• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve çalışan hanımlar herşeye nasıl yetişiyorsunuz?

Valla tebrik ediyorum sizi. Ne güzel anlatmışsınız! Özellikle 'evim herzaman pırıl pırıldır ve bir kapta olsa yemeğim mevcuttur' cümleniz çok hoşuma gitti. Sevgiyle kalın..

Teşekkürler.. Burçlarla bir alakası var mı bilmiyorum ben boğa burcuyum eşimde başak..
Eşim hem titizdir hem temiz ve her daim mum gibi görmek ister evi.. Bu beni ara sıra zorluyor fakat ansızın gelen annemler karşısında meyvelerini toplamaya başlayınca doğru olanı yaptığımızı anladım..
Tabii çoluk çocuk yok iki başım henüz.. Herşey çok daha kolay şu anda..

Teşekkürler.. Burçlarla bir alakası var mı bilmiyorum ben boğa burcuyum eşimde başak..
Eşim hem titizdir hem temiz ve her daim mum gibi görmek ister evi.. Bu beni ara sıra zorluyor fakat ansızın gelen annemler karşısında meyvelerini toplamaya başlayınca doğru olanı yaptığımızı anladım..
Tabii çoluk çocuk yok iki başım henüz.. Herşey çok daha kolay şu anda..

Kesinlikle işin pratiğini kapmışsınız siz. İnanın çocuğunuz olduğundada herşeyi yaparsınız. Eşinizde benim gibi başak burcu. Ben tüm başakların aksine çok titiz değilimdir ama düzeni severim. Dolabımı,mutfağı,daha doğrusu heryeri düzenli tutmaya çalışırım, eşim yay burcu ama inanın benden daha titizdir. Onunda yardımıyla sağolsun hallediyoruz herşeyi. Eşinizle size bir ömür boyu mutluluklar dilerim,herşey gönlünüzce olsun inşallah..

Kesinlikle işin pratiğini kapmışsınız siz. İnanın çocuğunuz olduğundada herşeyi yaparsınız. Eşinizde benim gibi başak burcu. Ben tüm başakların aksine çok titiz değilimdir ama düzeni severim. Dolabımı,mutfağı,daha doğrusu heryeri düzenli tutmaya çalışırım, eşim yay burcu ama inanın benden daha titizdir. Onunda yardımıyla sağolsun hallediyoruz herşeyi. Eşinizle size bir ömür boyu mutluluklar dilerim,herşey gönlünüzce olsun inşallah..

Allah razı olsun, beraber ortaklaşa birşeyler yapılmasa hayat zindan olur zaten.. Bir parça mutluluk, bir parçada huzur için herşey..
Sizede mutluluklar, saygı ve sevgi diliyorum..

İçinden "ben buu başaramam yapamam aman allahım çok zor" demez isen, çok rahat şekilde herşeyi yapıp başarırsın..

bende baslıyım anlatmaya kızlar daha bir aylık evliyim:) kocaman bi evim var nasıl baslasam bilemiyorum:) genelde hafta sonu temizlik yapıym hafta içi 6da evdeyim ve hemen mutfaga giriyorum kocam günlük yemek yiyor çünkü cok zor oluyo ama malesef öle ve esnaf olunca 8.30da evde rahat rahat yapıym ama gelesiye kadar hiç oturmuyrm yemek yiyoruz derken topla makineye yerleştir saat 9.30 oluyor biraz tv sonra sabah 6.40da kalktıgımız için erkenden uyuyruz .malesef eşim hiç yardımcı olmuyo hafta sonu misafirim gelicekti senden bişey istesem dedim temizlik yap demiceksin dimi dedi:) :( bende çukulata sosu yaptırdım:)) cumartesi temizlik günüm her yeri siler süpürüz düzenler toz alırım genelde toplu tutyrum ama çamasır yıkamak ütülemek zor oluyo bitmiyo çünkü birde tabi banyo lavobo 2günde bir en gec ovar temizlerim daha düzen oturtmadım ve cok zor oluyo planlarınız varsa anlatırsanız sevinirim çalısan bayan olmak zor gercekten sevgiyle kalın...:kkk:

Merhaba,

bende 1 aylık evliyim. Benim günümde şöyle;

işe gidiş için kalkmak (en kötüsü bu sanırım) 06.45
İşten çıkış akşam 18.00
eve varış 19.30
yemek yoksa yapıyorum bu da saat yaklaşık 20.00-20.30 demek varsa ki dün geceden yapmışımdır onu yiyoruz.
ev süpürülür, çamaşır vs varsa yıkanır bir yandan makinada bu esnada ütü varsa o yapılıır
bi yandan tv izlenir, bi yandan azıcık şekerleme yapılır :)
bitirmem gereekn bir de yüksek lisans tezim var daha imla kurallarını vs düzelticem ama sanırım bu aralar değil :(
saat zaten 22.30 falan oldu bile
yemek masamızda kocaman bir de puzzle var sadece çerçevesini yaptık 2-3 tanede parça yerleştirmek oldu saat 23.00
zaten gözlerim kapanmaya başlıyor ve uyuyorum... :))

