Evlilerin değişen düşünceleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hadi seninki sans evlendikten sonra duzelmis, istisna
bence evlenmeden memnun degilsen evlilikten meddet ummak kendini atese atmak gibi bisey
evlenince duzelir gibi bisey yok, onu nisan atmasin diye soylemislerdir

CNM BUNU DİYEN EŞİMİ İYİ TANIYAN İNSANLARDI YANİ YÜZÜĞÜ ATMASINLAR DİYE DEĞİL ÇIKARI YOKTU BUNU DİYENLERİN.BENCE DOĞRUDA DEMİŞLER BAZI ERKEKLER ANNELERİNDE BEĞENMEDİKLERİ ŞEYLERİ KARISINDA DÜZGÜN OLARAK BULUYORSA BENCE DEĞİŞİYOLAR.YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR.
BEN BİZZAT YAŞADIM GÖRDÜM EVLENİNCE ÇOK DEĞİŞTİ EŞİM YADA GERÇEK YÜZÜNÜ EVLENİNCE GÖRDÜM.VE GERÇEKTEN ÇOK DÜZGÜN GİDEN BİR EVLİLİĞİM VAR 1,5 YILLIK İLERİSİ NE OLUR BİLMEM RABBİM HERKESİ MUTLU ETSİN YUVASINDA kaydirigubbakcemile2

ben eşimle aynı iş yerinde çalışmaya başladığımızda tanıştım.önce bir iki ay arkadaşlık etdik sonra aşık olduk.5 sene çıktık 2 senedir evliyiz eşim le allah nazarlardan saklasın çok iyi bir ilişkimiz var bu 7 sene içinde bir gün değil bir saat bile küs kalmadık birbirimizi de hiç incitmedik. bence evlililk için 3 önemli ayak var.
1 cinsel uyum.ter kokusunu bile seviyorum adamın ya.Şeniz
2 ailelerin aynı sosyal yapıda olması. ailelerinde ki hiç bi şeyi yadırgamıyorum.a.s
3 zevklerin beklentilerin ortak olması . Sanki asker arkadaşı yada kankayız.:teselli:

allah daim etsin ne mutlu size
kesinlikle katılıyorum sana

Ben eşimi her şeyden çok seviyorum,ailemden de uzak küçük bir ilçede yaşıyorum.
Derdim şu ki sosyal hayatımız iyice sıfırlandı evlenince. Gerçi daha 9 aylık evliyiz. Tabi maddiyatın da bu konuda büyük bir etkisi var. Hem odunluğundan hem de maddiyatın etkisinden diye düşünüyorum, evlendiğimizden beri sadece 1 kere yemeğe gittik.
Tamam eşim yoğun çalışıyor. Ama iş çıkışında arkadaşlarımla çay içebileceğimiz,sohbet edebileceğimiz doğru dürüst bi yer bile yok. Ev oturmalarını ,güne girmeyi de ben sevmiyorum. 20 kişi toplanır, hahaha hihihihi sohbetler, iki dirhem bir çekirdek giyinmeler, dedikodular vs...Uzak durmaya çalışıyorum. Sağolsun eşim de bu konuda anlayışlı.
Allah nasip ederse bu yaz bebek yapmaya karar verdik bi de. Anne olmak en büyük hayalim ama zaten şu 9 ayda bile hiçbişey yapamadık, açık cezaevinde gibiyim. Şu yoğun kar yağışlarından dolayı evden 1 adım çıkamadım ya, çok bunaldım.Bebek de olunca artık en az 2 yıl hiçbiyere kımıldayamam.
Diskoya bara gitmekten bahsetmiyorum.Arada sırada yeni yerlere gidelim, gezelim. Alışveriş filan yapalım, sinemaya gidelim. Yemeğe bari çıkabilelim yaaaaa. Daral geldi valla.
Eşimin bana pek karıştığı da söylenemez ama kendisinden ayrı 5 dakka başka bir yerde başka birileriyle olmamı da pek istemez. Hareketlerinden, davranışlarından anlıyorum bunu. Mesela bana 1 saat uzaklıkta sevdiğim bi arkadaşım var. Eşim sayesinde evlendiğimizden beri doğru dürüst oturup bi laflayamadık. Arkadaşımın yanına gidiyorm, sohbete başlıyoruz. tel geliyo, bi saat sonra yanımda eşim. Aslnda bu huyunu da çok seviyorum,yanımda olmak istemesi güzel bi şey ama bazen çok bunaltıyor.
Önümüzdeki yaz tatilini kara kara düşünüyorum. Balayımızı bile 4gün yaptık,sonrası hep evdeydim. Sıkıldığımı biliyor, kendisi çalışıyor ama bi zahmet bana da müsade etse bi soluk alsam çok mu? herkesin kişilik yapısı farklı, kimi evde oturmayı çok sever kimisi de sevmez benim gibi. Bundan dolayı azcık huysuzlansam tartışma çıkıyo. içime de atmak istemiyorum. Zaten buna birlikte çözüm bulmalıyız.
Benden evleneceklere tavsiye, mümkünse aynı meslekten birini bulun, tatilleriniz filan uyuşsun,kafanıza göre çıkın gezin. Küçük bile olsun şehirde yaşamak daha iyidir diye düşünüyorum ayrıca.Sosyal hayatınız azalacaktır mutlaka, ama sıfıra inmesin, yoksa benim gibi bunalımlara girersiniz.
Smoker'ın bahsettiği üç madde de çok önemli alkisalkisalkis

