Evlilerin değişen düşünceleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu degisen düsüncelerin en büyük sebebi bana göre su:

Evliligin verdigi sorumluluklar evlenmeden önce cok hafife aliniyor.

Sadece sevdigin adamla mutlu mesut yasayacagini, o heyecanin o askin hic bitmeyecegini düsünüyorsun ama evlendikten sonra cok cabuk anliyorsunki hicte öyle degilmis....

Sevgi Ask kadar paraninda önemli oldugnu görüyorsun.
Sadece esinle degil onun ailesi ilede evlendigni görüyorsun.
Herseyin herzaman senin istedigin gibi olamicagini anliyorsun
Asla yapmam dedigin seyleri essek gibi yapmak zorunda oluyorsun.
Ayni cati altinda yasamanin 2 saat bulusup gezmeye gitmekten cok daha farkli oldugnu anliyorsun.
Herseyden önce sadece sirilsiklam asik olmanin bir ömür gecirmek icin hicte yeterli olmadigni, her iki tarafinda anlayis, sevgi, saygi ve yeri geldigi zamanda bazi fedakarliklar yapmak zorunda oldugnu anliyorsun.....zaten ancak ve ancak bunu anladigin ve kabullendigin vakit evlilik dedigmiz kurum oturmaya basliyor.

sevmek ve sevilmek aynı anda olmadıktan sonra tek basina bi anlamlari yok bence:asigim:

tesekkur ederim :)
cidden super seyler yaziyor herkes, sen de soylenmeyenleri de eklemissin
opuyorumnanaktan
valla ne yalan soyliyim bu konu altin degerinde benim icin, buraya yazilanlari kayit altina alip zamani geldikce okumayi dusunuyorum

yok canım neden nispet olsun ki
ben de zaten askla baslamasi gerektigine inaniyorum ama kor de olmamali diyorum

Mevlam dermişkiiiiiiiiiii
aşağıda bizleri görünce
ben ayarladım yazdım çizdim onlar görüyor, oysa nasılda çabalıyorlar değiştirmek için dermiş
bence herşey kader alın yazısı

keske dedigin gibi olsaydı
o zaman hic dusunmeden yasayabilirdik, programlanmis gibi
ama degil irademiz var, onceden yazilan hayati yasamiyoruz ama yaradan ne yapacagimizi biliyor

bu mesaja dayanarak soyle sorayım

1- bir erkegin iyi baba olacagi nasil anlasilir?
2- sabrının genis olup olmadigi nasil test edilir

Allahıma binlece şükür beni şaşırtacak olumsuz bi yönü olmadı hiç opuyorumnanaktan

Tam aksine olumlu yönde şaşırttı beni...

Çünkü çıkarken okadar sabırsız sinirli bir insandıkı evlenince o insan gitti yerine bambaşka bir insan geldi...alkisalkisalkis

daha az sinirlenmeyi
daha çok sabretmeyi
iki kişilik düşünmeyi
kendine bir şey alırken onu da ihmal etmemeyi
birlikte hayal kurmayı
birlikte üzülmeyi
yaşamın hayal edildiği gibi iki kişilik olmadığını ve insanın dostlarına ailesine daha çok önem vermesi gerektiğini ve daha nicelerini öğrendim:hulya:

hiçbirzaman tip önemli olmadı benim için
çevremdeki insanların laflarını da kafama takmadım
gerçekten yakışıklılık vs.hikaye
evlendikten sonra huy ön planda oluyor
huyu,sevgisini gösterebilmesi,yardımlaşma,paylaşım bunlar çok önemli
ailede önemli tabi,ama ailesi açısından bi sıkıntım olmadı şimdilik
ama önemli olduğunun farkındayım

1-canım bence az çok anlayabiliriz,mesela çocukları seviyorsa,ama öyle sadece ben çocuk severim demesi yetmez,anlarsın çocukları içten sevdiğini,evlenmenin birazda çocuğum olsun,seveyim,bakayım tarzı konuşmalardan,yolda güzel bir bebek görürse sevmesinden mimiklerinden bile anlaman mümkün bana göre

2-flört döneminde yada nişanlılıkta mutlaka sudan sebeplerlede olsa kavga edilir,hemen kopmaya mı gidiyor yoksa kavgadan sonra barışmaya canmı atıyor,kadın kaprisleri yada özel günlerinde stresli olduğumuz için seni rahat ettirmeye mi çalışıyor yoksa umursamıyormu,geçer diye söylenip duruyormu,yoksa üstüne titreyip sabırlımı davranıyor
ben olsam bunlardan anlardım

tabi istisnai durumlarda olabilir ama genel olarak bütün erkekler dıştan anlaşılabilir
bide büyük sözü dinlenmeli evlenirken
annelerimiz bu konuda tecrübeli,düşünceleri asla es geçilmemeli diye düşünüyorum canımolumunekankayizsmile

