Evli olanlara neden sürekli çocuk muhabbeti yapılıyor.

muallme hatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2019
273
762
53
Hayırlı günler hanımlar. İyisinizdir inşallah. Bir sıkıntımı paylaşmak için yazmak istedim en azından içimde kurmam. İçimde kurunca daha çok üzülüyorum çünkü. Ben 2 yıllık evliyim. Çocuğum yok. İnsanların sürekli çocuk muhabbetini bana getirmesinden sıkıldım. Vajinusmustum. Yeni yeni atlatıyorum.Çocuk dogurun, şöyle yapın doktora gidin deniliyor Sürekli. Onlar demese aklımız ermeyecek sanki. Sıkıldım artık. En son eşimin annesi bir kız çocuk doğuramadın dedi. Bilmiyorum niye böyle oluyor. Şakaya vuruyor gülüyor ama ben hiç gülmedim komik gelmedi.Olabilir çocuğum olmayadabilir ama insanlar niye bu kadar düşüncesiz..

Maalesef toplumumuzda hala evlendiysen çocuk yapmalısın, Yapmadıysan olmuyordur algısı var. Hayatı paylaşmak, sevdiğinle olmak, birlikte keyif almak için evlenildiğine inanamıyorlar. Korunma gibi bir ihtimal asla yoktur, çünkü yeni evli korunmaz. Bir an önce doğurmalı ki ele güne doğurganlığını ispat etsin, alnının akıyla çıksın insan içine. İkinci çocuk için bir süre korunmanıza izin verilebilir. 😅 Çünkü kendileri mecburiyetten, toplum öyle dayattığı için korkunç evlilikler yapıp, bu katlanılmaz evlilikte de kendilerini mutlu edecek tek şeyin çocuk olduğunu düşünerek ve toplumda kabullenilmek için mümkün olan en kısa sürede hamile kalıp doğurmuşlar. İstisnalar ve şanslılar hariç ne yazık ki eskilerde çoğu böyle. Yeni yeni yıkıyoruz işte bunları ama eskinin izleri devam ediyor. Henüz düşünmüyoruz deyin geçin, boş yere üzmeyin kendinizi.

Son düzenleme:
Hayırlı günler hanımlar. İyisinizdir inşallah. Bir sıkıntımı paylaşmak için yazmak istedim en azından içimde kurmam. İçimde kurunca daha çok üzülüyorum çünkü. Ben 2 yıllık evliyim. Çocuğum yok. İnsanların sürekli çocuk muhabbetini bana getirmesinden sıkıldım. Vajinusmustum. Yeni yeni atlatıyorum.Çocuk dogurun, şöyle yapın doktora gidin deniliyor Sürekli. Onlar demese aklımız ermeyecek sanki. Sıkıldım artık. En son eşimin annesi bir kız çocuk doğuramadın dedi. Bilmiyorum niye böyle oluyor. Şakaya vuruyor gülüyor ama ben hiç gülmedim komik gelmedi.Olabilir çocuğum olmayadabilir ama insanlar niye bu kadar düşüncesiz..
3 yıl bu tarz seylerle baş etmiş biri olarak o insanların agzına kürekle vurmak istiyorum ben.

Kimse yatak odanızın muhabbetini size yapamaz bu kendi anneniz olsa bile, önce bunu onlara söyleyin bu ne gevşeklikliktir yaptıgımız pozisyonlarida söyliyeyim isterseniz size diyin onuda merak ediyorlardır çunku.

İkinci kızdıgım olayda şu, ya belki birnproblem var ve siz bunu yenmek için cabaliyorsunuz, üzüluyorsunuz streslisiniz birde onlar sorarak üstüne tuz biber oluyorlar aslinda biraz ince düşünmek gerek.

Herşeyi geçtim belki ben annelige yada eşiniz babalıga hazır degil. Maddi olarak çocuga verek ayıracak para belki yok. Ben gezip tozmak istiyorum belki eşimle.

Bakın ben evliligim boyunca hadsizce sorduklarindaa yukarida yazdiklarimin hepsini soyledim! sizede tavsiyem lafınızı esirgemeyin. Sonra çocuk yapmayi beceremiyor olursunuz akrabalar agzında. Çunku cocuk yapmak çok buyuk bir marifet bizim toplulumugumzda malesef ki...

Çocuk kimse icin yapılmaz hazır olmak lazım. Ne zaman keyfiniz ister o zaman yapın. Millete bakma sen millet konuşur. Herbokolog diyorum onlara ben. Bekara ne zaman evlencen demeleri gibi bişey bu.
Evet zaten 2 yılımızı düşünmüyoruz diye geçirdik. Hazır hissetmedim. Ama direniyorlar maalesef sürekli konuşmalarıyla

Ahhh arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ben de iki senelik evliyim insanlar sürekli çocuk yapın artık ,düşünmüyor musunuz,bize demeseler bile arkamızdan sorunları mi var acaba demeyi bırakmadılar. Bir bitmediler yani . Bitmezler ama emin ol şimdi hamile olsak eee ikinci ne zaman derler. Anlayacağın insanlar hep bir şeyler der en güzeli kulağını tıkamak ,kimseyi duymamak. Ayrıca ne kadar sacma ya belki gerçekten kendi yapmıyor, istemiyor ya da çocuk yapmaya hazır değil. Kimsenin evinde ne yaşadığını bilemeyiz ,yorumlamamizda bir o kadar sacma. Hiç üzmeyin kendinizi.

