evliler ♡

Bi yerde okumuştum çok gülmüştüm. Evlenmeden önce kendinize sorun ben bu adamın kokusmus çoraplarını toplamaya dayanabilirmiyim diye :)
aslında ne istediğine bağlı evlilik tamamen kör olmadan bakarsan mutlu olabilirsin 7 senelik evliyim iki evladim var temiz görgülü ileri görüşlü bir eş istedim hep cok şükür hic arkasini toplamadım çoraplarını eşyalarını hatta simdi 2 bebeyle esim bizom arkamizi toplar oldu insallah cok mutlu olacaginiz bir evlilik yaparsiniz
 
Yok bizim dönemde de vardı ama o okul okuyan artist tipler mezun olunca kuzuya dönüp topluma ayak uyduruyor hepimiz gibi. Doğuda bunu hissedebiliyorsanız yani özgürlüğü bu bence sizden kaynaklı. Zaten hep böyle değil midir prangalar aslında kafamızın içinde. İnsan her yerde her şeyi yapabilir aslında.
 
tabi bazen kaçıp gitmek istemiyor muyum hemde nasil bazen o kadar yoruluyorum ki esime diyorum su kuzular azicik daha büyüsün beni evde bulamazsan sokakta ara o kadar bunaldigim donemler oluyor ama genel olarak anlayışlıysa karşı taraf saygiyi kaybetmiyorsan evlilik güzeldir arada kaçmak istesemde
 
Sizden kaynaklı derken ne demek istediğinizi anlayamadim özür dilerim
 
7 yıllık evliyim hiç de pişman değilim. Kişiye göre değişir o durum.
 
sevdiğin adamla evlenmek kadar güzel birşey yok.helekı çocuk sahıbı olmak.evlılkde sorumluluklar ağır olduğundan bazen yoruluyosrsun evet o zaman bekar olmayı dılıyorsun..ya da bazen ozluyorsun arkadaşlarınla olan anılarını bunu söylediğinde pişmanmış yada memnun değilmiş gibi gorunuyor ama oyle değil.bazen özgur olmak ıstıyorsun okadar.helekı yoksa evlılık tu kaka değil
 
Genelleme yapmak yanlış olur. Eşimle 10 yıldır beraberiz hala sevgili gibiyiz. Doğru kişi karşınıza çıktığında ayağınıza dolaşıyor zaten. Hiç olumsuz düşünmeyin.
 
Saçma sapan konuşuyorlar işte.
Madem mutsuz ayrılsınlar o zaman.
Doğru zamanda dığru Kişiyi bulabilirseniz evlilik gercekten Güzel birşey.
 
Evlendiğime pişman değilim. Çünkü eşim iyi biri.

Pişman değilim. Çünkü evlilikten beklentim şımartılmak, tüm giderlerimin kocam tarafindan karşılanması, onda var bende yok diye dertlenmek üzerine değil.

Not: Yeni değil 6 yıllık evli..
 
Herkes genelde sorumluluktan yakınmış, bence tam tersi. Çocuğumuz olmadığından mıdır yoksa evlenmeden önce ikimiz de sorumluluk taşıdığımızdan mıdır bilmem bence evlilik sorumluluğu artırmıyor aksine paylaşılınca yük azalıyor.

Ben evlendiğimden beri ödemeler, araba bakımı, günlük alışveriş sorumluluğu almıyorum mesela. Hafta içi genelde yemeği ben yapıyorum, çamaşırları ben yıkıyorum, eve gelecek temizlikçiyi tamirciyi vs ben ayarlıyorum. Eşimin evle ilgili düşünmesi gereken şey daha az oluyor bu durumda. Bu demek değil ki birbirimize yardım etmiyoruz.

Bekarken nasıl yaşıyorsak öyle yaşıyoruz aslında. Birbirimizi kısıtlamıyoruz. Arada "ben bu akşam geç geliyorum, kızlarla goygoydayım, sen başının çaresine bak" diye haber vermek de çok büyük sorumluluk ya da problem gibi gelmiyor bana açıkçası.
 
