Başka ne için birlikte oturacaktıHizmet icin birlikte oluyolar zaten yardım yok bisey yok arada bi ederse eder gelinler insan degil çünkü ben asla böyle bi kaynana olmuycam...
Kaşın gözün için değil herhalde
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başka ne için birlikte oturacaktıHizmet icin birlikte oluyolar zaten yardım yok bisey yok arada bi ederse eder gelinler insan degil çünkü ben asla böyle bi kaynana olmuycam...
Yarama tuz basmayın kesecem kendimiBaşka ne için birlikte oturacaktı
Kaşın gözün için değil herhalde
Neden kesiyorsun?Yarama tuz basmayın kesecem kendimi![]()
Anneme ayrılmak istedigimi soyleyjnce sacmalama anne baba onlardan zarar gelmez faydasi var zarari yok onun huyuda öyle vs seyler duyuyorum ayrılmayı aklımdan gecirince kötüyüm misal nekadar diyebilirm ki bu durumda?Neden kesiyorsun?
Annen yokmu senin, evlenince birlikte oturma demedimi?
Şimdi değil, evlenmeden düşüncektin bunları. Bunun için ayrıl demezler tabii, baştan karşı çıkacaktı ailenAnneme ayrılmak istedigimi soyleyjnce sacmalama anne baba onlardan zarar gelmez faydasi var zarari yok onun huyuda öyle vs seyler duyuyorum ayrılmayı aklımdan gecirince kötüyüm misal nekadar diyebilirm ki bu durumda?
Evet malesef 22 yaşındaymış ve çocuk düşünüyormuş kendisi bu instagrama bakınca ben şok oluyorum zatenDügün gelinlik ve instagramin gücünü küçümseme. Muhtemelen konusahibi daha 20-21 yaşinda bide. Uzun vadeyi nerde düşünecek? Gelinlik giysin, harika pembik gelin rolünü oynar bide. "Ben boşko kozlor gibi vojdonsoz deyilim" diyerekte ego tatmin ediliyor.
Sarsın sevsiin babaannesi sonuçta ama onlar ayrilacagimizi biliyor kendileride dile getiriyor kaynımda annesinden kopmaz fazlasıyla düşkün bu o ve eşinin problemi herkes kendinden sorumlu ben tamamen kalacağımı bilsem zaten asla kabul etmezdim ki bi iğnemi bile cikarmadım ayrilinca evime sericem
T
Aynen öyle ayrı ev istediğimi dile getirdiğimde degil esim annem tarafindan susturuluyorum sen ne diyorsun ne saçmaliyorsun ciddiye alma takma bizde varız allah icin onlar büyüğün onlardan zarar gelmez falan filan ište
Yarama tuz basmayın kesecem kendimi![]()
Yeni gelin gözü açık çıkıp kabul etmezse ya?Yeni gelin gelince diğeri ayrılıyor
Anneme ayrılmak istedigimi soyleyjnce sacmalama anne baba onlardan zarar gelmez faydasi var zarari yok onun huyuda öyle vs seyler duyuyorum ayrılmayı aklımdan gecirince kötüyüm misal nekadar diyebilirm ki bu durumda?
Ayyy aklıma geldi. Benim annemde yıllar önce memuriyet kazanmış. 18 yaşında falan. Amcası gelmiş (!) bizim kızlar çalışmaz diye. Babası size ne demiş.Vallaha o düzen kadinlar boyun egdikce bitmez. Örnek veriyim. Ben Almanya da dogudum ama burdaki gurbetciler kafa yapilarini ilk degistirmediler tabi. Bizim zamanimizda "ay kiz cocugu okumaz. Zaten kocaya gidecek. Yoldan cikar" diye kiz cocuklari okutmuyordu kimse. Biz ilk okuyan kiz cocuklari olduk ve hem annem babam hem Bizim hakkimizda cok konusan ve engellemek isteyen cikti. Anneme babama "cehenneme gidersiniz" diyenler mi dersiniz, bizim hakkimizda "babalari öldü bunlar kesin yoldan cikar simdi" diyenler mi. Baktilar ki biz diplomalari aliyoruz, pavyonlara düsmüyoruz, yavas yavas millet kiz cocuklarini okutmaya basladi. Hatta isin komigi bize zamaninda engel olmaya calisanlar, bize geliyordu yardim icin. Demem o ki: Biz baş kaldirmasak kimse bizim icin yapmaz. Elaleme göre yasasak elalemin bize bictigi hayati yasariz sadece ve bizimle beraber bizden sonra gelenlerde. Ben buna karsiyim. Simdi elti bekleniyor gelecek koyun olarak. Halbuki buna dur denilebilirdi. Ama daha maddi özgürlügü olmayan insanlar evleniyorsa (ve bu ailelerin isine geliyor) olacaklar da bu. Ayni düzen böylece devam edecek.
