• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe alışamamak

Ahh kızlar çok dertliyim :KK43: ben 5 aylık evliyim erken menapoz riskinden ve eşimin yaşından ötürü hemen çocuk yaptık ama evliliğe alışmakta aşırı zorlanıyorum ailem başka şehire yerleşti onları çok özlüyorum sanki beni ailemden eşim ayırmış gibi ona karşı bileniyorum açıkçası kaynanamdan da hoşlanmıyorum annemin arkasından birkaç bir şey söylemişti ona iyice sinir oluyorum sanki onlar yüzünden olmuş gibi geliyor üstüne hamilelik de gelince eşime iyice sinir olmaya başladım severek evlendim ama tahammül edemiyorum adama bir şey yaptığı da yok aslında daha önce böyle alışamayan var mı acaba ya da hamilelik yüzünden kocasına kötü davranan vs akıl verecek biri yok mu :KK43:
Ben yaptım ama çok pişmanım , ilk zamanlar aşırı evimi özlüyordum her hafta annemlere gidiyordum. Onlar da evde odamı eşyalarımı pijamama kadar hazır tutuyorlar hiç evlenmemişim gibi karşılıyorlar adeta dönmemi istemiyorlardı. Babam soy ismimi değiştirmeme bile bozuktu. Evliydim ama cümleten sanki farkında değildik bu durumun. 🤣 Eşim de iyi bir insan idare ediyor durumu. Ama o sessiz kaldıkça ben daha huysuzluk yapıyorum. Sonra bir aydınlanma yaşadım annemlere gittiğimde eşimi çok özlüyordum , aklım başıma geldi. Sonra hızlıca alıştım duruma , kendi evim vardı artık. Bazen olur böyle şeyler birbirinizi yıpratmadan bu süreci yönetmeye çalışın, insan sonra vicdan azanı çekiyor.

Ahh kızlar çok dertliyim :KK43: ben 5 aylık evliyim erken menapoz riskinden ve eşimin yaşından ötürü hemen çocuk yaptık ama evliliğe alışmakta aşırı zorlanıyorum ailem başka şehire yerleşti onları çok özlüyorum sanki beni ailemden eşim ayırmış gibi ona karşı bileniyorum açıkçası kaynanamdan da hoşlanmıyorum annemin arkasından birkaç bir şey söylemişti ona iyice sinir oluyorum sanki onlar yüzünden olmuş gibi geliyor üstüne hamilelik de gelince eşime iyice sinir olmaya başladım severek evlendim ama tahammül edemiyorum adama bir şey yaptığı da yok aslında daha önce böyle alışamayan var mı acaba ya da hamilelik yüzünden kocasına kötü davranan vs akıl verecek biri yok mu :KK43:
Birisiyle yaşamak başlarda çok zor geliyor.eee işin içinde kaynana da var normal gibi.ben de bir sevgilimle birlikte yaşamıştim.ilk başlarda aynı sizin gibi oldum.bekarken sürekli yanında biri olmasına alışkın değilsin.yeterince sevdiğine eminsen tabu.
Evet benim yaşım ileri değil ama genetik olarak erken menapoz riskim var 27 yaşında yumurta testi yaptırdım 40 yaşındaki bir kadınınkine denk çıktı sonuçlar ondan acele ettik biraz olmazsa diye
Nasibinde varsa oluyor işte.doktorlarımız bu doğum işlerinin belli olmadığını öğrenemedi bir türlü.o kadar çok şey gördüm okudum ki bir doktorun senin çocuğunun olması imkansız demesiyle, üreme sistemin çok iyi çalışıyor ilk denemede hamile kalabilirsin demesi aynı şey kafamda.doktorlar sallamayı kesmiyor bari halk benim gibi inanmayı kesse.

Eşinizin anne eteğinden ayrılmaması çok kötü bir durum. Fakat kusura bakmayın da 29 yaşında koskoca bir kadın da anne/aile özlemini yönetemiyorsa evlenmesin bir zahmet. Sizin aileniz taşınmasaydi siz de 7/24 onlara gidecektiniz belli ki. Eşinizle çok da bir farkınız yok. Sadece ailenize uzaksınız ve eşinize söz geçiremiyorsunuz.

