- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Ama düşünseme kocası da bi uçta olur. Alttan ayaklarını birleştirirlerAklima gelin ve oglu arasinda yatmak isteyen kayinvalide geldi yine![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama düşünseme kocası da bi uçta olur. Alttan ayaklarını birleştirirlerAklima gelin ve oglu arasinda yatmak isteyen kayinvalide geldi yine![]()
Ablacığım cahillik var maalesef. Diğerini diyememNe acayip insanlarsınız dalga geçiyorsjnuz sanki siz hepiniz hayitinizda cok iyi yerlerdesjniz nazik ve güzelce yazsanız düsüncelerinizi salak veya cahilmisiz gibi yorumlar
Yani bende anlayamadım bu kızların ona tamam buna tamam kaynanayla aynı apartmanda yaşarım tamam....Sonra söyleyince kötü ben oluyorum
Koca kaçıyor arkadaşlar bilmiyor musunuz siz?
Sizinki kaçmadı mı?
Evlenene kadar her şeye tamam denir ne kadar saçma olursa olsun
Evlenince kafesledim zaten diye sorun çıkarılmaya ufaktan başlanır
Öyle öyle hakkınızı söke söke alırsınız
Başı kapalıysa oda duruyordur bence. Örtüsünü açmadanMaksimum 3 dakika yorgan altında sessiz ve ışık kapalı şekilde.
Of psikolojim bozuldu affsffagaahhaBaşı kapalıysa oda duruyordur bence. Örtüsünü açmadanof Kudra !
Siz doğulu musunuz?Öyle her istediğinlede evlenemiyorsun türk olsa bize uymazlar onlar boşanır ortada bırakır diyerek sevdiğine bile varamıyorsun şükür öyle durumum olmadı ama buralarda durum bu şekilde
Bu hangi almanyaVallaha o düzen kadinlar boyun egdikce bitmez. Örnek veriyim. Ben Almanya da dogudum ama burdaki gurbetciler kafa yapilarini ilk degistirmediler tabi. Bizim zamanimizda "ay kiz cocugu okumaz. Zaten kocaya gidecek. Yoldan cikar" diye kiz cocuklari okutmuyordu kimse. Biz ilk okuyan kiz cocuklari olduk ve hem annem babam hem Bizim hakkimizda cok konusan ve engellemek isteyen cikti. Anneme babama "cehenneme gidersiniz" diyenler mi dersiniz, bizim hakkimizda "babalari öldü bunlar kesin yoldan cikar simdi" diyenler mi. Baktilar ki biz diplomalari aliyoruz, pavyonlara düsmüyoruz, yavas yavas millet kiz cocuklarini okutmaya basladi. Hatta isin komigi bize zamaninda engel olmaya calisanlar, bize geliyordu yardim icin. Demem o ki: Biz baş kaldirmasak kimse bizim icin yapmaz. Elaleme göre yasasak elalemin bize bictigi hayati yasariz sadece ve bizimle beraber bizden sonra gelenlerde. Ben buna karsiyim. Simdi elti bekleniyor gelecek koyun olarak. Halbuki buna dur denilebilirdi. Ama daha maddi özgürlügü olmayan insanlar evleniyorsa (ve bu ailelerin isine geliyor) olacaklar da bu. Ayni düzen böylece devam edecek.
Bu hangi almanyayada kaçıncı yıldan bahsediyorsunuz
Bende almanyada doğdum, büyüdüm, okudum
Benim çevremde üni bitirmeyen çok az var. Arkadaşlarımın, akrabalarım, kardeşlerim ve ben herkes iyi bölüm mezunları, sözleri geçen yerlerdeyiz. Hiç kız bu okutmayın, yoldan çıkar diyeni duymadım. Bizler 3.ü kuşağız, bizim zamanımızda yoktu yani.
Okumayan tabiki var, ama kız oldukları için değil. Çünkü erkeklerden de okumayan var. Genelde tembel oldukları için okumadılar. Ama onlarda hepsi meslek yapıp şuan gayet iyi yerdeler. Çalılmayan veya ev hanımı olan çok az
Bende 82’liyim83 dogumluyum ben. 2. Kusak sayiliyoruz. Bizden sonrakilerde, bu kadar sorun olmadi. Sizin oldugunuz yerde sansiniz varmis. Bizde o "kiz okuyamaz" kafasinda olan cok vardi daha.
