Evlilerin değişen düşünceleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok güzel bir başlık olmuş...Yazan herkesin eline,yüreğine sağlık opuyorumnanaktan

canım ne kadar güzel yazmışsın,samimi ve içten..teşekkürler.konuyu zevkle okumaya devam ediyorum konu sahibi arkadaşa da teşekkürler..:1hug:

bence evliliginde egitimi olmali.hatta ben belki cok uc görünebilir ama bazi insanlarin evlenmemesi gerektigine ve cocuk sahibi olamamasinin kanuna baglanmasi taraftariyim.böylece dogacak cocuklarin hakki da korunmus olur.belki cok kolay degil ama olmali,gel zevkimiz icin birlikte olup cocuk yapalim demek dogacak cocuga yada cocuklara haksizliktir.evlilkte denklik de olmali.yas ,kültür, beklentiler vs.konumuza dönersek hersey erkek te biter adam gibi adam annesin de esininde kiymetini bilir sayar,sever, korur.tabiki bu erkekleride anneler büyütüyor.ben gecen 19 yasindaki ogluma dedimki ben isteseydim seni anne kuzusu da yapabilirdim,hatta karaktersiz bencil saygisiz,sadece beni sevmen sayman gerektigini aklina sokabilirdim,evet yapabilirdin anne dedi,ama ben tek kelimeyle cocugumun mutlu olmasini isterim.bazi anneler benciliklerinden sadece kendilerini düsünüyor cocuklarini kenilerine hizmetci yapiyorlar.ee ne demisler anne var annecik var

evlensen bidert evlenmesen bidert.ben evlenmeden önce sevginin aşkın daha öncelikli olduğunu düşünüyordum daha sonra bazı şeyler yaşayınca saygı daha önemli olduğunu gördüm

1-saygılı olması..
2-sen mutlu olunca mutlu olması böle olunca doğal olarak herzaman mutlu olman için elinden geleni yapacaktır.
3-çalışkan olması
4-aile duşkun olması eve bağlı olup evi sevmesi.

bunlar bi evlilikte kesin olması gerekn şeyler Allaha şukr benm kocamda bunlar var ama evlenmeden önce hiç böle olması gerektini duşunmemiştim..

valla doğru söze ne nedir..

Ne güzel yorumlar bunlar hiç üşenmeden tek tek okudum hepsini
hatta sık kullanılanlara ekleyip ara ara bakıcam
aile çok önemli demişsiniz ben erkek arkadaşımı seviyorum ama ailem karşı çıkıyor ve bu yüzden ayrıyız ve ailemle hiçbirşeyimi paylaşmıyorum artık tamamen uzaklaştım annem içerde ben bilgisayar başında,
ailem haklı mı acaba diye düşündüm bunları okurken

cnm sakın ha böyle bişey yapma
tüm erkekler evlenince anacı oluveriyor sen kalırsın ortada ne yapsada kopamazlar
sona suçlu sen olursun.başına bişey gelse hep ailen olur yanında eşin değil bilesin.asla ama asla aileni arkana alma bu yapabileceğin en büyük hata olur

yani simdi dogruya dogru
kıpkısa boylu, cirkin mi cirkin, yanina hic yakismayan bi adamla evlenir miydin mesela?
bence onemli yani ilk basta begenirken etkili dis gorunus
bir kisiyi gordugun an once disini gorursun
çirkin mi çirkin diye bişey yoktur bence ya
kimbilir eşleri onları nasıl yakışıklı buluyorlardır
burda demek istediğim şey aslında çirkin olabilir,ama kişiği her yönüyle mükemmel bir insandır,sırf çevrem(halam,dayım) ne der,dalga geçer durumundan bahsetmiştim.
onun dışında annecide olmayacak mesela,
sinirli olmayacak,özgüveni yüksek olacak
karakteri oturmuş olacak

Ben evli değilim.
Ama yaşadığım bazı olaylardan dolayı birşeyler yazmak istedim.
Erkek veye kadın kendisi için ne istiyorsa aynı şeyi eşi içinde istemeli.
Mesela işi ve kariyeri onun için önemliyse eşininde işinde başarılı olmasını istemeli ve onun arkasında durabilmeli.Yani eşi için benden daha az maaş alsın kariyer bakımından daha alt seviyede olsun dememeli.Kısaca egolarından arınmış olmalı.
Evlilikte eşler ben ve sen değilde biz demeyi bilmeli.
Saygı ve güven olmalı.
Evlendikten sonra birbirlerini değiştirebileceklerini düşünmemeli, birbirlerini olduğu gibi kabul edebilmeliler.

bekar bayanlara seslenıorum.....

