Evli olmayı özlemek

Hepsi değil ama yapan var. Mesela ben biliyorum b.k gibi evliliği var, hergün kavga, şiddet ama canım kocam diye resim atıyorlar. Hatta birine sordum niye böyle yapıyorsun diye. Millet bir şey var sanmasın diyor yA da yakın bir arkadaşım saatlerce kocası ile yaşadığı sorunları anlatıyor, ertesi gün bi bakıyorum. Aşkımlı canımlı fotolar. Öyleleri de var yani.
Buna ben de şahidim tanıdığım biri esinden siddet de gördü aldatıldı da ama sosyal medyasını görseniz sanki ilk günkü gibi hala aşıklar 🤮
Başka bir arkadaşım da kocasıyla sorunlarını bahane edip birkaç kişiyle görüştü ama fotoğrafları görseniz yine en cok aşık olan onlar

Ovv yine karakter analizi geldi 😂 biriniz de başka bir tepki verseniz keşke 😂😂😂
Sanada kıyamıyorum ne yalan söyleyim her mesajında mutlu olduğunu vs vurgulamaya çalışıyorsun ..sosyal medyada ilan etmek dahi seni tatmin etmiyor . Burdada sürekli paylaşmak istiyorsun ...sanırım maneviyat eksikliğinden ötürü ruhun tatmin olmuyor doymuyor bir türlü....Rabbim ruhunu doyursun yoksa herşey boş geliyor insana ..

Doğrusu bana göre ince değil , annem bizi böyle yetiştirdi ben duygusal ve empati yapan biriyim , kıyamıyorum insanlara ...bu yüzden bazı acı tecrubeler yasasamda ..sonunda mutlu ve huzurlu olan yine ben oldum elhamdülillah
Az once bir konuda okudum kadinin cocugu ölmüş akrabalar dogum gunu yapip birsuru paylasim yapmislar vs. El yapsa ok kim kimin ne yasadigini nerden bilsin dersin.. ama insanin yakinlari olunca dusunmek zorundayiz bence.. insanlar oyle bir hal aldi ki ince dusunce oluyo bu anlttiklarin. Kimsenin kimsenin acisina saygi duydugu filan yok

Aşk yaşamak izli olası gereken bir durum. Boşandıktan sonra aşk da yaşadım. Bunlar gizli yaşanan şeyler. Türk toplumu için evli olmak önemli. Aile demek güç demek bizim toplulumuz tarafından. Evet kötü bir evlilik yaşadım .Boşanmış olmasaydım muhteşem bir aşk yaşayamayacaktım. Kızıma hakaret ettiği için bitirdim. Zaten anlaşabileceğim biri olacaksa olsun.
Aile demek guc demek degil, yanlisiniz var. Ayrica anne ve cocuklar da ailedir. Ben de bekar bir anneyim bu arada

Bulunup bulunmamak kişinin tercihi , ayrıca sosyal medya sadece onun için değil reklam için para kazanmak için bazı komik paylaşımlara bakmak için her türlü şey için kullanılır bu kişiye bağlı .. misal kuzenimin eşi vefat etti diğeri boşandı ...benimde elhamdülillah şu anda her yönden rahatım mutluluğum yerinde bunu onların gözüne sokmanın hoş olmadığını düşünüyorum kiskanmaz ama özenir gözleri dolar eşini eski anılarını hatırlar kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ... Ayrıca kötü enerji denen bir şey var ...bu benim düşüncem ve böyle düşündüğüm ve bunu uyguladığım için kendimle gurur duyuyorum ...

İnsanlarla sadece sosyal medya uzerinden ilişki yurutmuyoruz biz. Eşimizle insan içine de cikiyoruz bir davete vs gidiyoruz. Orada el ele tutusuyoruz, dans ediyoruz vs. Bu durumda ortamda eşi olmayan insanlar da oluyor, olabilir. O zaman eşimizle disari da mi cikmayalim? Özel olarak fotograf takintisina anlam veremedim sadece.

İşte sizin de dediginiz gibi sosyal medyada bulunup bulunmamak kişinin kendi tercihi. Hangi hesaplari ve paylaşimlari gormek istedigi de kendi tercihi.

