- 18 Şubat 2018
- 1.640
- 3.021
- 133
- Konu Sahibi Bogazmanzarasi
-
Vaaavv mükemmel bi sözmüş..Valla annem o dönem emekli sandıgı bagkur ssk ayrımı cok derin oldugu icin, calısmıs ama calıstıgı yerlerden sigorta istememiş emekli sandıgından faydalanmak icin babamın. Sonuc ne mi babam aldattı mal kacırdı tek kuruş vermeden 30 yıl sonra boşadı 500tl nafaka, sağlık sigortası bile yok dedeme muhtac kaldı.Tüm aile söyleniyor şimdi neden babasının sigortasını sömürüyormuşmuş. Aklıma Mehmet Aslantuğun sözü geldi aynen alıntılamak istiyorum “Hiçbir kadın üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı.”
Evet işi birakti niye elaleme para yedireyim diye..Boşansın. Kendisi işi mi bıraktı bu durum karşısında?
Mutlu mu peki şimdi?Evet işi birakti niye elaleme para yedireyim diye..
Eskiden olsa hiddetle 'ne alakası var hedö hödö' derdim. Ama neredeyse tüm arkadaşlarım evli. Ve benim bakışacima saçma bir hayat sürüyorlar.
Hem eşi de kendi de çalışıyorlar, hem ev kadını gibi evin tüm işlerine kendileri kosuyorlar.
Araba alıyorlar mesela krediyle. Maaşlardan biri araba taksidinde,neden? Arabamız olacak. Ama ne hikmetse kadın bir gün direksiyon koltuğuna oturmuyor. Adam ise arabayla gidiyor .
Ya da krediler kiralar vs vs yaşarken kendine alışveriş yaparken biraz sınırı aşsa olay oluyor.
Yani tüm ev işi sende,misafir ağırlamak sende, yemek hazırlamak sende, çocukların herşeyiyle ilgilenmek sende, işe gidip aynı parayı getirmek sende,kendi paranı gönlünce harcayamamak sende...
Madem öyle neden çalışıyorsun ki? Tamamen herşey erkeğin lehine.
Aynı şekilde kocalara bakıyorum. Kral hayat yaşıyorlar. Evlilik değil çok kârlı iş iş anlasmasi adeta işe git, işten gel, yorgunum de kumandayla yat uyu. Evdeki kadın herşeyi ayarlasin ve senin arabana vs sponsor olsun!
bir kadın çalışıyorsa kendine de zaman ve para ayırmalı bence. Ya da evi için eşinden, o yapmıyorsa dışarıdan bir kadından yardım almalı. Herşeyi siz yapınca kimse boynunuza madalya takmıyor, yıprandığınizla kalıyorsunuz.
Onun dışında aldatma hikayesine soyleyecek şey yok, çok mantıksız.
Aldatmanin parayla bir ilgisi yok ki.
Tinder'da bekar gibi profil oluşturup eşleştiği kızın evine gidip kızla sevişebilir. Bir kuruş para vermediği gibi kızın evindeki içkiyi içer kuru yemişi yer:) niyeti aldatmak olsun yeter ki...
sözüm çalışıp da kocana para yedirecen diyenlere : içten pazarlıkla evlilik yürümez ..evlilikte bu tür şeylerin hesabı yapilmamali..şefkat ve şeffaf olmak gerek ..hürmetlerCevrmdeki bazi insanlar evlenince cals muhtac olma dio bende ayni fikirdeyim ama bazilari da calisip kocana mi apra yedirceksin birak otur evde seni gecindirsin ev gecindirmeyi ögrensim erkegin kafasi rahat olunca hemen kadini degsitirmeyi duusnuyo diyolar.. hangisi dogru kararsiz kaldim? Calissam borcalrimizi hemen bitiririz yaptgmz plana göre.. ama borclarin bitip esin kafasinin rahatlamasi guzel biseu mi orasi muamma..bide isin cocuklara eve vakit ayiramama boyutu var esim vardiyali caliscak ben ozelde evde olamicam o evdeyken mesela..
