Evlilere soruyorum

Aklında gönlünde büyük ölçüde tatmin olmalı.. aşık olduğun insanı mantık süzgecinden geçirmelisin.. ikisi de olmalı.. ama sanırım en çok mantık. .

Tam olarak böyle de evlendim sanırım.. 10 yıl önce aşık oldum da evlendim.. şimdi eşimin mantığına hayranım..

ve bence evlilikte en önemli kriter eşlerin sorun çözme yeteneğine sahip olması ve öfkelerini kontrol edebilmesi olmalı.

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
Mantık diyorum, aşk yeterli olmuyor bunu 3 yılda anladım

Ben boşanma aşamasındayim nasip olursa 2. Evliliğimde öyle olmayı düşünüyorum. Ayrıca güçlü kadınlar evini geçindiren maddiyata önem vermeyen kadınların kıymeti bilinmiyor.
Haklisin

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.

Mantığım tabikide , akla Mantığa hitap eden kalbe de dokunur elbet
Ama akıl ve mantık dışı herkes sizi zamanla buz gibi soğutur ..

ailelerin geçimsizlik nedeni, ilk sırada maddiyat....aşkta kalıcı bir duygu değil...şimdiki aklımla olsa maddiyat derdim..

Aklın da gönlünde tatmin olmalı evlilik yaparken. Ne aşk tek başına yeterli ne mantık.

Aşık olunca, gercekten sevince eşle,evlilikle ilgili bazı şeyleri tolere edebiliyorsun ama mantık üzerine kurulmuş bir evlilikte bunu yapmak zor olur. En azından benim için öyle.

Maddiyatla ilgili rahmetli anneanemin bir sözü vardı; Allah gördüğünden geri koymasın kızım, derdi. Bekarken yaşadığın standardın altına da düşmemek önemli, evlilik sonrası için.

Son düzenleme:
Cvppp evlenmezdimm elin kahrını çekmektense hayatımı yaşardım maddiyat bu zamanda tabiki önemli paran varsa herşeyin var yoksa başlıyo huzursuzluklar kavgalar😔 karar vermeye gelirsek tabiki aşkk mantık evliliği çok saçma

Back
X