- 6 Nisan 2010
- 312
- 158
- 303
- Konu Sahibi Karanlik111
-
amin canm amin!Allah yardımcın olsun.İnşallah en kısa zamanda bu sorunlarını çözer bebeğinle eşinle mutlu huzurlu olursun
Hayatım sen de saygısızca davranmasına müsaade etme. En ufak ters bir laf mı söyledi, günlerce konuşma, surat yap. Sorduğu soruya cevap verme, gidip yanında yatma, daha da yapıyorsa aynını sen ona yap, baksın bakalım nasıl oluyormuş.sorun ev işi değilki sorunsaygısızca davranması yoksa bende bilirim o kahveyi yapıp karşlklı içmeyi.
Çok fedakarlık yapıyorsunuz. Belki de sorun bu. Ben elektrik süpürgesini eline dahi almam. Eşimi çağırırım, süpür derim süpürür. Ben demesem kalkar kendi süpürür. Benim hamileliğim biraz sancılı geçiyor. Böbreklerim de çok sıkıntılı. Olmadığı zamanlar da varmış gibi yapıyorum valla. Kalksın eşim yapsın. Siz eşinizi çok şımartmışsınızarkadaşlar bu arada yanlış anlaşımışım örenğin kahve konusu bizimeeeenn basit konumuz.başka bir kızla mesajlaştığını bile gördüm! hamlydim affettim sırf bebeğim için.sadece mesajlaşmışlar kızla konstum.affetmedim hala ama bebeğim var işte...
evimin işini yaparım hiiiçç sorun değil.9 aylık hamilyken bile evimin işini yemeğimi ütümü asla eksik etmedim.bir gün olsun çorba makarna koymadım masaya hep güzel yemekler.ilk ay ok midem bulanıyordu yermden kalmıyordm iş yapaamd ay ev çok psialnedi dedim kendşme kızıyodm ne dedi biliyor msunz? elektrk süpürgesinden de mimiden bulanıyor!!!! ah neler neler! ben suçsuzum demiyorum bende d vardır elbette ama bu denli yapmadım hiçbir zaman!
hastanalndığnda ben de mi demelym evde erkek mi var sanki! götüreymde bilmem kim yapsın şu işmizi! böyle mi denir ya!aptal kafam vercektm parayı alcaktm kadın ne yoruyosam kendimi!güya 3-5 kurus biriktrelm diyrom paşam keyfnde !bişr de arkadaşlarına ısmarlar
kahve konusuna gelnce emin olun bende severm oyle karşlklı kahve ama onun istediği bilgisayar başnda oturrken önüne kahve getrmemi istedi.yoksa yemeğimizi yesek ortalık dağınık olsa bile umrumda değil karşklı içtkren sonra.
ki masa başnda sohbeti çok severm ama onn istediği o değilki.
ben etrafı toplayım bilgisayar başına onun yanına oturup(ki busırdaa bilgi bırakıp bana bakmaz bile)
kahvemizi "BERABER" İÇMEKTİ.
Ne iyi olmuş bu topik...Benimde böyle tartışmaya, polemiğe girmeden sadece yazasım, anlatasım, rahatlayasım vardı...
Benim eşimden yana bir şikayetim yok hamdolsun ama öyle bir abim var ki hepimizin yüreğini dağladı...
Yengemle istemeden annemin zoruyla evlendi (yaşı geçiyor diye annem işte illaki evlensinmiş,evlendi işte...) Baştanda istemiyordu ya zaten hep bi bahanesi var. Annemde yaptığı hatanın farkında abim ağzınada küfür etse "haklısın oğlum" diyip daha da şımartıyor..Evlenmeden önce çalıştık hep birlikte abime ev aldık,araba aldık evini dayadık döşedik 3 kardeş ama şimdi evlendi çalışmıyor,iş beğenmiyor,maaşları beğenmiyor, hepsini beğense işvereni beğenmiyor hep bi bahane buluyor çalışmamaya...Sabaha kadar bilgisayar başında birde şimdi iddiaya başlamış, biz çocuğu var zor durumda kalmasın diye harçlık yolluyorduk,şimdi eline geçen parayla iddia oynuyormuş
Geçen babam Hastalandı kalktık gittik onca yolu..inanmazsınız dönüşte ağlaya ağlaya döndüm...
