Evli kadin çalışmalı mı?

Nasıl ortamlar var ben anlamıyorum. Erkeğin kafası rahatlarsa eşini değiştirir gibi bir cümle kursam, yerin dibine sokarlar felaket dalga geçerle benimle. Biri bana söylese bunları, ben utanırım söyleyen yerine. Konuşsak kendimizi beğenmiş oluyoruz sussak haksız.

Konu sahibi sen en son Bekaret mevzusunu erkek arkadasina nasil aciklayacagini dusunuyordun, o isi hallettin mi? Bence calis, evde oturursan ekonomik ozgurlugun olmazsa yuzune vurmasin sonra, kapiyi carpip cikamazsin

ÇOK ihitiysç varsa çalışın çocuk olunca bırakırsınız
Ama sadece gereğinden azla sorumluluk almayın sonra adam salıyor kendini bırakıyor
İyi şartlarda olduktan sonra ve çocuk olana kadar çalışılabilir kadın

Ya bir de yuksek lisans bitirmissinz ama.kafa yapiniz degismemis ne kadar kotu, bur adam aldatacaksa evde calismayan esini daha kolay aldatir cunku bana muhtac giderken 2 kez dusunur der ama calisan kadin bir aldatilma ya da farkli bir durum yasasa bakmaz gozunun yasina ceker gider en azindan kendi adima soyleyim...ayrica calisirken de ev kadini gibi davranmayin butun isler ortak olsun

Eğitimli bir insan bu kadar cahil nasıl düşünebilir yahu? İnsanlar bu konuda nasıl kafanızı karıştırabiliyor? Sizin bir karakteriniz, hayata karşı bir duruşunuz yok mu?
Eş adayınızın sizin paranızı yemesi anormal, ama sizin onunkini yemeniz normal mi bu durumda? Kocanızı size bakması gereken bir canlı olarak mı göreceksiniz? Ne sevgi dolu, sevimli, aşk&sevgi kokan, aile olmak için ne doğru(!) bir başlangıç. Ve borçlarınızın bitip, kafasının rahat etmesinin kocanız açısından nasıl bir negatif yönü olabilir? Ömür boyu bir yükün altında ezilmesi gereken, bu yükle terbiye edilecek, kontrol altında tutulacak bir köle mi edinmektir amacınız?
Bence şu bakış açısıyla asla bir evlilik yoluna girmeyin.

Ben bu çalışın da çalışın diyenleri anlamıyorum.çık kariyerli bi işin varsa çalış.atıyorum doktorsun vs.ama kalkıp da sırf para kazanacağım diye eşinin durumu varsa çalışma.çok gereksiz valla benim eşimin maddi durumu iyi olsa hayatta çalışmam

Kocaya para yedirmek nedir yahu?? Nasıl bir bakış açısı...adam sana yediriyor ya...hak görüyorsun onu ( genel bir ifade bu konu sahibi üzerine alinmasın bj lafı soyleyenlere)
Herkesin hayatı, hayats bakış, istekleri farklıdır...bunun bir doğrusu standartı yok yani...sen ne hissediyorsan nasıl istiyorsan dogrusu budur başkasının söylediği değil...yalnız para yedirmek yemek düşüncesi çok çirkin geliyor bana...

Başlık çok saçma kusura bakmayın. Çalışmanın medeni durumu olmaz.

Kadının çalışmamasında çocuk durumu etken olur yalnızca. Ama güvenle emanet edebilecek birisi veya bir yer varsa belli bir zaman sonra ben kadınların çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Böyle sorduğunuza göre siz de çalışmak istemiyorsunuz sanki?

Oğluma kv bakmasaydı kreş yaşına kadar işten çıkmayı düşünüyordum ben. Çalışmaya ekonomik özgürlüğüme o kadar alışmışım ki eşimin insiyatifine bağlı kalmak (eli ne kadar bol olursa olsun) bana çok koyar. Ama zaman ne gösterir bilinmez. İkinci çocuk olursa süresi belli olmayan şekilde işi bırakırım mecburen..

Size öyle akıl veren kadınlar eşlerinin her şeyine tahammül göstermek zorundalar çünkü eşleri olmadan hareket edemezler..

Etrafınızdaki insanlar çok cahil onlara kulak asmayın. Kafası rahat olmasın!! Nasıl bir mantık anlayamadım. Bence çalışın neden erkeğe para yedirmek olsun ki ben çalışıyorum. istediğimi alıyorum, yatırımımı yapıyorum, aileme destek oluyorum. Çalışmasam bunları yapamazdım. İleride çocuğunuz olur maddi imkanınız iyi olur bir dönem çalışmazsınız çocuğunuzu büyütürsünüz. Sonra isterseniz yine devam edersiniz iş hayatına. Bu hayat pahalılığında tek kişinin çalışmasıyla yaşam çok zor.

Sen evlenince eşinin senden habersiz ailesine para vereceğini mi düşünüyorsun? Bu da önyargı değil mi?

Bu kadar cahil kalıp bu düşünceleri korumak çok zor olsa gerek

Üretmek, bi şeyler ortaya çıkarmak ne güzel oysa.

İlber Ortaylı’nın tüm capslerini yapıştırmak istiyorum buraya.

Medeni durum çalışmayı etkiliyor mu, başlık değişik geldi? Okusaniz da okumasaniz da , dünyanın en zengin adamı ile evli olsanız da çalışın. Belli bir yaştan sonra insan anne , babasından bile para isteyemiyor değişik geliyor, eşinizden nasıl isteyeceksiniz. Ayrıca elim ayağım tutuyorken neden kendimi alın terimle kazanacagim paranın verdigi hazdan mahrum edeyim. Ve de çalışmak, kendi ayakların üzerinde durabilmek , her günü boşa geçirmek yerine bir şeyler yapabilmek bence bunlar paha biçilemez şeyler. Hele ki okumuş, egitimini tamamlamış bir insan neden calismamayi sorgular ki?

Dünyanın öbür ucunda doktora yapıyorum bizde şu an akşam oldu, oldukça stresli bir gün geçirdim başım çatlıyor ve midem bulanıyor stresten. Lisansüstü çalışmalarının stresi inanılmaz büyüktür tek mükafatı sonunda alacağınız ünvan ve sonrasında kariyerinize katkısıdır. Buna rağmen nasıl çalışmamak bir seçenek olabiliyor ben anlayamadım. Çektiğiniz eziyet değmez gerçekten o kadar okumak; kariyerinize devam etmeyecekseniz.

Yüksek lisans mezunuyum
yüksek lisans mezunu olup böyle bir konu açmanız enteresan geldi bana
sizin tercihiniz tabiki ama çevrenizden duyduklarınıza göre değil nasıl istiyorsanız oyle yapın
burayı takip ediyorsanız bir sürü konu var kadın ekonomik özgürlüğü olmadığı için eşinden ayrılamıyor filan
12 yıldır çalışıyorum istediğimi alıp çocuğuma rahatlıkla bakabiliyorum
aksi hâlini düşünemiyorum

Tabiki çalışmalı hiçbir zaman erkeğe muhtaç olmamalı bir kadın borcunuz bittikten sonra maaşınızı kendinize saklayabilirsiniz kocanız evi geçindirmek zorunda zaten bu dinen de böyledir hem borç bitince ev araba gibi yatırımlarda olur çalışırsanız ille para yedirilecek har vurup harman savrulacak diye bişey yok. Ben den tavsiye ne kadar iyi de olsa bir erkege ben çalışıyorum ben kazanıyorum sen oturup yiyorsun kozunu vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…