Maalesef toplumumuzda hala evlendiysen çocuk yapmalısın, Yapmadıysan olmuyordur algısı var. Hayatı paylaşmak, sevdiğinle olmak, birlikte keyif almak için evlenildiğine inanamıyorlar. Çünkü kendileri mecburiyetten, toplum öyle dayattığı için korkunç evlilikler yapıp, bu katlanılmaz evlilikte de kendilerini mutlu edecek tek şeyin çocuk olduğunu düşünerek ve toplumda kabullenilmek için mümkün olan en kısa sürede hamile kalıp doğurmuşlar. İstisnalar ve şanslılar hariç ne yazık ki eskilerde çoğu böyle. Yeni yeni yıkıyoruz işte bunları ama eskinin izleri devam ediyor. Henüz düşünmüyoruz deyin geçin, boş yere üzmeyin kendinizi.
Çok söyledim aslında hazır değilim diye ama yoruldum. Sordukları zaman yüzlerine bakmamayı tercih ediyorum cevap vermiyorum. Bir de böyle deneyeyim bakalım😅

Şöyle iyi bi cvp verin bu konudaki yerlerini,sinirlarini bildrck sekilde..o zamn konsmuyolar. Mesela onlarin yaninda ya öyle densz insanlar var ki gelip cocugumun olup olmamasndan konuşuyorlar herkes yerini,haddini bilmeli gibi bsey diyin..boyle insanlari hic kaybetme korkum yok benm ya. Gerileceksek de tek gerilen niye ben olayim..biraz da onlar gerilsin

3 yıl bu tarz seylerle baş etmiş biri olarak o insanların agzına kürekle vurmak istiyorum ben.

Kimse yatak odanızın muhabbetini size yapamaz bu kendi anneniz olsa bile, önce bunu onlara söyleyin bu ne gevşeklikliktir yaptıgımız pozisyonlarida söyliyeyim isterseniz size diyin onuda merak ediyorlardır çunku.

İkinci kızdıgım olayda şu, ya belki birnproblem var ve siz bunu yenmek için cabaliyorsunuz, üzüluyorsunuz streslisiniz birde onlar sorarak üstüne tuz biber oluyorlar aslinda biraz ince düşünmek gerek.

Herşeyi geçtim belki ben annelige yada eşiniz babalıga hazır degil. Maddi olarak çocuga verek ayıracak para belki yok. Ben gezip tozmak istiyorum belki eşimle.

Bakın ben evliligim boyunca hadsizce sorduklarindaa yukarida yazdiklarimin hepsini soyledim! sizede tavsiyem lafınızı esirgemeyin. Sonra çocuk yapmayi beceremiyor olursunuz akrabalar agzında. Çunku cocuk yapmak çok buyuk bir marifet bizim toplulumugumzda malesef ki...
Evet çocuk doğurmak değil ki marifet. Düzgin yetiştirmek

Evet önemli olan çocuğu doğurmak değil düzgün yetiştirebilmek. Ama bilmiyorum her yerdemi yoksa bulunduğum çevrede mi bilemiyorum düşünce tarzı çocuk doğurmak marifet sayılıyor

Ahhh arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ben de iki senelik evliyim insanlar sürekli çocuk yapın artık ,düşünmüyor musunuz,bize demeseler bile arkamızdan sorunları mi var acaba demeyi bırakmadılar. Bir bitmediler yani . Bitmezler ama emin ol şimdi hamile olsak eee ikinci ne zaman derler. Anlayacağın insanlar hep bir şeyler der en güzeli kulağını tıkamak ,kimseyi duymamak. Ayrıca ne kadar sacma ya belki gerçekten kendi yapmıyor, istemiyor ya da çocuk yapmaya hazır değil. Kimsenin evinde ne yaşadığını bilemeyiz ,yorumlamamizda bir o kadar sacma. Hiç üzmeyin kendinizi.
Maalesef hayatımızı zorlaştıranlarla dolu hayat

Şöyle iyi bi cvp verin bu konudaki yerlerini,sinirlarini bildrck sekilde..o zamn konsmuyolar. Mesela onlarin yaninda ya öyle densz insanlar var ki gelip cocugumun olup olmamasndan konuşuyorlar herkes yerini,haddini bilmeli gibi bsey diyin..boyle insanlari hic kaybetme korkum yok benm ya. Gerileceksek de tek gerilen niye ben olayim..biraz da onlar gerilsin
Haklısınız aslında

"Iyi ki söylediniz biz hiç düşünememiştik, eve gidince yapalım hemen bir tane" diyin bakalım bir de.
Geçiştirilmekten anlamıyor bazı insanlar, dalgadan anlar belki.

patavatsızlık işte

Öğretmen odası gerçekten farklı biryermiş düşündüğüm gibi bir ortam olmadıgını söyleyebilirim. Ama o çevrede sagolsunlar böyle bir sıkıntım olmadı. Bu konuda yormadılar
Iyi bari..cunku okums cahil hic ceklmiyor.
Erkeginden kadinina cok ilginc insanlar gordum. Is yeri huzrszlugu ayri oluyor. Baska ortamdakilere daha rahat sert cikablrsnz :)

Back
X