- Konu Sahibi ekinzamani
-
Ben de anlamam. Bazen bir kazak 20bin oluyor, bir numarasi yok bana gore, hele canta ,ayakkabi fiyatlar cok yuksek olabiliyorAldıkları da pahalı muhtemelen.
3binlik gömleğin o paraya olduğunu benim eşim anlamaz açıkçası, tahmin et desem 500 mü bin mi der.
Ay Allah akıl fikir versin kıyafete falan o kadar para verilir mi yaa. Benim çocuğum olsa bende pazardan + lcw den falan alırım. Çocuk bu yani ne zaman nasıl kirleteceği belli olmaz ki.Geçen gün sosyete pazarında parçası 50 liradan 5 takım aldım oglana bu yaz giyer, yeter.zaten lekesi çıkmıyorbenim arkadaşım da var konu sahibi gibi 3 yaş bebesine özel marka tasarım kıyafetler alıyor çocuk parkta çamur banyosu yapıyor tek çalışan eşi ve kiracı
Eşine para göndermeseydi de idare edebileceğini sanmıyorum ben konu sahibinin. İyi ki eşine göndermiş de adam yatırım yapmış. Şimdi bu borcu gene o birikenlerle ödeyeceklerEşinize maaşınızın üçte birini göndermeseydiniz yine de olur muydu bu borç?
Siz memur maaşının üçte ikisiyle 3 çocuğu ve evi geçindirirken eşiniz birikim yapıyormuş. Dışarıda yediğinizde de o ödüyormuş ama haftada kaç defa dışarıdan yiyorsunuz ki? Her gün değildir sanırım.
Yani 900 bin lira çok evet ama eve giren paranın çok büyük bir kısmı birikime giderken aile olarak eksiye girmeniz normal değil mi?
10 liranın 7 lirasını birikime ayırıp eksiye giriyorsan 2. ay "3 lira bana yetmiyor" dersin. 7 lirayı kenara ayırmaya devam edip geçinmek için 2 liralık kredi çekmeye gitmezsin.
Araba aldı, şunu bunu aldı, mutfağı yaptırdı, dolap yaptırdı diye anlatıyorsunuz ama sizin aile olarak böyle bir bütçeniz yokmuş ki aslında. Eşinizin bundan haberi yokmuş sadece.
Pasif değilim diyorsunuz. Bence bu duruma gelmenizin tek sebebi pasifliğiniz.
Eşinize ben elimde kalanla evi geçindiremiyorum, sana para göndermeyeceğim artık diyemediğiniz için faiz üstüne faizle borcunuz bu hale gelmiş.
O parayı göndermeyecektiniz. Hala yetmiyorsa o size maaşından gönderecekti.
Birikim için ayrılan paranın geçim için ayrılan paradan daha fazla olması için gelirin çok fazla olması lazım. 3 çocuk varken memur maaşıyla yapılacak iş mi bu?
Konu sahibinin toplam borcu 900 bin.Eşinizin ayrılmaya çok gönlü varmış kusura bakmayın da.Sakladığınız için kızabilir tamam,ama bu boşanmayı gerektirir mi? Gerçekten sevseydi,bi kaç ay o meşhur yatırımını yapmayıp ,borcu temizlerdi. Her ailenin olabilir bu tip ekonomik dar boğazları ama sizin eş boşanmaya meyilliymiş zaten.
Eşinize maaşınızın üçte birini göndermeseydiniz yine de olur muydu bu borç?
Siz memur maaşının üçte ikisiyle 3 çocuğu ve evi geçindirirken eşiniz birikim yapıyormuş. Dışarıda yediğinizde de o ödüyormuş ama haftada kaç defa dışarıdan yiyorsunuz ki? Her gün değildir sanırım.
Yani 900 bin lira çok evet ama eve giren paranın çok büyük bir kısmı birikime giderken aile olarak eksiye girmeniz normal değil mi?
10 liranın 7 lirasını birikime ayırıp eksiye giriyorsan 2. ay "3 lira bana yetmiyor" dersin. 7 lirayı kenara ayırmaya devam edip geçinmek için 2 liralık kredi çekmeye gitmezsin.
Araba aldı, şunu bunu aldı, mutfağı yaptırdı, dolap yaptırdı diye anlatıyorsunuz ama sizin aile olarak böyle bir bütçeniz yokmuş ki aslında. Eşinizin bundan haberi yokmuş sadece.
Eşinize ben elimde kalanla evi geçindiremiyorum, sana para göndermeyeceğim artık diyemediğiniz için faiz üstüne faizle borcunuz bu hale gelmiş.
