evliler ♡

Ama o zamna pişmanlık duygusu evliliğe değil, çocuklara yönelik olmaz mı? Yanlış anlama çocuklarından pişmanlık duyuyorsun demiyorum ama çocuk sorumluluğunun evlilik sorumluluğuyla alakası yok.

Ya yok bazen cocuklarimla yanliz olayim diyorum onlarla ilgisi oldugunu dusunmuyorum. Benimki kronik yorgunluk birazda.. uykusuzum yorgunum surekli ama beni gorsen boyle dusunmezsin..eski hayatimi cok ozluyorum birde.. eski dedigim 10 yil oncesini:)
 
Ya yok bazen cocuklarimla yanliz olayim diyorum onlarla ilgisi oldugunu dusunmuyorum. Benimki kronik yorgunluk birazda.. uykusuzum yorgunum surekli ama beni gorsen boyle dusunmezsin..eski hayatimi cok ozluyorum birde.. eski dedigim 10 yil oncesini:)

E kocayı gönderince sorumluluk azalmicak ki artacak bu durumda.
Valla ben de bazen sadece okula gidip eve gelince anamın sıcak yemeğini bulmayı özlüyorum ama geri dönmek de istemem. Kendi hayatımı kurmuş olmayı seviyorum ben.
 
Dun bizde zaten filmdelisi ilebunda karar kildik:) yani bosaninca sorumluluk dahada artacak diye:) ya hic bulasmican bu islere ya da sonuna kadar gitcen. Allah yardim etsin bizlere ne diyeyim
 
13 yıllık evliyim
evlenirken eşimin işi maaşı çok iyi değildi ama ben boş ilişkilerden yoruldgum için kabul ettim evlendim ,
evet ilk yıllarımız çok zor geçti maddi açıdan
amaaaaa ailesinin yaptıkları yanında aç kalmam, elektriğimin kesilmesi , saçlarımı parasızlıktan kocamın kesmesi ,
kocamın ense traşını benım yapmam , cebimizde para bitmesin diye dolmuşluk yolu yürüyerek eve gelmek ,
bunun gibi birsürü örnek verebilirim dile kolay 5 sene zorluk çektim ve bunları gülerek anlatabilirim ,

ama anasının abisinin yaptıklarını onların yüzünden çıkan kavgaları heran herdaim nefretle anacam ,
ve asla yaptıklarını unutamıyorum ,

evliliklerde aileler uzak kalsa kimse evlendiğine pişman olmaz bence
 

Parasızlık değil de ikimiz de kuaförlerden nefret ettiğimiz için evde yapıyoruz bu işleri. Gerçi eşim sadece duruyor ben yapıyorum genelde. Onu traş ediyorum, kendi saçımı kendim kesiyorum. Eğlenceli şeyler bunlar ya, üzülmeyin zaten gülerek hatırlayın. Ne güzel destek olmuşsunuz birbirinize, elele vererek atlatmışsınız zor günleri.
 

evet çok şükür bunlar güzel şeyler
gerçi o kadar yokluk çekmemizin bile sebebi kv ,

ama onlara muhtaç olmadan atlattık o yuzden bu konuda kasmıyorum kendimi ,
ama o abisini susuz kaşıklarda boğabilirim
 
3 sene olucak evleneli ordaki konuda şaibeli biraz ama neyse :))
Eşimi severim ciddi anlamda iyi bir insan asla kötü söz etmez, ben sinirlenince birşeyler fırlatır ederim, o hiç öyle kolay sinirlenmez. Sessiz sakin efendi der herkes.
Sadece bekarken yaşadığım maddi imkanları şuan yaşayamıyorum. O bir mutsuz ediyor. Bazen o yüzden evlenmesem ne güzel gezer ederim diyorum.