canım sağol
ebet bende yazarken böyle bi imaj vermek istemedim :)
evlilik güzel gerçekten ama yükünü herkes aynı güçlülükle kaldıramıyo
ben kaldıramadım ve anladım ki önce kişi evliliğe hazır olmalı
olmazsa eğer dünya dar gelebilir.
Ben eşime de anneme de demiştim ben evliliği kaldıramam hazır değilim diye
yok şimdi öyle sanıyosun deiler, ama sonuçta hazır olmadığımı onlarda anladılar.
bence aşktan sevgiden önce evliliğe hazırmı insan onu bilmeli
eğer değilse o evre 2 kere daha zor geçer yoksa
buda doğru bir yorum bencede
bayan erken evlenmeli deniyor ama bence değil
çünkü karşı taraf küçük görüp değiştirmek için çok uğraşabiliyor gördüğüm kadarıyla etrafımdan.
ben şunu anladım beklentilerin ne kadar yüksek olursa okadar mutsuz olursun
bu en doğru yorum
beklentisiz olmak mutluluklar adına en büyük adım çünkü
ablamızın dediklerine sonuna dek katılıyorum bende

bende cevabını bilmiyoprum ama ilk günden beri eşimin çok iyi bir baba olacağını hissettim
ve çok sabırlıydı ama bence o sabır kısmına güvenmeyin
evlenince tüm sabırlarını tüketebiliyolar :)

bencede bekar arkadaşlar dirime kulak versin
tip gider huy kalır

kesinlikle katılıyorum :lepi:esnek olmak gerekiyo kesin sınırlarla yürümez evlilik. tabi karşılıklı anlayış ve sabır da eklenince tadından yenmez yerimseniben asla yapmam dediği şeyleri yapıyor insan yapması da gerekiyor yoksa iki tarafta benim sınırlarım bu derse iki güne kalmaz mahkemede hakim karşısında bulur kendini. evlilik iki kişiilik yaşamak zaten iki kişilik düşünmek ve bu hem zor hemde çok güzel bişey :asigim:

ben özgüveni fazlasıyla olan biri oldugum için eşiminde böle olması gerektiğini bekarken fark edememişdim.şimdi bunun eksikligi zor oluyo.
onun dışında genel huy ve hus uyumlu olmalı hani derler ya ruh ikizim işde bu da çok önemli allahdan o konuda çok şanslıyım olumunekankayizsmileolumunekankayizsmile:asigim:

tesekkurler :lepi:

Çok gÜzel bı konu kızlar ama ben bazen kadermı Şans mı tercıhmı anlamıyorum bu evlılıĞı.....ablam 2 yılda boŞandı ÇekmedıĞı kalmadı ben ıse 1,5 yıllık evlıyım ve Çok ama Çok mutluyum Şımdı Şanlı olan benmıyım yoksa Şanssız olan ablammı ? Yoksa bu kaderde onu mu yaŞıyoruz.

Sabah otobÜste Şunu dÜŞÜndÜm
ne kadar verırsen o kadar alırsın
ne kadar sıkarsan o kadar kalırsın

Şımdı ne demek bu dıyeceksınız.
Benım evlılıĞım gÜzel ama neden
nankÖr olmayan yaptıklarımı anlayan eŞ ev anne ayrımını ıyı yapan bı eŞım vra.
Her yaptıĞıma saygı duyar asla klÜÇÜk gÖrmez.ben ne kadar Özverıde bulunuyorsam aynılarını yapmaya ÇalıŞan bı eŞ oldu.Öncelerı yastıĞını dÜzeltmezken Şımdı yataĞı benden gÜzel yapan bı eŞ..
Çok denedım bıde ŞÖyle bır yÖnÜde var kızarsam asabıysem yada sÜreklı uyarırsam da kÖtÜ bır eŞ oluyor.yanı dıyeceĞım Şukı hayata 1 kez gelıyoruz ve doya doya yaŞayalım...gÜnlerımızı mutlu geÇırelım ve Şunlara Çok dıkkat
1-yemek
2-cınsellık
3-gÜleryÜz
4-akıllı olmak (yerıne gÖre)
bunlar Çok Önemlı kızlar evlılıkte olmazsa olmaz.annem erkeĞın mıdesın ve yataĞını hoŞ tutun (yanı cınsellık) gerısı gelır der hep.gerÇektende bÖyle

ben eŞımle bekarken nasıl anlaŞıcam deyıp duruyodum 2 yıl flÖrt ettık ama Çok korkuyodum.soĞuk sessız ılgısız gıbıydı.evlenınce dÜzelır dedıler evt dÜzeldı hemde ıstedĞımden Çok.ama herkes bÖyle olmayabılır.

Evlenmeden gÖzÜnÜzÜ 4 aÇın evlenınce yarı yarıya kapatın

allah herkese huzurlu geÇım versın

hadi seninki sans evlendikten sonra duzelmis, istisna
bence evlenmeden memnun degilsen evlilikten meddet ummak kendini atese atmak gibi bisey
evlenince duzelir gibi bisey yok, onu nisan atmasin diye soylemislerdir

Kesinlikle katılıyorum...o kişyle yaşayacak olan yorum yapanlar değil. :hulya:

O yüzden kesinlikle çevre düşünülmemeli evlilik okadar farklıki tip en son sırada kalıyo huy güzelliği hepsinden önemli. opuyorumnanaktan

yani simdi dogruya dogru
kıpkısa boylu, cirkin mi cirkin, yanina hic yakismayan bi adamla evlenir miydin mesela?
bence onemli yani ilk basta begenirken etkili dis gorunus
bir kisiyi gordugun an once disini gorursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…