- 1 Ocak 2022
- 4.069
- 14.892
- 158
- Konu Sahibi ekinzamani
-
Tmm alış veriş yaparken terazinin topuzunu kaçırmışsınız,bu size ders olmuş eminim daha mantıklı hareket edersiniz de bunun için boşanılmaz,ya adam beklediği bahaneye kavuşmuş ya da bu sizin ilk yanlışınız değil bardağı taşıran son damla .Bir ihtimal de adam aşırı cimri canımı al paramı alma diyenlerden ama sizin koca bu profile tam uymuyorbazı şeyleri daha açık yazayım o zaman pasiflik değil de ben biraz fazla abarttım alırken düşünemeden fazla açıldım çok kıyafet aldım çocuklara olsun eve olsun fazla harcadım yani yatırım kısmı ilede o ilgilendi çocukların üzerine ayrı ayrı birikim hesabı açtı eve alınacak gerekli büyük eşyaları o aldı ben karışmadım bunlara büyük demirbaşlar hep ona ait oldu mesela mutfağa dolap yaptırdı buzdolabı vs onlara hiç karışmadım bişey bozuldu o masraf etti arabamın büyük olan masraflarını hep o karşıladı burda sorun şuanki memur maaşıyla abartmadan yapılan harcamalarda bu borç birikmezdi ben hatalı olduğumu düşünüyorum
O zaman maaşı 450 bin TL mi? Çünkü maaşımın iki katı borcum var demisBorç 900 binmiş
Sanırım aylık ödemesi öyleO zaman maaşı 450 bin TL mi? Çünkü maaşımın iki katı borcum var demis
Evlenmeden önce bekarken de ödemişler alışveriş bağımlılığı borçlarını, hatta adam kendi ödemiş kapatmış tüm borcu. Yani kim olsa kızar eşine. Harcamasına değil söylememesine ve borcu dağ gibi yapmasına kızmaya hakkı var. Sonuçta 3 çocuk ve ev mutfak masrafları az değil ama yetişemiyorum deseydi belki adam bu kadar öfkelenmezdi. Büyük harcamaları, dışarda yeme içme gezmeyi, eve yapılan tadilatı eşi ödüyormuş zaten. Her çocuğa da hesap açıp birikim yapıyormuş babaları, adam çok da haksız değil.Bu kadar borcu birlikte ödedikten sonra ,konu sahibi waikikiden bi t-shirt alırken bile düşünür benceve bi daha aynı hataya düşmez derim.Kumar gibi bi hastalık değil ya bu.
"Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider sı**aya." durumu olmuş biraz.Geçen gün sosyete pazarında parçası 50 liradan 5 takım aldım oglana bu yaz giyer, yeter.zaten lekesi çıkmıyorbenim arkadaşım da var konu sahibi gibi 3 yaş bebesine özel marka tasarım kıyafetler alıyor çocuk parkta çamur banyosu yapıyor tek çalışan eşi ve kiracı
gucci falan değil de sadece kıyafet değil ev için yeme içme masrafı dahil daha çok kıyafet ama çok çok marka değilBu para sadece kıyafete mi harcanmış ben orayı kaçırdım
Demet Akalın'ın guccileri geldi aklıma
Sanırım evliliğin başlarında bu kadar olmasa da benzeri olmuş adam yine borcu kapatmışBi dk kızlar. Her şeyi tam anlatmıyorlar ki konuyu tam anlayalım. Bekarken borç kapatan adam evliyken masraflara karışmıyormuş nedeni hanım ablamız alışveriş bağımlısı. Öyle ki 5 yıldır bitmeyen borç var. Çocuklara hayır diyemedim ne ya hu. Borç da az buz değil. Eşime demedim. Bu nasıl evlilik? Koca haklı. Ev masrafları olayını da koca karışmasın diye kendi istemiş. Muhtemelen saçma sapan alışverişlere kızdı.
boşanma aşamasına gelmiş durumdayız şuan sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş yine kendimi o durumun içine sokabilirmiyim işin içine çocuklar girince ayrılık zor geliyorEsiniz kizacak falan ama odeyecek, yine borc yapacaksiniz,nasilsa odeniyor diye
5-6 yıllık toplam borç. Borcu borçla öderken katlana katlana 900 bin olmuş.Konu sahibi size soruyorum. Borcunuz toplamda 900 bin TL mi yani aylik ödemeniz maasinizin iki katı mi ?
Yoksa toplam borcunuz mu maasinizin iki katı? Lütfen bizi bu konuda aydınlatın. Çünkü eğer borcunu 900 bin TL ise ve bu ikinci hatanız ise kocanız sizi bosamakla tehdit etmekte haklı.
boşanma aşamasına gelmiş durumdayız şuan sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş yine kendimi o durumun içine sokabilirmiyim işin içine çocuklar girince ayrılık zor geliyor
hayır tabiki 5 kişilik ailenin market ihtiyaçları da dahil bunları ben karşılıyorum genelde eşimin de katkısı olduğu şeyler oluyor mesela arabamın ağır masrafı vardı o ödedi o zamanlar maaşlarımız düşüktü birden arttığı dönemde değildik o dönemde yapılıp ödenemeyince ihtiyaçların artmasıyla olan borç ve çoğunluğu faizden oldu malesefBi araba parasını kıyafete mi harcadın gerçekten yuh
Tamamda borc 1 mılyonmu mesela toplam nekadar olabılırkı. Bukadar sorun yapılacak bırsey oldugunu sanmıyorumişte hiç olmuyor değil çocuklara eve aldığı şeyler de oluyor gerektiğinde elini cebini atıyor ama o bana göre daha tutumlu gereksiz hiçbir şey almaz mesela ben daha çok alışverişi seven olduğum için böyle anlaştık ama iş çığırından çıktı kendimi suçlu görüyorum bu yüzden
inşallah düzelir ipin ucunu kaçırınca tutmak zor oluyor Allah bankaların eline düşürmesin verdikçe verdiler bende engel olamadım ta ki vermeyene kadar ama sor ki nasıl pişmanım ihtiyacım olmayan o kadar çok şey aldım ki son zamanlarda alamıyordum da artık bu neyin hırsı isteği asıl şimdi sorgulamaya başladım gerçeklerle yüzleşinceBoşamaz bence.Ama süründürmeye hakkı var. Valla ne yap et aranızı düzelt.
Ya üzücü olan mesela borç 200bin iken filan korkmadan nasıl alışverişe devam ediyorsun insan önce bunu bir eriteyim demez mi? Kredi kartımın toplam borcu, ileride ödeyeceğim taksitler toplamı dahil, aylık kazancımın yarısını geçince içim daralıyor. Hastalık var sağlık var ansızın büyük bi masraf çıksa veya çalışamayacağım bir durum olsa nasıl öderim diye.5-6 yıllık toplam borç. Borcu borçla öderken katlana katlana 900 bin olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?