Evli ve Tekstil Mağazalarında Çalışan Satış Danışmanları Buraya!! Nasıl Dayanıyoruz??

tatli_solucan

Credo in Patrem
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
88
5
13
İzmir
Merhaba kızlar. Ben isimli bir firmada yaklaşık 6 yıllık full time satış danışmanıyım. Her firmada olduğu gibi bizde de arada rotasyonlar oluyor bende bu rotasyonda 3 farklı mağaza gördüm ama bu son geçtiğim mağaza cidden çok yorucu. Evleneli daha 7 ay oldu. Eve ve işe bölünmeye çalışıyorum. Öyle zamanlar oluyorki kalktığım gibi giyinip işe gidiyorum. İşlerin ucundan tutmaya çalışıyorum. Ama yetemiyorum tabiii. Bi gün bi yeri yapsam diğer gün başka bi yer patlıyor. Dışardan yemek yemeği sevmiyorum ve kendim yemek yapıp götürmeye çalışıyorum. zaten işlerin ucundan tutmayıp yemekleri aksatırsam kocam söylenmeye başlıyor '' sen kadınlık görevlerini unutuyorsun '' diye. İşe girişimiz 13:00 eve gelişim 23:00 oluyor. Azıcık oturup dinleneyim diyorum bu sefer saat 24:00 e yaklaşıyor. Kendime ayırıcak zaman bulamıyorum. Kocama da ayırıcak zaman bulamıyorum. Bi şeyler hep yarım kalıyor. Tek tesellim izin günümde ev işi çamaşır yıkıyorum genelde. Nadir dışarı çıkıyoruz. Mali durum da parlak değil maalesef arada bir birini tutup yaptırayım. Siz de böyle misiniz ??? Siz de bu döngünün içinde sıkışıp kaldınız mı ?? Nasıl bazı şeylere yetişip idare edebiliyosunuz?? İşimizden hiç bahsetmiyorum bile akşama kadar düşüncesiz insanların dağıttıklarını katla askıla dağıt. İnsanlarla uğraş hem kafan yorulsun hem bedenin yorulsun. İyi ve komik zamanlarımızda oluyor tabi illa her şey kötü değil ya. Benimle neler yaşadığınızı paylaşırsanız sevinirim. Çoğumuzun durumu böyle mi yoksa aramızda bi çare bulanlar var mı merak ediyorum.

Çok kötüymüş gerçekten. Ben henüz çalışmamama rağmen okulla evi zor yürütüyorum. Okul yerine iş başlayınca napacağım bilmiyorum. Mesai saatleri daha uygun bir iş baksanız çalışırken. Mümkün değil mi?

Çok kötüymüş gerçekten. Ben henüz çalışmamama rağmen okulla evi zor yürütüyorum. Okul yerine iş başlayınca napacağım bilmiyorum. Mesai saatleri daha uygun bir iş baksanız çalışırken. Mümkün değil mi?

Ah tatlim burda o kadar uzun zaman oldu ki başka bi iş bulsam pişman olucam diye tedirgin oluyorum. Siz de okul bitip işe başlayınca sizin de zor olucak durumlar. O yüzden dinlendiğiniz her anın tadını çıkarın :) çünkü erkekler ne kadar yardımcı olmaya çalışsalar da bi süreden sonra işler yine bize kalıyor. Umarım bulduğunuz iş, evi ve eşi idare etmede zor olmaz.

bir tek satış danışmanları böyle değil ki çalışan herkes böyle.insanlar sabah 9 da iş başı yapıyorlar siz 1 de hayli hayli yaparsınız bence hadi ona göre geçte bitsin işiniz yinede eşit şartlardasınız herkesle.09.00-19.00 sizde 13.00-23.00 yani."düşüncesiz insanların dağıttıklarını katla askıla dağıt." buna da katılmıyorum insanlar alışverişe çıkıp bakıcak tabi siizn işinizde toplamak insanlar düşünceli olup sizin işinizi mi yapsın yani ?

