Evli ve çalışan bayanlara danışmak istedim

Benim eşim Allah razı olsun her işimde bana yardım eder....
ikimizde eve çok yorgun geliyoruz hemen yemek yiyoruz..
sonra biraz dinlenip bir sonraki günün yemeklerini pişiriyoruz...ertesi güne bayatlamıyor inanın hiç kapağı açılmadığı için taze gibi oluyor
tabi pilav makarna türü yiyecekler için değil bu söylediğim
haftasonları da derin dondurucuya börektir köftedir hazırlıyorum haftaiçi pişiriyorum.
temizlik çok kirlendiyse süpürge tutuyorum yoksa haftasonu
yine çamaşır ütü haftasonu
lavabo temizlikleri neredeyse hergün...
mutfak ve ocak temizliği de öyle..
alışveriş haftada bir gün
bakım değişken zamanlarda
ama yoruyor insanı sürekli bir koşturmaca...ilk başlarda alışmak zor oluyor...
anne evindeki rahatlıktan sonra ben biraz bunalmıştım
ama zaman planlaması yapılıyor merak etme...bir sürü çalışan evli bayan var bir de bebekleri olan...superwoman :)

sanırım evliliğin ilk zamanları eşim de ben de nasıl alışırsak öyle gidecek :) umarım ben de bir superwoman olurum teşekkür ederim cevabınız için :)

Superwomen hem eş,hem iş hem de bebek olunca olunuyor canım
Haftada bir ütü,temizlik,çamaşır,alışveriş
Haftada 2-3 gün de yemek oldu bitti.

2 kişiyken böyle ama 3 yada daha çok olunca onu hiç açmamak lazım, bunalıma girdim de

tırstım Allah kolaylık versin

Canım bunları senin tek başına düşünmene hiç ama hiç gerek yok.
İkinizde çalıştığınıza göre ikinizde birlikte olup halledeceksiniz ev işlerini.
Aynen böyle. :13:

Evet ya şimdi iyide bebek oldumu bende korkuyorum. Bebekte düşünüyoruz ve yine çalışacağım mecburen

İnşallah eşim o zaman yardımcı olur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Her işe yetişmek için kendini paralama. 2 haftada bir kadın alırsın evin her yerini temizler. Onun haricinde sen ufak tefek temizlikleri yaparsın toz alma vs. Çocuk olmadıktan sonra yetişirsin. Alıştıktan sonra çocuk olsa da yetişirsin

bütün mesele alışmakta yani teşekkür ederim :)

Mükemmeliyetçi olursan helak olursun =))
Her şey dört dörtlük olmuyor, ev hanımları kadar ince işlere vaktimiz olmuyor
Ben akşamları geç geliyorum, 8 gibi evde oluyorum o yüzden yemekleri hafta sonu yapıyorum, arada ısıtılmadığı için taze kalıyorlar
Cumartesi çalışmamak gibi bir avantajım var o yüzden temizlik yetişiyor ve Pazar günü bize kalıyor
Birde rutin yaptığım işler var; akşam duşa girince banyoyu elden geçirmek, mutfağı toparlarken her akşam dağınık gördüğüm bir yere el atmak gibi
Düzenli olup, iş biriktirmezsen sorun yaşamazsın, benim eşim pek iyi bir yardımcı değil, salata yapmaktan başka faaliyeti yok ama kızamıyorum çünkü fazlaca gece mesaisi oluyor, benden çok yoruluyor yani.
Çocuğumuz yok, olanlara Rabbim etsin, çocukla çok zor bu işler

Son düzenleme:

düzeni tutturmak lazım çalışma saatlerime göre ben de bi düzen tuttururum artık ama dediğiniz gibi iş biriktirmemek ve yapılacak günlük işleri düzenli yapmak çok önemli :)

Yetişiyosun canım hiç korkulacak birşey yok. Sadece işini sakın erteleme ne yapılması gerekiyosa yap.. Yoksa üst üste biniyo ve dağ oluyo...

Problemli bir eşiniz yoksa, ben devrilir yatarım kadın da köledir her işi yapar zihniyetinde değilse gayet de güzel yetişiyor valla. Ben yemek konusunda çok beceriksizim, yemeyi de sevmem zaten o yüzden eşimle ortaklaşa yaparız pek çok işi, kendimi iyi hissetmezsem veya canım istemezse de hiç uğraşamam. eşyaya hizmet için mi doğduk evlendik biz? olay eşinizde biter...

Haklısınız sonuçta ikimizde çalışıyo olacaz karşılıklı anlayis önemli.

valla ev işleri konusunda felsefem OLDUĞU KADAR.........ama bakım ve eşim+çocuklarla ilgilenme kısmını es geçmiyorum...hergün illa duş makyaj kılık kıyafet(ev kıyafeti dahil) bunlara dikkat ediyorum bu kısmı severek yaptığımdan zor gelmiyor . yemek de illa oluyor ama haftada 2-3 gün güzel uğraştırmalı yemek yapıyorsam 1-2 gün kahvaltı ya da hazır yemek fln yapıyorum..bi şekilde herkesin düzeni oturuyor hiç kafaya takacak bişey yok..

Evet doğru diyosunz nişanlı olduğum icin panik yaptım biraz.teşekkür ederim yorumunuz için :)

evli değilim ama nacizane fikrim. 15 günde bir temizlikçi alın evinize. herşeye yetişicem diye uğraşmayın. ne güzel bilgisayar mühendisi olmuşsunuz, maşallah. o kadarını da hakediyorsunuz bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…