Evlilerin değişen düşünceleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

İşte,işin komiği ben aşkın biteceğine de inanmam..bayanssulusmile
Aşk sonsuz bir duygudur bana göre..
Bir kere aşık olduysan ne olursa olsun çıkmaz içinden,şanslıysanız o aşık olduğunuz da size aşık olur,sonu mutluluk olur!:lepi:

sanki kızlar aşık olduğunla değilde
sana aşık olanla evlenmek doğru
aşık adam el üstünde tutar sevgini kazanmaya çalışır mükemmel bir erkek olur
bilmem
sevgi de hakedene verilmeli dersek o mantıkdan giderek kadında onu sever veeeeee
ahanda mutluluk
olmazmı ne dersiniz

benim için alkol konusu hüsran oldu..

bekar kızlar.. dikkat edin.. ortamlarda mı içiyor eş adayı, yoksa fırsatını bulunca mı içiyor..1,2 kadeh yetiyormu yoksa her içmesinde sarhoş olana kadar mı içiyor? çok önemli..

ben çok takılmamıştım alkol olayına.. evlenince içmez diyordum.. :1ninca:yanılmışım.. eşim alkol bağımlısıymış.. alkol alınca değişiyormu, hayır, aksine daha romantik bile olabiliyor. fakat herakşam içen sarhoş olan bir kocadan ne kadar haz duyulur? yılbaşı eğlencesine gittiğinizde saat daha 12 yi bulmamışken, eşinizin gözleri kaymaya başlamış, dili dolanmaya başlamışsa ne kadar eğlenebilirsiniz? düşünün artık..

hasta olduğu için bıraktı.. inşallah bir daha başlamaz.. :Saruboceq:

alkol dışında, evlilikten ve eşten beklediğim herşeyi yaşıyorum..

evlenmeden once nasildi icmesi? hergun mu iciyordu arada bir mi? evlendikten sonra icmez fikrine nasil vardin peki?

aşkın gözü kör çok zaman maalesef
ama açtımı o gözü tam açıyor
bende kesinlikle aşkın herşeyden üstün geldiğine inanlardandım
ama herşeyin üstüne çıkamıyor maalesef.

Bende neler değiştiğine gelince ; Kötü olanları yazcam ama :)
fazla dürüst olmamam gerektiğini farkettim (aileler konusunda)
maddi manevi üstü kapalı hesaplar yapmak gerekiyomuş evlilikte.
Açık sözlü olmanın eşin ailesi tarafından iyi bişey olmadığını öğrendim
Sevdiğinin canlarının senin canın olamadığını anladım.

iste hayatın ve evliligin gercekleri
ama bu demek degil ki evlilik kotu, insan bunlarin farkinda olup ona gore davranir, akillica idare ederse hersey gayet te guzel olabilir

mesela acik sozlu olmak her ortamda iyi olmuyor sadece evlilikte degil
fazla durustluk te oyle birak icinde kalsin

cok guzel tespitler yapmissin tebrik ediyorum

Ben bu konuda şanslılardanım sanırım..
Umduğumdan da iyi oldu herşey...
Allah bozmasın..
Bunu da evliliği çok erken yaşlarda yapmayıp,mantığımın sesine kulak vermeme,kendimi ezdirmez bir karakter olmama bağlıyorum..
Sevgi saygı karşılıklı elbette..
Dengeyi tutturabilmek en önemlisi..
Kendini ve karşındaki insanı tanımak,ne isteyip ne istemediğini bilmek ve seçimleri ona göre yapmak..

evlenmeden once nasildi icmesi? hergun mu iciyordu arada bir mi? evlendikten sonra icmez fikrine nasil vardin peki?

hergün içerdi.. neden hergün içiyorsun dediğimde: ailesiyle arası iyi değildi zaten.. ailesi eşimi sadece para makinesi görüyordu ve eşim battığında ki, biz tanıştıktan 2 ay sonra battı, eşimden köşe bucak kaçıyorlarmış.. eşim eve geldiğinde hemen yatıyorlarmış, eşime işte böyle ortak alırsan böyle batarsın vs iş ile ilgili kötü yorumlar, yıkıcı tutumlar sergiliyorlarmış..eve gidince çok yalnızım, içmezsem kafayı yerim diyordu..

ona evlenincede içecekmisin diye sorduğumda "evlenince içmeyeceğim, sen varsın yanımda, neden içeyim" demişti.. ve bende inanmıştım yani.. evet içmez, sıkıntıdan içiyor demiştim..

ara ara sözünü hatırlattım ona.. yer geldi kavgalar oldu, yeri geldi tatlılıkla anlattım..

itiraf etmişti en sonunda.. alkol almazsam hayattan zevk almıyorum diye.. alışmış oysaki 18 yaşından beri herakşam içmeye..şuan 38 yaşında..

hastalığından dolayı bıraktı..

neden boşanmadın dersen, özünde ve sözünde iyi bir eş..hatta çok iyi diyebilirim..alkol alınca şiddet, yada psikoljik baskı yapıyormu? hayır.. değişiyormu hayır.. içiyor, sohbet ediyoruz, hatta çenesi düşüyor, milyon kez aynı hatıralarını, komik olayları anlatıyor, eğlenceli oluyor vs.. sonra sarhoş oluyor ve gün bitiyordu..

aslında bırakmayı çok istiyordu. şimdi birdaha başlamamayı bile düşünüyor..bakalım.. hayırlısı .. inşallah başlamaz yeniden..:Saruboceq:

