- 22 Şubat 2017
- 5.229
- 14.638
- 198
- Konu Sahibi Bogazmanzarasi
-
Yüksek lisans mezunu olarak evde oturmak mantıklı mı? Diye sorsaydınız keşkeYüksek lisans mezunuyum
İsteyen çalışmalı istemeyen çalışmamalı.
Elaleme sorcak olsak herkesin her konuda bir fikri vardır.
O yüzden kim ne istiyorsa onu yapmalıdır
Farkindayim yazim yanlışlarının da yanimda cocuklar var onlarla hizli hizli yazmaya calisiyorum biraz hoşgörü.....Yüksek lisans mezunu bir kadının, “koca parası ye” tarzı yorumlardan etkilenmesine mi şaşırsam yoksa yazım yanlışlarına mı, bilemedim.
Ben "evli kadın çalışmalı mı?" Sorusuna istinaden o cevabı verdim."İsteyen" kısmını biraz açalım, erkek gelip çalışmak istemiyorum sen çalış eve para getir dese bu düşünceyi onaylar mısın? Onaylamazsın, neden çünkü o bir ÖRKEEK. Kadın isterse çalışmalı istemezse çalışmamalı demeye getiriyorsunuz açık açık söyleyin işte, okuyup o diplomaları alıyorsanız bir zahmet çalışın arkadaş, diploması olmayan insan bile çalışmalı, herkes çalışmalı. Kadın haklarından bahsediyorsak o hakları sosyal medyada üç beş güzel söz yazarak alamayız. Çalışarak, üreterek, kendimizi her alanda göstererek alırız.
Çalışıp çalışmama, hangi işte hangi şartlarda ne kadar süre çalışma? Bunlar hep kişinin kendi istekleri ve yaşam koşulları ile ilgili durumlar bence. Çalışmak isterseniz hayat koşulları sebebiyle çalışamaz olursunuz ya da çalışmaktan bıkmışsınızdır ama yine hayat koşulları sebebiyle çalışmama gibi bir seçeneğiniz olamaz. Seçiminiz sizi bağlar kocanız da dahil olmak üzere kimseye seçimlerinize karışma şansı vermenizi tavsiye etmem.Cevrmdeki bazi insanlar evlenince cals muhtac olma dio bende ayni fikirdeyim ama bazilari da calisip kocana mi apra yedirceksin birak otur evde seni gecindirsin ev gecindirmeyi ögrensim erkegin kafasi rahat olunca hemen kadini degsitirmeyi duusnuyo diyolar.. hangisi dogru kararsiz kaldim? Calissam borcalrimizi hemen bitiririz yaptgmz plana göre.. ama borclarin bitip esin kafasinin rahatlamasi guzel biseu mi orasi muamma..bide isin cocuklara eve vakit ayiramama boyutu var esim vardiyali caliscak ben ozelde evde olamicam o evdeyken mesela..
Bunu söyleyen kişinin eşiyle problemi vardi adam parayi esine vereceğine gidip kendi ailesinin haciz borclarina yatiriyordu.. kadin da ona sinirlenip bana öyle dediHayır bir de eşim dediğin sevdiğin aynı yatağı paylaştığın adama böyle eziyet planları yapmak, sırf o rahat etmesn diye zorluk çekmeye razı olmak hangi psikolojinin ürünü? Aldatılmayalım diye mi bütün bunlar? Hiç evlenme daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?