Ayyy aklıma geldi. Benim annemde yıllar önce memuriyet kazanmış. 18 yaşında falan. Amcası gelmiş (!) bizim kızlar çalışmaz diye. Babası size ne demiş.Annem yıllarca çalıştı. Babam hep der anneme biz evi arabayı tarlayı senin sayende aldık. Paran çok bereketli diye.
![]()
Pek değil bence. Hala çok duyuyorum kadın çalışmaz , kadınlar çalışmasa işsizlik olmaz diyenleri... Ama çalıştığı , gücü yettiği halde hala şiddet görmeye devam edenler var tabi.Bana göre “Kadınlar çalışmaz” dayatması toplumumuzda en rahat yıkılan kural oldu, bir ben mi böyle düşünüyorum? Tabi yine çalıştırmayanlar var ama istisna artık.
Kadınlar dövülmesin diye çırpınıyoruz da kadınlar çalışsın diye çok daha az uğraşıyoruz.
“Dıdının dıdısının kızı okumuş bol sıfırlı maaş almış” demek faturalar karşısında titreyen kalbi en sert babaları bile etkiliyor sanırım.
Devletimizin saygıdeğer Maliyesi ve vergi dairelerine buradan teşekkürlerimi yolluyorum.![]()
Vallaha o düzen kadinlar boyun egdikce bitmez. Örnek veriyim. Ben Almanya da dogudum ama burdaki gurbetciler kafa yapilarini ilk degistirmediler tabi. Bizim zamanimizda "ay kiz cocugu okumaz. Zaten kocaya gidecek. Yoldan cikar" diye kiz cocuklari okutmuyordu kimse. Biz ilk okuyan kiz cocuklari olduk ve hem annem babam hem Bizim hakkimizda cok konusan ve engellemek isteyen cikti. Anneme babama "cehenneme gidersiniz" diyenler mi dersiniz, bizim hakkimizda "babalari öldü bunlar kesin yoldan cikar simdi" diyenler mi. Baktilar ki biz diplomalari aliyoruz, pavyonlara düsmüyoruz, yavas yavas millet kiz cocuklarini okutmaya basladi. Hatta isin komigi bize zamaninda engel olmaya calisanlar, bize geliyordu yardim icin. Demem o ki: Biz baş kaldirmasak kimse bizim icin yapmaz. Elaleme göre yasasak elalemin bize bictigi hayati yasariz sadece ve bizimle beraber bizden sonra gelenlerde. Ben buna karsiyim. Simdi elti bekleniyor gelecek koyun olarak. Halbuki buna dur denilebilirdi. Ama daha maddi özgürlügü olmayan insanlar evleniyorsa (ve bu ailelerin isine geliyor) olacaklar da bu. Ayni düzen böylece devam edecek.
Ya yeni gelin ben oturmam yeni ev alın derse ne olacak? Bizim daha düzeni bile oturmadan hemen anne olmak isteyen tatlışımız oturduğu yerde oturacakKesin yer değişikliği yapacaklar herhalde,eski gelin kendi evne yeni gelin kaynana evine
![]()
+1Bana göre “Kadınlar çalışmaz” dayatması toplumumuzda en rahat yıkılan kural oldu, bir ben mi böyle düşünüyorum? Tabi yine çalıştırmayanlar var ama istisna artık.
