• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve tecrübeli arkadaşlardan fikirler :)

ilk olarak bana verdigi deger ve sevgi önemli tabikii :) sorumluluk sahibi nerde nasıl davranmasını bilen biri olmasıda önemli ama ilk cocuk olsun yaa ailesi ilk torun heyecanını bizimle tatsın :1:

parayla saadet olmaz ama parasız hiç olmaz bu hayatın gerçeği, 3-5 ay cicim ayı olur sonra kadında erkekte etrafa özenmeye başlar 3'ün 5'in hesabını yaparak hayat geçmez, ayrıca erkek de kadın da ortak sorumludur ocağın kaynaması konusunda

önemli olan iki tarafında bir ev geçindirmek zorunda oldugunn farkında olmasıdırr rakamlar öenmli değil biz 1 yıllık evliyiz ve borç ödüyorz ayın sonunu hesap ediyoruz 3 5 in hesabını ama mutluyuz parası çok olup mutsuz insan çok çevremde önmli olan sevgi anlaşblmk eşimi işten çıkarsalar işsiz ama işsiz kaldım diye evde yatmaz sorumlulugunu bilen birisi çünkü

İşini gücünü oturtamayan bir türlü ne yapsa dikiş tutturamayan birini kast ettim. Yoksa sevgilimiz ya da eşimiz sağlık sorunu yaşasa hepimiz elimizden geleni yaparız, yapmayan vicdansızdır.

sorumluluğun kelime anlamını daha fazla tartışmycğm aksi halde ben yemek yapma sorumlugumu unutcm bugün herkesn iş ve maddi olarak inş çıkışları olur benm kasdettiğim çocugu eşi evde açken kahve köşelrnde vs yerlerde gezen erkkler evine ekmek götrmk zorunlulugu hissetmeynler çalışmayı sevmeyenler bu sorumsuzluktur ama işi yolunda gitmemk talihsizlktir

Kesinlikle farklı şehirden biri ile ilişkiye başlamazdım.
Kendi yaşadığım şehirden biri ile evlenirdim.

Ama annesi babası öyle diye onun suçu neeeee onlar kötü diye onu bırakamam diyerek iyimser bakmazdım.
Armut bir yerde dibine düşer der babası mendebur bir şeyse ağlaya ağlaya o vakit nokta
koymayı bilirdim.

Senin kıyamadığın o büyük aşkın sana öyle bir kıyıyor ki çünkü anası babası için..:ssz:

canım ben nişanlıyım tamda senin yapmazdım dediğin durumdayım şu anda.bana biraz daha akıl verebilir misin?aynı şehirdeniz ama ailesi çok canımı sıkıyor her hareketleri hal tavırları batar oldu bi yanım vazgeç diyo bi yanım devam et.düğünüme bir ay kaldı.çaresizim.

Sözünde duran, güvenilir, sadık, dürüst vs. klişelerini biliyosunuzdur
Devamına geleyim ben direk

1- İlk torun olmasın
2- Tek erkek olmasın
3- Çok görümce, elti olmasın
4- Adabı muaşeret kurallarını bilen bir aileye sahip olsun
5- Düzgün arkadaşları olsun
6- Oturmayı kalkmayı bilsin

Öyle işte :6: hepsi bi arada olmasa da birçok madde uysun bari..

şimdi ben ilk 2 maddeyi taşıyorum zaten korkularım var hepten oldu :1::1::1::1:

ahlak ,değer yargıları, efendilik dürürstlük bana verdiği değer :nazar: iyi bir eş olur mu analizi yaptım ,gelip geçici mi yoksa kalıcı mı olur,evine düşkün mü,sigara alışkalığı var mı, arkadaşlarıyla çok gezer mi hepsinden tam 100 puan almalıydı, aldı :123:

ben sadece aile konusunda pişmanım onu da değiştirmeye kalkarsak herşey başa döner, keşke daha ileri görüşlü ve modern bi ailesi olsaydı ama çok da önemi yok kapıyı kapatınca herkes dışarda kalıyor ben aldığıma bakarım :4::48:

slm canım bende nişanlıyım ve benim nişanlımın ailesi tamda kastettiğin gibi ileri görüşlü ve modern değil.bu konudan dolayı biraz canım sıkılıyor.yaşadıklarından bana biraz akıl verir misin ileride ne gibi bir sıkıntı yaşama olasığım var.

