Vallaha o düzen kadinlar boyun egdikce bitmez. Örnek veriyim. Ben Almanya da dogudum ama burdaki gurbetciler kafa yapilarini ilk degistirmediler tabi. Bizim zamanimizda "ay kiz cocugu okumaz. Zaten kocaya gidecek. Yoldan cikar" diye kiz cocuklari okutmuyordu kimse. Biz ilk okuyan kiz cocuklari olduk ve hem annem babam hem Bizim hakkimizda cok konusan ve engellemek isteyen cikti. Anneme babama "cehenneme gidersiniz" diyenler mi dersiniz, bizim hakkimizda "babalari öldü bunlar kesin yoldan cikar simdi" diyenler mi. Baktilar ki biz diplomalari aliyoruz, pavyonlara düsmüyoruz, yavas yavas millet kiz cocuklarini okutmaya basladi. Hatta isin komigi bize zamaninda engel olmaya calisanlar, bize geliyordu yardim icin. Demem o ki: Biz baş kaldirmasak kimse bizim icin yapmaz. Elaleme göre yasasak elalemin bize bictigi hayati yasariz sadece ve bizimle beraber bizden sonra gelenlerde. Ben buna karsiyim. Simdi elti bekleniyor gelecek koyun olarak. Halbuki buna dur denilebilirdi. Ama daha maddi özgürlügü olmayan insanlar evleniyorsa (ve bu ailelerin isine geliyor) olacaklar da bu. Ayni düzen böylece devam edecek.