ben ilk evlendiğimde acayip dert ediyordum işi ara ara hala geliyor ama ben abartmıyorum işi. haftasonu bütün evi siler süpürürüz eşimle, bazen ben yalnız. tuvalaet banyo temizleriz. haftaiçi hemen hemen yemek bulaşık dışında bişey yapmıyorum. genelde 2 akşam dışarda yiyoruz. annemlerde yada kayınvalidemde yada dışarda olabilir. 1 gün ben doktora için şehirdışına çıkıyorum eşimin akşam arkadaşlarıyla maçı var o akşam tost filan yapıyoruz. haftasonu pek yemek yemiyoruz soslu makarna, hazır mantı yada hamur işi filan. bazen eşim balık, ciğer filan pişirir. bakıyorum da haftada ya 1 ya 2 yemek yapıyorum :)

çamaşır yıkıyorum tabi sık ama ütü minimum. çarşaftır nevresimdir ütülemem zaten kırışık olmuyor düzgünce katlar koyarım. havluları filan da ütülemem. sadece işe giderken giydiğimiz gömlek pantolon etek vs.. yada misafir filan gelecekse masa örtüsü filan.

ama evi mümkün olduğunca dağıtmıyoruz. aldığımız herşeyi yerine koymaya çalışıyoruz. eşim karpuz filan yese yada kola içse bardağı tabağı ortada bırakmaz makineye koyar. çok yorgunsak birşeyler ortada kaldıysa ertesi gün toplarız ne yapayım.

akşamları bir çay yaparız ekstra. onu genelde ben yaparım arada eşim. yuvarlanıp gidiyoruz işte.

bende genelde yaptığım yemekleri 2gün yiyeceğimiz şekilde
yapıyorum,yani bugün yemek yaptıysam ertesi gün rahatım..

19:00da evde oluyorum,en geç 20:00 gibi yemeğim hazır oluyor..

yemek pişerken beyaz yada renkli birikmiş çamaşırım varsa yıkıyorum asıyorum ve
kıyafetlerimiz dışında bende ütü yapmıyorum..
cumartesileri kahvaltımı yaptıktan sonra
yerleri süpürme silme,çarşafları değiştirme ve banyoda derinlemesine temizlik yaparım..

pazar günleri bana aittir,eşimin vardıyası yoksa birlikte takılırız,acıkınca annemlere gider orda yeriz..
yada dışarda gezerken de yiyebiliriz..

yetişememe gibi bir zorluk yok benim açımdan,hatta geçen hafta evin tüm halılrını yıkadım,
mutfak tezgahını ve masayı yemekten sonra hergün silerim azcık çamaşır suyu katarım..

3-4ayda birde perdeleri yıkarım ama eşimin evde olmasına dikkat ederim ki perdeleri ona astırayım:)
sağolsun hayat müşterek der ve perdelerimizi o asar;)

Konu hepimizi ilgilendiren 1.derece durum ..işleri yetiştirmek:).:1: Yorumları okuduğumda genelde hekesin Cumartesi pazar tatili var ne hoş. Ya benim gibi market işletip akşamları bile olmayan biri olsaydınız ? Ama yine de 1'5 yılı bu tempoda geçirdiğime göre yapıyorum demektir . Benimde programım şöyle;
*Sabah saat 7.15 evden çıkış..
*Akşam eve gitmek için eşimin işten gelmesini ve benim yerime bakmasını bekliyorum ki bu da onun iş durumunun yoğunluğuna göre kış saati ile en erken saat 19.30-20.00 arası oluyor ve yazın saat 22 yi buluyor. Neyse :)
*eve git yemek hazırla 20.30-21.00gibi yemeği alıp markete götürüyorum yiyoruz ve 1 bardak çay içip eve gitmek 22.30 bulaşıkları toparla , ya ertesi güne yemek haZırla ,Çamaşır varsa o yıkanırken ev toparlama çamaşır as topla katla kaldır derken gece yarısından önce yattığımı hatırlamıyorum. Pazar günleri eşim çalışmadığı zamanlarda marketi açar , güzel bir kahvaltı hazırla dükkana taşı getir toparla yerler sil süpür tozlar yetişirse al ve akşama yemek ve o günde biter. Yani malesef ne evde oturup tv iizlemeye ne de gezmeye zaman yok. Maratonda gibiyim sonunda kaybeder mi yoksa kazanırmıyım bilmiyorum ama marketi elden çıkardıktan sonra da çocuk :49:koşturmasına başlayacağım . Allah sağlık versin hepimize ..
:52::52:

insan yetisemiyor ya vallahi bunaldim of bi yandan is ev bide kaynanam basliyo isten cikinca ayse ye gel fatmaya gel suraya gel buraya git oglu yatsin

Back
X