Ben ayrı şehirden evlendim ve iyi ki de öyle olmuş aynı şehirden olsak nerde çok kaldın ilk nereye
Gideceksin tartışmaları olacak annemle babam bana örnek
Sevgiden önce saygı olacak çok anneci olmayacak annesi de çok düşkün olmayacak aynı zenginlikte veya fakirlikte olunmalı yani iki tarafta polis veya doktor olmalı bence:-) biz ıkimiz de katibiz mesela kizginlikla da olsa üstünlük taslayacak bi durum olmuyor yani yapmaz benim eşim benim sülalem beni değil onu seviyo kızım damadı uzme diyorlar çırkf benim herhal
Şaka bi yana ne kadar düzgün kendine uygun istersen ışte bazı insanlar ilk başta sana senin istedigin gibi görünmek isterler ama evlendikten sonra çıkar ortaya biraz da alın yazısı

canım ben nişanlıyım tamda senin yapmazdım dediğin durumdayım şu anda.bana biraz daha akıl verebilir misin?aynı şehirdeniz ama ailesi çok canımı sıkıyor her hareketleri hal tavırları batar oldu bi yanım vazgeç diyo bi yanım devam et.düğünüme bir ay kaldı.çaresizim.

Diğer konuna yorum yapacağım canım..

Kayınvalide sorunu yaşamak istemeyenler :

Kayınvalide adayınızın kendi çevresi,arkadaşları,gezmesi yani kendi sosyal hayatı olsun.
Evde boş boş oturan,tek faaliyeti akraba gezmesi ve evişleri olan bir kayınvalide,mecburen size sardıracaktır.

Kayınpeder sorunu yaşamak istemeyenler :

Eşinizin babasıyla ortak işi,ortak kirası vb...Maddi bağımlılığı olmasın.
Böyle durumdaki kayınpederler çok daha otoriter ve baskıcı oluyorlar.

Bunlar şahsi deneyimim değil,şahsi gözlemim :)

benim evlilikte aradığım huzur,sakinlik ve güvendi eşim bunların hepsini sağladı çok kıymet verdi bana şuan hayattaki tek düşüncesi kızı ve karısı olan bir adam kusurları yokmu var tabii ama tanıdığım en iyi niyetli insanlardan biri para pul meselesi biraz şans işi bir gün var bir gün yok ama bu körü körüne kendini bir bilinmezliğe at demek değil tabii iki gönül bir olunca samanlık seyran olur hikayeleri ancak filmlerde oluyor..

Sözünde duran, güvenilir, sadık, dürüst vs. klişelerini biliyosunuzdur
Devamına geleyim ben direk

1- İlk torun olmasın
2- Tek erkek olmasın
3- Çok görümce, elti olmasın
4- Adabı muaşeret kurallarını bilen bir aileye sahip olsun
5- Düzgün arkadaşları olsun
6- Oturmayı kalkmayı bilsin

Öyle işte :6: hepsi bi arada olmasa da birçok madde uysun bari..

1.Sözlüm anne tarafından ilk ama baba tarafından 2. torun
2. Erkek kardeşi var ve genelde sülalede herkesin erkek çocuğu var.
3.Görümcem hiç yok 13 yaşında küççücük kaynım var. İlerde büyük eltilik taslarım. :27:
4.Ailesi çok şükür görmüş geçirmiş nezaket sahibi saygılı insanlar.
5. Arkadaşları da kendi gibi efendi dürüst ahlaklı insanlardır.
6. oturmasını kalkmasını da bilir .

Evleniyim ben bu adamla ya. :27:

Kayınvalide sorunu yaşamak istemeyenler :

Kayınvalide adayınızın kendi çevresi,arkadaşları,gezmesi yani kendi sosyal hayatı olsun.
Evde boş boş oturan,tek faaliyeti akraba gezmesi ve evişleri olan bir kayınvalide,mecburen size sardıracaktır.

Kayınpeder sorunu yaşamak istemeyenler :

Eşinizin babasıyla ortak işi,ortak kirası vb...Maddi bağımlılığı olmasın.
Böyle durumdaki kayınpederler çok daha otoriter ve baskıcı oluyorlar.