Canım yaa, çok da kucuksun belli seni üzmek istemiyorum ama evlenmeden önce verilen sözler pek tutulmaz. Bu kanun gibi bir şeydir . Hele senin gibi yakın zamanda çokça doğuracak , eğitimsiz, işsiz, parasız, eteğinde bebelerle gidecek yeri olmayan kadınlara verilen sözler asla tutulmaz. Niye tutsunlar ki? Ne yapabilirsin ki tutmazlarsa? Siz sözünüzü tutmadiniz ben artık gidiyorum diyebilir misin? Hayır..Ya da nereye gidebilirsin? Hiçbir yere...o yüzden sen bir an önce çeyizini çıkar , güzzelce yerleş o eve, alışmaya bak. Öpüyorum.Sarsın sevsiin babaannesi sonuçta ama onlar ayrilacagimizi biliyor kendileride dile getiriyor kaynımda annesinden kopmaz fazlasıyla düşkün bu o ve eşinin problemi herkes kendinden sorumlu ben tamamen kalacağımı bilsem zaten asla kabul etmezdim ki bi iğnemi bile cikarmadım ayrilinca evime sericem
Doğulu Laz Çerkez diye ayırt etmem.Konu sahibinin neyine üzüldünüz acaba ?
Kendisi o ortamdan çıkmak için başkasının girmesini diliyor ve banane diyor.
Hani sürekli Allah büyük falann yazmışsınız ya. Gerçekten çok büyük ve nasıl niyette olduğunuzu görüyor. Ondan çokta şaapmayın. Başınıza gelenler için coğrafyayı değil de kalbinizi bi sorgulayın.
Eşim doğulu ama asla dediğiniz gibi bir kafa yapısında değil. Öyle olsaydı asla kabul etmezdim. 22 yaşında koca diye direteceğinize keşke derslere asılıp , üniv kazansaydınız. Bursta alır bir şekilde okurdunuz. Yapan çok arkadaşım oldu bu dediğimi.
Bakın eşimin ailesi de aynı böyle çok katılar.Doğulu Laz Çerkez diye ayırt etmem.
Ama doğuda hala bu var. Konuyu okuyunca direk anladım Doğulu olduğunu.
Oralarda mantık böyle. Gelin gelir kendilerine göre eğitim verirler sonra diğer gelin gelir bu böyledir.
Yani orada doğup büyüyüp ben yapmam etmem deme şansınız yok. Ya kaçarsınız ya boyun eğersiniz.
Eğer kız ailesi biraz kızlarının arkasında olsa zaten bunları yaşamazlar.
Bir sürü doğulu arkadaşım var çok severim. Aileleri böyle değil. Ama sülaleerinde böyle mantıkta insanlar var hemde İstanbulda yaşıyor bu sülale kendilerini geliştirmemişler.
Kızlarının başkalarıyla evlenmesine bile izin vermezlermiş arkadaşım diyor bizim sülalede iki soy ismi var hep akraba evliliği diye.
Ne yazık ki bazı ailelerde durum bu. Ama arkadaşım ailesi sülalesi gibi değil. Ailecek tanıyorum mesela gerçekten diğer akrabalarından farklılar.
Mesela bende lazım. Bizde de gelinler kv kp nin üst katına alınır kendi disiplinine girer diğer erkek evlendiğinde onlar gider yeni gelin gelir. Durum bu ama bizde bu duruma karşı çıktık ailemiz arkamızda durdu o kafa yapısındaki insanlarla evlenmedik.
Ailemiz arkamızda olmasaydı? Yaptıkları yanlış demeselerdi onlar gibi düşünselerdi belki bizde aynı şeyleri yaşayacaktık.
İşin özü insan ailesinden ne görürse onu yapar ya da yapmak zorunda kalır. Malesef burası Türkiye.
Eşiniz erkek ama aynı şeyi bir kız yapamaz ailesi arkasında değilse.Bakın eşimin ailesi de aynı böyle çok katılar.
Ama eşim asla boyun eğmemiş. Çıkmış gelmiş oralardan. Amcasının kızını almadığı için ailesinden veto yemiş.
Tamam hadi dediğinizi anladım ama ya bebek istemek ? Düzeni olmayan bir evde hemde ? Yazık değil mi o bebeğe ?
Verdiği cevaplara bakacak olursak öyle saf bir kadında değil.
Eşimin kız kardeşi de aynını yaptı. Herkesin harcı değil belki ama yapanlarda azımsanmayacak kadar var. Kız kardeşi şu an bir hastanede ik da çalışıyor. Gayette modern yaşıyor vallahi.Eşiniz erkek ama aynı şeyi bir kız yapamaz ailesi arkasında değilse.