şu öğretilmiş görev saçmalıkları yüzünden bu sorunların hepsi ne demek kadın görevi erkek görevi kadın her zaman yemek yapacak diye kural mı var?

bir tek satış danışmanları böyle değil ki çalışan herkes böyle.insanlar sabah 9 da iş başı yapıyorlar siz 1 de hayli hayli yaparsınız bence hadi ona göre geçte bitsin işiniz yinede eşit şartlardasınız herkesle.09.00-19.00 sizde 13.00-23.00 yani."düşüncesiz insanların dağıttıklarını katla askıla dağıt." buna da katılmıyorum insanlar alışverişe çıkıp bakıcak tabi siizn işinizde toplamak insanlar düşünceli olup sizin işinizi mi yapsın yani ?

bende sizin bu düşüncenize katılmıyorum ne var baktıklarını azda olsa düzeltmeye çalışsalar ben mağazaya gittiğimde katlamaktan bakamıyorum mesela almak istediğime yerine koysalar başkası da bakmak istediğinde hemen bulsa işleri evet toplamak ama nereye kadar dağıtan bir kişi değil ki

Evet insanlar bakacak ama savaş alanına çevirmeye gerek yok bence mağazaları. Ben 20 yaşındayım öğrenciyim ve part time olarak çalışıyorum. yeri geliyor "düşüncesiz insanların dağıttıklarını katla askıla dağıt." yapmaktan gece 1'lerde çıktığımız oluyor. Bu mudur yani insaların bizlere bakış açısı? 'İşin ne yapacaksın tabi' Ben önüme tişörtlerin fırlatıldığını bilirim ya katla diye. Size katılmıyorum. Beden gücüyle çalışmak hele bir de kurumsal bir firmaysa ve 'işin ne yapacaksın tabi' zihniyetindeki insanların kölesi olduğunu kabul edip sürekli gülmek zorundaysan gerçekten zor.

Konu sahibi arkadaşım,
Evli değilim ama ben de okula, erkek arkadaşıma, aileme, ek olarak gittiğim kurslara ve sporuma vaktimi bölüyorum. Part time olunca tabi :1: Evet işimiz gerçekten zor. Kpss'yi kazanmaktan başka çarem de yok gibi görünüyor :1: Eğer imkan varsa bence kamuya geçmeyi dene. Böylece sadece beynin yorulur. Hafta sonu da 'işin ne ki topla' diye mağaza dağıtırsın :1:

Herkes "nasıl olsa arkamı toplayan var ben dağıtırım o toplasın" mantığıyla hareket ettiği için maalesef mağazalar o hale geliyor. Pazar kültürüne sahip insanların mağazaya girince bakma kültürü de o kadar oluyor tabi. Satış danışmanı olarak herkesin gözünde ilk canlanan masa katlayan adam oluyor. Oysaki satış danışmanı adı üstünde mağazaya gelen müşterinin alacağı ürünle ilgili bilgi alacağı adamdır. İşimiz hem bilgi vermek hem düzenlemek. Biz insanlardan bizim gibi katlamasını ya da her denediğini askılayıp yerine götürmesini beklemiyoruz. Bakarken ya da denerken resmen kendini kaybediyor insanlar. Onun deforme ettiği yerlerde süründürdüğü ürünü bilmeden bir başkası alıyor. Olaya bu açıdan bakacak olursak da bu şekilde dağıtarak bakmayı adet haline getirmiş insanlar başkasının hakkına tecavüz etmiş oluyorlar. Baktığını çok düzgün olmasa bile atmadan hafifçe dürüp yerine koymak ya da denediği ürünü askılayıp personele teslim etmek görgü ve kaliteyle alakalı bana kalırsa. Bu da sonradan kazanılacak bi özellik değil. İnsanın içinde olması lazım. Yetiştirilme tarzıyla ilgili. Dünya küçük bugün o insanların talan ettiği mağazalarda yarın öbürgün kendi çocukları çalışıcak belki de kimbilir ... Başkalarının çektiği zorlukları ve sıkıntıları düşünmeden hareket edenler, kendi çektikleri sıkıntılar için başkasından da anlayış bekleyemezler ...

Back
X