Çalışmalısın tabi ki ama kendin için mesleğini devam ettirmek için.Yüksek lisans mezunuyum
Yüksek lisans mezunuyum
Cevrmdeki bazi insanlar evlenince cals muhtac olma dio bende ayni fikirdeyim ama bazilari da calisip kocana mi apra yedirceksin birak otur evde seni gecindirsin ev gecindirmeyi ögrensim erkegin kafasi rahat olunca hemen kadini degsitirmeyi duusnuyo diyolar.. hangisi dogru kararsiz kaldim? Calissam borcalrimizi hemen bitiririz yaptgmz plana göre.. ama borclarin bitip esin kafasinin rahatlamasi guzel biseu mi orasi muamma..bide isin cocuklara eve vakit ayiramama boyutu var esim vardiyali caliscak ben ozelde evde olamicam o evdeyken mesela..
Yüksek lisans mezunusunuz ve sağdan soldan duyduklarınızla mı karar vereceksiniz çalışmaya?Kusura bakmayın da keşke ailenizi hiç sıkıntıya sokup okumasaymışsınız.Tut ki evlendiniz anlaşamadınız boşanacaksınız ya da Allah gecinden versin eşiniz vefat etti.Baba evine döneceksiniz heralde.Daha çok kazanıp daha iyi koşullarda yaşamak varken siz sakın kendinizi üzmeyin mazallah eşiniz rahatlar.Biraz mantıkla hareket edin ya.Kusra bakmayın ülkemin eğitimli aydın kızları da böyle düşünüyor ya huni takıp gezesim geliyor.Cevrmdeki bazi insanlar evlenince cals muhtac olma dio bende ayni fikirdeyim ama bazilari da calisip kocana mi apra yedirceksin birak otur evde seni gecindirsin ev gecindirmeyi ögrensim erkegin kafasi rahat olunca hemen kadini degsitirmeyi duusnuyo diyolar.. hangisi dogru kararsiz kaldim? Calissam borcalrimizi hemen bitiririz yaptgmz plana göre.. ama borclarin bitip esin kafasinin rahatlamasi guzel biseu mi orasi muamma..bide isin cocuklara eve vakit ayiramama boyutu var esim vardiyali caliscak ben ozelde evde olamicam o evdeyken mesela..
Ben şunu yadırgadım ve yüksek lisans mezunu olduğuna inanmıyorum:Neden herkes yükseklisans mezunu olmaya takmış ki?
İlkokulu zor okumuş ailesinin zoruyla devam edememiş ama bir şekilde çalışıp emekli olabilmiş tanıdıklarım var.
Eğitim cehaleti alır evet ama gerisi azim, istikrar ve inançtır..
Diğer taraftan ODTÜ mezunu, hiç çalışmamış, 5. çocuğuna hamile bir arkadaşım da var.
Merdiven silip, evlere temizliğe gidip para kazanan kadınlar çok uzağımızda değil ki..
Evet konu sahibi eğitimi için çok emek vermiş ama bence bu erkek merkezli düşünmesine engel olamamış ki kafası karışmış..
Herkesin kararlarından mesuldür. Bu kadar yargılamak doğru değil..
Evlenince ilk bir yıl çalışmam sonra çalışmaya başlarım ben olsamCevrmdeki bazi insanlar evlenince cals muhtac olma dio bende ayni fikirdeyim ama bazilari da calisip kocana mi apra yedirceksin birak otur evde seni gecindirsin ev gecindirmeyi ögrensim erkegin kafasi rahat olunca hemen kadini degsitirmeyi duusnuyo diyolar.. hangisi dogru kararsiz kaldim? Calissam borcalrimizi hemen bitiririz yaptgmz plana göre.. ama borclarin bitip esin kafasinin rahatlamasi guzel biseu mi orasi muamma..bide isin cocuklara eve vakit ayiramama boyutu var esim vardiyali caliscak ben ozelde evde olamicam o evdeyken mesela..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?