Evliliğe alışamoyorum

Sen evliliğinin ilk ayında boşanma diye konular açmaya başlamışsın bile. 5 ayda basından ne çok olay geçmiş ve evliliğe alışamadan pat küt çocuk yapmışsın. Bende gurbetteyim ailemi çok özlüyorum zor geliyor ama evliliğe alışamadım diye sağda solda yakınmıyorum.
ilk aylardan adamın ruhunu darlamıssın. Bir kac konu basligina goz attim benim bile beynim 404 found oldu

Bu pek anne özlemi bir olaya benzemiyor. Sen daha evine, eşine, ailesine alışamadan hamile kalmışsın. Bide üstüne bazı mutsuzluklar yaşamışsın. Eşinde yoğun çalışıyor seninle pek ilgilenememiş her şey üst üste gelmiş anlaşılan.
Evlilik koskoca bir sorumluluk. Aile kavramını hissedebilmek için emek vermek gerekiyor güzel olan her şeye tutunmak gerekiyor. Bak ne güzel Rabbım bir evlat nasip etmiş. Güzel enerjini bebeğine harca onun için bişeyler yapmaya çalış. Ve biraz da olaylara karşı ılımlı olmaya çalışsan her şey daha güzel olur.
Bende 3 yıldır gurbetteyim eşimin gecesi gündüzü belli değil çok yoğun çalışıyor. Ne ailemi görebiliyorum ne bir eş dost. Ama eşim eve geldiğinde kalkıp ben ona bütün gün sıkıldım deyip ondan bundan dert yansam o da bütün gün çalışmanın vermiş olduğu yorgunlukla bana çıkışsa bu gemi yürümez arkadaşım.

Ben de senin gibiydim. Eşim vardiyalı idi çok sıkılıyordum. Sağolsun komşu edindim her gün bi aktivite.Komşuların yok mu?

ya daha evliliği hazır değilken evlenmişsiniz bocalıyorsunuz , hala annem annem diye küçük çocuklar gibisiniz, kendi evinizin işini yapmak zorunuza gidiyor ama 5 aylık evliliğe 5 aylık hamilelik gerçekten bravo.size ne diyelim ki şimdi.

Valla bir gece ben annemi özledim diye ağladım. Sabah da işe gidecekti. Ben o kadar kötü biri miyim hapis mi ettim seni eve özlediysen git kal annenin yanında dedi.

Ben de senin gibiydim. Eşim vardiyalı idi çok sıkılıyordum. Sağolsun komşu edindim her gün bi aktivite.Komşuların yok mu?
Çok sakin bir yer burası. Genelde memur ve yaşlılar var. Ortalıkta insan bile çok az görüyorum. Kimsenin sesi soluğu çıkmıyo. Apartmanda yaş ortalaması 50 zaten.

Çocuk kaza ile oldu ve bir kere de olabileceğini düşünmemiştik.

Ama yanlış anlaşılmasın bebeğimi çok seviyorum. Onu aldırmayı asla düşünmedim.

Valla bir gece ben annemi özledim diye ağladım. Sabah da işe gidecekti. Ben o kadar kötü biri miyim hapis mi ettim seni eve özlediysen git kal annenin yanında dedi.
Doğru demiş bak eşin de anlayışlı birine benziyor öyle olmasa farklı bir tepki de verebilirdi. Hepimizi duygusal anlar yaşıyoruz bazen gerçekten ailemize özellikle annemize cok ihtiyaç duyuyoruz ama bir şekilde bu duruma alışmalıyız canım. İzin veriyorsa özlediğin zamanlar git bir süre kal annenin yanında gel.

O konuda anlayışlı ben yokken de git dışarda gez ben çok çalışıyorum benim hayatım yok böyle iznin yok diyor. İşte bazen küçük şeylere sinirlenip bağırıyor durup dururken iki dj sonra geçiyor ama ne bileyim ben öyle bsğırılmaya yüksek sese alışkın değilim kırılıyor um. O bazen sinir ediyor beni bugün mesela giyinicem uğraşıyor benimle eşofmanıyla vuruyor boynuma dolamaya çalışıyor ben de bağırdım baya ama o gülüyor işte. O bana bağırınca ben çok üzülüyorum.

senin kocan cocuk gibi hee hehehehehehe

Sende birazcık hamileliğin verdiği hassasiyette var ondan sanırım her şeye alınıyorsun yoksa anlattığın şeyler de dert edilecek pek bir şey yok. Seven insan uğraşır napsın gidip başkasıyla mı ugraşsın. Eşimde benimle çok uğraşır bazen özellikle sinir etmek için yapar sende işi şakaya çevir bu kadar inceleme olayları. Eşinle rahatsız oldugun bir durum varsa konuş mutlaka anlatmaya çalış o da anlayacaktır elbet. Unutma erkekleri idare etmek biraz da bizim elimizde.

Evliliğinizi oturtmadan bebek yapmanızı anlayamıyorum.
Hormonlarla alakalı sıkıntı basıyor olabilir aynı şekilde bende gurbetteyim ailem uzakta ama bişey farkettim gidip uzun kaldıkça insan evinden soğuyor. Çünkü gezmekten tozmaktan insanlardan bi anda kopup yalnız kalıyorsun. Bence öok uzun süre kalma sık sık git kısa kısa git gel. Ben böyle böyle aştım.
Annen ile aynı şehirde olmadığın için vicdan azabı çekme ölümün ne zaman geleceğini bilemezsin aynı evde olupda gece uykuda ölen annesini sabah farkeden insanlar var. Nasip meselesi yani.

ben de gurbete gelin gittim hemde, dilini bilmedigim farklı bir ulkeye!! dilimi herseyimi birakip gittigim yerde kendimi yapayalnız hissettim.evet haklısın zor helki ilk aylar ilk sene. sonra bi bakiyosun evini seviyosun yatagini benimsiyosun o evin kadını olmayi seviyosun. esine alisiyorsun. cevre ediniyorsun. ilk aylarda cok aglardim kalabalik bir evden teyzeleriyle ic ice buyuyen biriydim ciplak kalmis gibi oldum. ilk sene insan cok hassas oluyor sen birde hamile kalmissin hemen bu arada allah bagislasin hassasiyetin daha baskin. ( oldugun yeri, yeni hayatini sevgiyle kabullenmeye çalış) calis ki yüzünü güldürsün yoksa bu böyle gider cok üzülürsün.

Doğru haklısınız. Tabi burda yalnız olmanın da baay bir etkisi oluyor. Bütğn gün evde tek. Sokaktan bile ses gelmiyor çok sakin bir yer. İstanbul'da yaşadığım için bu zamana kadar bir garip geliyor benim bekarken kaldığım yerde gece bile ses gelirdi. Burda insan yok sanki.

Bnde oyleydim,, ta ki arkadas cevremi Kurana kadar.kafa dengi bir kaç arkadasla tanstm gidip gelince daha iyi oldm.. siz bir de hemen hamile kalmssnz galiba hormonlardan da öyle kötü hssediyosnzdr.. ben de şu an hamileym iki yıllık evliyim. Evliliğimn ilk zamanlardaki aile ozlemim depreşti baya.. hormonlar etkili yani baya.. siz de arkadas edinin bnce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…