- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.749
- 348
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben de senin gibiydim. Eşim vardiyalı idi çok sıkılıyordum. Sağolsun komşu edindim her gün bi aktivite.Komşuların yok mu?Farklı bir şehire geldim evlendikten sonra. 5 aylık evliyim. Ama bir türlü alışamıyorum. Annemi çok özlüyorum. Geçen hafta onun yanındaydım bir hafta kaldım geleli üç gün oldu ama sürekli aklımda. Evin sorumluluğu çok ağır geliyor. Temizlik yemek bulaşık sürekli birşey düşünmek beni sıkıyor. Gün sonunda bu işleri yapmış günü geçirmiş oluyorum ve hayatım bomboş geliyo. Bir hafta annemin yanındaydım hep bir sohbet ettik bir sürü yere gittik gezdik. Burda gittiğim tek yer market. Eşim çok yoğun çalışıyor. 12 saat. Bir gece gidiyo bir gündüz. Eve gelince sadece uyuyor yemek yiyor TV'ye falan bakıyoruz. Konuşuyor benimle gelir sarılır öper de ama bazen herşeye sinirleniyo. O zaman bu evde hiç durmak istemiyorum. Annemin evi ne kadar güzeldi yanımda annem olsa diyorum burda ne işim var diye düşünüyorum. Bir de annem 70 yaşında oldum ona bişey olcak diye çok korkuyorum bazen. O zaman pişman olacam yanında olmadığıma diye düşünüyorum.
Not
24 yaşındayım. 5 aylık hamileyim.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
5 ay daha çok yeni aslında. Zamanla alışırsınız bence.Günde dört beş kere konuşuyoruz kısa kısa. Bir ay falan gitmeyince onun da sesi değişiyor telefonda ağlamaklı oluyor. Gidince sımsıkı defalarca sarılıyor. O da çok özlüyor.
Valla bir gece ben annemi özledim diye ağladım. Sabah da işe gidecekti. Ben o kadar kötü biri miyim hapis mi ettim seni eve özlediysen git kal annenin yanında dedi.Bu pek anne özlemi bir olaya benzemiyor. Sen daha evine, eşine, ailesine alışamadan hamile kalmışsın. Bide üstüne bazı mutsuzluklar yaşamışsın. Eşinde yoğun çalışıyor seninle pek ilgilenememiş her şey üst üste gelmiş anlaşılan.
Evlilik koskoca bir sorumluluk. Aile kavramını hissedebilmek için emek vermek gerekiyor güzel olan her şeye tutunmak gerekiyor. Bak ne güzel Rabbım bir evlat nasip etmiş. Güzel enerjini bebeğine harca onun için bişeyler yapmaya çalış. Ve biraz da olaylara karşı ılımlı olmaya çalışsan her şey daha güzel olur.
Bende 3 yıldır gurbetteyim eşimin gecesi gündüzü belli değil çok yoğun çalışıyor. Ne ailemi görebiliyorum ne bir eş dost. Ama eşim eve geldiğinde kalkıp ben ona bütün gün sıkıldım deyip ondan bundan dert yansam o da bütün gün çalışmanın vermiş olduğu yorgunlukla bana çıkışsa bu gemi yürümez arkadaşım.
Çok sakin bir yer burası. Genelde memur ve yaşlılar var. Ortalıkta insan bile çok az görüyorum. Kimsenin sesi soluğu çıkmıyo. Apartmanda yaş ortalaması 50 zaten.Ben de senin gibiydim. Eşim vardiyalı idi çok sıkılıyordum. Sağolsun komşu edindim her gün bi aktivite.Komşuların yok mu?
Çocuk kaza ile oldu ve bir kere de olabileceğini düşünmemiştik.ya daha evliliği hazır değilken evlenmişsiniz bocalıyorsunuz , hala annem annem diye küçük çocuklar gibisiniz, kendi evinizin işini yapmak zorunuza gidiyor ama 5 aylık evliliğe 5 aylık hamilelik gerçekten bravo.size ne diyelim ki şimdi.
Ama yanlış anlaşılmasın bebeğimi çok seviyorum. Onu aldırmayı asla düşünmedim.ya daha evliliği hazır değilken evlenmişsiniz bocalıyorsunuz , hala annem annem diye küçük çocuklar gibisiniz, kendi evinizin işini yapmak zorunuza gidiyor ama 5 aylık evliliğe 5 aylık hamilelik gerçekten bravo.size ne diyelim ki şimdi.
