• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli Kizlarrr ???

Öyle her istediğinlede evlenemiyorsun türk olsa bize uymazlar onlar boşanır ortada bırakır diyerek sevdiğine bile varamıyorsun şükür öyle durumum olmadı ama buralarda durum bu şekilde
Yani siz sadece kaynanadan cekmiyorsunuz, kendi ailenizin cahilligine de kurban gitmissiniz

Tatlı dille yaşanan tecrübeleri görmek isterdim carlasanıza diyosunuzda ben kimseye carlamadım olanı söyledim sadece kendi pencerenizden bakıyorsunuz dalga geçerek konuşanlar hosuma gitmedi ve dile getirdim kendimi ifade edip koruyabiliyorum kv kp eşime bile siz merak etmeyin teşekkürler yinede
Size neden çocuk düşünüyorsunuz böyle bı durumda deyince size ne diyorsunuz bizde buna kizariz

T
Ben size çok üzüldüm. Umarım kandırılmamışsınızdır, yaşınız da çok küçük. Olur da kaynınızın eşi aynı evi kabul etmezse ve kaynınız da bunu okeylerse ömrü billah o evde yaşamak zorunda kalacaksınız galiba.
Bence çocuk olayını erteleyin. Evet anne olmak istemenizi anlıyorum ama emin olun kaynana evinde ne hamileliğinizi bilirsiniz, ne lohusalığınızı. Ki normal psikolojide olmuyor insan. Şimdi bebeğiniz olursa kayınvalide sizden hiç ayrılmak da istemeyebilir. Bunları göz önünde bulundurup çocuk yapmayın bence. Zaten daha çok yeni evlisiniz, önce bi evliliğin birbirinizin tadını çıkarın. Daha eşinize bile alışmadan bebek fikri çok korkutucu bana göre. İn
Aynen öyle ayrı ev istediğimi dile getirdiğimde degil esim annem tarafindan susturuluyorum sen ne diyorsun ne saçmaliyorsun ciddiye alma takma bizde varız allah icin onlar büyüğün onlardan zarar gelmez falan filan ište

Yooo ben aileme ayirinherkws kendi hayatini yasasin diyorum gelecek eltim icinde ayni seyi istiyorum ama bu ailede bu sekilde ne yapayım simdi 🤷aaa eltim cekmesin ben mi cekiyim Allah büyüktür insallah o gelene kadar düşünce yapıları değişir herkes kendine ait bi düzen kurar bakmak isteyen zaten ilgilenir
Dusunce yapilari degisir sanmaniz bile hayata karsi ne kadar deneyimsiz oldugunuzu gosteriyor. Keske okusaydiniz.

B
Size neden çocuk düşünüyorsunuz böyle bı durumda deyince size ne diyorsunuz bizde buna kizarizben hayatımda bi can parçam sıgıncagim bi yavrum olsun istiyorum ilgilenecegim bi bebek , kokusu huzurum olsun . esim sehirler arasi nakliyat yapiyor en azindan onun yoklugunda bebegime bakiyim kimseye laf ettirmem bebegime ben bakarim diye düşündüğüm için istiyorum

R Relug004 öyle olmuyor işte burda biri vardı kv ile yaşıyordu gece yarısı odasına girip bebeğe bakıyor kontrol ediyordu seks hayatımız yok falan demişti bunlarla da karşılaşabilirsiniz

Tatlı dille yaşanan tecrübeleri görmek isterdim carlasanıza diyosunuzda ben kimseye carlamadım olanı söyledim sadece kendi pencerenizden bakıyorsunuz dalga geçerek konuşanlar hosuma gitmedi ve dile getirdim kendimi ifade edip koruyabiliyorum kv kp eşime bile siz merak etmeyin teşekkürler yinede
insanlar yaşınız da küçük bilerek net bir şekilde gerçekleri yazıyorlar
çocuk yapmayın bence de kesinlikle
ayrı oturduğum kv bile (ki kendisi çok iyi bir kadındır) doğum yaptığımda ister istemez ne karılmıştı

Umarım bu kara düzen biter bir gün.