1...sevgılıyken sewdıgınız adama karsı kor olmayın...yanınızda yaptıgı en ufak haraket bıle sızı dusundursun...
2...sadece sewgılınızn huyuna bakmayın akrabalarıyla aılesıyle ılıkılerıne de bakın...
3...vadettıgını sozlere pek ıonanmayın....
4...buyuklerın onun ıcın soyledıklerıne muahhakkak kulakverın bı bıldıklerı kesınlıkle wardır..
5...ewlendıkten sonra %1000000000000 degısebılıolarr...

yanı ewlılık bırazda sans ısıı

Ben de ortak mizah duygusunun ne kadar önemli olduğunu bi kez daha anladım. Çünkü birbiriniz hakkında merak edecek hiçbir şey kalmadığında, vücudunun her santimetrekaresini ezberledikten sonra elinizde kalan en önemli şey aynı şeye baktığında birbirini güldürmeye devam edebilmek oluyor. Hem mizah olunca kavgalar da daha kolay aşılıyor, başına gelen çok kötü olaylara bile gülerek bakabiliyorsun bi süre sonra. Bekarlar, kesinlikle eşinizdeki mizah potansiyelini önemseyin. Tabii sululuk düzeyinde, ota bka gülen ve güldürmeye çalışan bir adam değil anlatmak istediğim kaydirigubbakcemile3 Onlardan uzak duruuuun sempatiksalakcinni

ya bunu yazman cok iyi oldu
ayni seylere gulebilmek ve de o insanin seni guldurebilmesi, moralin bozukken bile guldurebilmeyi basarmasi gercekten onemli obur turlu monotonlasiyor hersey, hatta sen uzgunken adam senin moralini daha beter bozabiliyor
biz bayanlar daha fazla seyi kafaya takip uzuldugumuzden dolayi yanımızda erkek kesinlikle pozitif olmali ki bizi dengelesin

ayrica bunu bulabilen veya buna dikkat eden cok az kisi vardir diye dusunuyorum

evli arkadaslar hep saygıdan bahsettiler, olmazsa olmazlarin icinde bas sirada yer verdiler
peki bunu biraz acabilir misiniz, tamam size saygi duyacak ama nasil ne sekilde mesela ne acidan?

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ne kadar güzel yazmışsın,samimi ve içten..teşekkürler.konuyu zevkle okumaya devam ediyorum konu sahibi arkadaşa da teşekkürler..:1hug:

tesekkurler marconi
ben de bu konuyu actigim icin mutluyum cunku cooook faydali oldu
herkes cok faydali yorumlar yaziyor, her mesaj dolu dolu

Bu arada bir not dusmek istedim
Bu konunun sonunda yani herkes yazip konu gerilere gitmeye basladiginda
herkesin yazdiklarindan bir ozet yapicam ve konunun sonuna ekleyecegim
bekarlar icin ozellikle faydali olur diye dusunuyorum :)

Tum sayfalari okumadim ama ben de birseyler yazmak istedim.
Evliligi icinde kaybolacagim pembe bir toz bulutu olarak dusunmustum hep, kendi evliligim adina soyleyecek olursam hala dusuncelerim de degismedi.Isim dolayisi ile evlilikleri yolunda gitmeyen ciftlerle danismanlik yapmistim bir donem ve bazi kriterleri degistirmem gerektigini anladim. Orngin her zaman hersey yolunda gitmeyebilir, her zaman ayni seyleri yapmak istemeyebiliriz, bir birimizin sevdigi seyleri sevmek zorunda degilizKesistigimiz yerlerden cok birlestigimiz yerlere bakmaktir onemli olan
Saygi deyip durdugumuz sey su arkadaslar, esimiz de olsa onunda bir birey oldugunu unutmamak. Hani cok basit bir cumle vardir ''Kendine yapilmasini istemedigin birseyi baskasina yapma" basit bir cumle gibidir ama empati budur iste.
Ailelerin benzer olmasi onemli diyecegm yani kulturlerin.Farkli olsa sorun mu? Tabi ki degil ama uyumu artirmak icin kulturel benzerligin onemli oldugunu dusunuyorum, ve ailelerin de onay verdigi evliliklerin daha uzun omurlu oldugunu. Ben cok uzattim arkadaslar kusura bakmayin ama paylasmak istedim dusuncelerimi:1hug:

Bazen dinliyoruz, okuyoruz evlilik amacindan cikmis diyoruz, hani sevgi, hani ask?
Korkutmayalim gozumuzu. Ben iyi ki evlenmisim diyorum, esimi cok seviyorumopuyorumnanaktan
:Saruboceq:Hersey gonlumuzce olsun
sevgiler

Marjinalfaydali cok tatlisin yazdiklarin cok hosuma gitti:1rolleyes:

mutlulugun daimini diliyorum canım tesekkurler guzel yorumun icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…