Evli kadin çalışmalı mı?

Eskiden olsa hiddetle 'ne alakası var hedö hödö' derdim. Ama neredeyse tüm arkadaşlarım evli. Ve benim bakışacima saçma bir hayat sürüyorlar.
Hem eşi de kendi de çalışıyorlar, hem ev kadını gibi evin tüm işlerine kendileri kosuyorlar.
Araba alıyorlar mesela krediyle. Maaşlardan biri araba taksidinde,neden? Arabamız olacak. Ama ne hikmetse kadın bir gün direksiyon koltuğuna oturmuyor. Adam ise arabayla gidiyor .
Ya da krediler kiralar vs vs yaşarken kendine alışveriş yaparken biraz sınırı aşsa olay oluyor.
Yani tüm ev işi sende,misafir ağırlamak sende, yemek hazırlamak sende, çocukların herşeyiyle ilgilenmek sende, işe gidip aynı parayı getirmek sende,kendi paranı gönlünce harcayamamak sende...
Madem öyle neden çalışıyorsun ki? Tamamen herşey erkeğin lehine.
Aynı şekilde kocalara bakıyorum. Kral hayat yaşıyorlar. Evlilik değil çok kârlı iş iş anlasmasi adeta işe git, işten gel, yorgunum de kumandayla yat uyu. Evdeki kadın herşeyi ayarlasin ve senin arabana vs sponsor olsun!
bir kadın çalışıyorsa kendine de zaman ve para ayırmalı bence. Ya da evi için eşinden, o yapmıyorsa dışarıdan bir kadından yardım almalı. Herşeyi siz yapınca kimse boynunuza madalya takmıyor, yıprandığınizla kalıyorsunuz.
Onun dışında aldatma hikayesine soyleyecek şey yok, çok mantıksız.
Aldatmanin parayla bir ilgisi yok ki.
Tinder'da bekar gibi profil oluşturup eşleştiği kızın evine gidip kızla sevişebilir. Bir kuruş para vermediği gibi kızın evindeki içkiyi içer kuru yemişi yer:) niyeti aldatmak olsun yeter ki...

Ne sacma bi konu erkege para yedirmek ne demek beraber harcicaksiniz parayi sende onun parasini yemis oluyosun senin mantigina gore o adam iki gun sonra cikip okadar okumussun ben olmasam ekmek alcak paran yok dese hakli.. Calisip calismamak tercih meselesi ama bu zihniyet yanlis.. Ayrica onca sene ev hamimi olmak icin mi okudunuz ailenizin yaptigi masraflara yazik

Mesela eşim bugün ölse ben çalışmasam dımdızlak ortada kalırım. Çocuğuma da bakacak param olmaz.
Çok şükür ki hem evde hem işte çalışmak zorunda olduğum bir evliliğim yok, eşimle her şeyi ortak yapıyoruz. Bu durumda evde boş oturmak bana kendimi işe yaramaz hissettirir

Saçma...

Neden okuyoruz neden meslek sahibi olmak için çabalıyoruz. Erkek için mi veya evlenince duruma gore çalışırım belki diye mi.
Ekonomik özgürlük hayatta ki en güzel şey o bu için değil önce kendin için düşün.

Erkek rahat olmasın o yüzden çalışma diyen mantığa sesleniyorum . O insanin vicdanina bağlı birşey paralı veya parasızliga degil

evli kadın çalışır mı ya evlenince kadının ismi de cismi de değişmeli. Kendinden başka birine dönüşmeli bütün işi kocasının başka kadınlara gitmemesi için uğraşmak olmalı. Kendine ait bir hayatı olur mu evli bir kadının kul köle olmalı kocasına.

Açıkçası her iki durumu da garipsedim bir kesim çalış eşine muhtaç olma diyor... zaten her anlamda maddi manevi eşimize muhtaç olmamız gerekmiyor mu? lütfen kimse feministlik yapmasın. niye evleniyoruz manevi olarak hayat arkadası dert ortağı istiyoruz. siz baştan aldatacak iyiliğe yaramaz gözüyle bakarsanız zatenaranıza aşılamayacak mesafeler koymuşşunuz demektir.

eğer çalışıp eşinize de zaman ayırabilecekseniz neden çalışmayasınız oda sizde daha fazla rahat edip yükleri birlikte omuzlamış olmaz mısınız evlilik zaten bu değil midir?

Iki eş aynı fikirde ise konu halldeilmistir ortak paydada buluşma meselesi evlilik.

Biri ister biri istemezse problem oluyor çoğu şey.

