- 3 Ekim 2014
- 39
- 10
- 18
- 31
- Konu Sahibi Karanlik111
-
Gercekten cok üzücü ama biraz sabrli olun adapte olmak zaman aliyor ikiniz açısından da .Evlililigim 6.ayinda ama sanki 60 yil gecmis gibi
surekli asagilanma azarlanma psikolojik siddet
Biktim hetseyden biktim bu kocadan biktim
hayatimi maffetti
yalnız değilsinMeger bu adamla evlenmeden once ne kadar mutluymusum
mutsuzlugun dibine vurdum
yalnız değilsin
Evlenmeden önce beraber sarılarak uyuyup sabah sizi öperek uyandıracacağını hayal ederken...şimdi ayrı odalarda güne uyanmak..Evlililigim 6.ayinda ama sanki 60 yil gecmis gibi
surekli asagilanma azarlanma psikolojik siddet
Biktim hetseyden biktim bu kocadan biktim
hayatimi maffetti
benim de kafamda hep şu soru var: niye kadının üzerinde bu kadar yük var?
evi çekip çevireceksin. alış veriş-temizlik-günlük yaşam-tatil-akraba-arkadaş ziyaretleri- misafir ağırlama bunun içinde. çocuğuna bakacaksın. çalışacaksın, para kazanacaksın, kariyer yapacaksın. ikinci çocuğu da yapacaksın. ailesini mutlu edeceksin, ki mutlu edilmeyi hak eden var hak etmeyen var, bu zaten apayrı bir konu. ailenle eşin arasında denge olacaksın. eşinden ailene, ailenden eşine şikayet etmeyeceksin. erkeğin gözü dışarıda kalmasın diye dert edineceksin. her daim istekli işveli cilveli olacaksın.
neden hep kadından bekleniyor her şey? erkek kadını mutlu etmek için ne yapıyor? hangi yükü omuzlanıyor?
eşimi seviyorum, o da beni seviyor. yaşam kaynağım kızım var. aslında küçük şeyler olduğunu düşünerek yaşadıklarımı abartmamayı, hatta mizahını yapmayı öğrendim.
zaman zaman evlendiğim için pişman oluyorum, çoğu zaman şükrediyorum.
pişmanlığım eşimin zor ve baskın kişiliğini bile bile evlenmiş olmak. onun işi, onun ailesi, onun istekleri ve beğenileri hep öncelikli. bunu konuştuğumda ise, ben böyleysem sen de geri planda kalma, isteklerin konusunda daha inatçı ol diyor.
gerçekten yoruluyorum, benim de pohpohlanmaya, el üstünde tutulmaya ihtiyacım var. hak ettiğim saygıyı, takdiri istiyorum. çok bir şey değil. ben ezeceğim bir kocam olsun da istemezdim doğrusu, zaten aşık olduğum onun bu kişiliğiydi, zorlandığım da yine bu kişiliği.
hiçbir evlilik kolay değil diye düşünüyorum. hep kadın daha çok taviz veriyor, fedakarlık yapıyor, benim canım ona sıkılıyor.
çocuğunuz var mı peki?Cok güzel yazmissiniz, sanirim bütün Türk kadinlarinda bu sorun var (daha büyük sorunalar yoksa), tek istedigimiz biraz ilgi degilmi ?? Ben bütün bu cabalarimin üzerine birde beni sevdigini hissettmemeye baslayinca maalesef evi terk ettmek zorunda kaldim. Biz kadinlar herseyi yapariz, herseyi birde seve seve yapariz karsiliginda onlardan istedigimiz tek sey bize degerli oldugumuzu hissetirmeleri. O bile fazla geliyor bazilerine..
çocuğunuz var mı peki?
Bide benim tarafimi yaziyim esimin bi kizi var ailem beni istemiyor buyuzden esimin ailesi benimle ugrasiyor hamileyim esimin destegi yok bulundugum sehirde yapayalnizim arkadasim yokbenmki hep böyledi bile bile lades işte
al benden de o kadar..benim de kafamda hep şu soru var: niye kadının üzerinde bu kadar yük var?