Bunlar şahsi deneyimim değil,şahsi gözlemim :)

Tarif ettiğiniz kayınvalideden bizimkisi arkadaş grubu var çeşitli kurslara gider bi bakıyorum kışın sitilistlik kursunda ,yazın pasta kursunda, bir başka zaman ud kursunda filan . Çıkmışlar 15 kadın gezmelerde filan demek ki bu iyi bir şeymiş. Kadınlar kulübünden bir şey daha öğrendim bugün. :9:

canım ,bana uygun bir eş adayı olduğunu anladıktan sonra ciddi düşünmeden önce ailesiyle tanıştım gizlice ,eşimin ailesine ait lokantası vardı o dönem ,ailesini tanımak için bir kaç kez yemek yemeye gitmiştim,ailesini tanıyınca olumsuz düşünseydim ,bir daha düşünürdüm herhalde ,kriterler yaşam tarzına göre değiştiği için açıklama gereği duymadım,bence siz kendi yaşam tarzınıza göre eş adayınızın sahip olması gereken özellikleri belirleyin,muhakkak ciddi olmadan ailesiyle tanışın ama ne yaparsanız yapın evliliğin biraz şans olduğuna inananlardanım,hakkınızda hayırlısı olsun,sevgiler.

Tecrübeli arkadaşlar anlatsın bize. Evlenmeye karar verirken eşinizin hangi özelliklerine dikkat ettiniz? Evlendikten sonra keşke şuna da dikkat etseymişim dediğiniz neler oldu? Şimdi geçmişe dönebilsem kesinlikle şu özellikleri arardım diyeceğiniz neler var?

sabit bir işi var mı
sana değer veriyor mu ve bu baki kalacak mı
tembel mi çalışkan mı
sorumluluk sahibi mi
ben bunlara dikkat ettim ve sağolsun eşim kendini hiç bozmadı..arada ufak tefek kusurlar olabilir ama o hepimizde var

1-ilk çocuk
2-ailede tek erkek
3-sülalede tek erkek
4-doğal olarak tek erkek torun
5-sende otomatik olarak tek gelin oluyosun
iyi hoş eltisiz falan güzel ama torun istekleri her geçen gün daha şiddetli bir hal alıyor ve daha donanımlı üstümüze geliyolar
o yüzden bazen görümcem evlense de doğursa kurtulsam diyorum :))):37::37:

bekar bırı olarak takıntılarımı yazmakıstıyorum
1) karadenızlıyım ve erkeklerı yuzunden asla karadenızlı ıstemıyorum.hep keyıf yazık kadnıların canı cıkıyo.
2)sıgara ıcmesın.
3)benden en fazla 5 yas buyuk olabılır ve benden 1 yas bıle kucuk olmasın.
4)Bızım sulale zaten fazla kalabalık mumkunse cok az bı akrabası olsun.
5)en önemlısı vicdanı ve allah korkusu olsun.
6)içki kumar kadın kız olmasın
7)deger veren gercekten seven bırı olsun
işte bu takıntılarıma uygun bırını bulamadıgımdan evde kaldım sanırım 27 yasımdayım aslında bır kısı var tam bunlara uyan ama olurmu olmazmı artık allah bılır.dua edın bana olsun yoksa bu takıntılarım yuzunden bulamıcam ben :)

slm canım bende nişanlıyım ve benim nişanlımın ailesi tamda kastettiğin gibi ileri görüşlü ve modern değil.bu konudan dolayı biraz canım sıkılıyor.yaşadıklarından bana biraz akıl verir misin ileride ne gibi bir sıkıntı yaşama olasığım var.
ooo papatyaaa! :9:
sen en azından bir ünv. okumuşsan ailen en az lise mezunu insanlardan oluşuyorsa ..
gelin geldiğin aile ilkokulu bile bitirememişse en ufak şeyde bile anlaşmazlıklar olacaktır senin ak dediğine onlar kara diyecekler çünkü vizyonları gelişmemiş ...
ya tamam diyip geçiştireceksin ya da ottan b..ktan meseleler için bile kendi fikrini onlara aşılayıp yapay bir fikir oluşturacaksın beyinlerinde...
aradaki farkı hemen anlayacaklar ve senin her konuşmandan ''gelin bizi beğenmiyor'' anlamı çıkarabilecekler
kısacası zordur bu işler ,bizde memleket farkı da var, gerisini sen düşün papatya.