Sizin bu konudaki fikirlerinize karsilik sevgilinizin fikri ne?
Ortak paydayı bulun.

tabiki çalışmalısınız adam çalışırken siz de çalışınca adam paranızı yiyor olacak da, o çalışıp siz evde oturunca ne olacak peki? koca parası mı yemiş olacaksınız.bunu söyleyen her kim ise saçmalamış. karı koca çalışıp borçlarınızı beraber kapatırsınız rahat rahat harcamalarınızı yaparsınız ev işlerinizi beraber yaparsınız.

Neden herkes yükseklisans mezunu olmaya takmış ki?

İlkokulu zor okumuş ailesinin zoruyla devam edememiş ama bir şekilde çalışıp emekli olabilmiş tanıdıklarım var.
Eğitim cehaleti alır evet ama gerisi azim, istikrar ve inançtır..
Diğer taraftan ODTÜ mezunu, hiç çalışmamış, 5. çocuğuna hamile bir arkadaşım da var.

Merdiven silip, evlere temizliğe gidip para kazanan kadınlar çok uzağımızda değil ki..

Evet konu sahibi eğitimi için çok emek vermiş ama bence bu erkek merkezli düşünmesine engel olamamış ki kafası karışmış..
Herkesin kararlarından mesuldür. Bu kadar yargılamak doğru değil..

Eşin vardiyalı çalışıyorsa çok zor senin için...
En önemlisi de evlatlarimizin eğitimi ve anneye ihtiyaç duymaları...
Ben özelde çalışıyordum ve bıraktım çünkü erkeklere yaranılmıyor herşeyi tam tekmil bekliyorlar....
Oğlum 3 yaşında bazen işim olduğun da anneme yada kvye bırakıyorum yemesi uyku düzeni bile hemen değişiyor ve ben gelince sitem ediyor bana yarım saat tavır yapıyor....

Kesinlikle çalışmalı.maddi açıdan hiç bir sıkıntım yok.hatta birçok çalışan kadına göre daha rahat para harcıyorum buna rağmen kafama ve eğitimime uygun bir iş bulsam hemen çalışmaya başlarım.yaşadığım yer küçük bir yer onun için istediğim gibi bi iş imkanı yok.iki çocukla KPSS ye girdim bu sene.ücretli öğretmenliğe başvurdum.kızım özel okulda oraya da cv bırakmayı düşünüyorum.evlenmeden önce çalışıyordum.evlenip çocuk olunca çalışmak sıkıntı oldu biraz.şimdi çocukları büyüttüm.inşallah istediğim gibi bi işim olur amin

Hayatta ne olacagini bilemezsiniz..
Esinizin vicdanina birakmayin hayatinizi..calisin..kendi ayaklariniz uzerinde durun..bu kadinin kendini gerceklestirmesinin bir sartidir.sosyallesmesinin de..
Ne erkekler var cok zengin..bunlarin bazisi gercekten iyi bir baba iyi bir es ..
Ama esi onun gozunde cocuk bakan kadin..
Tabi cok seviyor esini yanlis anlasilmasin..
Ama alisveris kredilerinin lafini yapiyorlar..
Ozgur olun..
Sizin kendi hayatiniz bir alaniniz olsun

Yüksek lisans mezunu bi kadının bu soruyo sorması çok üzücü... Kocamın kafası rahat olunca aklı başka yerelere kayacak diye şüpheleniyosam o adamla evlenmem. Ne yani adam aldatmasın diye sürekli borca mı sokalım? Çocuklara zaman ayıramam diye yada çalışmak istemiyorum diye çalışmasan anlarım ama sırf elalemin eksik aklına uyup çalışmaman çok komik olur.

Valla annem o dönem emekli sandıgı bagkur ssk ayrımı cok derin oldugu icin, calısmıs ama calıstıgı yerlerden sigorta istememiş emekli sandıgından faydalanmak icin babamın. Sonuc ne mi babam aldattı mal kacırdı tek kuruş vermeden 30 yıl sonra boşadı 500tl nafaka, sağlık sigortası bile yok dedeme muhtac kaldı.Tüm aile söyleniyor şimdi neden babasının sigortasını sömürüyormuşmuş. Aklıma Mehmet Aslantuğun sözü geldi aynen alıntılamak istiyorum “Hiçbir kadın üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı.”

evliyse k
insanlar ne kadar rahat ölüm yok kaza yok hastalık yok boşanma yok değil mi bu hayatta her şey şahane allah akıl fikir versin vizyon sahibi olmayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…