Yengemi zaten hiç sevmedi, hiç sahiplenmedi, her fırsatta git babanın evine dedi...Canım yengem hala kızı için sabrediyor,hala düzelir diye umut ediyor... Yengimi kırdı,dağıttı, bin parçaya ayırdı...Dünyalar güzeli kızını bile yeri geliyor gözü görmüyor...
Şu olay hiç aklımdan çıkmıyor. Hatta hamile duygusallığımıdır nedir bilmiyorum dün gece tam yattım aklıma geldi gizli gizli ağladım...Yengemin işi vardı yeğenim abimdeydi, yengem işini bitirince çocuğu aldı yengeme uzatıp "al şu uyuzu" dedi.. Yavrum sen uyuzun ne olduğunu nerden biliyodun da öyle küstün aklıma geldikçe hala ağlıyorum...Nasıl küstü babasına nasıl içerledi görmeliydiniz kızlar içim yandı, o bakışı, o içerleyişi... Allah'ım kahroluyorum...
abine yanlışlarını anlatan kimse yokmu.. yahuu..Amin canım cümlemizin inşallah. Evin içinde huzur olmayınca hiç bir şeyin anlamı olmuyor. Bazen eşimle ufak tefek tartışmalarımız oluyo uzatıyoruz bir-iki gün cehennem azabı gibi geliyor, düşünüyorum ya yengem ne yapsın... Abim onu hiç sevmedi hiç değer vermedi ama o abimi sevmişti...
İki gündür ağlıyorum yeğenim aklıma geldikçe. O daha çok küçük 2 yaşında çok masum Babası için deli oluyor ama Babası herkese olduğu gibi o minicik, o masum yürekten de sevgisini esirgiyor...
eşin de kendine göre haklı bence.. ben de yemeğin hemen üstüne kahve severim.. bulaşıklar bekleseydi nolcaktı sanki?ailesi muhteşem insanlar.annesi belki benm anenmden daha ok sever beni.eşim hep kendine göre haklı bir insançhep hşizmet bekler.klasik türk ailesiymişiz!! normalde çalışıyordum bebek olnca evdeym bir işe elini sürmez.hamlyekn inadına yapar gibi şundan mı yardm istesek gömleğimi ona mı ütğületsem der delrtirdi beni.evlenmeden önce kıskançıklıları.her sey için ondan izin alacakmışım.izin haber verme değil bir de! hamilelğimde bile burnmdan getrdi kavga gürültü.ona göre hep haklı ama ben asiymişm dik kafalıymışım! ya en son olayı anlatıyım yemek yedk bebek bişr yanda bulaşkları topluyorm her yer dağınık kahve istedi bende tamma deidm işimi bitireym beraber içelm diye düşünmüştm.vay efenm kahvesi nerde kalmışmış bi kahve keyfi varmş akşama kadr çalılşıyromus yoruluyormuşş bulaşık kalsınmış 2 dk kahve yapıp içelimmiş...ne olurmus sanki ev dağınık kalsa kahvemizi içsekmiş.içime sinmiyor öyke işimi bitirip rahatça içerz düye düşünmüştm dedim amabi ton laf bağırma çağırma.böylede saçma işte! bu bir örnekti bunun gibi o kaddaar çok var ki anlatamam..emir vererek konusuyormuşum azarlıyormusum.napıyım sınırlarımı zorluyor! saygı zorla kazanılmazki!mutsuz kadın mutlu edemez kimse kusura bakmasın.!
