evliliğe bu kadar yakınken yüklü kredi çekmek :(

melk856

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2013
142
55
53
İstanbul
Kızlar beş yıllık ilişkim var. Biz üniversitede okurken tanıştık okul bittikten sonra memleketlerimiz ayrı olduğu için birtakım sıkıntılar yaşadık ama uzaklık hiçbir zaman bize engel olamadı.. o da ben de büyük bir özveriyle birçok zorluğu aştık. Bilen bilir uzaktan ilişki yürütmek kolay değildir. Ayrı olduğumuz günler çok zordu ikimiz içinde. Ama daha sonra sıkıntılarımız bitti o benim memleketime atandı çok mutluyduk.. her zaman evlilikten konuşurken biz 2015te evleneceğiz derdik. Gerçekten de bize çok uygun bir tarih tam işler rayına oturmuş askerlik bitmiş ve aileler de özellikle benim ailem evleneceğim fikrine alışmış.. nişan düğün arası uzun istemediğim için kışın nişan yazın düğün diyorduk.. ve benim tüm çevrem bunu biliyor annem dahil.. Ama erkek arkadaşım bize göre çok yüksek bir meblağda ihtiyaç kredisi çekerek araba aldı.. benim yapma evlendikten sonra alırız takılarla, şurda evlenmemize bir yıl bile yok birikim yapmamız dememe karşın.. bu arada erkek arkadaşımın evlenmemizde aile desteği kesinlikle olamayacak maddi durumlarından ötürü yani her şey kendisine bakıyor.. bu kadar emek verilmiş seviyeli giden ve beraberliğe taşınacak bir ilişkide bunu kendisine hiç yakıştıramadım çok çok üzüldüm ona göre hala bizim düğün tarihlerimiz değişmedi ama beni değil kendisini kandırıyor artık imkansız.. evlilik meraklısı biri değilimm ama artık beklememiz için hiçbir sebep de yok birbirimizi tanıyoruz iyi anlaşıyoruz seviyoruz.. neden böyle yaptı? demek ki o beni benim onu istediğim gibi istememiş bunları düşünüce o kadar mutsuz oluyorum ki :( makul bir insanım hiçbir şeyin pahalısında gözüm yok ama bu zamanda evlilik de hiç kolay değil.. yani ne diyeceğimi ne soracağımı da bilemiyorum aslında :( yorumlarınız fikirleriniz neler?? düşüncelerimde haksız değilim değil mi ? uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin fikirleriniz benim için çok kıymetli şimdiden çok teşekkürler..

erkek arkadaşınızın düğünle alakalı planı ne ? yani parası var mı başka düğünü karşılayacak ?

e canim sikisirsaniz satar borcunuzu da kapatirsiniz hem ustune de para kalir. biz de oyle yaptik. 2 sene kredi odeyip araba aldik. simdi dugun zamani ola ki bir sikisiklik durumunda kenarda birikmis paramiz oldu. biz acikcasi araba icin kredi cekmeseydik para biriktiremeyiz diye yatirim amacli yaptik. belki erkek arkadasinin da kafasinda oyle bir plan vardir

erkek arkadaşınızın düğünle alakalı planı ne ? yani parası var mı başka düğünü karşılayacak ?
o konuyu sorduğumda tekrar bir kredi çekecekmiş tabii o artık fazla çekemeyeceği için benim de bir miktar çekip nasılsa evlendiğimiz için beraber ödeyeceğimizi söyledi.. ben bunu yapsam bile biz zaten kredilerden borçlardan hiçbir şey yapamayız ki ev de kira.. ayrıca ailem bu duruma tepki gösterir :(

Masraflar birikmeden arabayı da alıp aradan çıkarmak istemiştir belki de, evliliğinize neden mani olsun ki, sıkışırsa satar. Kafana takmana gerek yok bence. Sonuçta onun içinde tarih değişmedi diyorsun.

e canim sikisirsaniz satar borcunuzu da kapatirsiniz hem ustune de para kalir. biz de oyle yaptik. 2 sene kredi odeyip araba aldik. simdi dugun zamani ola ki bir sikisiklik durumunda kenarda birikmis paramiz oldu. biz acikcasi araba icin kredi cekmeseydik para biriktiremeyiz diye yatirim amacli yaptik. belki erkek arkadasinin da kafasinda oyle bir plan vardir
kızlar haklısınız sizinki çok mantıklı ama benim arkadaşım satmakla ilgili hiçbir şey soylemedi konusu dahi olmadı :( işte onun fikri benim ve onun tekrar kredi çekmesi üzerine ..

o konuyu sorduğumda tekrar bir kredi çekecekmiş tabii o artık fazla çekemeyeceği için benim de bir miktar çekip nasılsa evlendiğimiz için beraber ödeyeceğimizi söyledi.. ben bunu yapsam bile biz zaten kredilerden borçlardan hiçbir şey yapamayız ki ev de kira.. ayrıca ailem bu duruma tepki gösterir :KK43:

Açıkçası sorumsuz bir davranış olmuş ...Ama evlenirken siz kredi çekmeseniz de aileniz size yardım etse çekeceğiniz kredi kadar böylelikle iki kredi ödememiş olursunuz ..Ya da arabayı satar diğer krediyi kapatırsınız bilemedim ki şimdi ben olsam ben de mutsuz olurdum.Allah ev kuracak olana yardım eder ama üzülmeyin çıkar yol bulunur elbet ...