Evlilikte maddiyat, sosyal haklar, ortak yaşan alanı vs derken uyumsuz olduğunu düşündüğün durumlar söz konusu olabiliyor.
Bence işte genelde insanlar bu noktada soyut duygulardan mutlu olsada somut konular işin içine girince memnun olmadığı için şimdiki aklım olsa evlenmezdim diyor.
Boşan desen duygusal olarak tatmin olmayan kısmı boşanır sadece diğerleri yine evli olarak hayatını devam ettirir.
 

Nereye kadar sorumsuz yaşanacakti ki?
Ben evlenirken annemin evinde mutfaga girmis insan degildim, yeri gelirdi babam yiyecek hazirlardi bana yaptirmazdi. Bir bardak suyunu bile kimse benden istemez birbirlerinden isterlerdi.

Oldukcada özgür yetistim gezme, tozma kisitlamam olmadi. Ama ne zamana kadar ev işlerine elini surmeyip, sorumluluk paylaşmadan yaşanabilir ki?
Ha kendin ayri evine cikarsin 7/24 hizmetlin olur onu bilemem. :) Bunu bekarken yapan evliyken de yapar tabi.

Sonsuz bir ozgurluk yoktur toplum icinde yasiyorsak kendimizi bir sekilde sansurlemek zorunda kaliyoruz. Iş yerinde de istedigimde cikayim, istedigimi soyleyeyim, istedigim gibi davranayim yok.
Arkadaslarina bile her aklina geldigi gibi konuşamazsin bazen.
Butun hayat çok özgür ve sifir sorunsuz degil ki bekarken...
Ben anlayamadim ne ozgurlugu?

Evliligin en nefret ettigim kismi eş ailesi oldu. Tanimadigin insanlarla sözde akraba olup gorusmek durumunda olmak filan asiri berbatti. Hayatimin en igrenc şeylerinden biri bu olabilirdi.
Ama ben hallettim. Evime gelenim gidenim pek olmuyor artik. Ayda 1 kere annesine filan biz gidiyoruz o kadar. Onun disinda ozgurluk kisitlayici birsey yok bence.
 

yapmanda sorun yok zaten- konu sahibi evlilik acisindan sormus (ben öyle anladim)
burda kimse cocugun sorumlulugu dememis (bende dahil) cocuk her halinle sorumluluk gerektiriyor. bir ömür boyu insan anne olarak sorumluluk tasiyor. yani 7/24 is. cocuk topuna girmiyorum. benim zaten yok- kolik, hasta, kusan bebek sorunlarini yasamadim- birsey diyemem.
burda bayanlarin cogu kocasindan yakiniyor cocugundan degil. benimde kocam (beraber yasadigim adam) benim hayatimi kolaylastiriyor. Kisa kesersem bana faydasi var zarari yok :)
babaevinden koca/hanimevine gecis yapanlar- hergün yemek yapmakdan, evi temizlemekten, camasir ütüden ve maddi acidan bunaliyorlar ve dem vuruyorlar. sorun hayallerde. cogu ev döndürmeyi bilmiyor, haftalik/aylik mutfak alisverisinden haberdar degiller- 10 saat disarda calisip eve gelip yer silmek ne bilmiyorlar. hayat tozpembe geliyor- cogunun düsencesi pembik ev kurup mutlu mesut yasamak- klozet fircalamak akillarina gelmiyor.
eger bir insan ev gecindirmeyi anne/babaevinde ögrendiyse genelde evlenincede (bu konuda) sorun yasanmiyor.

benimde ajandam dolu, genelde bana zevk veren aktivitelerle ama :) benim cocugumun olmamasi bilincli verilen bir karar. senin kuzularin var- bile isteye yaptin ve eminimki onlarsiz bir hayati istemezsin.
yani cocuk = evlilik degil. evli olmasan bile o cocuklar senin
 