Erkek gibi erkek olacak yani kızsa da her zaman kollayacak eşini yavrusunu.Olgun olacak bu olgunluk at gözlüğüyle etrafa bakmamayı,hakkaniyetini korumayı gerektirir en başta.Kadın ruhundan anlayacak mantık diye tutturmayacak.Yaşlı insanların gönlünü almayı onların düşüncelerinin tavsiyelerinin değerli olduğunu bilecek.Ben özgürüm havalarına girmeyecek özgürlüğü eşinin özgürlüğüyle eşit olacak.İnatçı olmayacak,kompleksi olmayacak,insanları yargılamayacak.Bir erkeğin geniş bir ufka sahip olması gerekir ama bu onlarda yok maalesef.Daha çok şey yazılır ama aaaa en önemlisi çok aşık olanla değil sizi açık gönüllülükle sevenle evleneceksiniz.Aşk bitince erkek odun olur genel itibariyle :)

her yorum ne kadar doğru ya
valla bekar arkadaşlarımın bu ve tüm sözlere kulak verin
ama en temelde beklenti çıtasını ne kadar az tutarsanız o kadar mutlu olursunuz :)

Kesinlikle öncelikle ailelerin uyuşması, aynı sosyal yapıda olması önemli. Biz nişanlıyken eşimle mutlu olayım yeter diye düşünüyordum.Benim annem babam memur. Eşimin babası yok.annesi ise hayatında çalışmamış hep hazır parayla yaşayan ihtiyatsız bir kadın. Evlenince değişir diye düşünüyordum. Yanılmışım, kadının ihtiyatsızlığı yüzünden kaç kere kavga edip boşanma aşamasına geldik.Hala aynı hala aynı.Eşim de annesine tek bir laf söyleyemiyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Şimdiki aklım olsa yani annesini bu kadar iyi tanısaydım eşimden kesinlikle vazgeçerdim.....

ya bu konu super oldu kızlar ya
ne kadar yapıcı, olgun, genis perspektifli seyler yazıyorsunuz valla tebrikler