Evlenen çiftler her iki aileye de eşit uzaklıkta olmalı bence.
Böyle nasıl alışacaksınız evinize, çekirdek ailenize.
Not; Ben evlenip, eşi için şehir değiştirip, üstüne birde kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturanları hiç anlamayacağım sanırım bu nasıl bir cesarettir böyle.

Müthiş bir çarpıtma teyzeciğim.
Neresi carpitma aciklayin. Gayet konu ile ilgili ve zihniyetinizi ortaya koyan bir yorum. Siz esinizin annesine paspas olmayi tercih edebilirsiniz.Esas konuyu carpitma pesinde olan sizsiniz. Kadin surekli es ailesine gitmekten bikmis saracak ter ariyor siz demissiniz senin ailen gittiyse onlara hesap sor. Esas carpirma bu oluyor yalniz.

Müthiş bir çarpıtma teyzeciğim.
Bir de annesinin evine giden kadin arkadasa sonradan durumu duzeltmis olmasina ragmen begenmedim atmissiniz ama erkek annesinin evinden cikmayinca hatta evlendigi kadini da sus esyasi olarak yaninda goturunce aga pasa tabiki ailesiyle olacak cunku kadin erkek ailesiyle evleniyordu ya . Hmm mukemmel esitlik mukemmel bakis acisi. Helal olsun siz de arayip da bulunmayan gelinsiniz.

Bence sizin probleminiz aile özleminden ziyade eşinizin ailesine olan düşkünlüğü. Haftada 1 gitmek bence sorun oluşturacak bir şey değil ama özel günlerde baş başa olabileceğinizi eşinize öğretmeniz gerek. Maalesef bazı konularda erkeklerin eğitilmeye ihtiyacı var. Özellikle evlendikten sonra ailelerine olan düşkünlükleri konusunda. Mesela ben, eşimin ailesine olan düşkünlüğünü kendi aileme de göstererek bezdirdim. Onun annesine gidiyorsak mutlaka ama mutlaka ertesi gün anneme gittim. Yanımda da eşimi götürdüm. Onun annesini arıyorsak hemen kendi annemi de aradım. Onun ailesi geliyorsa hemen kendi ailemi de davet ettim. Artık bi kendi ailesi bi benim ailem derken iyice bunaldı. Hatta bi an ben bile hatalı taktik mi yapıyorum acaba bitmeyecek mi bu çile diye düşünmeye başladım ama eninde sonunda bitti. Şu an kendi annesi hastalansa bile aramayı akıl etmez ben ararım. Sık sık gelmeye kalkarlarsa kendi atlayıp müsait değiliz der. Geçen akşam annesi bizim ev ile ilgili yorum yaptı diye kadına sert çıkış yaptı ben bile şaşırdım. Sonuç olarak ipleri elinize almanız gerekiyor. Kavgayla gürültüyle çözülecek şeyler değil bunlar. Kavga ettikçe ailesine daha düşkün olabilir. Maalesef bazı erkekler böyle. Hem eşlerini kaybetmek istemezler hem ailelerini. Halbuki dengelemeyi öğrenseler herkes mutlu olacak.

Evliliğe alışıp sonra çocuk yapmak gerek (Kamu spotu olarak bu burada dursun)
Sizin durumunuza gelirsek, evliliğin ilk ayları hatta ilk yılı biraz alışma- kabul etme süreci olarak geçiyor. Birde üzerine hamilelik gelince hormonlarla da siz baya derin etkinlenmişsiniz sanırım.

29 yaşındayım eşim 36 ama aşırı zorlanıyorum eşim de annesine aşırı düşkün ama ben sinir oluyorum sürekli oraya gitmek istiyor o görebiliyor ben göremiyorum diye iyice sinir oluyorum
Eşiniz annesine aşırı düşkün.Anne kuzusu tabiri ile adlandirilanlardanmi ?Neye dolduğunuz belli işte.Annenizi çağırın yada gidin bir süre bir nefes alın bir es verin.İyi gelir.

