- 20 Eylül 2017
- 2.398
- 9.467
- 158
- 38
aslında ne istediğine bağlı evlilik tamamen kör olmadan bakarsan mutlu olabilirsin 7 senelik evliyim iki evladim var temiz görgülü ileri görüşlü bir eş istedim hep cok şükür hic arkasini toplamadım çoraplarını eşyalarını hatta simdi 2 bebeyle esim bizom arkamizi toplar olduBi yerde okumuştum çok gülmüştüm. Evlenmeden önce kendinize sorun ben bu adamın kokusmus çoraplarını toplamaya dayanabilirmiyim diye :)
Yok bizim dönemde de vardı ama o okul okuyan artist tipler mezun olunca kuzuya dönüp topluma ayak uyduruyor hepimiz gibi. Doğuda bunu hissedebiliyorsanız yani özgürlüğü bu bence sizden kaynaklı. Zaten hep böyle değil midir prangalar aslında kafamızın içinde. İnsan her yerde her şeyi yapabilir aslında.Ya bilmiyorum il belirtmek mümkün mu doğuda bir ildeyim :) ama bakıyorum gözlemci olarak ortaokul öğrencileri lise öğrencileri boyut olarak bizden çok değişiklikler ablam öğretmen anlattıklarına bazen inanamıyoruz. 14 13 yaşlarındaki çocuklar sevgili sigara ortamları ya ne bileyim inanın bizim dönemde bu kadar yoktu sanki herşeyi kaybettik gibi
Sizden kaynaklı derken ne demek istediğinizi anlayamadim özür dilerimYok bizim dönemde de vardı ama o okul okuyan artist tipler mezun olunca kuzuya dönüp topluma ayak uyduruyor hepimiz gibi. Doğuda bunu hissedebiliyorsanız yani özgürlüğü bu bence sizden kaynaklı. Zaten hep böyle değil midir prangalar aslında kafamızın içinde. İnsan her yerde her şeyi yapabilir aslında.
7 yıllık evliyim hiç de pişman değilim. Kişiye göre değişir o durum.Öncelikle hayırlı akşamlar hanımlar. 2 gündür zor bi süreçten geçiyorum. Bana uygun olmadığına inandığım biriyle ilişkimi bitirdim. Ne kadar doğru karar verdiğimi bilsemde alışkanlık oldugu için zor geçiyor. Konuyu hangi alana yazacağımı bilmediğim için burdan yazdım hep sohbet hem kafa dağıtma diyelim. Çevremde evlenen bütün kadınlar evlilikten pişman gibi kime sorsam evlilik nasıl diye aman evlenme lafları duyuyoruz :) evlenmeyen pişman evlenenen bin pişman durumu gerçekten öyle mi :) 80 yaşındaki babaannem aklım olsa evlenmezdim diyor. Nedir bu evlilerin bu halleri
İltifat etmeye çalıştım yanlış anlamayın. Yani kimsenin ne düşündüğünü umursamayan. Bu en güzel özgürlük benceSizden kaynaklı derken ne demek istediğinizi anlayamadim özür dilerim
Herkes genelde sorumluluktan yakınmış, bence tam tersi. Çocuğumuz olmadığından mıdır yoksa evlenmeden önce ikimiz de sorumluluk taşıdığımızdan mıdır bilmem bence evlilik sorumluluğu artırmıyor aksine paylaşılınca yük azalıyor.
Ben evlendiğimden beri ödemeler, araba bakımı, günlük alışveriş sorumluluğu almıyorum mesela. Hafta içi genelde yemeği ben yapıyorum, çamaşırları ben yıkıyorum, eve gelecek temizlikçiyi tamirciyi vs ben ayarlıyorum. Eşimin evle ilgili düşünmesi gereken şey daha az oluyor bu durumda. Bu demek değil ki birbirimize yardım etmiyoruz.
Bekarken nasıl yaşıyorsak öyle yaşıyoruz aslında. Birbirimizi kısıtlamıyoruz. Arada "ben bu akşam geç geliyorum, kızlarla goygoydayım, sen başının çaresine bak" diye haber vermek de çok büyük sorumluluk ya da problem gibi gelmiyor bana açıkçası.
Haha evet babaevinden koca evine gecis yaptim yine olsa yine oyle yaparim:) sorun orda degil.. ajandami bi gorseniz.. her gun bi randevu var doktorda bilmem nerde.. kendim icin ve cocuklar icin vs vs. Onlarla benim ilgilenmem lazim diger turlusu icime sinmiyor. Cocuklardan onceki zamani dusununce evet sorumluluk tabiiki bu kadar degildi.. cocuklar isin rengini cok degistiriyor bence+ 10000000
Benimde hayatim kolaylaştı ve her acıdan rahatladim.
Sorumluluklarim azaldi. Önceden (yanliz yasıyordum) her yük sırtımdaydı. Şimdi paylaşıyorum. Rahatlik varmış...
Sorumluluktan yakınanlar babaevinden kocaevine geçiş yapanlar galiba.
Haha evet babaevinden koca evine gecis yaptim yine olsa yine oyle yaparim:) sorun orda degil.. ajandami bi gorseniz.. her gun bi randevu var doktorda bilmem nerde.. kendim icin ve cocuklar icin vs vs. Onlarla benim ilgilenmem lazim diger turlusu icime sinmiyor. Cocuklardan onceki zamani dusununce evet sorumluluk tabiiki bu kadar degildi.. cocuklar isin rengini cok degistiriyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?