evi çekip çevireceksin. alış veriş-temizlik-günlük yaşam-tatil-akraba-arkadaş ziyaretleri- misafir ağırlama bunun içinde. çocuğuna bakacaksın. çalışacaksın, para kazanacaksın, kariyer yapacaksın. ikinci çocuğu da yapacaksın. ailesini mutlu edeceksin, ki mutlu edilmeyi hak eden var hak etmeyen var, bu zaten apayrı bir konu. ailenle eşin arasında denge olacaksın. eşinden ailene, ailenden eşine şikayet etmeyeceksin. erkeğin gözü dışarıda kalmasın diye dert edineceksin. her daim istekli işveli cilveli olacaksın.
neden hep kadından bekleniyor her şey? erkek kadını mutlu etmek için ne yapıyor? hangi yükü omuzlanıyor?
eşimi seviyorum, o da beni seviyor. yaşam kaynağım kızım var. aslında küçük şeyler olduğunu düşünerek yaşadıklarımı abartmamayı, hatta mizahını yapmayı öğrendim.
pişmanlığım eşimin zor ve baskın kişiliğini bile bile evlenmiş olmak. onun işi, onun ailesi, onun istekleri ve beğenileri hep öncelikli. bunu konuştuğumda ise, ben böyleysem sen de geri planda kalma, isteklerin konusunda daha inatçı ol diyor.
gerçekten yoruluyorum, benim de pohpohlanmaya, el üstünde tutulmaya ihtiyacım var. hak ettiğim saygıyı, takdiri istiyorum. çok bir şey değil. ben ezeceğim bir kocam olsun da istemezdim doğrusu, zaten aşık olduğum onun bu kişiliğiydi, zorlandığım da yine bu kişiliği.
hiçbir evlilik kolay değil diye düşünüyorum. hep kadın daha çok taviz veriyor, fedakarlık yapıyor, benim canım ona sıkılıyor.
allah yardımcınız olsun...Bide benim tarafimi yaziyim esimin bi kizi var ailem beni istemiyor buyuzden esimin ailesi benimle ugrasiyor hamileyim esimin destegi yok bulundugum sehirde yapayalnizim arkadasim yok
Merhaba, bende 8 yıllık evliyim pişmanmıyım sonunda beni pişman etti. Ailesine çok düşkün kırılmasınlar incinmesinler , yanlış anlamasınlar diye etraflarında dört dönüyor. Aynı hassasiyetin noktası bile bana yok. Uzun hikaye ama bundan biryıl önce eşiminin ailesinin aslında başta beni istemediğini aile içi bir tartışmada öğrendim. Bu çok üzücü. Bir görümcem var bana ikinci kaynana evlendiğimizden beri sürekli bana tavır takınıyor arada bir küsüyor ben artık bunaldım. Grip olur geçmiş olsun demedim diye biray konuşmadığını bilirim. Ama aynı hassasiyeti göstermez ikinci kızıma hamileydim bırak hayırlı olsun demeyi 9 ay beni bebeğimi sormadı vs. vs. Kayınvalidem türkiye standartlarında bir kadın oğluna bağlı geline boş buldukça laf sokan vs. Burda temel sorun dengeyi kuramayan eşim terazide hep alt taraftayım onlar için çoğu zaman beni incitiyor. Dahası benim ailemlede bir takım sorunlar oldu. Sürekli ailemi beni aşağılıyor, annem babam hakkında sürekli konuşuyor haklı haksız her lafın yada alakasız bir tartışmanın sonu ailemde bitiyor. Onlar seni sevmiyora kadar işi getirti. Dahası artık benim onurumu kırıcı sözlerde söylemeye başladı. Sen iyi anne değilsin, sen bir işe yaramazsın gibi kırıldığımı söylediğimde sadece haklısın diyor ölse özür dilemez. Hiçbir şey olmamış gibi davranır. Üniversite mezunu iyi bir işte çalışıyorum. Bu sözlerden sonra gördüğüm muameleyle kendime acıyorum. Yani bu sorunlar kartopu gibi yuvarlana yuvarlana büyüyor. Burnundan kıl aldırmıyor, her tartışma sonu soluğu ablasında alır ablasıda birgün beni dinlememiştir. Hep kardeşini dinliyor. Ee malum onlarda beni istemediği için kimbilir nasıl konuşuyorlar ki adam asla geri adım atmıyor bazen annesiyle aynı cümleleri kuruyor. Ben çok kötü durumdayım inanın çıldırıcam aileleri karıştırma demekten bıktımm ama yapmıyorr beni de üzüyor. Ne yapıcam ben?
ayni durumdayiz şu mizaha çevirme işini bir de ben ogrensem ?benim de kafamda hep şu soru var: niye kadının üzerinde bu kadar yük var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?