Evlilere soruyorum

Mantik. Ama icin isinmazsa da olmaz.
Mantik dendiginde hemen maddiyat geliyor akla.

Ama bence sadece maddiyat olarak dusunulmemeli. Ciftlerin ve ailelerinin uyumu cok onemli. Karsindaki insanin karakteri cok onemli. Vicdan sahibi mi degil mi? Bunlar asktan coook daha onemli seyler. Evlilikte partnerini iyi secmezsen yasanan sorunlar neticesinde zaten ask tukeniyor zamanla.

Eger esim ile sorunlu bir birlikteligimiz olsaydi asla evlenmezdim. Cunku ben huzura cok onem veriyorum. Tartisma, gerginlik, kapris cekemem. Beni derinden mutsuz edip depresyona surukluyor bu tarz seyler. Sansliyim ki hem mantigima uyan, hem de sevdigim bir adam ile evliyim.

Aşk önemli ki aşık olduğum adamla evlendim evlilik mantık işi değil aşık olduğun adamın sana ve ailene değer yargılarına da uyması gerekiyor sonra aşk da saygıyla beslenince mutlu evlilikler oluyor. Maddiyat tabii ki öenmli faktör iki kişi çalışıp her şeyi halleder

Şimdiki aklım olsaydı evlenmezdim aşkımdan ölsem de mantığımdan gebersem de.. Yanında paket olarak verdikleri kayın aile ile olacak iş değil çünkğ evlilik

İkisi de ama daha çok mantık kesinlikle.
Sana değer veren, seni seven, bir dediğini iki etmeyen adamla evlenmeli insan.
Ve maddiyat değil, o adamın rızkını her şekilde kazanıp sizi geçindirebilmesi önemli.

• Beğen
Reactions: 000
Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.

Aşk geçici bana göre, mantığımla hareket ettim konuşurkende sevdim eşimi. Maddiyatımız yoktu ama huzur dolu yuvamız vardı. Zamanla Allah yürü ya kulum dedi şimdi çok daha iyi durumdayız

Aşk olmadan ruhun doymaz, mantık olmadan da karnın doymaz maalesef. İkisi de olmak zorunda.

Tabi ki yüzde yüz uygun biri bulunmaz.
Ama bu zamana kadar karşıma çıkan kişiler çok maddiyatçı idi..
Yani o denklik olayını bence abartmışlardı.

Ben erkeklerin bu kadar maddiyatçı olmasını anlamıyorum..
Artık inanın bana erkeklerde maddi durumu olan kadınlarla birlikte olmak istiyorlar.
Ben yeriniz de olsam maddi durumumu hiç açıklamam çünkü inanın bunun için bile gelen oluyor.
Allah tüm kadınların yardımcısı olsun.

Valla aynen bekarlığıma dönsem evlenmem 35kdar yol var :KK49:

• Komik
Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Kesinlikle önce aşk diyorummmm😞

Kesinlikle ailesine de dikkat et öyle seviyorum ölüyorum bunlar hikaye

Evlenmezdim Genel cevap bu sanırım. :)

Libidosu libidoma denk mi ona bakardım 😱 bu aşk kategorisine giriyo galiba.

birisini deli gibi sevdim ama aramızda uçurumlar vardı mantık yoktu evlenmedik. ondan çok sonra karşıma başka bir insan çıktı mantıken hareket ettim ancak hiç sevemedim ve evlenmedim yani bence sadece aşk ya da sadece mantıkla olacak bir şey değil bu. en güzeli mantığına uyana beslediğin olumlu duygular... mantık ve sevgi bütünleşirse süper olur.

Aşk ama kocamın bana olan aşkı kendi aşkım olmasa da olur😂

• Beğen
Aşk aşk aşk çok severek evlendim allahıma şükür yine olsa yine eşimle evlenirim çalıştığı çok para kazandığı da oldu kazanamadogida oldu ama.karsilikli saygı sevgi cok.daha önemli onlar olunca bütün zorluklar bir şekilde atlatiliyor..

Hiç sevmediğin biriyle mantıklı diye evlenilmez. Ama az bi sevgi var ve mantıklıysa o mantık sevgiyi de besler zaten. Ama deli divane aşık olduğun insan mantıksızsa asla evlenilmez çünkü zamanla o mantıksız insan sevgiyi tüketmeyi bırak ömrünü tüketir. Maddiyat ise olmazsa olmazdır ama görecelidir. Zaten çalışkan ve mantıklı bir insansa rızkı allah verir. Ama tembel sorumsuz insan zengin de olsa çekilmez.

Eşime aşıktım ama o zamanki mantığıma da uygundu. Dönüp baktığimda aşkımin ağir bastigini söyleyebilirim. Aşk bi tık öndeydi bende sanırım. Ama mantigima uymasa evlenmezdim.maddiyat gerekli evet. Cunku evlilikteki sorunlarin cogunun kaynahi maddiyat

Mantık.
Maddiyat da çok çok önemli. Çok para mutluluk getirmez ama parasızlık oyunu bozar. Bekarken sahip olduğunuz ve alıştığınız hayat standardını, evlendikten sonra tutturamazsanız mutsuz olursunuz. Farkettiyseniz ‘koca’ ile kazanılan statü, hayat standartında 3-5 basamak atlamaktan falan bahsetmiyorum, sizin kendi ailenizin sağladığı maddi imkanları, alıştığınız standartı evlendikten sonra da sürdürebilmeniz gerekiyor.

Back
X