Evli olan ve çalışmayan bayanlar,,geliriniz ailenizden mi? eşinizden mi? lütfen yardm

skldm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
45
0
36
İstanbul
çalışmayan ev hanımları aylık yada haftalık gelirinizi nasıl ayarlıyorsunuz? eşinden haftalık veya aylık alan var mi acaba? yardımcı olursaniz sevinirimm

oyle aylık dıe bıse yoktur bızde cuzdanım bosalınca ısterım verır yada alısverıse cıkıcaam zaman ısterım ama cuzdanım bos kalmaz her ıhtımale karsı dıe bıde 2_3 aydır hergun 10 lıra verıo o harclık dısı ben onu baska bı yerde bırıktırıorum hosuma gıden bıse olunca rahatlıkla alıorum

çalışmıyorum ben ev hanımıyım eşim ayda 500 lira harçlık verir pazar parası mutfak için gerekli ihtiyaçlar kredi kartımda var ayrıca giysi kozmetik falan ihtiyacım olursa onları alıyorum annem ve babamda emekli kira alıyorlar oğlum için 200 lira veriyorlar her ay kreşe gidiyo yardımcı olmak için eşimin kendi işi ve heray ne kadar para kazanacağı belli olmuyo çok şükür geçinip gidiyoruz işte

Son düzenleme:
Eşim maaşını olduğu gibi bana verir.O para cüzdanımda durur.Faturalar için bir kısmını alırız.Pazar paramızı ihtiyaçlarımızı ordan eksilterek harcarız.Kredi kartımızlada belli bir harcama yaparız..Çok şükür çekip çeviriyoruz..

sanırım yeni evlisiniz.

ben para lazım olunca cüzdanımı ortlığa bırakırdım o koyardı. gideceğim yere göre ekleme yapardı.
ilk zamanlar para isteyemezdim. sonra günlük para bırakmaya başladı. ...
zamanla oturtursunuz sizde düzeninizi

eşimde maaşını olduğu gibi bana verir zaten yan gelirleri olduğu için maaş direk benim olur. faturalar falan hep otomatik ödemede eşimin hesabında. bende ihtiyacım kadarını harcarım geri kalanınıda biriktiriyorum evlendiğimden beri. dünyanın her türlü hali var. o veriyor diye her bulduğu harcamıyorum

yazan arkadaşların maddi durumları iyi, ne güzel.. valla ben aslaaaaaaaaaaa eşimden para isteyemiyorum... kendim çalışıyorum ben ama maaş kartım eşimde durur, o bana haçlık verir, ama huyumu bildiği için pek parasız bırakmaz beni, sürekli cüzdanımı yoklar sağolsun:):)zaten öyle birikim yapacak durumumuz yok kıt kanaat denk geliyo işte,

Eşimin maaş bankamatik kartı bendedir,evlendiğimizden beri böyle.
Ben ona harçlık veririm,kendi parasını

çalışmayan bayan arakadaşlarının durumu benden çok daha iyi anladığım kadarıyla ben biraz fazla taviz vermişim anlaşılan:):)

maaş günü gider maaşı çekeriz krediye birazını yatırırız,birazı faturalara daha sonra da aylık büyük alışverişimizi yaparız.paranın geri kalan kısmını da eşim olduğu gibi bana verir,bittikçe harçlık alır.

Ben henüz evli değilim ama konuya yakında dahil olacam

Ben de çalışmıyorum ve ev masrafları, kozmetik dışında bir de okul masraflarım olacak .

Eşten nasıl para istenir ki bilmiyorum Yıllarca flört ettik yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi ama şimdi onun kazandığı parayı kullanmak biraz garip geliyor.

evet 4 aylık evlıyım hanımefendi.... bir türlü ayarlayamadık su para meselesini eşimle.çok canım sıkılıyo....cunku bi bayan olarak ihtiyaclarım var tahmin edersinizki,ayrıca esiminde gayet iyi bi isi var ve kazanci cok iyi,cimri mi ne anlayamadım...cok sikildm artık bu durumdan,kendinin akıl etmesi lazim değılmı bunları?? sikildım ve sogudum bana aylık istedim vermeye yanasmıyor.benımde her seferınde ıstemek hosuma gitmiyor....çocuğum yok.ve hazir yokkende ayrılmayı düsünüyorum bu cimrilik huyu değismesse,,,yapamıyorm böyle

erkekler para isiyle ugrasmak istemiyor heralde hep kadınlarda birde kadın pazar market alısverislerini ne ne kadar hesaplı daha iyi biliyor tabi en guzeli paralar kadınlarda olsun:))))