Az once bir konuda okudum kadinin cocugu ölmüş akrabalar dogum gunu yapip birsuru paylasim yapmislar vs. El yapsa ok kim kimin ne yasadigini nerden bilsin dersin.. ama insanin yakinlari olunca dusunmek zorundayiz bence.. insanlar oyle bir hal aldi ki ince dusunce oluyo bu anlttiklarin. Kimsenin kimsenin acisina saygi duydugu filan yok
O doğum günü yapanların imtihanı empati yapmak saygı duymakti maalesef başarısız olmuşlar ..Rabbim o anneye afiyet versin bir an önce onun içindeki ateşi tahmin bile edemiyorum..azıcık empati yapmak bile kalbimi acıtıyor..

Bulunup bulunmamak kişinin tercihi , ayrıca sosyal medya sadece onun için değil reklam için para kazanmak için bazı komik paylaşımlara bakmak için her türlü şey için kullanılır bu kişiye bağlı .. misal kuzenimin eşi vefat etti diğeri boşandı ...benimde elhamdülillah şu anda her yönden rahatım mutluluğum yerinde bunu onların gözüne sokmanın hoş olmadığını düşünüyorum kiskanmaz ama özenir gözleri dolar eşini eski anılarını hatırlar kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ... Ayrıca kötü enerji denen bir şey var ...bu benim düşüncem ve böyle düşündüğüm ve bunu uyguladığım için kendimle gurur duyuyorum ...
Ya allah aşkına hayatta gurur verici nice şeyler varken bu mu yani gerçekten ?

Gerçekten ben anlamiyorum. Instagrami kuran adamin bile amaci insanlarin profil olusturup anilarini paylasip sevdiklerinin guzel anlarina sahit olmasi.

Ama şu tayfa varya şu tayfa. Yok onun anasi yok bunun danasi bu yetim bu öksüz bu dul eeeee ne yapalim madem rahatsiz olan kullanmasin.

Ayrica şunu da söyleyeyim bazı şeyleri kafasinda oturtmus olgun ve aklı başında insanlar duygularını kontrol etmeyi de sevdiklerinin mutlu anlarını paylasmayi da beceriyor.

Yani oyle sandiginiz gibi kocasi ölen koca gorunce babasi olen baba gorunce evladi olmayan bebek gorunce ziril ziril aglayip hayata kusmuyor.

Başkalarının mutluluğu ile mutlu olmayi bilmek en büyük gurur kaynağı bence. Insanlari da eksikmiş magdurmus gibi hissettirmeyin surekli boyle tetikte bekleyerek.

Ya allah aşkına hayatta gurur verici nice şeyler varken bu mu yani gerçekten ?

Gerçekten ben anlamiyorum. Instagrami kuran adamin bile amaci insanlarin profil olusturup anilarini paylasip sevdiklerinin guzel anlarina sahit olmasi.

Ama şu tayfa varya şu tayfa. Yok onun anasi yok bunun danasi bu yetim bu öksüz bu dul eeeee ne yapalim madem rahatsiz olan kullanmasin.

Ayrica şunu da söyleyeyim bazı şeyleri kafasinda oturtmus olgun ve aklı başında insanlar duygularını kontrol etmeyi de sevdiklerinin mutlu anlarını paylasmayi da beceriyor.

Yani oyle sandiginiz gibi kocasi ölen koca gorunce babasi olen baba gorunce evladi olmayan bebek gorunce ziril ziril aglayip hayata kusmuyor.

Başkalarının mutluluğu ile mutlu olmayi bilmek en büyük gurur kaynağı bence. Insanlari da eksikmiş magdurmus gibi hissettirmeyin surekli boyle tetikte bekleyerek.
Ben güzel ahlaklı olmaktan gurur duyarım en çok ...kariyerim vs yerinde elhamdülillah ama en çok gurur duyduğum şey yumuşak huylu olmak ve güzel ahlaklı olmaktır inşallah olabilirim çabalıyorum.

Sanada kıyamıyorum ne yalan söyleyim her mesajında mutlu olduğunu vs vurgulamaya çalışıyorsun ..sosyal medyada ilan etmek dahi seni tatmin etmiyor . Burdada sürekli paylaşmak istiyorsun ...sanırım maneviyat eksikliğinden ötürü ruhun tatmin olmuyor doymuyor bir türlü....Rabbim ruhunu doyursun yoksa herşey boş geliyor insana ..
Sosyal medyaya ayda bir bakıyorum yahu ben 😂 nerden çıkardınız paylaştığımı? Mutlu olduğunu söyleyene hayır sen aslında çok mutsuzsun demek de yeni moda sanırım 😂

Maneviyat eksikliği derken?

