Evli kadin çalışmalı mı?

Çalışmalı tabi
Kadının kendi parasını kazanması gibi varmı ya bende mini işlerde çalışıyorum dönem dönem kendi paramı yiyorum yetmiyo eşimin parasınıda yiyorum ohh sefam olsunn

Kusura bakmayın da bir kere başlık çok saçma. "O ne biçim soru" demeye gelmiştim ki içeriğin de çok saçma olduğunu gördüm. Çalışmanın evlilikle ya da cinsiyetle alakası yok. Her insan çalışmalı hizmet sunmalı ya da ürün üretmeli. Ayrıca bir erkek çalışmayan evhanımı olan eşi için çalışıyorsa, bir kadın da gerekirse eşi için çalışabilmeli. Bunda da bir sorun yok bence.
Nasıl ki evde oturup kadından para bekleyen erkeği garipsiyorsam evde küçük çocuğu olmayıp bütün gün tv karşısında oturan, komşularda günlerde gezen kadınlar da garip geliyor bana.

İsteyen çalışmalı istemeyen çalışmamalı.
Elaleme sorcak olsak herkesin her konuda bir fikri vardır.
O yüzden kim ne istiyorsa onu yapmalıdır

"İsteyen" kısmını biraz açalım, erkek gelip çalışmak istemiyorum sen çalış eve para getir dese bu düşünceyi onaylar mısın? Onaylamazsın, neden çünkü o bir ÖRKEEK. Kadın isterse çalışmalı istemezse çalışmamalı demeye getiriyorsunuz açık açık söyleyin işte, okuyup o diplomaları alıyorsanız bir zahmet çalışın arkadaş, diploması olmayan insan bile çalışmalı, herkes çalışmalı. Kadın haklarından bahsediyorsak o hakları sosyal medyada üç beş güzel söz yazarak alamayız. Çalışarak, üreterek, kendimizi her alanda göstererek alırız.

Calisan kadin iki kat fazla yipraniyor bu bir gercek. Esiniz kiymet bilecek ev islerinde sorumluluk alacak bir insansa cocuk olana kadar calisin. Cocuk olduktan sonra ozel sektorde calismak cocuk icin de sizin icin de zor olur

Yüksek lisans mezunu bir kadının, “koca parası ye” tarzı yorumlardan etkilenmesine mi şaşırsam yoksa yazım yanlışlarına mı, bilemedim.
Farkindayim yazim yanlışlarının da yanimda cocuklar var onlarla hizli hizli yazmaya calisiyorum biraz hoşgörü.....

Cocuk yoksa calisin birikim yapin.ama esinizi rahata da alistirmayin.biriktirin paranizi.evi erkek gecindirir sizden fazla bir beklentisi olmasin.hesap acin biriksin sonucta artik biz oluyorsunuz.lisans mezunu bir insanda calismali.okuyup emek verip evde oturmak bana hic mantikli gelmiyor..

Ben "evli kadın çalışmalı mı?" Sorusuna istinaden o cevabı verdim.
Evli kadın istiyorsa çalışmalı istemiyorsa çalışmamalı.
Erkekler hakkında tek bir düşünce söylemedim.
Sen hayırdır ? Benim adıma kendi kendine cevaplıyorsun kendi sorunu.

Kaldı ki ben düşüncelerimi sana göre mi şekillendireceğim?

İstersem kadınlar çalışmamalı da derim kadınlar çalışıp erkekler çalışmamalı da .

Tamamen düşünce özgürlüğü

Çalışıp çalışmama, hangi işte hangi şartlarda ne kadar süre çalışma? Bunlar hep kişinin kendi istekleri ve yaşam koşulları ile ilgili durumlar bence. Çalışmak isterseniz hayat koşulları sebebiyle çalışamaz olursunuz ya da çalışmaktan bıkmışsınızdır ama yine hayat koşulları sebebiyle çalışmama gibi bir seçeneğiniz olamaz. Seçiminiz sizi bağlar kocanız da dahil olmak üzere kimseye seçimlerinize karışma şansı vermenizi tavsiye etmem.

Evde oturan ve yeni hiçbir şey öğrenmeyen, üretmeyen bir kadın olursan, eşin o zaman senden sıkılır bence.

Evde saç baş dağınık gezen karısından sıkılıp, bakımlı eğitimli hoş kadınların peşinde çok erkek gördüm

İyi guzel elestiriyosunuz herseyi de ben cevremde gordugum şeylere istinaden bu konuyu actim.. bazi erkekler de mesela eve gelen parayi borcu kapatmak yerine kendi anne babasina vererek harciyo esine danismadan.. benim bahsettigim boyle bi durumdu.. bir de şu önyargıdan kurtulabilsek.