gercekten hepsi bir arada birini buldunmu süper valla darisi basimiza

aynen canım, ben de sana katılıyorum...kaydirigubbakcemile5

evlilikte önemli olan uyum,bir bakiyorsunuzki ikiside kötü ruhlu insanlar ama cok iyi anlasiyorlar.altinin kiymetini kuyumcu bilirmis.iyinin kiymetini de iyi bilir.insan evlenmeden önce bence esinin ailesine özelliklede annesi bakmali.cünki ben kendimde pay bictigimde cocuklarimi kendim gibi yetsitirdigimi fark ediyorum.anne cok önemli.bazen hic ailesi gibide olmayabilir orasida var.ben cok kötü bir evlilik yaptim ve sürdürmek zorundayim,esim ayni annesi gibi.kötü kalpliler cikarcilar karsisindakileri asla insan yerine koymazlar.onlara kalsa cocuklari cok iyi.ama iyi es iyi baba degil ki evet cok iyi evlat cünki bize kiyip harcayamadiklari onlarin ellerinde.evlilik cok önemli bazen herkez bosanma sansina bile sahip degil.tabiki ufak tefek olaylardan bosanmamali.ama siz o evde insan yerine bile koyulmuyorsaniz ne denebilir ki?cocuklar icin ayri yikim bosanmak.bir erkek cocugu annesinin yeniden evlenmesini kesinlikle istemiyor.yani bazen katlanmak gerekiyorsa evlilige en önceden dikkat etmek gerekir.ailesi cok ve de en önemlisi,anlasmak,saygiyi yitirmemek gerek.yoksa yok evi olsun yok arabasi olsun.onlarin hepisi alinir ama huzruunuz yoksa yediginiz yemek bile tatsiz tuzsuz gelir.sadece caliskan olsun isinde gücünde olsun.birde size laf dedirtmesin bunu keisn test etmeden evlenmeyin

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım
anne ve eş ayrımını yapamayan bi erkekle yaşamak çok zor

cok zor cok

Bende evi,arabası olsun diye düşünmedim.iyi bir işi olsun aile kavramının gerçek anlamını bilsin ve aileye değer versin,saygılı olsun,allahtan korkan kuldan utanan hayırlı biri olsun diye allah'a hep dua ederdim.çok şükür bu yazdıklarımın hepsi mevcut elbetteki zaman geçtikçe bazı değişimler oluyor bu bence normal ne değişmiyor ki.zaman geçiyor çağ değişiyor insanlarmı değişmesin önemli olan de
ğişirken gerilememek,ileri gitmek ve karşılıklı anlayış.bir de önemli bir şeyi atlamayayım,beklentileri yüksek tutmamalı.eğer beklentiniz fazlaysa o oranda hayal kırıklığı fazla oluyor.yani ben bunu öğrendim malesef.(henüz 3 yıllık evliyim tecrübem fazla değil ama bu 3 yılda çok yeş değişti çok şey öğrendim)

yazmayı unutmuşum birde mutlu olabilmek için bazı ufak şeyleri göz ardı etmek gerekiyor.bugün komşumla bu konuda konuşuyorduk oda aynı şeyi söyledi.herşeyi kafaya takmamak lazım yoksa ne huzur kalır ne mutluluk hayal edilenler hayal olarak kalır.dengeleri iyi kurmak gerek ne zormuş.evlensen bi dert evlenmesen bi bekarlar evlenmek,evlilerde evlenmemiş olmak istiyor(herkes için söylemiyorum çoğunluk böle düşünüyor)ne olacak böylebilmiyorumkismile:bbo:Allaherkese hayırlı nasip versin herkese huzuh r versin:Saruboceq:

yani simdi dogruya dogru
kıpkısa boylu, cirkin mi cirkin, yanina hic yakismayan bi adamla evlenir miydin mesela?
bence onemli yani ilk basta begenirken etkili dis gorunus
bir kisiyi gordugun an once disini gorursun

Buna katılmıyorum dış görünüşten istinade bir insanın kişiliğinin oturması daha önemli...
Bi tanıdığımın çok yakısıklı bi eşi vardı öve öve bitirimezdi ama cocuk saygısızın tekiydi..Çokta ukalaydı bir iş kazası geçirdi yüzünden ağır derecede yaralandı yakısıklılık gitti..Geriye kalan eskisinden daha berbat üstelik aksi biri geldi...
Dış güzellik değil önemli olan insanın içi...
Babam hep der ileride evleniceğiniz insanın parasına puluna bakmayın mertliğine bakın sizi sahiplenen saygı duyan biri olsun gerisi zaten sonradan gelir ...
Allah herkesin gönlüne göre versin..

aile kültürümüzde çok önemli birde erkeğin ailesi ona bağımlılığı ne derece ise

hastalık derecesindeyse kadınlar çok eziliyor bence
klava:

Allah bozmasın. güzel düşünceler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…