Doğru demiş bak eşin de anlayışlı birine benziyor öyle olmasa farklı bir tepki de verebilirdi. Hepimizi duygusal anlar yaşıyoruz bazen gerçekten ailemize özellikle annemize cok ihtiyaç duyuyoruz ama bir şekilde bu duruma alışmalıyız canım. İzin veriyorsa özlediğin zamanlar git bir süre kal annenin yanında gel.Valla bir gece ben annemi özledim diye ağladım. Sabah da işe gidecekti. Ben o kadar kötü biri miyim hapis mi ettim seni eve özlediysen git kal annenin yanında dedi.
O konuda anlayışlı ben yokken de git dışarda gez ben çok çalışıyorum benim hayatım yok böyle iznin yok diyor. İşte bazen küçük şeylere sinirlenip bağırıyor durup dururken iki dj sonra geçiyor ama ne bileyim ben öyle bsğırılmaya yüksek sese alışkın değilim kırılıyor um. O bazen sinir ediyor beni bugün mesela giyinicem uğraşıyor benimle eşofmanıyla vuruyor boynuma dolamaya çalışıyor ben de bağırdım baya ama o gülüyor işte. O bana bağırınca ben çok üzülüyorum.Doğru demiş bak eşin de anlayışlı birine benziyor öyle olmasa farklı bir tepki de verebilirdi. Hepimizi duygusal anlar yaşıyoruz bazen gerçekten ailemize özellikle annemize cok ihtiyaç duyuyoruz ama bir şekilde bu duruma alışmalıyız canım. İzin veriyorsa özlediğin zamanlar git bir süre kal annenin yanında gel.
O konuda anlayışlı ben yokken de git dışarda gez ben çok çalışıyorum benim hayatım yok böyle iznin yok diyor. İşte bazen küçük şeylere sinirlenip bağırıyor durup dururken iki dj sonra geçiyor ama ne bileyim ben öyle bsğırılmaya yüksek sese alışkın değilim kırılıyor um. O bazen sinir ediyor beni bugün mesela giyinicem uğraşıyor benimle eşofmanıyla vuruyor boynuma dolamaya çalışıyor ben de bağırdım baya ama o gülüyor işte. O bana bağırınca ben çok üzülüyorum.
Sende birazcık hamileliğin verdiği hassasiyette var ondan sanırım her şeye alınıyorsunO konuda anlayışlı ben yokken de git dışarda gez ben çok çalışıyorum benim hayatım yok böyle iznin yok diyor. İşte bazen küçük şeylere sinirlenip bağırıyor durup dururken iki dj sonra geçiyor ama ne bileyim ben öyle bsğırılmaya yüksek sese alışkın değilim kırılıyor um. O bazen sinir ediyor beni bugün mesela giyinicem uğraşıyor benimle eşofmanıyla vuruyor boynuma dolamaya çalışıyor ben de bağırdım baya ama o gülüyor işte. O bana bağırınca ben çok üzülüyorum.
Evliliğinizi oturtmadan bebek yapmanızı anlayamıyorum.Farklı bir şehire geldim evlendikten sonra. 5 aylık evliyim. Ama bir türlü alışamıyorum. Annemi çok özlüyorum. Geçen hafta onun yanındaydım bir hafta kaldım geleli üç gün oldu ama sürekli aklımda. Evin sorumluluğu çok ağır geliyor. Temizlik yemek bulaşık sürekli birşey düşünmek beni sıkıyor. Gün sonunda bu işleri yapmış günü geçirmiş oluyorum ve hayatım bomboş geliyo. Bir hafta annemin yanındaydım hep bir sohbet ettik bir sürü yere gittik gezdik. Burda gittiğim tek yer market. Eşim çok yoğun çalışıyor. 12 saat. Bir gece gidiyo bir gündüz. Eve gelince sadece uyuyor yemek yiyor TV'ye falan bakıyoruz. Konuşuyor benimle gelir sarılır öper de ama bazen herşeye sinirleniyo. O zaman bu evde hiç durmak istemiyorum. Annemin evi ne kadar güzeldi yanımda annem olsa diyorum burda ne işim var diye düşünüyorum. Bir de annem 70 yaşında oldum ona bişey olcak diye çok korkuyorum bazen. O zaman pişman olacam yanında olmadığıma diye düşünüyorum.