Sorun evlenmek değil evlendiğin kişinin karakteri oluyor. 5 yıllık evliyim bazı sebeplerden (eşimle değil kendimle ilgili sebepler) boşanmayı düşündüğüm zamanlar çok oluyor. Şimdiki aklım olsa yine evlenirdim ama belki biraz daha geç ve karşı tarafa farklı şartlar sunarak (maddi değil)
 
On küsur yıldır birlikte yaşıyoruz, altı küsur yıldır da evliyiz eşimle. Bir gün demedim nereden evlendim diye... Tam tersi, hayatta karşılaştığım tüm talihsizliklerin üstüne, karmanın, kaderin, Yaradanın, artık ne derseniz deyin bana verdiği bir mükafattır kendisi. Öyle görürüm. Evliliğe b.k atmaya gerek yok. Acele ederek, bol taviz vererek ve bunu da emek verdim zannederek, saygısızlıklara göz yumarak, kendini ezdirip, erkeğin hükmetmesine izin vererek, olmayacak ilişkileri zorlaya zorlaya evlilikle sonuçlandırıp, sonra da neden hiçbir şey toz pembe değil diye şaşırmak da enteresan. İnişler çıkışlar her ilişkide var, kimse kusursuz değil, orası ayrı. Ancak iletişim kurmayı bilen, karşısındakini seven sayan, dinleyen insanlar için o iniş çıkışları atlatmak da büyük dert değil.
 
Evet evlilik zor bişey erkekler çok yalancı ne kadar iyi olursa olsun ilk halleri gidiyor evlenince ama bence güçlü insanlar evlenmeli hayatta herzaman zor şeyler çıkıyor insanın karşına sadece es adayı değil önemli olan evlendikten sonra yaptığın bir hataysa bu hatayi silip gecebilmeli çocuğuna bakabilmeli ki hayattan kopmasin sorunlar karsinda. Nasıl evlilik büyük cesaret istiyorsa boşanmak ta öyle bişey pişman olan bosansin. İllaki evlilikte sorunlar oluyor güçlü duran kadının sorunu az oluyor erkekler karsinda ezik duran bi kadın görünce daha çok eziyor. Bunu basarabilen insanlar yapsın evliligi yoksa çocuk varsa çocuklara olan oluyor
 
80 yaşındaki babaanne keşke evlenmeseydim diye size diyebiliyor. Siz 80 yaşında oldugunuz zaman ve evlenmediğinizde sizin bu şekilde sitem edeceğiniz koca, evlat, torun olmayacak. Duvarlara konuşursunuz.
 

+ 10000000
Benimde hayatim kolaylaştı ve her acıdan rahatladim.
Sorumluluklarim azaldi. Önceden (yanliz yasıyordum) her yük sırtımdaydı. Şimdi paylaşıyorum. Rahatlik varmış...
Sorumluluktan yakınanlar babaevinden kocaevine geçiş yapanlar galiba.
 
Haha evet babaevinden koca evine gecis yaptim yine olsa yine oyle yaparim:) sorun orda degil.. ajandami bi gorseniz.. her gun bi randevu var doktorda bilmem nerde.. kendim icin ve cocuklar icin vs vs. Onlarla benim ilgilenmem lazim diger turlusu icime sinmiyor. Cocuklardan onceki zamani dusununce evet sorumluluk tabiiki bu kadar degildi.. cocuklar isin rengini cok degistiriyor bence
 
Yeni ayrilmis bir kuzenin yada arkadasim olsa bende diyorum ay aman bosver bapcan evlenipte :) morelini düzeltmek icin diyorum yoksa gayet mutluyum :)
 

Ama o zamna pişmanlık duygusu evliliğe değil, çocuklara yönelik olmaz mı? Yanlış anlama çocuklarından pişmanlık duyuyorsun demiyorum ama çocuk sorumluluğunun evlilik sorumluluğuyla alakası yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…