- Konu Sahibi gelecekkorkusu
-
Bu degisen düsüncelerin en büyük sebebi bana göre su:
Evliligin verdigi sorumluluklar evlenmeden önce cok hafife aliniyor.
Sadece sevdigin adamla mutlu mesut yasayacagini, o heyecanin o askin hic bitmeyecegini düsünüyorsun ama evlendikten sonra cok cabuk anliyorsunki hicte öyle degilmis....
Sevgi Ask kadar paraninda önemli oldugnu görüyorsun.
Sadece esinle degil onun ailesi ilede evlendigni görüyorsun.
Herseyin herzaman senin istedigin gibi olamicagini anliyorsun
Asla yapmam dedigin seyleri essek gibi yapmak zorunda oluyorsun.
Ayni cati altinda yasamanin 2 saat bulusup gezmeye gitmekten cok daha farkli oldugnu anliyorsun.
Herseyden önce sadece sirilsiklam asik olmanin bir ömür gecirmek icin hicte yeterli olmadigni, her iki tarafinda anlayis, sevgi, saygi ve yeri geldigi zamanda bazi fedakarliklar yapmak zorunda oldugnu anliyorsun.....zaten ancak ve ancak bunu anladigin ve kabullendigin vakit evlilik dedigmiz kurum oturmaya basliyor.
Bu degisen düsüncelerin en büyük sebebi bana göre su:
Evliligin verdigi sorumluluklar evlenmeden önce cok hafife aliniyor.
Sadece sevdigin adamla mutlu mesut yasayacagini, o heyecanin o askin hic bitmeyecegini düsünüyorsun ama evlendikten sonra cok cabuk anliyorsunki hicte öyle degilmis....
Sevgi Ask kadar paraninda önemli oldugnu görüyorsun.
Sadece esinle degil onun ailesi ilede evlendigni görüyorsun.
Herseyin herzaman senin istedigin gibi olamicagini anliyorsun
Asla yapmam dedigin seyleri essek gibi yapmak zorunda oluyorsun.
Ayni cati altinda yasamanin 2 saat bulusup gezmeye gitmekten cok daha farkli oldugnu anliyorsun.
Herseyden önce sadece sirilsiklam asik olmanin bir ömür gecirmek icin hicte yeterli olmadigni, her iki tarafinda anlayis, sevgi, saygi ve yeri geldigi zamanda bazi fedakarliklar yapmak zorunda oldugnu anliyorsun.....zaten ancak ve ancak bunu anladigin ve kabullendigin vakit evlilik dedigmiz kurum oturmaya basliyor.
ne güzel yorumlar bunlar hiç üşenmeden tek tek okudum hepsini
hatta sık kullanılanlara ekleyip ara ara bakıcam
aile çok önemli demişsiniz ben erkek arkadaşımı seviyorum ama ailem karşı çıkıyor ve bu yüzden ayrıyız ve ailemle hiçbirşeyimi paylaşmıyorum artık tamamen uzaklaştım annem içerde ben bilgisayar başında,
ailem haklı mı acaba diye düşündüm bunları okurken
çirkin mi çirkin diye bişey yoktur bence yayani simdi dogruya dogru
kıpkısa boylu, cirkin mi cirkin, yanina hic yakismayan bi adamla evlenir miydin mesela?
bence onemli yani ilk basta begenirken etkili dis gorunus
bir kisiyi gordugun an once disini gorursun
Ben de ortak mizah duygusunun ne kadar önemli olduğunu bi kez daha anladım. Çünkü birbiriniz hakkında merak edecek hiçbir şey kalmadığında, vücudunun her santimetrekaresini ezberledikten sonra elinizde kalan en önemli şey aynı şeye baktığında birbirini güldürmeye devam edebilmek oluyor. Hem mizah olunca kavgalar da daha kolay aşılıyor, başına gelen çok kötü olaylara bile gülerek bakabiliyorsun bi süre sonra. Bekarlar, kesinlikle eşinizdeki mizah potansiyelini önemseyin. Tabii sululuk düzeyinde, ota bka gülen ve güldürmeye çalışan bir adam değil anlatmak istediğim kaydirigubbakcemile3 Onlardan uzak duruuuun sempatiksalakcinni
1-saygılı olması..
2-sen mutlu olunca mutlu olması böle olunca doğal olarak herzaman mutlu olman için elinden geleni yapacaktır.
3-çalışkan olması
4-aile duşkun olması eve bağlı olup evi sevmesi.
bunlar bi evlilikte kesin olması gerekn şeyler Allaha şukr benm kocamda bunlar var ama evlenmeden önce hiç böle olması gerektini duşunmemiştim..
canım ne kadar güzel yazmışsın,samimi ve içten..teşekkürler.konuyu zevkle okumaya devam ediyorum konu sahibi arkadaşa da teşekkürler..:1hug:
Ben de ortak mizah duygusunun ne kadar önemli olduğunu bi kez daha anladım. Çünkü birbiriniz hakkında merak edecek hiçbir şey kalmadığında, vücudunun her santimetrekaresini ezberledikten sonra elinizde kalan en önemli şey aynı şeye baktığında birbirini güldürmeye devam edebilmek oluyor. Hem mizah olunca kavgalar da daha kolay aşılıyor, başına gelen çok kötü olaylara bile gülerek bakabiliyorsun bi süre sonra. Bekarlar, kesinlikle eşinizdeki mizah potansiyelini önemseyin. Tabii sululuk düzeyinde, ota bka gülen ve güldürmeye çalışan bir adam değil anlatmak istediğim kaydirigubbakcemile3 Onlardan uzak duruuuun sempatiksalakcinni
Tum sayfalari okumadim ama ben de birseyler yazmak istedim.
Evliligi icinde kaybolacagim pembe bir toz bulutu olarak dusunmustum hep, kendi evliligim adina soyleyecek olursam hala dusuncelerim de degismedi.Isim dolayisi ile evlilikleri yolunda gitmeyen ciftlerle danismanlik yapmistim bir donem ve bazi kriterleri degistirmem gerektigini anladim. Orngin her zaman hersey yolunda gitmeyebilir, her zaman ayni seyleri yapmak istemeyebiliriz, bir birimizin sevdigi seyleri sevmek zorunda degilizKesistigimiz yerlerden cok birlestigimiz yerlere bakmaktir onemli olan
Saygi deyip durdugumuz sey su arkadaslar, esimiz de olsa onunda bir birey oldugunu unutmamak. Hani cok basit bir cumle vardir ''Kendine yapilmasini istemedigin birseyi baskasina yapma" basit bir cumle gibidir ama empati budur iste.
Ailelerin benzer olmasi onemli diyecegm yani kulturlerin.Farkli olsa sorun mu? Tabi ki degil ama uyumu artirmak icin kulturel benzerligin onemli oldugunu dusunuyorum, ve ailelerin de onay verdigi evliliklerin daha uzun omurlu oldugunu. Ben cok uzattim arkadaslar kusura bakmayin ama paylasmak istedim dusuncelerimi:1hug:
Bazen dinliyoruz, okuyoruz evlilik amacindan cikmis diyoruz, hani sevgi, hani ask?
Korkutmayalim gozumuzu. Ben iyi ki evlenmisim diyorum, esimi cok seviyorumopuyorumnanaktan
:Saruboceq:Hersey gonlumuzce olsun
sevgiler
Marjinalfaydali cok tatlisin yazdiklarin cok hosuma gitti:1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?