Allah herkese evliliğinde sağlık,huzur ve mutluluk versin...:Saruboceq:

kac yasinda evlendin ve evlenirken dikkat ettigin seyler neydi merak ettim

inşallah başlamaz
mutlulugun artarak devam etmesini diliyorum

kac yasinda evlendin ve evlenirken dikkat ettigin seyler neydi merak ettim

30 umdan sonra evlendim.
Karakteri oturmuş,söyledikleri ile yaptıkları bir olan,işi gücü olan biri olmasına,gece hayatına düşkün olmamasına,hem modern hem de inançlı biri olmasına,yobaz olmamasına,Allah korkusu olmasına,Atatürkçü olmasına,büyüklerine saygılı olmasına,çocuk sahibi olma isteğinin olmasına,ben erkeğim illa haksız da olsam benim dediğim olacak saplantısı olmamasına,kuracağı aileye sahip çıkabilecek biri olmasına,eşini ezdirmeyecek,gururunu kırmayacak biri olmasına,ben erkeğim evde bişeye dokunmam hepsini karım yapsın düşüncesinde olmamasına,aile yapısının kendi aile yapıma uygun olmasına,bana kendimi değerli hissettirmesine vs vs bu tarz şeylere bakmaya çalıştım.....:kedi:

Allah a çok şükür.. belki henuz 2 sene oldu ama ben değişen bi yönünü görmedim aksine dah a bağlandık birbirimize..saygısı sevgisi ilgisi daha da arttı.
evlilikte en önemli unsur güven,inanç ve tabi ki saygı..

Merhabalar,
Aslında bu konu tam da bana göre olmuş görür görmez yalnız olmadığımı anladım iyi geldi.
Ben yaklaşık 4 senedir evliyim eşimle de toplamda 11 seneye uzaman bir ilişkimiz var. Deliler gibi aşık olup ta evlendim ama ne var ki sadece evlilik hakkında değil bir çok konuda insan değişebiliyor. Şu an şunun farkındayım ne o eskisi gibi ne de ben.
Bir kere anladım ki aileler, kültür, para bunlar çok önemliymiş. Çünkü bizim yaşadıklarımız bu üçgende dönüp duruyor aslında eşim de çok farkında değil ama benim kafamı hep kurcalıyor herkesle de paylaşamıyorum açıkcası ve bunu beni daha çok yoruyor. Öyle ki şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim diyorum.
Bir de dediğim gibi insan değişiyor. Sanırım ben de çok değiştim.
Aman ne biliyim içim sıkıldı walla derdimi bile tam olarak yazamıyorum. Hep zaman diyorum ilerde kendi düşüncelerimi daha çok tartarım diyorum belki o zaman içim de sıkılmaz diyorum. Diyorum da diyorum bakalım nolacak.

Mevlam dermişkiiiiiiiiiii
aşağıda bizleri görünce
ben ayarladım yazdım çizdim onlar görüyor, oysa nasılda çabalıyorlar değiştirmek için dermiş
bence herşey kader alın yazısı

Mevlam dermişkiiiiiiiiiii
aşağıda bizleri görünce
ben ayarladım yazdım çizdim onlar görüyor, oysa nasılda çabalıyorlar değiştirmek için dermiş
bence herşey kader alın yazısı

Ama o zaman ne yaparsan yap birşey değişmeyecek demektir. Ne kadar doğru olabilir ki bu. Bence insanlar seçimleriyle hayatlarına yön verirler kendi kaderlerini kendileri yazarlar.

Ben soruma tam olarak yanıt alamadım neyse...
Ben aşktan yana bakarım ilişkilere aşıksam devam eder evliliğe gider hemde gözü kara ben böyleyim ama herkez tabi böyle olacak diye birşey yok. Ben mutluyum evliliğimde benim tek hatam 3. şahıslara çok fazla musama göstermekti artık bunuda yapmıyorum. Eşim değişmedi bende öyle sadece bilmediğimiz huylarımız varımış bunları gördük okadar, 3. yılımız bitecek ben eşime eskisinden de çok aşığım ve duygular karşılıklı ben sevmediğim aşık olmadığım bir insanla hiçbirşey paylaşamam soğurum hayatında biranda yok olurum hatta. Nispet yapar gibi görünebilir ama aşık olupta evlenen aşkları bitmeyen insanlarda vardır demek istiyorum gelecekkorkusu hanım...

Selam arkadaşlar, ben de 2 senelik evliyim. Allah' a binlerce şükür olsun ki :1rolleyes:eşim evlilikten önceki halinden daha iyi çıktı. Düşüncelerim değişti ama pozitif yönde. Yalnız ailesiyle iyi anlaşacağımı umuyordum, o pek tutmadıklava:. Öyle böyle idare ediyoruz onlarıda, kapımı kapattığım zaman benden mesudu yok...Bekarlara tavsiyem; keskin sınırlar çizmesinler, evlilikte mutluluk ancak esneklikle, değişikliklere açık olmakla mümkün oluyor...

eşin ailesiyle çok iyi geçinilebilmesi önemliymiş,
evin kendinin olması önemliymiş,
eş seçilecek kişi iyi baba olurmu diye evlenmeden düşünülmeliymiş
cinsellik çok önemli,herşey değil ama çok önemli
ev işlerine yardım edebilirmi buda çok önemli
eşin sabır sınırlarının geniş olabilmeside çok önemli
daha o kadar çok sayabilirimki
aklıma geldikça yazrım ben
bu arada konuyu çok beğendim

ben şunu anladım beklentilerin ne kadar yüksek olursa okadar mutsuz olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…