Kadınlar dövülmesin diye çırpınıyoruz da kadınlar çalışsın diye çok daha az uğraşıyoruz.
“Dıdının dıdısının kızı okumuş bol sıfırlı maaş almış” demek faturalar karşısında titreyen kalbi en sert babaları bile etkiliyor sanırım.
Devletimizin saygıdeğer Maliyesi ve vergi dairelerine buradan teşekkürlerimi yolluyorum.![]()
Profil resmini bile bebek yapmış kadın, boşuna parmaklarımızı yoruyoruz. Hayat onun hayatı yaşasın görsün, daha da beter olacak her şey ama hiç üzülmüyorum çünkü bile bile lades diyor. Hadi bilemedin cahillikle evlendin, hadi ailen kabul etmez ayrılamazsın e bile isteye çocuk niye ayrı eve çıkmadan?Hele bir bebek gelsin....
Kefeninle bu eve geri dönersin muhabbetini duyacaksınız.
İnstagram cici şirin bebek videolarını bir bırakın şu noktada bebek olması sizin için tam bir intihar.
Ayrı eviniz olsaydı inanın bu lafları demeyecektim. O zaman isterseniz birinci günden bebek gelsin.
Niye Türkçemizde EV-lenmeden çocuk yapmayın deniyor bir düşünün. Ev var mı?
Daha 22 yaşındasınız, iki yıl sonra 24 olsanız üstüne 3 tur bebek gelir yahu.
Ben de müstahak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca korunmayı düşünecek kapasitede olduğunu da sanmıyorum. Kayın aile yanında yaşamayı kabul edecek kafadaysa muhtemelen o kültürle harmanlanmıştır. Çocuğu olmuyor yaftası yememek için bile hamile kalmaya çalışır konu sahibi. Bazı şeyleri ne yapsan değiştiremezsin.Profil resmini bile bebek yapmış kadın, boşuna parmaklarımızı yoruyoruz. Hayat onun hayatı yaşasın görsün, daha da beter olacak her şey ama hiç üzülmüyorum çünkü bile bile lades diyor. Hadi bilemedin cahillikle evlendin, hadi ailen kabul etmez ayrılamazsın e bile isteye çocuk niye ayrı eve çıkmadan?
Amaaan Allah akıl fikir versin diyecek başka bir şey yok konu sahibine.
Tabi ki boyle bi ortama cocuk dunyaya getirmemek cok daha mantikli Ama biz kendi bakis acımız ile bakiyoruz. Boyle bir aileye yaranmak, ayri eve cikmaya izin verilen gelin olabilmek, gozlerine girebilmek icin muhtemelen bebek yapmasi daha faydali olacak. Baksaniza 3 ayda cocugun olmuyor mu demeye baslamislarSize kritik bir sorum var.
Kaynınızdan daha küçük başka erkek kardeş var mı?
Yöredeki gelenek göreneğe rağmen siz de kısa süreli diye beraber yaşamayı kabul etmişsiniz.
Eğer başka küçük kardeş yoksa yeni elti kabul etmez zira ömür boyu oturmak durumunda kalacağını biliyor.
Sizinle aynı düşüncede ise kabul etmez, siz de o evde tek kalabilirsiniz.
Burada iki yolunuz var:
1) Küçük kardeş var ya da yok yeni elti isyan çıkarırsa siz de çıkarıp ayrı eve geçeceksiniz.
2) Küçük kardeş yoksa yeni elti kabul ederse (hiç zannetmiyorum) zaten taşınacaksınız.
Yeni ev mi istiyorsunuz bebek mi karar verin.
İkisinden biri seçilecek.
Sadece biri.
Zira sizin o evdeki göreviniz kaynanaya hizmet etmek. Eğer yerinize birini bulamazlarsa basitçe sizden ömür boyu kalmanızı isteyecekler.
İki yıl sonra kucağınızda bebek olursa hayatta boşanamaz diye düşünürler. O zaman da eşiniz iğrençleşip “sesini kes otur aşağı çay ocakta bekliyor anama halı silkele hadi hadi” diyebilir.