Not
ben de gurbete gelin gittim hemde, dilini bilmedigim farklı bir ulkeye!! dilimi herseyimi birakip gittigim yerde kendimi yapayalnız hissettim.evet haklısın zor helki ilk aylar ilk sene. sonra bi bakiyosun evini seviyosun yatagini benimsiyosun o evin kadını olmayi seviyosun. esine alisiyorsun. cevre ediniyorsun. ilk aylarda cok aglardim kalabalik bir evden teyzeleriyle ic ice buyuyen biriydim ciplak kalmis gibi oldum. ilk sene insan cok hassas oluyor sen birde hamile kalmissin hemen bu arada allah bagislasin hassasiyetin daha baskin. ( oldugun yeri, yeni hayatini sevgiyle kabullenmeye çalış) calis ki yüzünü güldürsün yoksa bu böyle gider cok üzülürsün.Farklı bir şehire geldim evlendikten sonra. 5 aylık evliyim. Ama bir türlü alışamıyorum. Annemi çok özlüyorum. Geçen hafta onun yanındaydım bir hafta kaldım geleli üç gün oldu ama sürekli aklımda. Evin sorumluluğu çok ağır geliyor. Temizlik yemek bulaşık sürekli birşey düşünmek beni sıkıyor. Gün sonunda bu işleri yapmış günü geçirmiş oluyorum ve hayatım bomboş geliyo. Bir hafta annemin yanındaydım hep bir sohbet ettik bir sürü yere gittik gezdik. Burda gittiğim tek yer market. Eşim çok yoğun çalışıyor. 12 saat. Bir gece gidiyo bir gündüz. Eve gelince sadece uyuyor yemek yiyor TV'ye falan bakıyoruz. Konuşuyor benimle gelir sarılır öper de ama bazen herşeye sinirleniyo. O zaman bu evde hiç durmak istemiyorum. Annemin evi ne kadar güzeldi yanımda annem olsa diyorum burda ne işim var diye düşünüyorum. Bir de annem 70 yaşında oldum ona bişey olcak diye çok korkuyorum bazen. O zaman pişman olacam yanında olmadığıma diye düşünüyorum.
Not
Evet öyle. Gidip gelip vurur boğuşur. Zorla şarkı söyletir.senin kocan cocuk gibi hee hehehehehehe
Bence eşin iyi ve saf. Biraz olgunlaşması lazım annenin gelmesine de bisey demez kaynana çöreklenmeden annen gelsin bari dogum oldugunda canım hem rahat edersin hemde ozlem giderirsinEvet öyle. Gidip gelip vurur boğuşur. Zorla şarkı söyletir.
Doğru haklısınız. Tabi burda yalnız olmanın da baay bir etkisi oluyor. Bütğn gün evde tek. Sokaktan bile ses gelmiyor çok sakin bir yer. İstanbul'da yaşadığım için bu zamana kadar bir garip geliyor benim bekarken kaldığım yerde gece bile ses gelirdi. Burda insan yok sanki.Evliliğinizi oturtmadan bebek yapmanızı anlayamıyorum.
Hormonlarla alakalı sıkıntı basıyor olabilir aynı şekilde bende gurbetteyim ailem uzakta ama bişey farkettim gidip uzun kaldıkça insan evinden soğuyor. Çünkü gezmekten tozmaktan insanlardan bi anda kopup yalnız kalıyorsun. Bence öok uzun süre kalma sık sık git kısa kısa git gel. Ben böyle böyle aştım.
Annen ile aynı şehirde olmadığın için vicdan azabı çekme ölümün ne zaman geleceğini bilemezsin aynı evde olupda gece uykuda ölen annesini sabah farkeden insanlar var. Nasip meselesi yani.
Bnde oyleydim,, ta ki arkadas cevremi Kurana kadar.kafa dengi bir kaç arkadasla tanstm gidip gelince daha iyi oldm.. siz bir de hemen hamile kalmssnz galiba hormonlardan da öyle kötü hssediyosnzdr.. ben de şu an hamileym iki yıllık evliyim. Evliliğimn ilk zamanlardaki aile ozlemim depreşti baya.. hormonlar etkili yani baya.. siz de arkadas edinin bnceFarklı bir şehire geldim evlendikten sonra. 5 aylık evliyim. Ama bir türlü alışamıyorum. Annemi çok özlüyorum. Geçen hafta onun yanındaydım bir hafta kaldım geleli üç gün oldu ama sürekli aklımda. Evin sorumluluğu çok ağır geliyor. Temizlik yemek bulaşık sürekli birşey düşünmek beni sıkıyor. Gün sonunda bu işleri yapmış günü geçirmiş oluyorum ve hayatım bomboş geliyo. Bir hafta annemin yanındaydım hep bir sohbet ettik bir sürü yere gittik gezdik. Burda gittiğim tek yer market. Eşim çok yoğun çalışıyor. 12 saat. Bir gece gidiyo bir gündüz. Eve gelince sadece uyuyor yemek yiyor TV'ye falan bakıyoruz. Konuşuyor benimle gelir sarılır öper de ama bazen herşeye sinirleniyo. O zaman bu evde hiç durmak istemiyorum. Annemin evi ne kadar güzeldi yanımda annem olsa diyorum burda ne işim var diye düşünüyorum. Bir de annem 70 yaşında oldum ona bişey olcak diye çok korkuyorum bazen. O zaman pişman olacam yanında olmadığıma diye düşünüyorum.
Not
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?