evleneceğin insan bu konularda sen veya ailesi arasında taraf olmuyorsa bu bir + işaretidir
nasıl oluyorsa o kökten gelenekçilik, o dar kafa eşime geçmemiş hayret :48: (okuduğundan olmalı)

tartışmaya girmeyiz pek ama ailem haklı veya sen haklısın demez bilir ki bu tartışmaların sonu yoktur çünkü: aklıbaşında kimse ne ailesini ne de eşini atamaz (tabi gerçekten seviyorsa)

papatya bunu şimdi gördüm canım durumun vehametinden habersiz yazdım yani

düğüne bir gün bile kalsa herşeyden önemlisi senin mutluluğun ,evlenip kafanı duvarlara vuracağına şimdi biraz fazla üzülürsün o kadar
merak da etme 3-4 aya geçer üzüntün
aile bu atsa atılmaz satsa satılmaz şimdi arada bir görüşmekle bu kadar can sıkanlar yarın evine gelip gidecek her zaman ,onlar her geldiğinde senin suratın onların da lafı - sözü düzelmeyecek
her gittiklerinde kavga gürültü kopacak belki... içine atsan seni atmasan evliliğini yiyip bitirecek
eğer nişanlından da soğuduysan hiçbirşey için geç değil
nasıl olsa hep canın sıkıyorlar birinde patlarsın biter..

papatya bunu şimdi gördüm canım durumun vehametinden habersiz yazdım yani

düğüne bir gün bile kalsa herşeyden önemlisi senin mutluluğun ,evlenip kafanı duvarlara vuracağına şimdi biraz fazla üzülürsün o kadar
merak da etme 3-4 aya geçer üzüntün
aile bu atsa atılmaz satsa satılmaz şimdi arada bir görüşmekle bu kadar can sıkanlar yarın evine gelip gidecek her zaman ,onlar her geldiğinde senin suratın onların da lafı - sözü düzelmeyecek
her gittiklerinde kavga gürültü kopacak belki... içine atsan seni atmasan evliliğini yiyip bitirecek
eğer nişanlından da soğuduysan hiçbirşey için geç değil
nasıl olsa hep canın sıkıyorlar birinde patlarsın biter..

tşk ederim canım.ben üniversite mezunuyum nişanlımda öyle.ama aileler hepside lise mezunu.tek fark biz şehirde yaşıyoruz onlar köyde.biz daha çok insan tanımış görmüş geçirmiş bir aileyiz onlar pek öyle değil.zatenbenim esas soğuma sebebimde bu.neden biraz daha dikkat etmezler laflarına davranışlarına diye.ama ben abartıyormuşum gibi geliyor bazen takmışım ya batıyo artık.vazgeçmeyide denedim yakın zamanda çok canım yandı yapamadım.ilerde daha kötüsünü bulmayacağım garanti değil dşye vazgeçemedim.durumum çok zor yani ne yapacağımı bilmiyorum.Allah yardımcım olsun.

tşk ederim canım.ben üniversite mezunuyum nişanlımda öyle.ama aileler hepside lise mezunu.tek fark biz şehirde yaşıyoruz onlar köyde.biz daha çok insan tanımış görmüş geçirmiş bir aileyiz onlar pek öyle değil.zatenbenim esas soğuma sebebimde bu.neden biraz daha dikkat etmezler laflarına davranışlarına diye.ama ben abartıyormuşum gibi geliyor bazen takmışım ya batıyo artık.vazgeçmeyide denedim yakın zamanda çok canım yandı yapamadım.ilerde daha kötüsünü bulmayacağım garanti değil dşye vazgeçemedim.durumum çok zor yani ne yapacağımı bilmiyorum.Allah yardımcım olsun.

bunu anca yaşayarak göreceksin daha kötüsü ve ya daha iyisi aklına bile gelmeyecek belki
Allah yar ve yardımcın olsun. :18:

Back
X