Ne boş geliyormuş bana mesela?

Kafanızda benimle ilgili kurduğunuz şeyleri anlamaya çalışıyorum sadece. Hatta benimle ilgili neden bu kadar düşündüğünüzü de anlamaya çalışıyor olabilirim.

İnsanlarla sadece sosyal medya uzerinden ilişki yurutmuyoruz biz. Eşimizle insan içine de cikiyoruz bir davete vs gidiyoruz. Orada el ele tutusuyoruz, dans ediyoruz vs. Bu durumda ortamda eşi olmayan insanlar da oluyor, olabilir. O zaman eşimizle disari da mi cikmayalim? Özel olarak fotograf takintisina anlam veremedim sadece.

İşte sizin de dediginiz gibi sosyal medyada bulunup bulunmamak kişinin kendi tercihi. Hangi hesaplari ve paylaşimlari gormek istedigi de kendi tercihi.
Eşi ölen biri dugune gitmez , belki dışarı çıkmaz ama bu kişi akranizsa sizi görüp ozenebilir ..size onun kötü enerji sirayet edebilir ..mutluluğunuzu dahi gölge düşebilir..

Ben güzel ahlaklı olmaktan gurur duyarım en çok ...kariyerim vs yerinde elhamdülillah ama en çok gurur duyduğum şey yumuşak huylu olmak ve güzel ahlaklı olmaktır inşallah olabilirim çabalıyorum.
Ayyyy masallah masallahhh güzel ahlakli insan. En birinci en mukemmel en ahlakli sensin. Neden ? Foto paylasmadin diye. Vayyyy be ne gurur ama

Sosyal medyaya ayda bir bakıyorum yahu ben 😂 nerden çıkardınız paylaştığımı? Mutlu olduğunu söyleyene hayır sen aslında çok mutsuzsun demek de yeni moda sanırım 😂

Maneviyat eksikliği derken?

Ney boş geliyormuş bana mesela?

Kafanızda benimle ilgili kurduğunuz şeyleri anlamaya çalışıyorum sadece. Hatta benimle ilgili neden bu kadar düşündüğünüzü de anlamaya çalışıyor olabilirim.
Aslında düşünmüyorum kendi kendine olustu mesajların denk gelince okuyorum , kafamdaki sen busun ...burda çok yorum yaptığın için ister istemez insan okuyor .

Ayyyy masallah masallahhh güzel ahlakli insan. En birinci en mukemmel en ahlakli sensin. Neden ? Foto paylasmadin diye. Vayyyy be ne gurur ama
Sadece o değil tabiki bir yerden başlamak lazım mesela siz daha düzgün bir üslup kullanabilirsiniz tanımadığınız birine laubali bir üslubunuz var.

Merhaba arkadaşlar
Ben 4 sene önce boşandım.Üniversite mezunu bakımlı güzel bir kadınım. İyi bir mesleğim var.11 yaşında bir kızım var. Güzel bir hayatım var. Çok şükür sağlıklıyım.
Evli olmayı. Evli olduğum erkek tarafından sahiplenilmeyi. Aile olmayı çok özlüyorum.
Evli kadınlar mutlu aile resimlerini paylaştıkları için sosyal medya kullanmıyorum artık. Aslında mutlu olan aile mutluluğunu sosyal medyada paylaşmaz.Bunu da biliyorum. Yinede imreniyorum elimde değil.
Aslında karşıma çıkan evlenmek istediğim erkek çıktı ama olumsuz huylarını görünce vazgeçtim.Belkide belli yaştan sonra çok daha mantıklı olıyordur insan.
Eski eşim 3. Kez evlendi. Benden daha kısa boylu ve çirkin bir kadınla. Onları kıskanmıyorum yinede üzülüyorum. İlk eşimden boşandığım için bazen pişman oluyorum bir an için sonra iyi ki boşanmışım diyorum.
karşıma anlaşabileceğim bir erkek çıksın istiyorum.Beni seven, bana değer veren, aileme sayğılı bir erkek çıksın karşıma çıksın istiyorum. Belkide çıkmayacak yalnız yaşlanacağım kim bilir.
Çirkin bir kadın derken eski eşiniz beğenmiş sonucta. Allah mutluluklarını daim etsin. Darısı başınıza. Cok fazla düşünüyorsunuz başkalarıyla ilgili bence bunu bırakıp kendi hayatınıza odaklandiginizda evli mutlu bir çift olacak bir hayatı yesertebilirsiniz. Hmm ayrica her paylaşım yapan mutsuz değil😉 cikarin aklınızdan böyle şeyleri.

