evli ,pişman ve mutsuzlar..dertleşelim mi?

benim de kafamda hep şu soru var: niye kadının üzerinde bu kadar yük var?
evi çekip çevireceksin. alış veriş-temizlik-günlük yaşam-tatil-akraba-arkadaş ziyaretleri- misafir ağırlama bunun içinde. çocuğuna bakacaksın. çalışacaksın, para kazanacaksın, kariyer yapacaksın. ikinci çocuğu da yapacaksın. ailesini mutlu edeceksin, ki mutlu edilmeyi hak eden var hak etmeyen var, bu zaten apayrı bir konu. ailenle eşin arasında denge olacaksın. eşinden ailene, ailenden eşine şikayet etmeyeceksin. erkeğin gözü dışarıda kalmasın diye dert edineceksin. her daim istekli işveli cilveli olacaksın.
neden hep kadından bekleniyor her şey? erkek kadını mutlu etmek için ne yapıyor? hangi yükü omuzlanıyor?

eşimi seviyorum, o da beni seviyor. yaşam kaynağım kızım var. aslında küçük şeyler olduğunu düşünerek yaşadıklarımı abartmamayı, hatta mizahını yapmayı öğrendim.
zaman zaman evlendiğim için pişman oluyorum, çoğu zaman şükrediyorum.
pişmanlığım eşimin zor ve baskın kişiliğini bile bile evlenmiş olmak. onun işi, onun ailesi, onun istekleri ve beğenileri hep öncelikli. bunu konuştuğumda ise, ben böyleysem sen de geri planda kalma, isteklerin konusunda daha inatçı ol diyor.
gerçekten yoruluyorum, benim de pohpohlanmaya, el üstünde tutulmaya ihtiyacım var. hak ettiğim saygıyı, takdiri istiyorum. çok bir şey değil. ben ezeceğim bir kocam olsun da istemezdim doğrusu, zaten aşık olduğum onun bu kişiliğiydi, zorlandığım da yine bu kişiliği.
hiçbir evlilik kolay değil diye düşünüyorum. hep kadın daha çok taviz veriyor, fedakarlık yapıyor, benim canım ona sıkılıyor.

Evlililigim 6.ayinda ama sanki 60 yil gecmis gibi
surekli asagilanma azarlanma psikolojik siddet
Biktim hetseyden biktim bu kocadan biktim
hayatimi maffetti

Cok güzel yazmissiniz, sanirim bütün Türk kadinlarinda bu sorun var (daha büyük sorunalar yoksa), tek istedigimiz biraz ilgi degilmi ?? Ben bütün bu cabalarimin üzerine birde beni sevdigini hissettmemeye baslayinca maalesef evi terk ettmek zorunda kaldim. Biz kadinlar herseyi yapariz, herseyi birde seve seve yapariz karsiliginda onlardan istedigimiz tek sey bize degerli oldugumuzu hissetirmeleri. O bile fazla geliyor bazilerine..

çocuğunuz var mı peki?

Merhaba, ben bekarim ama konunuzu gorunce sizlerle bir sey paylasmak istedim. Eminim uzuntulerinizi ne kadar empati yapsam da anlayamam, insan yasamadan bilemiyor gercekten. Evlilik yapmamis olabilirim ama etrafimdaki iliskileri analiz etmeye, gidisatin nasil oldugunu anlamaya calisiyorum. Benim de 2 yillik bir iliskim var. Sizler icin kisa bir sure fakat bir iliskinin temelinde hangi sıkintilar varsa, senelerle birlikte bu sıkintilarin evrimleserek arttigi inancindayim. O yuzden bu 2 yillik iliskimde yasadigim sorunlar benim icin onemli. Bu 2 yil icerisinde denedigim ve sizin icin onerebilecegim bir sey var. Kendi iliskimdeki sorunlari, her ne kadar ufak olursa olsun ortadan kaldirmami saglayan bir cozum. Iliskiniz her ne durumda olursa olsun once kendinizi sonra da esinizi ikna edip su kitabi okumanizi rica ediyorum. Benim bakis acimda, hayatimda buyuk degisimler yaratti. Orada okuduklarimla cevreme yardimci olmaya calistigimda da ise yaradigini gordum. Diyecegim o ki, "Alti ustu bir kitap, arap sacina donmus bir iliskiyi nasil duzeltebilir ki?" demeden, onyargisizca okumayi bir denemenizi rica ediyorum. Eminim duyanlariniz belki okuyanlariniz vardir. Duyduysaniz icerigi hakkinda biraz olsun bilginiz vardir merakinizi okuyarak giderebilirsiniz, okuduysaniz da bir kez daha okumak hatirlamaniz icin yardimci olacaktir. " Erkekler Marstan Kadinlar Venusten" Umarim hayatinizdaki her sey yoluna girer ve o hak ettiginiz guuupguzel yasaminiza kavusursunuz. Sevgilerle..