Evet bebek istemek cahillik sanıyor ki bebek olunca herkes değişek x10 yaşayacak herşeyi farkında değil.
Cunku muhtemelen o ailenin icinde insan yerine konulmasınin, kabul gorebilmesinin tek kosulu olarak görüyor onlara torun vermeyi. Cocuk dogurmayan kadın yarimdir boyle insanlarin düşüncesindeBakın eşimin ailesi de aynı böyle çok katılar.
Ama eşim asla boyun eğmemiş. Çıkmış gelmiş oralardan. Amcasının kızını almadığı için ailesinden veto yemiş.
Tamam hadi dediğinizi anladım ama ya bebek istemek ? Düzeni olmayan bir evde hemde ? Yazık değil mi o bebeğe ?
Verdiği cevaplara bakacak olursak öyle saf bir kadında değil.
Bunu başka bir üye için söyleseniz kabul edebilirim ama bu üye bana hiç böyle gelmedi. Gayet kasıtlı yapıyor her şeyi.Cunku muhtemelen o ailenin icinde insan yerine konulmasınin, kabul gorebilmesinin tek kosulu olarak görüyor onlara torun vermeyi. Cocuk dogurmayan kadın yarimdir boyle insanlarin düşüncesinde
Valla karakter meselesi Yapmak isteyen yapar, yapıyor da. Benim ailem dogulu degil, kulturden gelenekten falan degil ama annem sırf inadindan sevgilimi istemedi, beni ahlaksizlikla itham etti. Her gunum korkuyla, yalanla ,saklanmayla geçti. Ne yasadigimi bir ben bir allah bilir. Okuldan almakla tehdit edildim, hatta brikac kez okuldan alinma girisiminde oldu, eve kapatti sinavima dersime gitmeme engel oldum ben yine de bölüm birincisi mezun oldum. O her seye ragmen gizli sakli kararlilikla 7 sene iliski surdurdugum adamla da evlendim, evlilik surecimde de kimseye istemedigim hicbir seyi bana yaptirma hakki tanimadim. Iki aileden de uzakta prensesler gibi yasiyorum simdi Kimse bana istemedigim hicbir seyi yaptiramadi yaptiramazEşimin kız kardeşi de aynını yaptı. Herkesin harcı değil belki ama yapanlarda azımsanmayacak kadar var. Kız kardeşi şu an bir hastanede ik da çalışıyor. Gayette modern yaşıyor vallahi.
Surekli ama surekli psikolojik siddete ve zaman zaman fiziksel siddete de maruz kaldigimi belirtmeyi unutmuşum. Hic basit seyler yasadim sanmayin yaniValla karakter meselesi Yapmak isteyen yapar, yapıyor da. Benim ailem dogulu degil, kulturden gelenekten falan degil ama annem sırf inadindan sevgilimi istemedi, beni ahlaksizlikla itham etti. Her gunum korkuyla, yalanla ,saklanmayla geçti. Ne yasadigimi bir ben bir allah bilir. Okuldan almakla tehdit edildim, hatta brikac kez okuldan alinma girisiminde oldu, eve kapatti sinavima dersime gitmeme engel oldum ben yine de bölüm birincisi mezun oldum. O her seye ragmen gizli sakli kararlilikla 7 sene iliski surdurdugum adamla da evlendim, evlilik surecimde de kimseye istemedigim hicbir seyi bana yaptirma hakki tanimadim. Iki aileden de uzakta prensesler gibi yasiyorum simdi Kimse bana istemedigim hicbir seyi yaptiramadi yaptiramaz
Helal olsun size. İsteyince nasıl yapılıyor bakın görüyorsunuz.Valla karakter meselesi Yapmak isteyen yapar, yapıyor da. Benim ailem dogulu degil, kulturden gelenekten falan degil ama annem sırf inadindan sevgilimi istemedi, beni ahlaksizlikla itham etti. Her gunum korkuyla, yalanla ,saklanmayla geçti. Ne yasadigimi bir ben bir allah bilir. Okuldan almakla tehdit edildim, hatta brikac kez okuldan alinma girisiminde oldu, eve kapatti sinavima dersime gitmeme engel oldum ben yine de bölüm birincisi mezun oldum. O her seye ragmen gizli sakli kararlilikla 7 sene iliski surdurdugum adamla da evlendim, evlilik surecimde de kimseye istemedigim hicbir seyi bana yaptirma hakki tanimadim. Iki aileden de uzakta prensesler gibi yasiyorum simdi Kimse bana istemedigim hicbir seyi yaptiramadi yaptiramaz