Son düzenleyen: Moderatör:
erkekler para isiyle ugrasmak istemiyor heralde hep kadınlarda birde kadın pazar market alısverislerini ne ne kadar hesaplı daha iyi biliyor tabi en guzeli paralar kadınlarda olsun:))))

bence de para kadınların eline yakışır

sakin ol. anlıyorum seni. çok ağır gelmiş olmalı bu durum.

geliri az da olsa bir iş baksanız.
eşinize işe girmek istediğinizi söyleyin. elbette o neden diye soracaktır. maddi olarak rahat olamıyorum deyin. belki bu durumu düzeltir.
yada iyi bir işe girmenizi sağlar.
aylık vermek en başında gözünü korkutmuştur belki. ama en azından haftalık yada günlük verebilir.

sakin bir şekilde izle..

ve alınacaklar listesi yap eline ver. alışverişin kaç para tuttuğunu görsün ki ona göre para versin.
ve almak istedikleriniz için de alışverişe beraber çıkın hesabı ödesin ve size hak versin.

her erkek para nasıl harcanır bilmez.
yani bir pazar alışverişininin 50 lira tutabiliceğini yada bir market alışverişinin 150 lira tutacağı ona çokmuş gibi gelir. bir kaç kez gidip geldikçe öğrenir ve size de ona göre davranır.

flört döneminde nasıldı?

çalışmayan ev hanımları aylık yada haftalık gelirinizi nasıl ayarlıyorsunuz? eşinden haftalık veya aylık alan var mi acaba? yardımcı olursaniz sevinirimm
canım benim eşim bana evin ekisini sorar bende liste veririm ama hemde hergün ekmek parasını ve harçlık bırakır gider sen nasıl yapıyosunda fikir almak istedin

evın market alısverişini ve faturaları o hallediyor hep zaten,,,kiramizda yok.durumu gayet iyi diyorumya..ben kendi özel ihtiyaclarımdan bahsediyorum.kuaför kozmetik harclik tarzi seyler,adamin durumu iyi olmasa istemezdim gercekten.ama iyi ve benim bu ihtiyaclarmi karsilimak zorunda gibi gelio bana..ben bi bayanım yahu

maaşı alınca faturaları yatırır alışverişi yapar kalanı eve koyar istedimi ordan alır ve maaşa kadar elde bi 50 lira falan kalır bende almam belki biryere gideceksem(oda nadir) 3lira bilet parası okadar para nasıl bitiyo anlamış değilim genelde ananem verir harçlığımı benim ama ben harcamaya kıyamıyorum birikince anneme veriyorum o eve ihtiyacımı alır ama eşime annem aldı bize derim eğer para biriktirdiğimi duyarsa elimden bişekilde bir yerlere gidiyor

tamam o zaman sende yarın kuaföre gitmek istiyorum de. bütçe ayırabilir misin diye sor.
elbet utacak veya dank edeccektir sanada özel bir bütçe ayıracaktır.
konuşarak çözebilirsiniz canım.

canım eğer eşin cimriyse yapacak pek bir şey yok ya.inşallah değildir.bu tipler çok variyetli bile olsalar kuruş koklatmazlar,en çok da eşlerine.ama ileride çocukların da bundan nasibini alır.benim bir arkadaşın kocası da böyleydi.kızı bir yere yollasa gidiş parasını verir dönüş parasını vermezmiş.bir şeyler almasın diye marketten ışık hızıyla alış veriş yaparmış ya da onu götürmezmiş.kocaman evlatlarına vere vere 5 lira harçlık falan veriyormuş.
evlenmeden önce cimri olduğunu anlamadın mı?bu bence en zor erkek tiplerinden biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…