Böyle genellemeleri saçma buluyorum. İlk evliliğimden kısa süre sonra boşandım o dönemlerde bile böyle bi genelleme yapmadım düşünmedim. Şimdi evliyim çok şükür çok mutluyum ama evlenin diye de genelleme yapmıyorum kimseye yine.. Çevrenizdekiler de bu kadar pişmansa boşansınlar bi zahmet çözümü yok değil yani pişmanlıklarının
 

tabiiki hayat toz pembe degil :)) ben ogrenciykende bir suru iste calistim evdeki isler zor gelmiyorki zaten..ama bazen bilmiyorum ya yukardaki arkadasta yazmis evliligin getirdigi bazi sacma sapan seyler var..es ailesi tarafi yasanilanlar vs. bunlarda geriyor biraz belkide beni. birseyler yasanmissa yok sayamiyorum..bir cok kisi gibi amaann olan olmus napayim bu saatten sonra diyemiyorum. calismaya basladigim zaman, ogrenciligimi ozlerdim mesela cokca..halbuki okulu bitircem diye hayal kurardim :)) birazda belkide bende bi hastalik gibi eskiyi ozlemek. bir soz var ya..bugun dunu dusunursun, yarinda bugunu..bulundugum anin tadini cikarsam daha iyi olur benim acimdan tabii.
birde sanki bi herseye doymusluk var bende, herseyi gelmis gecirmis gibi hissediyorum kendimi..
 

sen yorulmussun. hayat yormus. ben takmayan tiplerdenim- bu huyuma cok zor sahip oldum (güzel bir panik atak sayesinde) baktimki tek icine atan kafa patlatan benim- bende saldim. dünya yansa umrumda degil. es ailesi benimde sorunlu. kendi ailemde sorunluydu (geriye kalanlar, zaten 80% öldü) - eskiden üzülürdüm, takinti yapardim- simdi ölseler umrumda degil. sonunda kafa dengi es buldum, o da beni zorlamaz ailemle görüs et diye.
gecmisi bende özlüyorum. istanbulda cocuklugum gecdi. cok mutluydum, huzurluydum. özlüyorum ailemle gecirdigim günleri.
annemi, babami özlüyorum. gecmisi özlemek bence kötü degil. demekki mutluydun. özlenecek anilarin var.
bundan 20 sene sonrada simdiki stresini özliceksin. bak simdi bebelerin kücük- es ailesi vs. seni belki yoruyor ama bundan 20/25 sene sonra hem es ailesi hemde tonca dünür ailesi olacak. bide onlarin agiz kokusu eklenecek. ozamanda simdileri özliceksin :) (Felaket tellati gibi konusdum bende)
 

hahaha birde ilerisini dusunup uzuleyim :)) zaten turk milleti olarak rekor kirariz,, onumuzdeki 10-20 yili dusunup uzulmeye :) haklisin tabiiki..gene beni anlaminiza sevindim. hani deniyor ya skildiysan bosan ee o da cozum olmuyor sorumluluklar daha artacak, ee dedigin gibi zaten yorulmusum bikmisim herseyden. sacma sapan seylerden cocuklarim mi uzulsun? ki bosansam bu bana ne anlamda mutluluk getircek? eskiye dair mutsuzluk animsatacak anim nerdeyse yok denecek kadar az. saglik sorunlari olunca tabiiki aslinda herseyin ne kadarda onemsiz oldugunu dusunuyorsun. Allahim hakkimizda hayirlisini versin.
 

