bayağı yeri var.Bir küçük komodinim var çerçeve ve abajur koymalık tek görevi o :) Birde masam var bitti.

Derili mobilya fazla tercih etmeyin ilerde kalem lekesi falan çok sıkıcı.

Beyaz eşya çok araştırdık eskiler hepsi bekoydu.bulaşık makinesi hariç hepsini değiştirdim.Hepsi tek marka olsun diye düşünmeyin bence.

Şimdi Tv ve buzdolabım samsung kesinlikle iyiki dedik.çamaşır makinem aynı zamanda kurutmalı AEG. Sakın ıyh falan diye düşünmeyin bakın ve fikir alın satıcılardan . Beğenmezseniz bosh derim.

Ankastre termikel estetik açıdan güzel özellikle fırını çok kaliteli ama servis BERBATT!
Elektrikli süpürgem philips.

Halıda saggy tarza bakmayın.Tüller salon hariç hepsi store.

Yatak odam sürgülü dolap.Eskisi kahveydi bu beyaz Allah'tan.Yatak Bellona eskiyince yataştan almayı düşünüyorum.

Pike takımında ben karaca home dan memnun kalmadım tavsiye etmem.çocuklara polo'dan aldım memnunum. benim pikemi kuzen dikti markasını bilmiyorum.diğer nevresimler taç .yalnız 2 nevresimi carrefourdan aldım markasını hiç hatırlamıyorum ama çok iyi çıktı.

Halıların bir kısmı çeyizimden.Eski Atlas tan biri koyunlu ve birde merinos var.merinos yün dedi ama sanmam tuhaf.

Yemek takımımın ikiside kütahya.kır kır al :) Milli desenden birtanesi kenarı sarı.
Kaşık çatal gündelik nehir ama karacayı daha çok beğendim.Tencerelerim korkmaz.Düdüklü arayışı içerisindeyim fissler ve tefale bakıyorum.Kesme bardak feci birşey kalabalık sadece.yerine şık bardak takımı alın sofrada hoş duruyor.

Tost makinesi arzumun paniniydi.çok memnundum ama eşim götürdü arçelikten aldım fena değil.

mutfak setim arzumun mixset bayağı oldu alalı.hergün kesintisiz kullanırım. biride yine arzumun blendart bunu daha açmadım hediye gelmişti.çaycımda arzumun çaycı sultan çok oldu alalı ama gayet memnunum.

Evimde en çok değişen araç ütü.her markayı denedim diyebilirim.biri tefalin biride philips.Philips daha iyi bence.

Mutfağı ve banyoyu nasipse yaza değiştireceğim o konuda bende takipteyim :)

Kesme tahtası,sarımsak rendesi veya havan, bulaşık leğeni,nihale,çay bardağı,büyük bıçak bende unutulandı :))

Allah mesut etsin.
Eyyorlamam bu kadar :)

Eski eşyalarım eskitme tarzı gümüşlük ıvır zıvırdı.Taşındığım eve sığmayınca vermiştim.sonra masaya çok ihtiyacım oldu tekrar masa aldım.

Koltuklarımı değiştirdim çünkü çok gelen olur bana. yatılı maxi takım aldım hepsi açılıyordu ama sevemedim.mondiydi yay seslerinden gına geldi her oturan kabahat etmiş gibi gözümüze bakıyordu ve hiç rahat değildi.kaç defa servis geldi yaylara kadar açıldı bakıldı şeritleri söküldü 2 sene dolmadan verdik.kendi evimiz ,istediğimiz köşe takımı yaptırdık.karşısına da bir tv ünitesi .ünitem büyük biraz.yemek takımlarımı, masa örtülerimi ,hobby malzemelerimi çekmece ve kapaklı göze koyuyorum.raflara mumluk çerçeve minik fener ıvır zıvır bayağı yeri var.Bir küçük komodinim var çerçeve ve abajur koymalık tek görevi o :) Birde masam var bitti.

Beyaz eşya çok araştırdık eskiler hepsi bekoydu.bulaşık makinesi hariç hepsini değiştirdim.Hepsi tek marka olsun diye düşünmeyin bence.

Şimdi Tv ve buzdolabım samsung kesinlikle iyiki dedik.çamaşır makinem aynı zamanda kurutmalı AEG. Sakın ıyh falan diye düşünmeyin bakın ve fikir alın satıcılardan . Beğenmezseniz bosh derim.

Ankastre termikel estetik açıdan güzel özellikle fırını çok kaliteli ama servis BERBATT!

Yatak odam sürgülü dolap.Eskisi kahveydi bu beyaz Allah'tan.Yatak Bellona eskiyince yataştan almayı düşünüyorum.

Pike takımında ben karaca home dan memnun kalmadım tavsiye etmem.çocuklara polo'dan aldım memnunum. benim pikemi kuzen dikti markasını bilmiyorum.diğer nevresimler taç .yalnız 2 nevresimi carrefourdan aldım markasını hiç hatırlamıyorum ama çok iyi çıktı.

Halıların bir kısmı çeyizimden.Eski Atlas tan biri koyunlu ve birde merinos var.merinos yün dedi ama sanmam tuhaf.

Yemek takımımın ikiside kütahya.kır kır al :) Milli desenden birtanesi kenarı sarı.
Kaşık çatal gündelik nehir ama karacayı daha çok beğendim.Tencerelerim korkmaz.Düdüklü arayışı içerisindeyim fissler ve tefale bakıyorum.Kesme bardak feci birşey kalabalık sadece.yerine şık bardak takımı alın sofrada hoş duruyor.

Tost makinesi arzumun paniniydi.çok memnundum ama eşim götürdü arçelikten aldım fena değil.

mutfak setim arzumun mixset bayağı oldu alalı.hergün kesintisiz kullanırım. biride yine arzumun blendart bunu daha açmadım hediye gelmişti.çaycımda arzumun çaycı sultan çok oldu alalı ama gayet memnunum.

Evimde en çok değişen araç ütü.her markayı denedim diyebilirim.biri tefalin biride philips.Philips daha iyi bence.

Kesme tahtası,sarımsak rendesi veya havan, bulaşık leğeni,nihale,çay bardağı,büyük bıçak bende unutulandı :))

Allah mesut etsin.
Kızz sen çık çarşıya konusahibiyle:)))
Ev ve eşya konusundaki engin tecrübelerinizi nesillere kitap olarak aktarın:)))

Allah mesut etsin.
bişey sorucam süpürge ihtiyacım var lg ve samsung toz torbasız 4 yılda 2 süpürge çöp oldu şimdi torbalı olsun istiyorum bana ne önerirsiniz tecrübelisiniz de :D

Back
X