Erken menopoz safece riskiniz var. Bu risk illa gerceklesecek bir sey degil ya. Yumurta dondurma gibi işlemler icin maddi durumunuz varsa onu yaptirsaydiniz, yoksa da kade kismet şu ana kadar menopoza girmediysem illa olacak degil ya biraz erteleyelim deseydin. Bu yaptigin menopozdan daha buyuk risk. 5 ayda hamile kalmak nedir
Şu doktorlar da durup dururken sıradan senin çocuğun olmaz, senin hemen olur, senin ömür boyu olmaz, senin uğraşınca olur, senin menepozun yakın, senin yumurtanın kalitesiz diye sallayıp duruyor heralde.biz bile biliyoruz bu hamilelik işlerinin tamamen allahın işi olduğunu.şu doktorlar ne zaman vazgeçecekler acaba? Neler duydum neler gördüm öyle ki bir doktorun bana senin çocuğunun olması mucize demesiyle, şahane durumdasın ilk aydan hamile kalırsın demesi aynı şey gözümde.bence bu seviyeye bir gelelim artık.eee bilinmiyor işte.garip bir sistem.

Bende bir yillik evliyim ve inan 6-7 aydan sonra kendi evimi dahada benimsemis oldum. Kök aileye herzaman bi özlem duyulur illaki ama artik kendine esine ve bebeginiz sizin önceligniz. Stres yapmayin, dua edin yuruyuslere cikin, guzel dusunun guzel beslenin. Annenin yanina gelebilme durumu vs varsa gelsin moral olur.

Inanin cok az kisiler es ailelerine bayiliyor. Saygi gösterirsin Cok görusmezsin olur biter. Benimde evliligim esimin ailesinin bu abartili ic ice olmak istememeri, beni begenmemeleri, kötu davranmalari bide surekli bitmek bilmeyen görumcenin nazini düsmanligiyla ugrasmakla gecti geciyor. Hic bir zaman kimsenin yuzune saygisizlik etmedim sustum fazla konusmadim ayni ortamlarda idare etmek anlaminda ama karsidakiler Sürekli beni kötulemek icin koz aradi. Mesafemi hep korudum. Yok sogukmusum yok aile olarak görmuyomusum vs vs Onlar cok göruyo Sanki. Bende hic bi zaman gecip niye söyle yaoiyosunuz niye böyle yapiyosunuz demedim, sessizce cekildim katilmiyorum görumce kayin vs kalabalik oldugunda cunku zaten sevmiyorum. Bide bambaska bi aile yapisiyla ugrasmak cok zor… Isime gücüme hayatima bakiyorum.. Sizde takmayin. Kimseden bi beklentiniz olmasin ki baskalaeinunda sizden beklentileri olmasin. Altin kural bu kendi fikrimce

Sorun ne sıklıkla adamın ailesi ile görüştüğü değil bence. Eşim ailesini görüyor ben göremiyorum derdine düşmüş konu sahibi. Yani kendi ailesi aynı şehirde olsa görebiliyor olsa sorun olmayacak. Birkaç yorumunda bundan bahsetmiş. O ailesini görüyor ben göremiyorum yazmış.

Bir kadın bu durumu sorun ediyorsa, kocasının ailesine sığınamıyor, kendini onların ilişkisinde dışlanmış hissediyor olabilir, diğer türlü bunu bunu bu denli kıyas unsuru yapmaz.

Her hafta gitmek istiyor 1 gün izni var onda da istiyor ki kahvaltı yapıp evden çıkalım akşam 10a kadar orda duralım yıl başını bile orda geçirdik yani düşünün
Bu kadarı fazla, göbek bağını koparamamış hala. Tek izin gününü yatana kadar orda geçirmek istemesi hala ailesinin minik oğlu davranışı.

Back
X