Merhaba, bende 8 yıllık evliyim pişmanmıyım sonunda beni pişman etti. Ailesine çok düşkün kırılmasınlar incinmesinler , yanlış anlamasınlar diye etraflarında dört dönüyor. Aynı hassasiyetin noktası bile bana yok. Uzun hikaye ama bundan biryıl önce eşiminin ailesinin aslında başta beni istemediğini aile içi bir tartışmada öğrendim. Bu çok üzücü. Bir görümcem var bana ikinci kaynana evlendiğimizden beri sürekli bana tavır takınıyor arada bir küsüyor ben artık bunaldım. Grip olur geçmiş olsun demedim diye biray konuşmadığını bilirim. Ama aynı hassasiyeti göstermez ikinci kızıma hamileydim bırak hayırlı olsun demeyi 9 ay beni bebeğimi sormadı vs. vs. Kayınvalidem türkiye standartlarında bir kadın oğluna bağlı geline boş buldukça laf sokan vs. Burda temel sorun dengeyi kuramayan eşim terazide hep alt taraftayım onlar için çoğu zaman beni incitiyor. Dahası benim ailemlede bir takım sorunlar oldu. Sürekli ailemi beni aşağılıyor, annem babam hakkında sürekli konuşuyor haklı haksız her lafın yada alakasız bir tartışmanın sonu ailemde bitiyor. Onlar seni sevmiyora kadar işi getirti. Dahası artık benim onurumu kırıcı sözlerde söylemeye başladı. Sen iyi anne değilsin, sen bir işe yaramazsın gibi kırıldığımı söylediğimde sadece haklısın diyor ölse özür dilemez. Hiçbir şey olmamış gibi davranır. Üniversite mezunu iyi bir işte çalışıyorum. Bu sözlerden sonra gördüğüm muameleyle kendime acıyorum. Yani bu sorunlar kartopu gibi yuvarlana yuvarlana büyüyor. Burnundan kıl aldırmıyor, her tartışma sonu soluğu ablasında alır ablasıda birgün beni dinlememiştir. Hep kardeşini dinliyor. Ee malum onlarda beni istemediği için kimbilir nasıl konuşuyorlar ki adam asla geri adım atmıyor bazen annesiyle aynı cümleleri kuruyor. Ben çok kötü durumdayım inanın çıldırıcam aileleri karıştırma demekten bıktımm ama yapmıyorr beni de üzüyor. Ne yapıcam ben?

al benden de o kadar..

bence ibreyi kendinize çevirin.evet hoş bir şey değil ama kendinize yakın tutunki onlara gitmesin..aslında ne var biliyor musunuz? cidden iki kişi arasına girilmez.görümcenizi öyle bir duruma düşürünki araıza girdiğine pişman olsun..ciiden abartı bi durum 5 yalnda çocuk gibi ablasına gitmesi..zordayken size gelmesini sağlamalı..mesela onun yannda tartıştığınzda ya da onun yanına gittiğinde arayın yakın davranın özellikle gittiğinde arayın yanındayken güzel tatlı konuşun eşinizde anlasın kimin asıl hayat arkadşı olduğunu.olabildğince ondan uzağa çekin benceç.

ayni durumdayiz şu mizaha çevirme işini bir de ben ogrensem ?

zor hepsi de..biz bir iyiyiz bir kötü.şimdi yine kötüyüz.yorulmuşum tükenmişim sabrım kalmamış.ne onla ne onsuz..hayat niye bu kadar zorsun..sinirlerim öyle yıpranmışki anlatamam..içim acıyo tükeniyorum hayattan keyif lamıyorum artık.varsa yoksa bilgisayar..neymiş paylaşımımız yokmuş! ulan zaten evde 3-4 saat geçiriyosn onda da bilgisayar! e bebek var zaten ne yapalım? sürekli ya telefon ya bilgisayar duramazmış kafasını dağıtması lazımmış illa bişile ilgilenmesi lazmmış.suç bende sanki ben öyle boşmki benle vakit geçmez!e arkları ailesiyle de böyle herkes boş sen mi dolsun.kabul et işte bağımlısın.bilgisayar telefın oyun oyun oyun.başka bi halt yok.alttan alayım susayım diyorum yok!aynı! kavga etsem aynı iyi olsam aynııı kçtü olsam aynı.bıktım usandım artık..ne aptalım! öyle aptalım öyle aptalım ki anlatamam........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…