Bunu söyleyen kişinin eşiyle problemi vardi adam parayi esine vereceğine gidip kendi ailesinin haciz borclarina yatiriyordu.. kadin da ona sinirlenip bana öyle dedi

Para kazanan eşe saygi duyar erkekler.para kazanmayan eşe pek saygi duymazlar gibime geliyo

Çok düşük seviyede konuşmalar bunlar.Bana çalışmak zor gelmiyor demiyorlarda söylediklerine bak.Ülkedeki ekonomik durum malum.Sende çalışıp borçlarınızı bitirirseniz tabiiki daha rahat ve stressiz bir hayatınız olur.Yatırımınızı da yaparsınız.Çocuklarını da rahat büyütürsün.Sen kendine göre hareket et canım kimseyi dinleme.Açlıktan ölüyoruz yardım edin desen o konuşanların hiçbirisi çıkarıp 5 kuruş vermezler.

Calismayi dusunmeme sebebiniz erkege para yedirmek, aldatir dusuncesiyse bosuna evde durursunuz. Aldatacak olana bahane cok, sen calistin diye aldatacak degil. Ayrica sen kazaninca yedirmek oluyorsa o neden kazanip sana yedirsin?

Calismaman yasam kalitenizi cok düşürecekse evde olmanizin kimseye faydasi olmaz. Size zarari olur yine. Borcla, gecim derdiyle kafasi dolu bir adamin size de faydasi olmaz.

Esinize guveniniz yokmu? Yada kendinize?
Yani bu adam biraz rahata cikinca sizi birakacagni yada degisecegni dusunuyorsaniz nasil evlendiniz ?

İnsandan insana değişir bu durum. Genelleme yapılmaz. Benim eşimin çalışma saatleri düzensiz. Ben çalışsam aynı anda evde olma ihtimalimiz çok düşük oluyor. Ztn gurbetteyiz ee bi de birbiirmizi görmezsek neden evlendik ki.?

Eğer gurbette olmasaydım ve eşimin iş bölümü yaparken dikkat edecegini bilseydim çalışırdım. Yani işten gelip ütü temizlik vs bütün yük bende olacaksa ve eşim bundan rahatsız olmayacaksa çalışmak istemezdim...

Evin düzeni ztn kadının üstünde, çocuk büyütür gibi koca büyüten çok insan var. Üstüne birde zorlu iş hayatı eklenince kadınlar sadece köle gibi oluyor.... bir çok evliliğin temelindeki sorunlara bakarsak, kadınların çalışması yıpranıp kendini heba etmesi ve karşılıgında duyarsız bi eş muamelesi görmesi. (İstisnalar olabilir )
Çünkü erkekler kadınların üstüne binen yükten rahatsız olmaz. İstisnalar hariç.

Evlenmeden önce çalışmış ve ailesinden bile para almamış biri olarak önerim çalışmaman...
*ilk zamankar para istemeye utanacaksın
*birşeyler alırken bile tedirgin olacaksın
*evde sıkılıp kendini işe yaramaz hissedeceksin.
*dünyaya fayda sağlayamadıgını düşüneceksin.
*tek amacın yemek temizlikmiş gibi hissedeceksin.
Ama şöyle bi çevreye bakıyorum da çalıştıgı halde bunları hisseden çok insan var. Yani eşine göre değişir şekillenir bu durum.

*koca parası yemek olarak bakmıyorum olaya, bizim hayatımız bizim paramız.
*kendime güzel verimli uğraşlar ediniyorum.
*kafam okdr rahat ki faturalara dahi bakmıyorum.
*ihtiyaçlarımı dile getirmeme bile gerek kalmıyor eşim sağolsun.
*allah nasip eder çocugum olursa, paradan çok aile düzenine ihtiyacı oldugunu düşünüyorum.
* eşime karşı okdr dik ve sağlam duruyorum ki, zorda kalsam asla kimseye muhtaç olmayacagımı hep belli ediyorum.
*kadın olarak görevlerimi dert etmek yerine sadece birey olmanın tadını çıkarıyorum. Kafam rahat oldugu için eşiminde rahat olmasını sağlıyorum.
*borçlarımız var,evimiz yok ama eşim plan yapmayı öğrendi. Ne zmn borcumuz biter ne zmn ev alırız bunları planlayabiliyor.
*ilk zamanlar maaşı bana verip benim düzeni sağlamamı istedi(annesi öyleymiş) ama kabul etmedim. Ne kdr maaş aldıgını bile sormuyorum. Bana fatura şu kdr gelmiş bile demiyor.
* ben idare etmem gereken konuları bilip idareli ve dikkatli davranıyorum. Oda evimizin düzenini bozmuyor.

Velhasıl eşini tanıyıp karar verirsen daha doğru olur. Yedigini içtigini laf yapan bi dangozsa çalışmalısın, yok seni kendisi gibi görüyorsa yuvana odaklanmalısın. Nasılsa sırtın sağlammış. İyi kötü istedigin zmn iş bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…