Birikim için ayrılan paranın geçim için ayrılan paradan daha fazla olması için gelirin çok fazla olması lazım. 3 çocuk varken memur maaşıyla yapılacak iş mi bu?
aynen benim alışveriş bağımlılığım bekarkende vardı bekarken olan borcumu hep o kapattı evliliğin ilk zamanlarında bunu söyledim o kadar tepki vermedi ta ki çocuk oluncaya kadar anlaşmamızdan dolayı alışverişi seven ben fazla abartmışım çocuklara hayır alamayız diyemedim
900 bin kadar bağımlılık eve giren den çok yani market vb yeme içme den ziyade kıyafet üzerine malesef ciddi boyutta bi kez oldu yıllar önce evliliğin ilk aylarında söyledim ve hemen kapattı borcu kapatmama destek oldu şimdi yine olunca hem de dibe vuracak kadar borcu borçla kapattım kızar diyede söyleyemedim çünkü iyi hali çok iyi ama sinirli hali çok şiddetli oluyor bu arada evin masraflarını çocukların üstü başı hep bende arabayı da o aldı bana mesela çok fazla harcama kalemi olan şeyleri de o yaptı güvenini kaybettim ama çok pişmanım ve o güveni geri kazanmak zorundayım çocuklarım için
Evet miktar yüksekmiş ama 3 çocuklu ,para konusu olmasa mutluyuz diyen bir aile ,sırf bu para yüzünden mi boşanacak? Bu para zaten boşansalar da boşanmasalar da ödenecek.Eğer boşanırlarsa ,konu sahibi ödeyecek sanırım ve eşi de 3 çocuğun giderlerini vs karşılayacak, yine zorlanacaklar, boşanınca bi yerden miras kalmayacak ki ,bütçe hep aynı.Bilemiyorum,gerçekten seven 3 çocuklu bi koca ,bunu yapmaz .Konu sahibinin toplam borcu 900 bin.
Elde ne var derseniZ sadece kılık kıyafet
Adam çokta haksız değil
Ya boşanma olmaz olmamalı tabii de konu sahibinin akıllanması lazım. Bir de adamın sevgisini sorgulayacak durumda değilEvet miktar yüksekmiş ama 3 çocuklu ,para konusu olmasa mutluyuz diyen bir aile ,sırf bu para yüzünden mi boşanacak? Bu para zaten boşansalar da boşanmasalar da ödenecek.Eğer boşanırlarsa ,konu sahibi ödeyecek sanırım ve eşi de 3 çocuğun giderlerini vs karşılayacak, yine zorlanacaklar, boşanınca bi yerden miras kalmayacak ki ,bütçe hep aynı.Bilemiyorum,gerçekten seven 3 çocuklu bi koca ,bunu yapmaz .
Hem her şey sizde hem de pohpohluyirsunuz bu adamı,fazla yüz vermişsiniz.. Parayı sizden çok seviyoruz..Olsa olsa 150 bindir borç,bu miktar için boşanıyorsa defolsun bencemerhaba arkadaşlar 13 senedir evliyim 3 çocuğum var en küçüğü 3 yaşında 5-6 senedir eşimden gizlemek zorunda kaldığım borçlarım var fazla miktar çalışıyorum kamu sektöründe memurum borçları ödeyemeyecek duruma geldiğimde artık bunu ağırlığı ve birşeyleri saklamanın da ağırlığı ile kocama bunu itiraf ettim. maaşımın 3 te birini eşime veriyordum geri kalanıyla da çocukların ihtiyaçları ayrıca eve alınacak market gibi harcamaları hep ben karşılıyorum eşimin de nadirdir eve birşey aldığı kendisi kendi kazandığıyla yatırım yapıyor zaten borç da bu yüzden oldu artan faizlere yenik düştüm maaşımın iki katı bocum var kredi nakit avans 5-6 senedir hep bu döngüyle idare ettim genellikle çocukların ihtiyaçları evin masrafı hep bana ait kocam sert tepki verdi haliyle güvenini fena kaybettim ayrılmak istiyor ben istemiyorum güvenini tekrar kazanmaya çalışıyorum çok çok pişmanım sizce sessiz kalıp bi süre geri çekilmelimiyim yoksa üzerine gidip ikna etmelimiyim
Borç 900 binmişHem her şey sizde hem de pohpohluyirsunuz bu adamı,fazla yüz vermişsiniz.. Parayı sizden çok seviyoruz..Olsa olsa 150 bindir borç,bu miktar için boşanıyorsa defolsun bence
Çok mantıklıymış çocukların geleceği için yapılmış birikimi alıp seneye çöp olacak kıyafetlere ve faizine yatırsın. Bi beş yıl sonraki plan nedir? 5 liralık maaşıyla 50 liralık hovardalık yapan kadın çocuklara nasıl bir gelecek vaad edebilir? Kadın kendi ağzıyla hata ettiğini söylüyor düzeltmek için çözüm bu muBoşan. Temiz sayfa aç. Nafaka ve birikimden payını da al. Borcunu öde. Yaşa. 900 bin için kadınlar hiç koca boşamıyor. Kocalar çok rahat resti çekiyor...
Bu kadar borcu birlikte ödedikten sonra ,konu sahibi waikikiden bi t-shirt alırken bile düşünür benceYa boşanma olmaz olmamalı tabii de konu sahibinin akıllanması lazım. Bir de adamın sevgisini sorgulayacak durumda değil
Çok mantıklıymış çocukların geleceği için yapılmış birikimi alıp seneye çöp olacak kıyafetlere ve faizine yatırsın. Bi beş yıl sonraki plan nedir? 5 liralık maaşıyla 50 liralık hovardalık yapan kadın çocuklara nasıl bir gelecek vaad edebilir? Kadın kendi ağzıyla hata ettiğini söylüyor düzeltmek için çözüm bu mu
Bu kadar borcu birlikte ödedikten sonra ,konu sahibi waikikiden bi t-shirt alırken bile düşünür benceve bi daha aynı hataya düşmez derim.Kumar gibi bi hastalık değil ya bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?