Haaa :/ ben de bi kahve içicez diye isyan etti sandım. Valla ne diyeyim bilemedimevet bunları ben de düşündüm yaklaşık 1 aydır çook iyiydik.bu arada kahveyi beraber içmek isteyen bendim o klasik bilgisayar baışına kahve götrmmi EMRETTİ! sorunda bu zaten.biz beraber vakit geçiremeyzki onun bilgisayarı var işte mecburi görev ı-olarak 1-2 saat belki geçirir benmle
Efendimizin bu sözlerinden bu manayi mi cikarttiniz yani? Orada sen hizmetci ol ki o da sana köle olsun diyor.. Ve bu rivayetin dogru olup olmadigini bilip bilmeden (muslumansaniz) peygamberinizin sozlerine boyle mi yorum yapiyorsunuztabii kanıdızya köleyiz değil mi? hizmetçiyiz köleyiz
Efendimizin bu sözlerinden bu manayi mi cikarttiniz yani? Orada sen hizmetci ol ki o da sana köle olsun diyor.. Ve bu rivayetin dogru olup olmadigini bilip bilmeden (muslumansaniz) peygamberinizin sozlerine boyle mi yorum yapiyorsunuz
Ayrica benim maneviyatla ilgili cok samimane tavsiyeme de ters cevap vermissiniz..
Once sizin adiniza uzulmustum fakat kimseyi tek tarafli dinleyip yargiya varmamak lazim diye düşündüm. Adama da böyle davraniyor olabilirsiniz ve onun kotu davranislarinin altinda yatan sebep belki bu da olabilir. Zira cok asabisiniz. Yine de Allah yardimciniz olsun diyeyim,her ne kadar onceki dedigimi duymazdan gelseniz de..
Efendimizin bu sözlerinden bu manayi mi cikarttiniz yani? Orada sen hizmetci ol ki o da sana köle olsun diyor.. Ve bu rivayetin dogru olup olmadigini bilip bilmeden (muslumansaniz) peygamberinizin sozlerine boyle mi yorum yapiyorsunuz
Ayrica benim maneviyatla ilgili cok samimane tavsiyeme de ters cevap vermissiniz..
Once sizin adiniza uzulmustum fakat kimseyi tek tarafli dinleyip yargiya varmamak lazim diye düşündüm. Adama da böyle davraniyor olabilirsiniz ve onun kotu davranislarinin altinda yatan sebep belki bu da olabilir. Zira cok asabisiniz. Yine de Allah yardimciniz olsun diyeyim,her ne kadar onceki dedigimi duymazdan gelseniz de..
büyük konsmak gbi olmasnda zaten hic düşünmüyorum cocuk falan. asla hemdesana yegane tavsiyem bebek yapma
Tamamen düşündüklerimi yazmışşın. Ben öyle yaparım 8 aylık evliyim bişey mi istycem işve cilveeeee oynaklıkBak beni hep agresif olmakla suçlarlar. Ama kendim farkında değildim. Düşündüm belki de kendi içimde biriktirdiklerimi günlük ilişkilerimde insanlara mı yansıtıyorum acaba diye.. Bazen gereksiz yere patladığımı farkettim. Diyeceğim o ki hani sen çok dolmuşsun ya arkadaşım, acaba istemeden çok mu büyük tepkiler gösteriyorsun benim eski versiyonum gibi? Hani sen de üzgünsün yorgunsun. Böyle olması muhtemel bence.
Eşine anlat içim sıkılıyo her şeye sinirlniyorum de eğer maddi imkanlarınız yerindeyse tatile çıkın. Bebeğe de değişiklik olur. Eğer yoksa bu konuyu hiç açmadan, kendi kendini telkin ederek sakin davranmaya çalış. İlgi göster birdenbire değiş şok etkisi olsun.
Mesela tüm gömlekleri ütülü olsun. Kahve içelim demiş yap kahvenizi için.
Şimdi "hör şöyüü kodun mu yopocok" diye beni topa tutanlar olabilüü:) tutmayın şekerler:)
Kahvemizi içelim ev çok mu önemli dediğine göre belli ki seninle vakit geçirmek istiyo. Bunalmışsın anlıyorum ama belki sen onun üzerine düştüğünde o da çok başka biri olur? Bilemezsin ki? Seni seviyosa ilgisizliğin, ev işlerini onun önünde tutman hırçınlaşmasına sebep oluyordur.