Açıkçası sorumsuz bir davranış olmuş ...Ama evlenirken siz kredi çekmeseniz de aileniz size yardım etse çekeceğiniz kredi kadar böylelikle iki kredi ödememiş olursunuz ..Ya da arabayı satar diğer krediyi kapatırsınız bilemedim ki şimdi ben olsam ben de mutsuz olurdum.Allah ev kuracak olana yardım eder ama üzülmeyin çıkar yol bulunur elbet ...[/QUOT
maalesef ailem geleneksel düşünen bir yapıya sahip yatak odası mutfk eşyaları gibi konularda bana yardım ederler ama karşı taraf keyfi kredi çekip sorumluluğunu yapmazsa bunu anlayışla karşılamazlar eminim :( teşekkürler umarım her şey yoluna girer :KK61:

kızlar haklısınız sizinki çok mantıklı ama benim arkadaşım satmakla ilgili hiçbir şey soylemedi konusu dahi olmadı :KK43: işte onun fikri benim ve onun tekrar kredi çekmesi üzerine ..
Maaşalarınız krediye giderse ne yiyip ne içeceksiniz oturup detaylıca konuşursunuz o zaman, o yapacağı masrafın falan farkında değil ondan böyle planlar yapıyordur. İş ciddiye binince değişir.

Maaşalarınız krediye giderse ne yiyip ne içeceksiniz oturup detaylıca konuşursunuz o zaman, o yapacağı masrafın falan farkında değil ondan böyle planlar yapıyordur. İş ciddiye binince değişir.

umarım dediğiniz gibi olur zaten şu haliyle beni istemeye bile gelemez kredi ve araç masraflarından elde bir şey kalmıyor

Ay ne güzel ne üzülüyosunuz derdiniz de hep böyle olsun
Düğünü işleri ona göre ayarlarsınız arabanızla gezersiniz mis gibi siz biribirinizi seviyomusunuz _?
Eşinizin Sağlam bir işi var mı daha ne
ilerde onu da satar altınlarınızı da ekler ev alırsınız
Üzmeyin kendinizi beterin beteri benim eşim evlendikten sonra borcun üstüne aldı erkeklerden bizim gibi düşünmesini beklemeyin parasını çarçur etmedi ya Üzmeyin kendinizi

Burada önemli olan senin rızan olmadan iş yapması
Evlendikten sonra da senden rıza almadan bu tarz maddi kararlar verirse çok zorluk çıkar

umarım dediğiniz gibi olur zaten şu haliyle beni istemeye bile gelemez kredi ve araç masraflarından elde bir şey kalmıyor
İşte o şimdi biraz hevesini alsın, masraflar bunaltacaktır, senden önce satayım arabayı der merak etme:KK66: Ama ileriye doğru yatırımlar yaparken seninde fikrini almaya özen göstersin bunu vurgula.

Ay ne güzel ne üzülüyosunuz derdiniz de hep böyle olsun
Düğünü işleri ona göre ayarlarsınız arabanızla gezersiniz mis gibi siz biribirinizi seviyomusunuz _?
Eşinizin Sağlam bir işi var mı daha ne
ilerde onu da satar altınlarınızı da ekler ev alırsınız
Üzmeyin kendinizi beterin beteri benim eşim evlendikten sonra borcun üstüne aldı erkeklerden bizim gibi düşünmesini beklemeyin parasını çarçur etmedi ya Üzmeyin kendinizi

beni sevdiğine inanıyorum zaten ben çok seviyorumm ilk erkek arkadaşım nasipse eşim olacak ama şu kredi çok canımı sıkıyor.. umarım dediğiniz gibi olur ne de güzel yazmışsıınız teşekkürler :KK51:

Evlenirken arabayı satmayı düşünüyormusun diye sordunuz mu acaba ona ?

o konuyu sorduğumda tekrar bir kredi çekecekmiş tabii o artık fazla çekemeyeceği için benim de bir miktar çekip nasılsa evlendiğimiz için beraber ödeyeceğimizi söyledi.. ben bunu yapsam bile biz zaten kredilerden borçlardan hiçbir şey yapamayız ki ev de kira.. ayrıca ailem bu duruma tepki gösterir :KK43:

kafasında tek başına plan yapmış,sen alma demene rağmen arabayı alıyor ama gerisi için maşallah seni de ödeme planına sormadan dahil ediyor.İnsan önce bir para biriktirir eşyaları vs alır evlenir, geliri giderini hesaplayıp ona göre araba mı alırsın ev mi alırsın oturur karınla beraber karar verip plan yapıp onu alırsın

İşte o şimdi biraz hevesini alsın, masraflar bunaltacaktır, senden önce satayım arabayı der merak etme:KK66: Ama ileriye doğru yatırımlar yaparken seninde fikrini almaya özen göstersin bunu vurgula.

inşallah dediğin gibi olur ben de arabamız olsun isterim tabi ki ama evlenmekten çok değil :oops: kararlar müşterek alınmalı kesinlikle bunun üzerinde duracağım. araba tutkusu var maalesef bu konuda ne dediysem dinletemedim

kafasında tek başına plan yapmış,sen alma demene rağmen arabayı alıyor ama gerisi için maşallah seni de ödeme planına sormadan dahil ediyor.İnsan önce bir para biriktirir eşyaları vs alır evlenir, geliri giderini hesaplayıp ona göre araba mı alırsın ev mi alırsın oturur karınla beraber karar verip plan yapıp onu alırsın

evet bence de kesinlikle öyle olmalıydı zaten aksi olduğu için çok mutsuzum ya :(

Back
X