Evliliğe alışamamak

Neden boyke yapiyorsunuz ki ailenizin evi yakinmis artk siz ayri bi ailesiniz .baska ne tur sorunlarnz var tek sebep buysa cok hatalisniz

Evlilik çocuk oyuncağı değil
Madem ailenden ayrı kalmıyorsun madem kardeşine çok düşkünsün evlenme o zaman
Herkes anında alışmıyor
Birçok kadın çalıştığı halde ev hanımı oldu evlenince herkes ana baba evini beklerse oooo!!
Bu evlilik biterse sizden dolayı biter gibi geldi nedense!

Bende evlendkten 24 saat sonra annemde annem diye ağlamış insanım :)) şimdi 6 yıllık evliyiz annem çağrıyo ben gitmiyom. Sabırlı ol eşini bunaltma

2.5 aayda ne ara sorun yasadinda 15 gun ailene gittin ilk zamanlar alismak zor tabiki ama bu illada evimden gidecegim tarzi olmamali evde oyalan yemek yap tenizlik yap yani orayi benimse yada esin isteyken 1 saat ailene git gel

Beş senelik evliyim evliliğim anca düzene oturdu. 2,5 ayda eşinin evdeki halini bile ogrenemezsin ne yer ne içer ne sever. Sizin bu dönemde beraber oturup birşeyler yapip birbirinize alışma doneminiz. Evlendigim ilk zamanlar evimi temizlemek kalkıp kendi evimde kahvaltı yapmak bile zordu inan. Kayınvalidem ile altlı üstlü oturuyordum zırt telefon hadi çay demledim gel hadi kahvaltı hazır gel. Tamam da insan kendi evinde de vakit geçirmek istiyor çok zor zamanlardı mesela kayinpederim kanser hastasiydi gelen giden oluyordu sürekli hizmet ediyorsun. Balayına gitmemistik hastamız var diye ben 3 sene sonra kızımla gittim ilk tatilime. Yani evlilikte hep bir beklenti içindeyiz karşılıklı oturun konuşun eşinizle ve kimseyi evliliginize dahil etmeyin kendi aileniz bile olsa.

Bu Aile yüzünden tartışan, ayrılan kişiler beni ciddi anlamda üzüyor. nedir bu aileleri evliliğe karıştırma olayı hele hele hele evlenen çiftlerin bizzat annesini babasını evin merkezine koyması, ailelerinin evlilik ile ilgili her şeye müdahale etme hakkı vermesi evliliğe saygısızlıktır..evlisiniz, eviniz ayrı yolunuz ayrı hayatınız ayrı bırakın artık şu aile sevdasını...sizin artık en yakın akrabanız eşiniz diğerleri kapı dışında 2. planda. Gelininin ne giyeceğine, ne yiyeceğine, hatta eve ne alınacağına karar veren kayınvalideler ya da kayınbabalar, görümceler var, ya da damadının aynı şekilde ne yapacağına karar veren kız aileleri var.Biraz evlilik kurumuna saygı diyorum. herkesin ailesi değerlidir herkes ailesini kapıda bulmadı ancak evliliğini annesiyle babasıyla yaşamak nedir ya?? Yetişkin 2 insanın artık yeni bir hayatı var.kendinize ait olsun hayatınız, kendi sohbetleriniz olsun kendi zamanlarınız olsun.

Balayından döndükten sonra ilk bir ay hergün agladım
Aileme düşkünlüğüm yoktur
Ama ev sorumlulugu bana fazla geldi herşeyi kafaya takar oldum evlenmeden önce titiz değildim mesela hatta baya dagınıktım evlenince yerde bir aac göreyim cıldırıyodum
Eşime sarılıp cok aglıyodum seni cok seviyorum ama evliliği sevmiyorum diye
Sorumluluk almak bana göre değildi
Ama hic gidip ailemde kalmadım
Zamanla Alısıyosun herşeye emin ol
Seviyorsan ve eşinde anlayıslıysa ilerde cok güzel günler sizi bekliyor

Çok tatlı yaa "seni seviyorum ama evliliği sevmiyorum" diye sarilip ağlamak..

Bak, evlilikten dert yanarken bile esine tutunmuş ne güzel

Çok tatlı yaa "seni seviyorum ama evliliği sevmiyorum" diye sarilip ağlamak..

Bak, evlilikten dert yanarken bile esine tutunmuş ne güzel

ah sorma :)

Eşimin sucu yoktu biliyodum adam yardımcı tuttu temizlik yeri geldi kendi yaptı ütü yaptı yemek yaptı herşeyi bölüştü eşlerin rolü cok cok önemli evliliğin ilk zamanlarında

benim icime de titiz ev hanımı kaçtı banada bu yük agır geldi

Ama geçiyor hepsi düzene giriyor oturuyor

İlk bir yıl bosanma oranı cok yüksekmiş alışmak düzen oturtmak yeni hayat vs

Evet haklısın, mükemmelliyetciligi birakmak lazım canim Allah mutluluğnuzu daim etsin

Siz kendinize ailen yanına giderim diye açık kapı gördükçe daha çok uzun zaman alır evliliğe alışmak hatta böyle giderse boşanmaya alisirsiniz siz.

Eşinin ailesine karşı sogumaktan çok eşine kırgınlıklarin düzelmedi belki ondan eve alışamadım evliliğe alışamadım dertlerin.
Aranızda iyi de olsa kötü de olsa esin ailesinin faturasını ödenmesinde bi sakinca yolmamali bence seni kızar diye söylememistir..ki böyle şeyleri daha bu bukadar yeni evliyken karışıp eşini bunaltirsan o da ailesini daha çok ozlediginj belirtir durur..

Herkes sorun yasiyor ilk zamanlar . sevgi saygi vr sabrla ciftler cozmeye calisiyor bu kdr kisa surede neden Ailenize gittinz hayir ne olduda onun merakindaym mesele ne olursa olsn oraya gitmek cok yanls 2. Yanlis ise ailenizin 15 gn boynca sizi misafir etmesi orta yol bulmak icin ugrasmamasi ve en onemlisi evlilik insani olmadiginz halde sizi evlendirmeleri...

Bütün yorumları okudum evlilik kolay değil sorumulukları cok büyük ama aşılmıcak da değil karşılıklı sevgi saygı anlayış çerçevesinde ilk zamanlar zor gelebilir bu cok normal okudum kadarla 26 yaşındasınız ama malesef daha büyüyemisiniz halen kücük kız cocgu gibisiniz ailemiz yapamıyorum ailemle olmak istiyorum ailemi özlüyorum ve aileniz yakınızda oldu halde madem ailenizle olmak istiyordunuz neden evlendiniz siz evliliğie hazır bir insan asla değilsiniz evlenirken ne düşündünizde evlendiniz evlilikte problemler olur konuşalarak anlayışlı davranarak cözülür bir ortak nokta bulunur evi terk edip gitmek ne demek hemde evlinizin başında bu sizin güvenilir bir eş olmadınızı gözterir eşinizin ailesinle problemleriniz varsa eşinizle cözün konuşun araya mesafa koyun ozaman siz hic bir yandan evliliğe hazır değilsiniz sakın bu durumda cocuk yapmayın yazık olur bebge ilk önce kendinizi büyütün sorumuluk almayı ögrenin güclü olun kendinize güvenin hakınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…