Vallaha o düzen kadinlar boyun egdikce bitmez. Örnek veriyim. Ben Almanya da dogudum ama burdaki gurbetciler kafa yapilarini ilk degistirmediler tabi. Bizim zamanimizda "ay kiz cocugu okumaz. Zaten kocaya gidecek. Yoldan cikar" diye kiz cocuklari okutmuyordu kimse. Biz ilk okuyan kiz cocuklari olduk ve hem annem babam hem Bizim hakkimizda cok konusan ve engellemek isteyen cikti. Anneme babama "cehenneme gidersiniz" diyenler mi dersiniz, bizim hakkimizda "babalari öldü bunlar kesin yoldan cikar simdi" diyenler mi. Baktilar ki biz diplomalari aliyoruz, pavyonlara düsmüyoruz, yavas yavas millet kiz cocuklarini okutmaya basladi. Hatta isin komigi bize zamaninda engel olmaya calisanlar, bize geliyordu yardim icin. Demem o ki: Biz baş kaldirmasak kimse bizim icin yapmaz. Elaleme göre yasasak elalemin bize bictigi hayati yasariz sadece ve bizimle beraber bizden sonra gelenlerde. Ben buna karsiyim. Simdi elti bekleniyor gelecek koyun olarak. Halbuki buna dur denilebilirdi. Ama daha maddi özgürlügü olmayan insanlar evleniyorsa (ve bu ailelerin isine geliyor) olacaklar da bu. Ayni düzen böylece devam edecek.

Vallaha o düzen kadinlar boyun egdikce bitmez. Örnek veriyim. Ben Almanya da dogudum ama burdaki gurbetciler kafa yapilarini ilk degistirmediler tabi. Bizim zamanimizda "ay kiz cocugu okumaz. Zaten kocaya gidecek. Yoldan cikar" diye kiz cocuklari okutmuyordu kimse. Biz ilk okuyan kiz cocuklari olduk ve hem annem babam hem Bizim hakkimizda cok konusan ve engellemek isteyen cikti. Anneme babama "cehenneme gidersiniz" diyenler mi dersiniz, bizim hakkimizda "babalari öldü bunlar kesin yoldan cikar simdi" diyenler mi. Baktilar ki biz diplomalari aliyoruz, pavyonlara düsmüyoruz, yavas yavas millet kiz cocuklarini okutmaya basladi. Hatta isin komigi bize zamaninda engel olmaya calisanlar, bize geliyordu yardim icin. Demem o ki: Biz baş kaldirmasak kimse bizim icin yapmaz. Elaleme göre yasasak elalemin bize bictigi hayati yasariz sadece ve bizimle beraber bizden sonra gelenlerde. Ben buna karsiyim. Simdi elti bekleniyor gelecek koyun olarak. Halbuki buna dur denilebilirdi. Ama daha maddi özgürlügü olmayan insanlar evleniyorsa (ve bu ailelerin isine geliyor) olacaklar da bu. Ayni düzen böylece devam edecek.
Malesef yazdıklarınız doğru Almanya da teyzem ve dayılarım yaşıyor oraya gittiğimde fark ettim ki oradaki gürbetçiler daha çok birbirini tanıyıp kızlara baskı yapıyor bitmiyor bu düşünce yapısı eğitim almadan bitmeyecek

Öyle her istediğinlede evlenemiyorsun türk olsa bize uymazlar onlar boşanır ortada bırakır diyerek sevdiğine bile varamıyorsun şükür öyle durumum olmadı ama buralarda durum bu şekilde
O coğrayanın genel kuralıdır bu,belki arada bunu başarıp evlenenlerde vardır.
Tamamıyla şans işi bu
T

Aynen öyle ayrı ev istediğimi dile getirdiğimde degil esim annem tarafindan susturuluyorum sen ne diyorsun ne saçmaliyorsun ciddiye alma takma bizde varız allah icin onlar büyüğün onlardan zarar gelmez falan filan ište
Çünkü annen böyle görmüş böyle yalamış bu saatten sonra değişmez ...
Coğrafya insanın kaderidir derler..

Kayın evlenmezse napcaksınız?
Ay ne saçma sapan şeylere evet diyorsunuz. Hadi siz deneyimsizsiniz ananız babanız da mı olmaz demiyor?
Kızım yok ama bana bu şartla gelene hadi yallah kapıya git başka kız bul bu zamanda bulabilirsen derdim. Ananız babanız da hata en başta.

Malesef yazdıklarınız doğru Almanya da teyzem ve dayılarım yaşıyor oraya gittiğimde fark ettim ki oradaki gürbetçiler daha çok birbirini tanıyıp kızlara baskı yapıyor bitmiyor bu düşünce yapısı eğitim almadan bitmeyecek

Vallaha ben o yüzden "elalem ne der" diyerek yasamiyorum. Onlara kalsa hicbirimizin meslegi olmayacakti. Evde oturup koca bekleyecektik. Bizde isin kötü tarafi babamin hastalanip öldügü oldu. Biz daha cok genctik o zamanlar. Elalemden kim gelip elimizden tuttu dersiniz? Hickimse. Bütün maddi manevi zorluklari nerdeyse tek basimiza atlattik. Elalem sadece sınırlamakta var, elinizden tutmaya gelince yok ortada kimse. Aynisini bu konuda da görüyoruz: Elalem ne der diye bu sartlar kabul edilir, ama siz o sartlarla mutsuz olurken elalem yok. Hickimse yok ortada.

Back
X