Hhahaha- ben ileriyi düsünüyorum bazen ve sinirimden 2 paket chips yiyorum. kendi kendime kuruyorum- ya cocugumun kocasi/karisi kötü olursa diye (cocuk yok daha--- olacagi mechul) kendi kendime olmayan cocugun esine KVlik yapiyorum vs. evine yerlesme planlari vs. aklina gelebilecek en feci KVlikleri yapiyorum.

bosanmak bazen cözüm oluyor ama sen niye bosanasinki- aile olarak yorulmussunuz- coluk cocuk derken belki cift olarak arka planda kalmissiniz.
benim annem gül gibi babami bosadi (sebebini asla ikiside söylemedi) sonrada iki cocukla didindi durdu. annemin yerinde olsaydim babam gibi adami öldürseler bosamazdim (babam diye demiyorum, gercekden rahat adamdi) annem bosadi ama. sonuc: sorunca mutluyum diyordu. evlilik bazi kisileri yoruyor ve mutlu etmiyor. bosanmak vs. kolay degil tabiki ama sanildigi kadar faciya bir durumda degil. ne kadin ne cocuklar icin.
 
Evlilik sanırım bir kadın için;evlenmeden önce tanıdığı kişinin evlenince tamamen farklılaşması sonucu yaşadığı hayal kırıklığı veya zaten o kişinin öyle olduğunu görmek istemeyip evlendikten sonra muhteşem bir eş olacağını beklemesi sonucu yaşadığı durum yada hayallerindeki erkek ve evliliği yaşamayamanın garip bir üzüntüsü olabilir...Birde işin içine sorunlu bir aile sülale eklendi mi tadından yenmez...
 
Bekarlik ayri evlilik ayri guzellll....ikisinide hakkini vererek yasamali...bi daha dunyaya gelsem esimle tekrardan ama daha genc tanismayi dileyerek evlenirdimm....bence evlilik sevgi,saygi varsa istedigin biriyse vede yasanmasi gereken biseyyy...
 
Boşanmış biri olarak, evliliğin dizilerde gördüğümüz gibi olmadığıdır.
Karşılıklı beklentilerinizi çok yüksek tutmamakla birlikte, azla yetinmeyi bildiğin sürece mutlu oluyosun.
Evlilik güzel bence. Biz eski eşimle hep aynı şeyi konuştuk biz ikimiz birlikte beceremedik ama onun dışında çok iyi arkadaştık.
Ten uyumu da önemli faktör tabi.
İnsanın kendisinde bitiyor. Kimse boşanmak için evlenmiyor. Bu konu çok kapsamlı. 3-5 kelime ile tarifi olmaz ki
 

tam turksun desene :))) demekki asilmayacak bir sorunduki annen babani bosadi, heleki sebebini soylemedilerse. ben olsam meraktan catlardim o ayri meselede : ( belkide gercekten mutlu oldu bosaninca olabilir.

benim esimde cok rahattir yemek var mi yok mu umru degildir, cocuklari birakir giderim, aldigima verdigime karismaz..evde camasira bulasiga laf etmez, 1 yil temizlik yapmasam niye demez.gece birakip cikabilirim, canim birsey istese gecede olsa alir gelir filan..bir cok kisi bunlara sahip olmak ister...belki dedigin gibi herseyden yorulduk ikimizde..eskiden kavga ettigimiz seylere ben bile ses etmiyorum, cunku simdi hic ugrasamam deyip tepki vermiyorum :))
 
29 yaşında evlendim eşim de 30 Du .keşke daha önce evlenseymisim. Hatta keşke onu daha önce tanisaymisim ...üniversiteyi birlikte okuyabilseymisiz mesela ...bazen annesine onun kucuklugunu sorup saatlerce dinlemek istiyorum . Onun eski fotoğraflarına bakmak, benden önceki anılarını sabahlara kadar dinlemek istiyorum. ... umarım siz de böyle birini bulursunuz
 
doğru insanı bulursan evli olmak çok güzel eşim beni gözünden sakınır kıyamaz bir dediğim 2 olmaz her işte yardımcıdır. Allah bin kere razı olsun . Hiç birşeyden evli oldugum icin eksik olmadım tam tersi daha eglencelı bır hayatım oldu kafamıza ne eserse onu yapıyoruz gezip eğlenıyoruz. yeri gelıyor bara da meyhaneye de gidiyoruz. Karsındaki kisiyle ilgili yani tamamen bunlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…