Evli kadin çalışmalı mı?

Kesinlikle her kadin calismali, ekonomik ozgurluk gibisi yok. Bir keresinde esimle birseyler hakkinda konusurken aklinin bir yerinde bulunsun diye aynen soyle demistim " Zannetme ki babamin evine donerim, ben ayaklari uzerinde durabilen bir kadinim". Birakin koca parasini yeri gelirse baba parasina bile minnet etmem, ha ailem arkamda her zaman o ayri birsey. Bu sozu bana ettiren egitimim ve calisma hayatimdi.

Vaaavv mükemmel bi sözmüş..

Cok guzel bir noktaya deginmissin ama bence burdaki sorun ya da cozum calisip calismamak degil. Kafamizdaki ataerkil toplum yapisi. Erkekler modern toplumda iki maasi sevdi ve kabullendi hatta sart kosar oldu. Is ev islerine , sorumluluklara gelince ben erkegim yapamam, kadin yapar noktasinda takildik kaldik. Neden? Calistigimiz icin mi yoksa bu tavizleri hem eslerimize hem de cocuklarimiza verdigimiz icin mi? Burda eminim is bolumu uygulayan, hayati gercek anlamda da paylasan bir cok kadin vardir. Arkadaslarin adina uzuldum ama boyle bir durumda ben calismamayi degil evlenmemeyi tercih ederdim.

sözüm çalışıp da kocana para yedirecen diyenlere : içten pazarlıkla evlilik yürümez ..evlilikte bu tür şeylerin hesabı yapilmamali..şefkat ve şeffaf olmak gerek ..hürmetler

Okuyup onca emek vermis bir insanin boyle bir konu acmasi bile sacma hos tahsili olmasa da bir kadin hic kimsenin eline bakmamali bence ama sizin ki daha da bir garip geldi bana.Konuya gelecek olursak evli bekar her kadin calismali ve ayaklari uzerinde durmalidir.Bunun illa maddi durum ya da kocam beni terkederse ne yaparim dusuncesi ile de alakasi yok.Ne yaparsan kendine yaparsin.Ayrica evde kocani bekleyince de kocan "aaa ne guzel benim karim ne kadar fedakar evde beni bekliyor "demiyecek.

Kadının çalışma ve üretim hayatı etrafındaki erkeklerle olan iliski durumuna göre sekillenmeli kafasından çıkmadıkça bizim toplumumuzdan hicbi sey olmayacak ona üzülüyorum.

Ülkeyi böl çalışabilen erkek nüfus vs. kadınlar, çocuklar, yaşlılar, çalısamayacak durumdaki engelliler diye. Yükle nüfusun %75 inin bakımını kalan %25e. Sonra biz niye üretemedik, gelisemedik, niye böyle olduk?

Hayır kimse de demiyo ki kadın bilgi ve donanım sahibi olmalı, kendini geliştirmeli, hazır yiyici olmak yerine üretime katkıda bulunmayı tercih etmeli, yetenekleri ve beklentileri dogrultusunda mesleki ya da akademik egitim almalı, hem kendine hem yasadıgı topluma hatta potansiyeli varsa insanlığa katkı sağlamalı...

Sadece çalışmaktan da bahsetmiyorum, tut ki çalışmadı. Yine de bi işe yaradığını hissetmeli, sosyallesmeli, toplumsal hayatta disiliginin ötesinde insan olarak da aktif bi rolu olmalı. Hem kendi hayatına hem baskalarının hayatlarına amac ve anlam katmalı.

Onun yerine kadın çalışır da eve kazayla iki maaş girerse, insanların elleri azıcık bolluk bereket görürse adamın gözü dısarıya kayar mı gibi "alakaya maydanoz bu ne bicim lacivert" tadında sorular soruyoruz.

"Koca parası yemek" vs. "Kocaya para yedirmek" gibi kadını da adamı da yerin dibine sokan ikilemler yaşıyoruz.

Neyse bi yere baglamak gerekirse, çalışmak ya da çalışmamak sizin elbette insiyatifinizde konu sahibesi. Hayatınızla ne yapacagınızı en iyi siz bilirsiniz. Ama kararlarınızı verirken kocanızın basrol oynadıgı felaket senaryolarına göre hareket etmeyin. Sırf kocam beni ortada bırakırsa diye işe başlamayın mesela. Ya da içinizde çalışma arzusu varken sırf adam elimiz para görür de beni aldatırsa diye vazgecmeyin. Insanların size "kocana para mı yedirceksin" gibi cirkin laflar etmesine de izin vermeyin. Ben ne istiyorum, ben bana verilen bu hayatla napıcam diye dusunun, ben evlendigim adamla birlikte mi olmak istiyorum yoksa ona bagımlı mı olmak istiyorum diye bi sorun kendinize ona gore bi karar verin.

Çalışması tabi daha iyi ancak evde işlere yardımcı olacak bir eş varsa.bütün evin sorumluluğu,çocuğun bakımı ve üstüne çalışmak çok zor bence.öğretmenim eve diğer çalışanlara nazaran erken gelmeme rağmen yetişemiyorım.ve bazen eşime de sitem ediyorum çalışmayacağım diye.demem o ki eşinle konuş.bazen yemek yapamam evi öyle sürekli temiz tutamam hazırlıklı ol ya da yardım et beraber yapalım de.kabul ederse ne ala:)

Yüksek lisans mezunusunuz ve sağdan soldan duyduklarınızla mı karar vereceksiniz çalışmaya?Kusura bakmayın da keşke ailenizi hiç sıkıntıya sokup okumasaymışsınız.Tut ki evlendiniz anlaşamadınız boşanacaksınız ya da Allah gecinden versin eşiniz vefat etti.Baba evine döneceksiniz heralde.Daha çok kazanıp daha iyi koşullarda yaşamak varken siz sakın kendinizi üzmeyin mazallah eşiniz rahatlar.Biraz mantıkla hareket edin ya.Kusra bakmayın ülkemin eğitimli aydın kızları da böyle düşünüyor ya huni takıp gezesim geliyor.

Evli, bekar, dul, öğrenci, profesör, anne vb bence yarı zamanlı da olsa evden de bir şeyler yapsa 16 yaşından büyük olan herkes çalışmalı eğer sağlık problemi yoksa. herkes kendini parçalasın demiyorum ama ihtiyacı olmasa da özgürlüğünü babasına, eşine(hatta kv ve kp ye) bağlamamalı. Çalışmak iyidir yeterki kendinizi sömürtmeyin.

Valla mecburiyet yoksa, eşiniz illa çalış demiyorsa, canınız da istemiyorsa çalışmayın. Ben olsam bu saydıklarım bir aradaysa çalışmam. Kursa giderim, spora giderim. Ne bileyim keyfime bakarım

Ben şunu yadırgadım ve yüksek lisans mezunu olduğuna inanmıyorum:
Her kadın mutlaka çalışmalı demiyorum ben.
Okur-okumaz, çalışır-çalışmaz kendi isteği ve kararı.
Yok çalışmalı mıyım, etrafımdakiler böyle söylüyor, aman kocama para mı yedirmiş olurum gibi saçma sapan her duyduğundan etkileniyor ve kafaya takıyorsa vizyonsuzdur o insan.
Eğitimli olmasını hayretler içinde karşılarım.

Evlenince ilk bir yıl çalışmam sonra çalışmaya başlarım ben olsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…