Eşi ölen biri dugune gitmez , belki dışarı çıkmaz ama bu kişi akranizsa sizi görüp ozenebilir ..size onun kötü enerji sirayet edebilir ..mutluluğunuzu dahi gölge düşebilir..
Nisanda babamı kaybettik, haziranda kuzenimin düğününe katıldık. Kuzenim babasıyla dans ederken onların mutluluğuyla mutlu oldum ben. Eniştem teyzemle dans ederken annem mutluluklarıyla mutlu oldu. Eniştemi saklasa mıydılar düğünde biz varız diye 😂 Ölüm hepimiz için var, biz canımızı kaybettik diye niye insanların mutluluğuna kötü enerji yollayalım? Yakınlarını kaybedenlerden kötü enerji geleceğine inanmak asıl kötü kalplilik bence.

Sadece o değil tabiki bir yerden başlamak lazım mesela siz daha düzgün bir üslup kullanabilirsiniz tanımadığınız birine laubali bir üslubunuz var.
Güzel ahlakli olduğunu soyleyen birinin dayanağı bunlarsa ben gulerim.

Ayrica ahlakli bir insan kalkip burda iki satirini okuduğu birini de ahlaksiz diye yaftalamaz.

Bi bitmediniz. Allah kitap peygamber diyorsunuz işinize gelmeyen yerde de nasil kul hakkina girmekten imtina etmiyorsunuz.

Ben sosyal medyada kızımın veya annemin resminide paylaşmıyorum. Çocuğu olmayan annesi olmayan insanlardan dokayı. Benden dolayı değil ama nazar değer diye de paylaşmıyorum. Artık hiç bir şeyimi paylaşmıyorum. Gerek yok mutlu olduğumu birilerine göstermem gerekmiyor.
Siz insanın kocası olmasını ne zannediyorsunuz ki? Seversin hayatı paylaşmak istersin, anlaşırsın evlenirsin ama bu seni bekar bir kadından ne aşağı ne yukarı yapar. Şahsi olarak sosyal medyada resim atmayı güvenli bulmadığım için sevmiyorum ancak bir insanın kocamı sosyal medyada paylaşmayayım aman birinin nazarı değer gözü kalır diyede düşünmem açıkçası. Bu düşünce yapısı ile düşünüp o resmi paylaşmayanda, resme bakıp onun kocası var benim yok diye kıskanacak kadınında sağlıklı bireyler olduğunu düşünmem çünkü. Ayrıca eğitimli kendi ayakları üstünden duran bir kadınında kedi yavrusu givi sahiplenilmek istemesine, evliliğe kocanınn kadının sahibi olduğu bakış açısı ile bakmış olmasına üzüldüm. Herşey koca değil, genç kız adayı size çok iyi yoldaş olacak bir evladınız var, hayatın tadını çıkarın kızınızla.
Eski eşinize gelince başarısız iki evliliğinden sonra belkide ruh güzelliğinin daha önemli olduğuna karar verip, tercihini o yönde yapmış olabilir diye bir tahmin yürütebilirim

O doğum günü yapanların imtihanı empati yapmak saygı duymakti maalesef başarısız olmuşlar ..Rabbim o anneye afiyet versin bir an önce onun içindeki ateşi tahmin bile edemiyorum..azıcık empati yapmak bile kalbimi acıtıyor..
Birde olay zaten olani gostermekten cok artik, olmayani gosterme cabasina girdiler. Mutluymusum sansinlar filan… ve bizim
Insanimiz kadar sosyal aglari berbat kullanan yok bence.

Back
X