Bırak evini pislik alsın götürsün gerekirse.. Allah korusun bir dakika sonraya garantimiz yok.. Hazır hala seninleyken yap güzel bi kahve için, konuşun, tatlı dilli ol ılımlı davran, ters bişey yapmaya bahanesi olmasın ufacık bi kavgada. Kıyamasın söz söylemeye. Kk nın evlileri daha iyi bilir ama cıvıl cıvıl olmanın önemi büyükmüş öyle diyolar.
Ha sen bütün bunları yapar sevgini gösterirsen de kötü olmaya devam ederse ( ki bence sadece sevgisine karşılık bulamadığını düşünüyo) allah ıslah etsin ne diyeyim.
Sıkma canını sen bi dene dediğimi
abine yanlışlarını anlatan kimse yokmu.. yahuu..
Yani bütün evliler öyle dediğine göre var heralde bi bildikleri:) sen zaten arnavutmuşsun hele de arrnavutlar tam istenen gibi işveli cilveli oluyo valla:)Tamamen düşündüklerimi yazmışşın. Ben öyle yaparım 8 aylık evliyim bişey mi istycem işve cilveeeee oynaklıkkahve bizimde skşamlarımızın olmazsa olmazıdır. Misafir olmadığı sürece bulaşıklar durur bizz kahve içeriiz sonra bi ilgilenirim onunla halini hatrını sorarrr istediği bişey varmı diye yoklarımm gönlünü hoş tutar bulaşıklara yardım etmesini yine işve cilve ve oynaklıkla isterim oda yardım eder :)) her zaman etmez tabii ama demek istediğim kadın dediin evinde biraz cilveli olacak hemen surat asmayacak. Azıcık kadın olmanın silahlarını kullanmalıyız. Ben istersem herşey olur. Kilo da veririm efendime söyleyeyim kırmzı rujumla kapıyıda açarım bulaşığımı geç yerleştirip kocamla sohbet de ederim istediimide yaptırırım. O kadar:)
haklısın canımm ama seni takdir ettim ve senin yapacağın en büyük güzellik devamlı yiğeninin ve yengenin yanında olmakk..alkışlıyorum senii..Anlatıyoruz...Ya anlamak istemiyor ya da gerçekten anlamıyor...Şimdi hepimiz teker teker uzaklaşıyoruz , desteğimizi çekiyoruz, iyice yalnız kaldığında ya daha beter olur ya da kendini toparlar artık başka elimizden bir şey gelmiyor. 40 yaşındaki adamı döve döve yola getiremicemize göre son çare olarak bunu deniyoruz. Hepimizi soğuttu kendinden ona üzülmüyorum, aileme de üzülmüyorum, beni üzen sadece Yengem ve yeğenim... İkisi de bunların hiç birini hak etmiyor.
insallah cnm benim. her konuda oldugu gibi evliligin en buyuk etkeni de sabir. Allah guzel hayatlar yazsin insallahAynen öyle canım kavga ettiğinde karşılık verip daha buyutup hem sen hem o kırılcana susup bi kenara çekilip tarafların sakinleşmesini beklemek dahada iyi daha güzel . Evet büyük bi sabır gerektirir belki ama mutluluğun için bunu yapıcaksın bence . Sen en iyisini en güzelini yapmışsın canım . Ben evli değilim ama kendi ailemde bu yüzden hep sorunlar yaşandı kendi kendime söz verdim ben böyle yapmıcam diye :) erkek arkadaşımda çok memnun bu durumdan sana sinirlenemiyorum sakinleştiriyosun der hep umarım evliliğimdede senin gibi yaparım canım :)
kendi yasadigim durumdan bahsettim. karsilasmadigim icin oyle dusunmus olabilirim..Genelleme cok yanlış. Ne erkekler var iki değil isterse ikibin güzel laf olsa
cnm ben inanilmaz sinirli biriyim. ama inanki sirf tartismalar uzamasn diye susmayi ogrendim ve artik ozur dileyen ben degilim.sakinlesince esim gelir ozur diler.onceden olsaaaa ben gider dilerdimcanım bu dediklerini bende yaptım.öyle oluyor evet ama biz hiç mi sinirlenmeyeceğiz? hiç mi kötü gününmz olmayacak? bir insan hep güleryüzlü mutlu alttan alan olamazki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?